کد خبر: ۹۷۰۸
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۰- 02 December 2023
آیت‌الله اعرافی در خطبه‌های نماز جمعه:

محور مقاومت پرونده عالم یک قطبی و خاورمیانه جدید را محو کرد/ ضرورت توجه به مشارکت بیشتر در انتخابات به عنوان وظیفه ملی، اسلامی و انقلابی

خطیب جمعه قم گفت: محور مقاومت با قامت رشید، پرونده دهکده جهانی، عالم یک قطبی و خاورمیانه میانه جدید را محو کرد.

محور مقاومت پرونده عالم یک قطبی و خاورمیانه جدید را محو کرد/ ضرورت توجه به مشارکت بیشتر در انتخابات به عنوان وظیفه ملی، اسلامی و انقلابی

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان به نقل از خبرگزاری حوزه، آیت‌الله علیرضا اعرافی در خطبه‌های نمازجمعه ۱۰ آذر ۱۴۰۲ که در مصلی قدس قم برگزار شد، با اشاره به انتخابات پیش رو عنوان کرد: وظیفه همه ما این است که به آینده کشور و نقش انتخابات در آن توجه کنیم و مشارکت بیشتر به عنوان وظیفه ملی، اسلامی و انقلابی را مهم بشماریم.

وی افزود: از مسئولان انتظار می رود که هم به مسائل بنیادی اقتصادی توجه کنند و هم در حوزه معیشت و گشودن گره های زندگی اقشار متوسط به پایین اهتمام روز افزودن داشته باشند؛ هم به مبانی و بنیادها توجه کنیم و آن را کم نشماریم و هم به معیشت امروز توجه کنیم، اینجا افراط و تفریط می‌شود برخی می‌گویند باید به بنیادها بپردازیم تا در آینده دور به نتیجه برسیم و برخی می‌گویند فقط مشکلات امروز را ببینیم.

غزه آزمونی بزرگ برای دولت‌های اسلامی

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به وقایع غزه گفت: مع الاسف امروز هجوم بی امانی به مردم مظلوم و شجاع غزه آغاز شد. آتش بس به این خاطر بود که دیدند نمی توانند ادامه دهند.

وی ادامه داد: رهبر ما به بیان زیبا گفتمان را در قصه فلسطین تبیین کردند. ما گفتمان زورگویانه نداریم و می‌گوییم انتخابات بین فلسطینی‌های اصیل تکلیف را مشخص می کند، ما اهل ظلم و جنایت نیستیم، درحالی که شما در ۷۰ سال گذشته از هیچ جنایتی فروگذاری نکردید. زمانی که عالم اسلام در قصه فلسطین پیروز شود با عدل با شما برخورد می‌کند.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه بیان کرد: فجایعی در قصه غزه رخ دارد که کم نظیر در تاریخ است. این یک آزمون بزرگ برای دولت‌های اسلامی و مجامع بین المللی است.

وی با بیان اینکه محور مقاومت با قامت رشید، پرونده دهکده جهانی، عالم یک قطبی و خاور میانه جدید را محو کرد، یادآور شد: امروز مردم ایران، همه دستگاه و مسئولین در کنار ملت‌های مسلمان و مردم آزادی خواه جهان همراه با این موج انسانی حضور دارند فریاد آن‌ها مرگ بر اسرائیل و مرگ بر آمریکا است.

باید روح جدیدی به مساجد دمیده شود

مدیر حوزه‌های علمیه در ادامه با اشاره به مناسبت های ماه آذر و تاکید بر ضرورت جان بخشی دوباره به مساجد گفت: موج کرونا و دیگر حوادثی که اتفاق افتاد موجب رخوتی در برنامه‌های عبادی و حضور در مساجد شد. در دوران پسا کرونا تا حد زیادی مساجد ما رونق پیدا کردند، اما همچنان در برخی از مناطق به نقطه سابق نرسیده‌اند.

عضو فقهای شورای نگهبان ادامه داد: فعال بودن مسجد، فعال بودن هیات امنا، حضور خوب امام جماعت و حضور نسل جوان در مسجد برای امروز یک تکلیف است. همه باید تلاش کنیم یک رونق جدید به مساجد ببخشیم و روح تازه در کالبد مسجد و برنامه‌های آن بدمیم.

نماینده مجلس خبرگان رهبری با اشاره به ۱۶ آذر (روز دانشجو) بیان کرد: این روز نشان دهنده عظمت کار و مبارزه دانشجویان در برابر قدرت‌های استکباری بود، روزی که می‎تواند به دانشگاه ما نشاط مبارزه و مجاهدت در راه خدا و خدمت به خلق را بدهد. امید است که دانشجویان و اساتید از این روز الهام بگیرند و بر مجاهدت خود در پیشرفت علمی، پیشبرد کشور، مبارزه با دشمنان ملت، همبستگی ملی و پیشبرد آرمان های انقلاب اسلامی گام‌های اساسی تر بر دارد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به روز وحدت حوزه و دانشگاه گفت: امام راحل در چهلم حاج آقا مصطفی بیان کردند که دو قشر حوزه و دانشگاه در جهت رعایت مصالح کشور و مسیر آرمان‌های والای کشور باید به هم نزدیک باشند و درکنار هم قرار بگیرند. امروز که در برابر گرگ های درنده مستکبران عالم هستیم نیاز به این وحدت و انسجام، همگرایی و هم افزایی نخبگان ملت بیش از قبل است.

لزوم اهتمام به پژوهش

خطیب جمعه قم با اشاره به هفته پژوهش اظهار کرد: حوزه‌ و دانشگاه و همه ارکان اقتصادی، سیاسی و اجتماعی باید به مقوله تحقیق و پژوهش اهتمام داشته باشند. تحقیق و پژوهش باید پشتوانه همه برنامه های ما باشد.

وی ادامه داد: پژوهش و مطالعه درست وقتی که در دست دانشمندان مجاهد قرار بگیرد مبدل به این نیروی عظیم نظامی و پیشرفت در حوزه نظامی، دفاعی و موشکی می‌شود. وقتی که پژوهش و مطالعه پشتوانه همه برنامه های ما قرار گیرد موجب تحولات بزرگ می‌شود.

امام جمعه قم با اشاره به ایام فاطمیه دوم گفت: در فاطمیه دوم یک هفته درس های سطوح عالی و خارج حوزه های علمیه برای ادای فریضه تبلیغ تعطیل خواهد بود. ما در عصری هستیم که حضرت زهرا (س) می‌تواند گره گشای دردهای دنیا و آخرت ما و امت اسلام باشد و فاطمه (س) می‌تواند الگوی زنان پاک در همه عالم باشد.

آیت‌الله مدرس تراز یک نماینده مردمی است

خطیب جمعه قم با اشاره با سالگرد آیت‌الله مدرس بیان کرد: آیت الله مدرس تراز یک نماینده مردمی، کوشا و مجاهد برای مجلس و قوای گوناگون است؛ شخصیتی که برای عزت و عظمت ایران و اسلام همه سختی‌ها را به جان خرید و سال‌ها تبعید را در گوشه‌ای از کشور را تحمل کرد و زمانی که در میدان بود یک روحانی تمام عیار، خادم پای کار و شجاع کم نظیر بود.

ترس‌های مفید و مضر

آیت‌الله اعرافی در خطبه اول نیز با بیان اینکه تقوای الهی، ترسی مقدس و سازنده است، عنوان کرد: ترس‌ها بر دو نوع است؛ برخی از ترس‌ها انسان را از پا در می‌آورد و پژمرده می‌کند، اما ترس‌هایی هم وجود دارد که انسان را به پیش می‌برد، به همین خاطر هر ترسی بد نیست.

وی در رابطه با عبادت و تربیت عبادی گفت: خداوند در قرآن می‌فرماید «وَمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالْإِنْسَ إِلَّا لِیَعْبُدُونِ». این آیه بیان می‌کند که بنای جهان هستی و عالم خلقت برای یک سخن و کلام است و آن هم این است که در مسیر بندگی و عبودیت خداوند قدم برداریم و این فلسفه خلقت است.

امام جمعه قم با بیان اینکه عبادت در لغت به معنای فروتنی و تواضع در برابر خالق عالم و معبود است، گفت: عبادت در اصطلاح چند معنا پیدا کرده است و معنای اول در اعمال خاصه‌ای است که متقوم به تقرب الی الله است مانند نماز، حج، روزه و... که از واجبات و مستحبات عبادی هستند.

عضو فقهای شورای نگهبان ادامه داد: معنای دوم اعم است و شامل همه کارهای خوبی است که به قصد تقرب انجام شود حتی اگر جز اعمال ذکر شده نباشد.

مدیر حوزه‌های علمیه اظهار کرد: عبادت در معنای سوم به معنای مطلق طاعت و انطباق زندگی با اوامر و نواهی خداوند است و حتی اگر قصد قربت هم نداشته باشد به عنوان عبادت شمرده شده است.

وی با اشاره به اینکه سه معنای ذکر شده عبادت در تشریع است، ادامه داد: عبادت یک معنای گسترده تر نیز دارد که عبادت تکوینی است؛ عبادتی که یک قانونی ساری و جاری در همه ارکان عالم است. عبادتی که در سه معنای فوق ذکر شد برای انسان های آگاه و صاحب اراده است اما معنای تکوینی ساری و جاری در همه عالم است.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه با اشاره سوره‌های مسبحات گفت: سَبِّحات سوره‌هایی از قرآن که با تسبیح خداوند آغاز می‌شوند. هفت سورهٔ اِسراء، حَدید، حَشْر، صَفْ، جمعه، تَغابُن و اَعْلی سوره‌هایی هستند که با یکی از مشتقات واژه سبح آغاز می‌شوند که سوره های حَدید، حَشْر، صَفْ، جمعه، تَغابُن پنج سوره اصلی بیان شدند. در این سوره ها بیان می شود که همه عالم به تسبیح خداوند مشغول هستند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

امکان‌سنجی اعطای شخصیت حقوقی به هوش مصنوعی و شناسایی مسئولیت آن

جوانان سوری وطن خود را نجات می دهند/ رژیم صهیونیستی خطری برای امنیت جهانی

آیت‌الله جنتی: سواستفاده رژیم‌صهیونیستی از وضعیت این روزهای سوریه جنایت بزرگی است/ آمریکا و هم‌پیمانانش باید پاسخگو باشند

آیت‌الله یزدی از ابتدای نهضت اسلامی نقش مهمی در روشنگری‌ها داشت/ در مقابل انحرافات و جریان نفوذ فریاد می‌کشید

باید نسبت به رعایت احکام دین تعصب داشته باشیم

بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

جدیدترین آثار پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

فیلم|حضور دکتر طحان‌نظیف در نشست علمی «حقوق ملت در قانون اساسی» در دانشگاه شهید باهنر

دکتر طحان نظیف: جریان دانشجویی همواره در تحولات اجتماعی ایران حضور موثر داشته/ قانون اساسی ترسیم کننده آرمان‌های جنبش دانشجویی است

سخنان آیت‌الله مدرسی یزدی پیرامون برخی مسائل روز

پربازدید ها

سومین دوره آزمون ملی قانون اساسی برگزار می‌شود

آزمون ملی قانون اساسی چیست؟

«حتی اعدام هم برای اینها کم است»

الزامات و بایسته‌های اصلاح ساختار بودجه

نشست علمی«ظرفیت‌های شورای نگهبان و هیأت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام در اصلاح ساختار بودجه با نگاهی بر لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور»

دکتر مولابیگی: قانون اساسی کشورمان مبتنی بر جهان‌بینی اسلامی است و اقتباسی نیست

دکتر طحان‌نظیف: «قانون اساسی» محور تعامل قوا و سند انسجام ملی است

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه شهید باهنر کرمان

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه الزهرا (س)

فیلم|حضور دکتر طحان نظیف در برنامه «صف اول» به مناسبت سالروز تصویب قانون اساسی