کد خبر: ۸۶۴۶
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۸- 16 July 2022
ویژه‌نامه "ناظر امین"-۱۳/ گفتگوی اختصاصی با ناظمی اردکانی

هجمه‌ها به شورای نگهبان به دلیل ضعف ساختار حزبی کشور است

وزیر اسبق تعاون با بیان اینکه هجمه‌ها به شورای نگهبان به دلیل ضعف ساختار حزبی کشور است، گفت: اگر ساختار حزبی سازماندهی و چند حزب قدرتمند وارد انتخابات شوند و افراد براساس شایستگی‌هایشان از احزاب برآیند و با هم رقابت کنند، شایسته‌ترین فرد انتخاب خواهد شد.

هجمه‌ها به شورای نگهبان به دلیل ضعف ساختار حزبی کشور است

محمد ناظمی اردکانی از فعالان سیاسی و وزیر اسبق تعاون در گفتگو با پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان اظهار داشت: طبق قانون اساسی، وظایف شورای نگهبان تطبیق قوانین عادی با قانون اساسی و شرع، تفسیر قانون اساسی و نظارت بر انتخابات‌هاست. البته در قانون‌های اساسی سایر کشورها هم پیش‌بینی شده که مصوبات مجالس‌شان با قانون‌ اساسی در نهادی بررسی شود.

وی خاطرنشان کرد: وجه تمایز قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران با قانون‌های اساسی سایر کشورها، وجود شورای نگهبان است.

ناظمی اردکانی در خصوص نظارت بر انتخابات‌ها عنوان کرد: در انتخابات‌های مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری چند هزار نفر و در انتخابات ریاست‌جمهوری چند صد نفر داوطلب می‌شوند. بسیاری از این افراد برای نمایندگی و ریاست‌جمهوری نمی‌توانند موثر باشند و باید صلاحیت‌ها و شایستگی‌هایشان بررسی شود.

وی ادامه داد: در این بین ممکن است افرادی صلاحیت داشته باشند و تایید نشوند و افرادی صلاحیت نداشته باشند و تایید شوند. در اذهان عمومی نیز به طور مثال گفته می‌شود که اگر این فرد صلاحیت ریاست‌جمهوری نداشت، چرا تایید شد؟ یا اینکه چرا فلان نفر تایید نشد؟

وی با تاکید بر لزوم تشیکل ساختار حزبی و تقویت تحزب در کشور، تصریح کرد: عرصه رقابت باید چارچوب داشته باشد و در این چارچوب شایسته‌ترین فرد انتخاب شود. اگر ساختار حزبی سازماندهی و چند حزب قدرتمند وارد انتخابات شوند و افراد براساس شایستگی‌هایشان از احزاب برآیند و با هم رقابت کنند، این امر محقق می‌شود.

ناظمی اردکانی با اشاره به هجمه‌های دشمنان به شورای نگهبان عنوان کرد: عمده هجمه‌ها در خصوص نظارت استصوابی است. اگرچه شورای نگهبان در چهار دهه گذشته در برابر این هجمه‌ها ایستاده و در دفاع از حقوق مردم کوتاه نیامده است، اما با اصلاح نظام حزبی می‌توان تا حدودی هجمه‌ها را در نطفه خفه کرد.

وی افزود: البته در همان کشورهایی که منشا دشمنی با شورای نگهبان هستند و از دموکراسی دم می‌زنند، قوانین بسیار سختگیرانه‌تری برای نظارت بر انتخابات‌ها وجود دارد.

این فعال سیاسی درخصوص عملکرد شورای نگهبان در بررسی مصوبات مجلس شورای اسلامی هم بیان داشت: عملکرد شورای نگهبان در این حوزه بسیار خوب بوده و کمترین ایراد وجود داشته است؛ چراکه شورا با کارشناسی دقیق مصوبات را بررسی کرده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

آیت‌الله جنتی: پیام عاشورا با جهاد تبیین ماندگار شد/ باید در برابر تحریف ایستاد و روایت دقیق از استقامت ایران داشت

پالایش ضمیر از رذائل، هدف اساسی آموزه‌های اخلاقی است

ایرادات شورای نگهبان به لایحه ساماندهی پهپاد‌های غیرنظامی؛ از مغایرت‌های شرعی و قانونی تا ابهامات اجرایی

دکتر طحان‌نظیف: امت ایستاده؛ چون امام ایستاده...

فیلم|گفت‌و‌گوی دکتر کدخدایی با خبرگزاری ایرنا

شهید نصرالله یک مکتب فکری و انقلابی با تأثیر راهبردی است

نقض آشکار حقوق بین‌الملل و لزوم پیگیری قضایی

وحدت، انسجام و اتحاد مردم؛ طبق بیانات رهبر انقلاب، بزرگترین و بالاترین سلاح ماست

بررسی طرح تقویت امنیت غذایی کشور و رفع موانع تولیدات کشاورزی در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

گزارش تصویری چهل و دومین پیش‌نشست همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای

پربازدید ها

طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی تایید شد

جنگ ۱۲ روزه مرحله‌ای جدید از حرکت انقلاب اسلامی است/ جهان اسلام در برابر فجایع غزه مسئول است

دکتر طحان‌نظیف: هیچ مسئول و متفکری به اندازه مقام معظم رهبری بر مشارکت مردم تاکید نداشته است

وحدت، انسجام و اتحاد مردم؛ طبق بیانات رهبر انقلاب، بزرگترین و بالاترین سلاح ماست

لزوم پیگیری حقوقی حمله رژیم صهیونیستی به ایران

پیمان‌شکنان در مسند مدعیان؛ خطای آشکار اروپا در استناد به مکانیسم ماشه

نقض آشکار حقوق بین‌الملل و لزوم پیگیری قضایی

آمریکا و رژیم صهیونیستی تفاوتی با یکدیگر ندارند

ایرادات شورای نگهبان به لایحه ساماندهی پهپاد‌های غیرنظامی؛ از مغایرت‌های شرعی و قانونی تا ابهامات اجرایی

گزارش تصویری چهل و دومین پیش‌نشست همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای