کد خبر: ۸۶۴۶
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۸- 16 July 2022
ویژه‌نامه "ناظر امین"-۱۳/ گفتگوی اختصاصی با ناظمی اردکانی

هجمه‌ها به شورای نگهبان به دلیل ضعف ساختار حزبی کشور است

وزیر اسبق تعاون با بیان اینکه هجمه‌ها به شورای نگهبان به دلیل ضعف ساختار حزبی کشور است، گفت: اگر ساختار حزبی سازماندهی و چند حزب قدرتمند وارد انتخابات شوند و افراد براساس شایستگی‌هایشان از احزاب برآیند و با هم رقابت کنند، شایسته‌ترین فرد انتخاب خواهد شد.

هجمه‌ها به شورای نگهبان به دلیل ضعف ساختار حزبی کشور است

محمد ناظمی اردکانی از فعالان سیاسی و وزیر اسبق تعاون در گفتگو با پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان اظهار داشت: طبق قانون اساسی، وظایف شورای نگهبان تطبیق قوانین عادی با قانون اساسی و شرع، تفسیر قانون اساسی و نظارت بر انتخابات‌هاست. البته در قانون‌های اساسی سایر کشورها هم پیش‌بینی شده که مصوبات مجالس‌شان با قانون‌ اساسی در نهادی بررسی شود.

وی خاطرنشان کرد: وجه تمایز قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران با قانون‌های اساسی سایر کشورها، وجود شورای نگهبان است.

ناظمی اردکانی در خصوص نظارت بر انتخابات‌ها عنوان کرد: در انتخابات‌های مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری چند هزار نفر و در انتخابات ریاست‌جمهوری چند صد نفر داوطلب می‌شوند. بسیاری از این افراد برای نمایندگی و ریاست‌جمهوری نمی‌توانند موثر باشند و باید صلاحیت‌ها و شایستگی‌هایشان بررسی شود.

وی ادامه داد: در این بین ممکن است افرادی صلاحیت داشته باشند و تایید نشوند و افرادی صلاحیت نداشته باشند و تایید شوند. در اذهان عمومی نیز به طور مثال گفته می‌شود که اگر این فرد صلاحیت ریاست‌جمهوری نداشت، چرا تایید شد؟ یا اینکه چرا فلان نفر تایید نشد؟

وی با تاکید بر لزوم تشیکل ساختار حزبی و تقویت تحزب در کشور، تصریح کرد: عرصه رقابت باید چارچوب داشته باشد و در این چارچوب شایسته‌ترین فرد انتخاب شود. اگر ساختار حزبی سازماندهی و چند حزب قدرتمند وارد انتخابات شوند و افراد براساس شایستگی‌هایشان از احزاب برآیند و با هم رقابت کنند، این امر محقق می‌شود.

ناظمی اردکانی با اشاره به هجمه‌های دشمنان به شورای نگهبان عنوان کرد: عمده هجمه‌ها در خصوص نظارت استصوابی است. اگرچه شورای نگهبان در چهار دهه گذشته در برابر این هجمه‌ها ایستاده و در دفاع از حقوق مردم کوتاه نیامده است، اما با اصلاح نظام حزبی می‌توان تا حدودی هجمه‌ها را در نطفه خفه کرد.

وی افزود: البته در همان کشورهایی که منشا دشمنی با شورای نگهبان هستند و از دموکراسی دم می‌زنند، قوانین بسیار سختگیرانه‌تری برای نظارت بر انتخابات‌ها وجود دارد.

این فعال سیاسی درخصوص عملکرد شورای نگهبان در بررسی مصوبات مجلس شورای اسلامی هم بیان داشت: عملکرد شورای نگهبان در این حوزه بسیار خوب بوده و کمترین ایراد وجود داشته است؛ چراکه شورا با کارشناسی دقیق مصوبات را بررسی کرده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

ششمین دوره مجلس خبرگان اول خرداد با پیام رهبری آغاز به کار می‌کند

گزارش تصویری بازدید آیت‌الله مدرسی یزدی از پژوهشکده شورای نگهبان

شورای نگهبان در اظهارنظر نسبت به مصوبات، حتما به نظرات مشورتی پژوهشکده توجه می‌کند

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

آیت‌الله جنتی: کارگران در صف مقدم دفاع از عزت ملی هستند/ ماجرای طبس یکی از بزرگترین شکست‌های آمریکاست و باید به جهانیان معرفی شود

"وعده صادق" اخلاقی‌ترین عملیات تاریخ نظامی جهان بود

"طرح استفساریه ماده (۵) قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی" در شورای نگهبان تایید شد

جلسه هیئت تحریریه فصلنامه دانش حقوق عمومی برگزار شد

واکاوی اصل ۲۲ قانون اساسی در سلسله جلسات شرح مبسوط قانون اساسی

آموزش و پرورش با سرعت درحال تغییر نسل است

پربازدید ها

لایحه عفاف و حجاب به دلیل برخی از ایرادات و ابهامات مجدداً به مجلس برگشت داده شد

طرح تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها در شورای نگهبان تایید شد

قدردانی شورای نگهبان از نیروهای مسلح و جبهه مقاومت؛ عملیات «وعده صادق» نمایش اقتدار نظام بود و ملت‌ها را به نابودی هرچه زودتر رژیم صهیونیستی امیدوار کرد

بیانیه شورای نگهبان به مناسبت ۱۲ فروردین روز جمهوری اسلامی

بیانیه شورای نگهبان به‌مناسبت فرارسیدن روز قدس؛ صهیونیست‌ها منتظر ضربات جبهه مقاومت و خروش مردم جهان باشند

پیام تسلیت آیت‌الله مدرسی یزدی به مناسبت درگذشت دکتر داودی

قدردانی آیت‌الله جنتی از عملیات «وعده صادق»/ دوران بی‌پاسخ ماندن جنایات رژیم صهیونیستی سر آمده است

تجلیل آیت‌الله مدرسی‌یزدی از نیروهای مسلح و ابراز امیدواری برای نابودی رژیم صهیونیستی

آیت‌الله رضوانی؛ شاگرد مورد اعتماد امام (ره) و تبیین‌گر نظرات فقهی شورای نگهبان/ فقیهی که نقش موثری در بررسی مصوبات مجلس داشت

دکتر طحان‌نظیف: حمله رژیم‌صهیونیستی نقض فاحش کنوانسیون روابط دیپلماتیک ۱۹۶۱ است