کد خبر: ۶۲۵۹
تاریخ انتشار: ۰۴ آبان ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۵- 26 October 2019
دکتر طحان نظیف:

بازگرداندن مصوبات به مجلس لزوماً به معنای رد کامل آن‌ها نیست

عضو حقوقدان شورای نگهبان تصریح کرد که هر بازگرداندن مصوبه‌ای به مجلس از سوی این شورا به معنای رد کامل آن نیست.
بازگرداندن مصوبات به مجلس لزوماً به معنای رد کامل آن‌ها نیست
 
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، دکتر هادی طحان نظیف عضو حقوقدان شورای نگهبان در پستی در اینستاگرام خود نوشت:

گزارش یازدهم

چهارشنبه اول آبان ۱۳۹۸، جلسه شورای نگهبان بود. ابتدای جلسه به زیارت‌قبولی گفتن به اعضایی که به زیارت اربعین رفته بودند، گذشت. آیت‌الله جنتی هم گفتند امسال نیز با عنایت خداوند متعال راهپیمایی میلیونی اربعین بسیار باشکوه برگزار شد و مردم از سراسر جهان به ویژه ایران اسلامی با عشق و علاقه در این کنگره عظیم شرکت کردند. البته دستگاه‌های تبلیغاتی استکبار هم مثل همیشه برای سانسور کردن و نادیده گرفتن این پدیده تلاش کردند، اما ناکام ماندند چرا که نور امام حسین علیه‌السلام هرگز خاموش شدنی نیست و تک‌تک شرکت‌کنندگان در این راهپیمایی میلیونی، خود یک رسانه برای انعکاس آن هستند.

در ادامه به شش مصوبه که از طرف مجلس ارسال شده بودند، رسیدگی شد. یکی از دستور‌های جلسه، طرح تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزه‌دیدگان ناشی از آن بود که بررسی و در نهایت تایید شد. این طرح، دوسه بار در تردد میان مجلس و شورای نگهبان بود تا اشکالات آن کاملا برطرف و تبدیل به قانون شد. البته این فرآیند برای کسانی که در حوزه قانون‌گذاری ورود دارند، کاملا طبیعی است، اما گاهی در فضای رسانه‌ای به این مساله توجه و دقت کافی نمی‌شود خاطرم هست در این مدت هر بار که شورا اشکالاتی ولی جزئی به این مصوبه داشت، برخی خبر آن را اینگونه اعلام می‌کردند که شورای نگهبان طرح تشدید مجازات اسیدپاشی را رد کرد یا اینکه شورای نگهبان با تشدید مجازات اسیدپاشی مخالف است در حالی که واقعا چرا باید شورای نگهبان با چنین طرحی به طور کلی مخالف باشد؟!
 
بازگرداندن مصوبات به مجلس لزوماً به معنای رد کامل آن‌ها نیست

شورای نگهبان یک نهاد تخصصی است و بالطبع بررسی‌های فقهی و حقوقی آن نیز کاملا تخصصی است اگر در این آمدوشد‌ها که حدود چهار ماه طول کشید به ثمره این تدقیق‌ها توجه می‌شد، چیزی غیر از حساسیت بر حقوق مردم و حمایت از بزه‌دیدگان نبود که این شورا مبتنی بر شرع و قانون اساسی نسبت مصوبه مجلس اشکال می‌نمود و نتیجه آن به نفع مردم، برای مردم و در جهت جلوگیری از تضییع حقوق آنان بود.

از این دست موارد در این مدت مکرر وجود داشته است مانند لایحه تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج با زنان ایرانی و... لذا باید بگویم هر بازگرداندن مصوبه‌ای به مجلس به معنای رد کامل آن نیست و اتفاقا در این جلسه از شش دستورجلسه، چهارتای آن مصوبات اعاده شده از طرف شورا به مجلس بودند که اصلاحات صورت گرفته در خصوص هر چهار مصوبه، مورد پذیرش این شورا قرار گرفت و تبدیل به قانون شدند.
انتهای پیام/
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

آیت‌الله جنتی: سواستفاده رژیم‌صهیونیستی از وضعیت این روزهای سوریه جنایت بزرگی است/ آمریکا و هم‌پیمانانش باید پاسخگو باشند

آیت‌الله یزدی از ابتدای نهضت اسلامی نقش مهمی در روشنگری‌ها داشت/ در مقابل انحرافات و جریان نفوذ فریاد می‌کشید

باید نسبت به رعایت احکام دین تعصب داشته باشیم/مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با رسیدن به نقطه مطلوب، الگوی خوبی برای جهان اسلام خواهد بود

بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

جدیدترین آثار پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

فیلم|حضور دکتر طحان‌نظیف در نشست علمی «حقوق ملت در قانون اساسی» در دانشگاه شهید باهنر

دکتر طحان نظیف: جریان دانشجویی همواره در تحولات اجتماعی ایران حضور موثر داشته/ قانون اساسی ترسیم کننده آرمان‌های جنبش دانشجویی است

سخنان آیت‌الله مدرسی یزدی پیرامون برخی مسائل روز

عَلَم مبارزه با استکبار از دست دانشجویان نمی‌افتد

نخستین شماره ماهنامه خبری پژوهشی پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

پربازدید ها

سومین دوره آزمون ملی قانون اساسی برگزار می‌شود

آزمون ملی قانون اساسی چیست؟

برگزاری نشست علمی«لایحه بودجه ۱۴۰۴ و پی‌ریزی اقتصاد صحیح و عادلانه» در پژوهشکده شورای نگهبان

«حتی اعدام هم برای اینها کم است»

الزامات و بایسته‌های اصلاح ساختار بودجه

نشست علمی«ظرفیت‌های شورای نگهبان و هیأت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام در اصلاح ساختار بودجه با نگاهی بر لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور»

دکتر مولابیگی: قانون اساسی کشورمان مبتنی بر جهان‌بینی اسلامی است و اقتباسی نیست

دکتر طحان‌نظیف: «قانون اساسی» محور تعامل قوا و سند انسجام ملی است

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه شهید باهنر کرمان

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه الزهرا (س)