کد خبر: ۷۶۲۳
تاریخ انتشار: ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۶:۳۱- 02 May 2021

جزئیات جلسه فوق العاده شورای نگهبان درباره طرح جهش تولید مسکن

دکتر طحان نظیف در ادامه سلسله گزارش‌های خود به مردم، گزارشی از جلسه فوق العاده شورای نگهبان درباره طرح جهش تولید مسکن ارائه کرد.

جزئیات جلسه فوق العاده شورای نگهبان درباره طرح جهش تولید مسکن

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، دکتر طحان نظیف عضو حقوقدان شورای نگهبان در گزارش ۷۶ از سلسله گزارش‌های خود به مردم از جلسات شورای نگهبان نوشت:

شورای نگهبان دو‌شنبه ششم اردیبهشت‌ماه سال ۱۴۰۰، جلسه فوق العاده داشت. در این جلسه «طرح دوفوریتی جهش تولید مسكن» در دستور كار بود.

این طرح دوفوریتی بود اما شورای نگهبان به خاطر تعداد مصوبات ارسالی از طرف مجلس شورای اسلامی، حجم و اهمیت این مصوبه، به استناد نظریه تفسیری شماره ۱۲۸۵ مورخ ۱۳۶۸/۸/۱۵ خود، طی نامه‌ای به مجلس محترم اعلام كرده بود كه این طرح را مصداق اصل ۹۷ قانون اساسی نمی‌داند و نظر را خود نسبت به آن در مهلت مقرر در اصول ۹۴ و ۹۵ قانون اساسی یعنی ظرف نهایتا ۲۰ روز به مجلس اعلام خواهد كرد.

موضوع این طرح یعنی مقوله مسكن، یكی از دغدغه‌های اصلی مردم است و در بررسی این طرح در شورای نگهبان، اشكالات زیادی مطرح نشد و موارد مطروحه بیشتر ابهاماتی بود كه نسبت به این طرح وجود داشت كه با رفع ابهام و دقیق‌تر شدن این موارد شاید بتوان قانون كارآمدتری را به اجرا در آورد.

یكی از ابهاماتی كه از نظر اعضا در خصوص این طرح وجود داشت درباره رعایت حقوق مردم در ماده ۱۸ بود. بر اساس این ماده، در راستای رصد و نظارت بر بازار مسكن، درج كلیه معاملات خرید، فروش، پیش‌خرید، رهن و اجاره مسكن در سامانه ثبت معاملات املاك و مستغلات كشور و اخذ شناسه (كد) رهگیری الزامی است كه از نظر اعضای شورای نگهبان، این ابهام مطرح بود كه درست است چنین حكمی به منظور رصد و نظارت بر بازار مسكن است ولی از این جهت که مشخص نیست كه آیا الزام مذکور موجب ایجاد هزینه برای مردم می‌گردد یا خیر، ابهام دارد.

همچنین قبلا چندین بار از مقوله‌ای تحت عناوینی تكرار در قانون‌گذاری یا قانون‌گذاری تكراری یا تاكیدی صحبت كرده بودم. به این معنا كه یك موضوع مشابه یا عینا در قوانین مختلف ذكر می‌گردد و مقنن با چنین ابزاری، سعی در پافشاری در اجرای حكمی دارد كه قبلا آن را به قانون در آورده است. ماده ۲۴ این طرح مثال دیگری از این موضوع می‌باشد. جالب است بدانید این ماده كه احكام خوبی را در بر دارد، به جز بند اول، شش بند دیگر آن پیش از این در بند «ث» ماده ۳۷ قانون احكام دائمی برنامه‌های توسعه كشور و ماده ۹۵ قانون برنامه ششم توسعه عینا ذكر گردیده است. با صرف نظر اینكه به نظر می‌رسد این امر با جز هشتم بند نهم سیاست‌های كلی قانون‌گذاری سازگار نیست، امیدوارم بعد از چند بار قانون‌گذاری، این بار همت و اراده بیشتری برای اجرای احكام قانونی وجود داشته باشد.

بررسی این طرح در این جلسه به اتمام نرسید و مابقی آن به جلسه بعد موكول گردید.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

دکتر پروین: تقویت شورا‌ها به معنای گسترش دموکراسی مشارکتی است

دکتر صادقی‌مقدم: انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری همزمان با انتخابات شورا‌ها در اردیبهشت ۱۴۰۵ برگزار می‌شود

پیام سخنگوی شورای نگهبان به مناسبت میلاد حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها و روز دختر

بررسی اصلاحات مجلس شورای اسلامی بر «طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی» در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

فعالان رسانه‌ای اخبار صحیح، متقن و مستند را منتشر نمایند/ تقدیر از امدادگران و اهداکنندگان خون

نباید سنت‌های کارآمد حوزه که قرن‌ها دارای نتایج درخشان بوده را فراموش کرد

پیام تسلیت سخنگوی شورای نگهبان در پی حادثه بندرعباس

چهل‌وهفتمین شماره فصلنامه دانش حقوق عمومی منتشر شد

تسلیت دکتر طحان‌نظیف به مناسبت شهادت امام جعفر صادق (علیه‌السلام)

پربازدید ها

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۲۷ فروردین ۱۴۰۴

نظر شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس و دولت + جزئیات

سخنگوی شورای نگهبان: ۵ لایحه و موافقتنامه بین‌المللی تایید و مرکز نظام ایمنی هسته‌ای کشور دارای اساسنامه شد/ «سرمایه‌گذاری برای تولید» مبتنی بر اصول متعدد قانون اساسی است

در مذاکرات به غیرخدا دل نبندیم/ ایران تحمیل پذیر و تسلیم پذیر نیست

گزارش تصویری نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان ۳۰ فروردین ۱۴۰۴

فیلم|اولین نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان در سال ۱۴۰۴

هویت طلبگی، گوهر اصلی طلبه است / حوزه علمیه تهران دارای ویژگی منحصر به فردی است

وجه نظریه‌پردازی و اندیشمندی مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) پنهان مانده است

پاپ فرانسیس تلاش‌های ارزنده‌ای در جهت تقویت روابط میان ادیان الهی بویژه اسلام و مسیحیت داشت

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴