کد خبر: ۷۳۶۹
تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۹ - ۱۸:۰۲- 16 December 2020
ویژه‌نامه "دردآشنای اسلام و انقلاب" – ۱۹

آیت‌الله حسینی بوشهری: شرکت در جلسات اخلاق آیت‌الله یزدی روح مبارزه با شاه را در طلاب زنده می‌کرد

آیت‌الله حسینی بوشهری گفت: آیت‌الله یزدی رحمت‌الله علیه از چهره‌هایی بود كه باید از ایشان با این عناوین یاد كرد «چهره‌ای انقلابی»، «مسئولیت‌پذیر» و «تكلیف‌محور».

آیت‌الله حسینی بوشهری: شرکت در جلسات اخلاق آیت‌الله یزدی روح مبارزه با شاه را در طلاب زنده می‌کرد

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، آیت‌الله سید هاشم حسینی‌بوشهری نماینده مجلس خبرگان رهبری در مصاحبه با پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان در خصوص ویژگی‌های شخصیتی حضرت آیت‌الله محمد یزدی و وجوه مختلف ایشان در دفاع از انقلاب اسلامی گفت: سخن گفتن در مورد شخصیت‌هایی كه تمام عمر خودش را وقف اسلام و انقلاب و تشیع كرده باشند، كار بسیار دشواری است.

وی عنوان كرد: آیت‌الله یزدی رحمت‌الله علیه از چهره‌هایی بود كه باید از ایشان با این عناوین یاد كرد «چهره‌ای انقلابی»، «مسئولیت‌پذیر» و «تكلیف‌محور».

آیت‌الله حسینی‌بوشهری افزود: افراد زیادی وجود دارند كه انقلابی هستند اما در عین حال ویژگی‌های دیگر را كمتر دارند، در حالی كه آیت‌الله یزدی ویژگی‌های دیگری مانند مسئولیت‌پذیری و تكلیف‌محوری را داشتند.

وی با بیان اینكه آیت‌الله یزدی قبل از پیروزی انقلاب از اساتید برجسته حوزه بودند، گفت: گرچه گاهی اوقات به ظاهر درس اخلاق می‌گفتند اما اخلاقی كه ایشان برای طلبه‌ها مطرح می‌كردند، اخلاقی بود كه روح مبارزه و ایستادگی را در مقابل نظام طاغوت در روحیه طلبه‌ها تقویت می‌كرد و بنده افتخار داشتم قبل از پیروزی انقلاب یعنی در دهه 50 در این درس شركت می‌كردم و حقیقتاً موقعی كه از درس فارغ می‌شدیم احساس می‌كردیم علاوه بر اینكه به ما جنبه‌های تهذیب اخلاقی را سفارش می‌كردند، روحیه‌ی مبارزه با دستگاه طاغوت در وجود و ذهن ما را نیز زنده می‌كردند.


نماینده مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان كرد: نكته دیگری كه می‌توان در رابطه با آیت‌الله یزدی مطرح كرد این است كه ایشان قبل از پیروزی انقلاب نقش بسیار مهمی در بسیج حوزویان و حتی در ایجاد هماهنگی بین مراجع بزرگوار تقلید در رابطه با مقابله با طاغوت داشتند؛ یعنی ایشان قرار و آرامش نداشتند؛ از بیت این مرجع به بیت مرجع دیگر می‌رفتند و این نكته را یادآوری می‌كردند كه امام(ره) نباید تنها بماند و همه باید با امام (ره) همراهی كنند تا این آرمان بلندی كه امام (ره) در رابطه با طاغوت دارد به پیروزی برسد.

وی افزود: من شاهد حضور ایشان در بیوت مختلف مراجع بودم که ایشان آن بزرگواران را برای ورود در صحنه‌ها مهم کشور دعوت می‌كردند.

آیت‌الله حسینی‌بوشهری اظهار داشت: اگر بخواهم در یك جمله درخصوص صلابت و شجاعت آیت‌الله یزدی بگویم این است كه ایشان در زمان تبعید چه در بندر لنگه و چه در بندر بوشهر كه در بعضی از جاها شاهد حضور ایشان بودم، واقعاً صلابت، استقامت، نترس بودن و بی‌اعتنا بودن ایشان نسبت به دستگاه طاغوت مثال‌زدنی است.

امام جمعه موقت قم با اشاره به تألیفات آیت‌الله یزدی گفت: تألیفاتی كه ایشان قبل از پیروزی انقلاب داشتند رنگ و بوی مبارزه داشت؛ یعنی این كتاب‌ها خواننده را به مبارزه با طاغوت و این مطالب آشنا می‌كرد؛ با اینكه كتابی با عنوان «حسین بن علی (ع) را بهتر بشناسیم» تألیف كرده بود و به ظاهر هم زندگی حسین بن علی (ع) را بیان می‌كرد اما در حقیقت مقایسه‌ی بسیار زیبایی بین حضرت امام (ره) و وجود أبا عبدالله الحسین علیه‌السلام و طاغوت زمان امام حسین (ع) و طاغوت زمان حضرت امام (ره) را به ذهن‌ها متبادر می‌كرد.

آیت‌الله حسینی بوشهری اضافه كرد: این كتاب اگر گاهی اوقات دست طاغوت می‌افتاد، شخص حامل این كتاب را بازداشت كرده و از او می‌پرسیدند چرا این كتاب دست شماست و چرا این كتاب را مطالعه می‌كنید؟ لذا كار و اقدام ایشان حساسیت‌برانگیز بود.

معاون جامعه مدرسین حوزه علمیه با بیان اینكه آیت‌الله یزدی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی هم واقعاً از چهره‌هایی بود كه خودش را وقف نظام جمهوری اسلامی كرد، افزود: ایشان در مسئولیت‌های خطیری چون امامت نماز جمعه، ریاست دستگاه قضا، عضو فقیه شورای نگهبان و چه در مسئولیت مربوط به حضور در یكی از اركان حوزه یعنی جامعه مدرسین حوزه علمیه كه بعد از رحلت مرحوم آیت‌الله مشكینی ریاست عالی جامعه مدرسین را بر عهده گرفتند، به خوبی در مواقع مختلف و در بزنگاه‌ها از مسئولیت‌ها برآمدند و بموقع از طرف ایشان دستور صادر می‌شد كه اطلاعیه صادر شود.

آیت‌الله حسینی‌بوشهری در پایان، همگامی و همراهی حضرت آیت‌الله یزدی چه در زمان امام راحل و چه در زمان مقام معظم رهبری را از ویژگی‌ها و خصلت‌های بارز ایشان برشمرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

پیام آیت الله مدرسی یزدی به مناسبت رحلت مرجع عظیم الشان، حضرت آیت الله شبیری زنجانی

خدمات آیت الله العظمی شبیری زنجانی ستایش برانگیز است/ تاکید بر تداوم تراث ارزشمند علمی و مسیر طهارت و فقاهت آن فقید سعید

پیام تسلیت شورای نگهبان به مناسبت ارتحال آیت الله العظمی شبیری زنجانی

نرم‌افزار اداره جامعه اسلامی باید از فقه استخراج شود

تاکید آیت‌الله اعرافی بر تسریع در اجرای قانون الزام به ثبت رسمی

چهار عنوان جدید با محوریت موضوعات بنیادین و روزآمد حقوق عمومی منتشر شد

رونمایی از مجموعه دوجلدی حکمرانی از نظر تا عمل در نشست علمی «الزامات حکمرانی در دوره پساجنگ»

«حراست از نظام و انقلاب» و «درس خواندن» دو اولویت مهم حوزه باشد/ بقای انقلاب اسلامی بر عهده روحانیت است

راهبرد‌های کلان حکمرانی تعلیم و تربیت / تاکید بر بسیج همه ظرفیت‌ها و امکانات برای رشد و شکوفایی آموزش و پرورش

جبهه مقاومت معادلات منطقه را تغییر داده است

پربازدید ها

نشست نمایندگان فراکسیون زنان و خانواده با سخنگوی شورای نگهبان و دکتر پورسید درباره طرح موسوم به مهریه

بررسی «طرح اصلاح موادی از قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی و قانون مدنی» در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

آیت‌الله جنتی: ایران در برابر تهدید و زورگویی سر خم نخواهد کرد/ نیازمند روحیه جهادی در عرصه نبرد اقتصادی هستیم

آیت‌الله جنتی از تازه‌ترین فعالیت‌ها و دستاورد‌های علمی پژوهشکده شورای نگهبان بازدید کرد

گزارش تصویری بازدید دبیر شورای نگهبان از آخرین دستاوردهای پژوهشی پژوهشکده شورای نگهبان

تاکید آیت‌الله اعرافی بر تسریع در اجرای قانون الزام به ثبت رسمی

چهار عنوان جدید با محوریت موضوعات بنیادین و روزآمد حقوق عمومی منتشر شد

پیام تسلیت شورای نگهبان به مناسبت ارتحال آیت الله العظمی شبیری زنجانی

رونمایی از مجموعه دوجلدی حکمرانی از نظر تا عمل در نشست علمی «الزامات حکمرانی در دوره پساجنگ»

راهبرد‌های کلان حکمرانی تعلیم و تربیت / تاکید بر بسیج همه ظرفیت‌ها و امکانات برای رشد و شکوفایی آموزش و پرورش