کد خبر: ۷۶۲۸
تاریخ انتشار: ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۷:۰۵- 03 May 2021
روایت دکتر طحان نظیف از جلسه شورای نگهبان

ابهام شورای نگهبان درباره زمان اجرای لایحه مالیات بر ارزش افزوده

دکتر طحان نظیف در ادامه سلسله گزارش‌های خود به مردم، گزارشی از جلسه اخیر شورای نگهبان ارائه کرد.

ابهام شورای نگهبان درباره زمان اجرای لایحه مالیات بر ارزش افزوده

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، دکتر طحان نظیف عضو حقوقدان شورای نگهبان در گزارش ۷۷ از سلسله گزارش‌های خود به مردم از جلسات شورای نگهبان نوشت:

شورای نگهبان سه‌شنبه هفتم اردیبهشت‌ماه سال ۱۴۰۰، جلسه فوق العاده داشت. در این جلسه «طرح جهش تولید مسكن»، «لایحه موافقت‌نامه همكاری در زمینه حفظ نباتات و قرنطینه گیاهی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری صربستان»، «طرح برخی احكام مربوط به ساختار بودجه كل كشور» و «لایحه مالیات بر ارزش افزوده» در دستور كار بود.

بررسی طرح جهش تولید مسكن در این جلسه به پایان رسید و بقیه طرح‌ها و لوایحی كه در دستور جلسه بودند با توجه به اینكه در مراحل قبل به خاطر اشکالاتی به مجلس اعاده و اكنون اصلاح شده بودند، ایرادات آنها یا رفع شده بود و یا با ایرادات جزئی مواجه شد كه می‌توان گفت با انجام اصلاحات بعدی از سوی مجلس به زودی به قانون در می‌آیند.

یكی از این ایرادات جزئی اما مهم که در لایحه مالیات بر ارزش افزوده مطرح بود، ناظر به زمان لازم الاجرا شدن مصوبه و عطف به ماسبق شدن آن است. با این توضیح که مجلس شورای اسلامی در مصوبه خود در ماده ۵۷، تاریخ اجرای این قانون را از ابتدای سال ۱۴۰۰ دانسته بود اما به نظر می‌رسد تا نهایی شدن مراحل تصویب و ابلاغ این قانون، عملا حداقل دو ماه از سال ۱۴۰۰ خواهد گذشت، لذا از نظر اجرایی مشخص نیست چگونه می‌توان تکالیف قانون را نسبت به مؤدیان، حداقل دو ماه عطف به ما سبق نمود. به عنوان مثال مطابق قانون فعلی برخی فعالیت‌ها از شمول مالیات مستثنی هستند و یا بالعکس و بر اساس مصوبه حاضر این موضوع تغییر یافته است، در حالی که مؤدیان نسبت به این موضوع علم ندارند.

همچنین در صورت عدم اصلاح چنین امری، به نظر می‌رسد بسیاری از مقامات و مراجع اداری با عنایت به تعیین محدوده زمانی دچار مشكل خواهند شد. به عنوان مثال در مواردی، سازمان مالیاتی ظرف مهلت سه ماه از لازم الاجرا شدن مکلف به پیش‌بینی ترتیباتی بوده است كه با نهایی شدن قانون با عنایت به لازم الاجرا بودن آن از ابتدای سال ۱۴۰۰، حداقل دو ماه از فرصت سه ماهه سازمان مالیاتی گذشته است.

لذا با عنایت به لازم الاجرا شدن این مصوبه از ابتدای سال ۱۴۰۰ و با توجه به اینکه تا این تاریخ هنوز این مصوبه نهایی نشده است، نحوه اجرای تکالیف مندرج در این مصوبه توسط عموم جامعه و دستگاه‌های مسئول، در بازه زمانی ابتدای سال تا زمان تصویب نهایی این مصوبه، واجد ابهام دانسته شد.

البته در مصوبه اصلاحی کمیسیون به این موضوع توجه شده بود، لکن به دلیل اینکه اصلاح زمان لازم الاجرا شدن، ارتباط مستقیمی با ایرادات شورای نگهبان نداشت، در صحن مجلس اجازه طرح نیافت كه البته این امر خود یكی از اشكالات آیین‌نامه داخلی در چنین مواردی به حساب می‌آید.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

دکتر پروین: تقویت شورا‌ها به معنای گسترش دموکراسی مشارکتی است

دکتر صادقی‌مقدم: انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری همزمان با انتخابات شورا‌ها در اردیبهشت ۱۴۰۵ برگزار می‌شود

پیام سخنگوی شورای نگهبان به مناسبت میلاد حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها و روز دختر

بررسی اصلاحات مجلس شورای اسلامی بر «طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی» در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

فعالان رسانه‌ای اخبار صحیح، متقن و مستند را منتشر نمایند/ تقدیر از امدادگران و اهداکنندگان خون

نباید سنت‌های کارآمد حوزه که قرن‌ها دارای نتایج درخشان بوده را فراموش کرد

پیام تسلیت سخنگوی شورای نگهبان در پی حادثه بندرعباس

چهل‌وهفتمین شماره فصلنامه دانش حقوق عمومی منتشر شد

تسلیت دکتر طحان‌نظیف به مناسبت شهادت امام جعفر صادق (علیه‌السلام)

پربازدید ها

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۲۷ فروردین ۱۴۰۴

نظر شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس و دولت + جزئیات

سخنگوی شورای نگهبان: ۵ لایحه و موافقتنامه بین‌المللی تایید و مرکز نظام ایمنی هسته‌ای کشور دارای اساسنامه شد/ «سرمایه‌گذاری برای تولید» مبتنی بر اصول متعدد قانون اساسی است

در مذاکرات به غیرخدا دل نبندیم/ ایران تحمیل پذیر و تسلیم پذیر نیست

گزارش تصویری نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان ۳۰ فروردین ۱۴۰۴

فیلم|اولین نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان در سال ۱۴۰۴

هویت طلبگی، گوهر اصلی طلبه است / حوزه علمیه تهران دارای ویژگی منحصر به فردی است

وجه نظریه‌پردازی و اندیشمندی مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) پنهان مانده است

پاپ فرانسیس تلاش‌های ارزنده‌ای در جهت تقویت روابط میان ادیان الهی بویژه اسلام و مسیحیت داشت

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴