کد خبر: ۸۶۲۵
تاریخ انتشار: ۲۱ تير ۱۴۰۱ - ۱۵:۰۶- 12 July 2022
ویژه‌نامه "ناظر امین"-۲/ گفتگوی اختصاصی با حجت‌الاسلام آل هاشم:

شورای نگهبان به دنبال منافع مردم بوده و هست

نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه شورای نگهبان به دنبال منافع مردم بوده و هست، گفت: از میان وظایف شورای نگهبان سه مورد نظارت بر قانونگذاری، تفسیر قانون و نظارت بر انتخابات دارای اهمیت بسیار زیادی هستند و دشمن با توطئه چینی‌های مستمر سعی در تخریب نهاد شورای نگهبان دارد.

شورای نگهبان به دنبال منافع مردم بوده و هست

حجت الاسلام والمسلمین سید محمد علی آل هاشم امام جمعه تبریز و نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان در خصوص حراست شورای نگهبان از اسلامیت و جمهوریت نظام، گفت: شورای نگهبان حافظ جمهوریت و اسلامیت نظام است و یکی از مهم‌ترین نهادهای حکومتی به شمار می‌آید به گونه‌ای که نبود آن در کنار مجلس شورای اسلامی موجب عدم اعتبار مجلس و مصوبات آن می‌شود، که در واقع همان اصل ۹۳ قانون اساسی است.

** مطالب منتشره در ویژه‌نامه "ناظر امین"
1- یادداشت اختصاصی حسین شریعتمداری/ پا به پای انقلاب با شورای نگهبان

وی ادامه داد: شورای نگهبان وظیفه دارد تمام مصوبات مجلس را از حیث عدم مغایرت با موازین اسلامی و قانون اساسی بررسی کند تا مصوبات مجلس در صورت عدم مغایرت با قانون و شرع، صورت قانونی به خود بگیرد.

نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی با اشاره به نقش برجسته شورای نگهبان در کشور، خاطرنشان کرد: نقش برجسته شورای نگهبان مأموریت نظارت بر انتخابات است و مرجع رسمی قانون اساسی نیز به شمار می‌آید؛ علت اصلی نامگذاری این نهاد به عنوان شورای نگهبان در مسأله حراست و نگهبانی از احکام اسلام و صیانت از قانون اساسی است.

حجت الاسلام آل هاشم به نقش شورای نگهبان در حراست از حقوق مردم و منافع ملی اشاره کرد و بیان داشت: شورای نگهبان نقش به سزایی در حراست از حقوق مردم و منافع ملی دارد و بخش اعظم عملکِردهای شورای نگهبان ایجابی است و تاکنون هزاران مصوبه با یک رفت و برگشت ساده تعیین شده است بنابراین مردم در فرایند انتخابات یک نماینده می‌خواهند که منافع ملی را حفظ کند و امین مردم باشد؛ چنانچه این مسأله توسط رسانه‌ها به مردم توضیح داده شود مردم درک می‌کنند که شورای نگهبان در همه امور به دنبال منافع مردم است.

وی با بیان اینکه شورای نگهبان همیشه آماج تهدیدها و تخریب‌ها قرار گرفته است، افزود: شورای نگهبان به دلیل جایگاه رفیعی که دارد همیشه  آماج تهدیدها و تخریب‌ها قرار می‌گیرد؛ از میان وظایف شورای نگهبان سه مورد نظارت بر قانونگذاری، تفسیر قانون و نظارت بر انتخابات دارای اهمیت بسیار زیادی هستند و دشمن با توطئه چینی‌های مستمر سعی در تخریب نهاد شورای نگهبان دارد.

امام جمعه تبریز با تاکید بر اینکه هدف شورای نگهبان جز پاسداری از اسلام و قانون اساسی نیست، اذعان داشت: شورای نگهبان به حکم قانون اساسی و به حکم امام راحل(ره) برای پاسداری از اسلام و قانون اساسی تاسیس شده و در واقع شورای نگهبان تشکیل شده تا از اسلام و قانون اساسی پاسداری کند و هدفی جز این ندارد؛ شورای نگهبان بیش از ۴۰ سال است که مشغول انجام وظیفه در راستای اهداف نظام است که عملکِرد شورا در این سال‌ها گواه بر ادعای ما است.

حجت‌الاسلام آل هاشم در خصوص متمایز بودن شورای نگهبان با سایر نهادهای دولتی، ادامه داد: مجموعه نظارتی شورای نگهبان ویژگی‌های خاصی دارد که به واسطه آن از دیگر سازمان‌ها و نهادهای مشابه متمایز است که یکی از این ویژگی‌ها این است که عوامل مجموعه نظارتی با انگیزه‌های کاملا خالص و پاک در خدمت کشور هستند چرا که هویت و ساختار تشکیلات شورای نگهبان مبتنی بر کار مردمی است که این امر موجب موفقیت و اعتماد به شورای نگهبان است.

وی با بیان اینکه شورای نگهبان به دنبال منافع مردم بوده و هست، تاکید کرد: اهمیت و جایگاه شورای نگهبان در نظام جمهوری اسلامی ایران موجب شده تا امام خمینی(ره) همواره به مناسبت‌های مختلف به تشریح اهداف و وظایف این نهاد بپردازد، ایشان بارها تاکید بر اهمیت حضور شورای نگهبان، التزام به قوانین اسلام، آینده‌نگری، درس گرفتن از گذشته، عدم دخالت در سایر حوزه‌ها و عدم توجه به منافع گروهی و فردی و همچنین نهراسیدن از توطئه‌های دشمن به تببین وظایف شورای نگهبان پرداخته‌اند و شورای نگهبان نیز خوشبختانه توانسته به آرمان‌ها و اهداف انقلاب اسلامی و حضرت امام خمینی(ره) و همچنین امام خامنه‌ای جامه عمل بپوشاند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

فقه شیعه در پاسخ به نیاز‌های روز جامعه پویا است

بررسی دو طرح و یک لایحه در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

حضور انتشارات پژوهشکده شورای نگهبان در نمایشگاه کتاب بغداد

حمله به قطر هشدار بیدارباش به دولت‌های اسلامی است / مذاکرات نشان داد بیگانگان عهدشکن و ستمگرند

راه مقابله با رژیم صهیونی، پاسخ محکم است

آیت‌الله مدرسی‌یزدی: اساس اسلام بر وحدت و اجتماع بر حق است/ هرجا دفاع از حقی باشد، اسلام در آنجا حاضر است

«سند حوزه و هوش مصنوعی» در آستانه نهایی‌شدن است

جلسه هیئت تحریریه فصلنامه دانش حقوق عمومی برگزار شد

بررسی لایحه حمایت از ایرانیان خارج از کشور در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

تمسک به سیره پیامبر (ص) کلید حل مشکلات جامعه است / پاسداری از خون شهدا وظیفه همه است

پربازدید ها

آیت‌الله جنتی: با وحدت امت اسلام، جنایات رژیم‌صهیونیستی ممکن نبود/ شهادت مقامات یمنی، اراده مردم یمن را سست نمی‌کند

آیت‌الله مدرسی‌یزدی: اساس اسلام بر وحدت و اجتماع بر حق است/ هرجا دفاع از حقی باشد، اسلام در آنجا حاضر است

بررسی لایحه حمایت از ایرانیان خارج از کشور در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۲ شهریور ۱۴۰۴

بررسی لایحه ساماندهی پرنده‌های هدایت‌پذیر از دور (پهپاد) غیرنظامی در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

«سند حوزه و هوش مصنوعی» در آستانه نهایی‌شدن است

پیام راهبردی رهبر معظم انقلاب راهنمای حرکت امروز و فردای حوزه است / هویت روحانیت ریشه در نبوت و امامت دارد

جلسه هیئت تحریریه فصلنامه دانش حقوق عمومی برگزار شد

مراقب نفوذ فرهنگی دشمن باشیم

تمسک به سیره پیامبر (ص) کلید حل مشکلات جامعه است / پاسداری از خون شهدا وظیفه همه است