کد خبر: ۶۴۴۸
تاریخ انتشار: ۰۴ دی ۱۳۹۸ - ۱۸:۵۴- 25 December 2019
در پست اینستاگرامی مطرح شد؛

روایت دکتر طحان نظیف از حضور در جلسه کمیسیون ویژه اصل ۴۴

عضو حقوقدان شورای نگهبان نوشت: دستورکار کمیسیون، رفع ایراد شورای نگهبان در خصوص لایحه اصلاح مواد (۱)، (۷) و (۳۰) قانون اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی بود. ایراد شورای نگهبان نسبت به این مصوبه، ایراد اصل ۷۴ قانون اساسی بود.
روایت دکتر طحان نظیف از حضور در جلسه کمیسیون ویژه اصل 44
 
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، دکتر هادی طحان نظیف عضو حقوقدان شورای نگهبان در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشت:

دوشنبه ۲ دیماه ۹۸ به کمیسیون ویژه اصل ۴۴ مجلس رفتم. در این کمیسیون هم اولین بار بود که می‌رفتم. با دکتر فولادگر رئیس کمیسیون و سایر اعضای محترم آن سلام و احوالپرسی داشتم.

دستورکار کمیسیون، رفع ایراد شورای نگهبان در خصوص لایحه اصلاح مواد (۱)، (۷) و (۳۰) قانون اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی بود. ایراد شورای نگهبان نسبت به این مصوبه، ایراد اصل ۷۴ قانون اساسی بود. یعنی دولت اختیار ارائه لایحه به مجلس را دارد و اختیار مجلس در تغییر آن محدود است.

این لایحه نیز که از طرف دولت به مجلس تقدیم شده بود، فقط برای اصلاح ماده (۳۰) در خصوص داوری بود، اما در مجلس مواد (۱) و (۷) راجع به تعاریف و مجوز‌ها نیز به آن اضافه شده بود و از آنجا که مجلس با دخل و تصرف در لایحه دولت، تا حد زیادی ماهیت و شاکله آن را تغییر داده بود، شورای نگهبان ایراد اصل ۷۴ قانون اساسی را مطرح کرده بود. البته در بند ۶ سیاست‌های کلی قانون‌گذاری نیز که اخیرا ابلاغ شده، بر تعیین حدود اختیارات مجلس در اصلاح لوایح با رعایت اهداف لایحه تاکید شده است.
 
روایت دکتر طحان نظیف از حضور در جلسه کمیسیون ویژه اصل 44

در کمیسیون برای رفع ایراد شورا این بحث مطرح شد که اگر دولت موافقت خود را با این مصوبه اعلام کند، آیا ایراد مرتفع می‌شود که گفتم اتفاقا بحث‌های زیادی در این خصوص مطرح شد و چند جلسه قبل نیز در خصوص لایحه مناطق آزاد چنین اقدامی صورت گرفته بود یعنی مجلس برای رفع ایراد شورای نگهبان، موافقت دولت را اخذ نموده بود، اما نظر اکثریت اعضای شورا بر این بود با پذیرش دولت نیز اشکال اصل ۷۴ برطرف نمی‌شود، چون پذیرش دولت، ماهیت طرح را به لایحه تبدیل نمی‌کند بنابراین اصلاح صورت گرفته، ایراد را رفع نمی‌کرد.

برای حل مشکل چند پیشنهاد مطرح بود از جمله اینکه موارد اضافه شده به لایحه در مجلس حذف گردد و به صورت دو لایحه و طرح مجزا تصویب و هر دو برای شورا ارسال شوند، اما در نهایت پیشنهاد یکی از نمایندگان مقبول افتاد و مقرر شد، با توجه به نظر مساعد دولت و مجلس در این خصوص، محتوای آن در قالب یک لایحه جدید به مجلس تقدیم و پس از تصویب به شورای نگهبان ارسال گردد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

تبریک دکتر طحان‌نظیف به‌مناسبت میلاد امام رضا (ع)

شماره پنجم و ششم اساسنامه منتشر شد

حضور پژوهشکده شورای نگهبان با ۴۰ اثر جدید در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

باید معارف دینی خود را به دنیا برسانیم

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در همایش «دادرسی اساسی و قانون‌گذاری»

دادرسی اساسی فرآیند صیانت از حاکمیت قانون اساسی در عرصه عمل است

دکتر طحان‌نظیف: زیرساخت نظامات مختلف مبتنی بر شریعت در حوزه‌های علمیه فراهم می‌شود/ ظرفیت‌سازی و پرورش نیرو‌های کارآمد متناسب با رسالت انقلابی وظیفه امروز حوزه است

حوزه و روحانیت بدون مردم معنا ندارند/ پیام و سخنرانی ۵ مرجع تقلید در همایش

بررسی اصلاحات مجلس شورای اسلامی بر «طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی» در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

برگزاری پنجمین پیش‌نشست همایش بین‌المللی «حقوق ملت و آزادی‌های مشروع»

پربازدید ها

چهل‌وهفتمین شماره فصلنامه دانش حقوق عمومی منتشر شد

دکتر صادقی‌مقدم: انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری همزمان با انتخابات شورا‌ها در اردیبهشت ۱۴۰۵ برگزار می‌شود

دکتر پروین: تقویت شورا‌ها به معنای گسترش دموکراسی مشارکتی است

نباید سنت‌های کارآمد حوزه که قرن‌ها دارای نتایج درخشان بوده را فراموش کرد

پیام تسلیت سخنگوی شورای نگهبان در پی حادثه بندرعباس

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

آیت‌الله جنتی: حادثه بندر شهید رجایی همه را داغدار کرد؛ همدلی مردم ایران تحسین برانگیز بود/ بدون اغماض با هرگونه قصور و تقصیری در این باره برخورد شود

پیام سخنگوی شورای نگهبان به مناسبت میلاد حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها و روز دختر

فعالان رسانه‌ای اخبار صحیح، متقن و مستند را منتشر نمایند/ تقدیر از امدادگران و اهداکنندگان خون

مطرح شدن انقلاب اسلامی ایران به‌عنوان یک پدیده بی‌بدیل جهانی، ثمره مجاهدت حوزه و عالمان دینی است