کد خبر: ۸۶۴۶
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۸- 16 July 2022
ویژه‌نامه "ناظر امین"-۱۳/ گفتگوی اختصاصی با ناظمی اردکانی

هجمه‌ها به شورای نگهبان به دلیل ضعف ساختار حزبی کشور است

وزیر اسبق تعاون با بیان اینکه هجمه‌ها به شورای نگهبان به دلیل ضعف ساختار حزبی کشور است، گفت: اگر ساختار حزبی سازماندهی و چند حزب قدرتمند وارد انتخابات شوند و افراد براساس شایستگی‌هایشان از احزاب برآیند و با هم رقابت کنند، شایسته‌ترین فرد انتخاب خواهد شد.

هجمه‌ها به شورای نگهبان به دلیل ضعف ساختار حزبی کشور است

محمد ناظمی اردکانی از فعالان سیاسی و وزیر اسبق تعاون در گفتگو با پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان اظهار داشت: طبق قانون اساسی، وظایف شورای نگهبان تطبیق قوانین عادی با قانون اساسی و شرع، تفسیر قانون اساسی و نظارت بر انتخابات‌هاست. البته در قانون‌های اساسی سایر کشورها هم پیش‌بینی شده که مصوبات مجالس‌شان با قانون‌ اساسی در نهادی بررسی شود.

وی خاطرنشان کرد: وجه تمایز قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران با قانون‌های اساسی سایر کشورها، وجود شورای نگهبان است.

ناظمی اردکانی در خصوص نظارت بر انتخابات‌ها عنوان کرد: در انتخابات‌های مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری چند هزار نفر و در انتخابات ریاست‌جمهوری چند صد نفر داوطلب می‌شوند. بسیاری از این افراد برای نمایندگی و ریاست‌جمهوری نمی‌توانند موثر باشند و باید صلاحیت‌ها و شایستگی‌هایشان بررسی شود.

وی ادامه داد: در این بین ممکن است افرادی صلاحیت داشته باشند و تایید نشوند و افرادی صلاحیت نداشته باشند و تایید شوند. در اذهان عمومی نیز به طور مثال گفته می‌شود که اگر این فرد صلاحیت ریاست‌جمهوری نداشت، چرا تایید شد؟ یا اینکه چرا فلان نفر تایید نشد؟

وی با تاکید بر لزوم تشیکل ساختار حزبی و تقویت تحزب در کشور، تصریح کرد: عرصه رقابت باید چارچوب داشته باشد و در این چارچوب شایسته‌ترین فرد انتخاب شود. اگر ساختار حزبی سازماندهی و چند حزب قدرتمند وارد انتخابات شوند و افراد براساس شایستگی‌هایشان از احزاب برآیند و با هم رقابت کنند، این امر محقق می‌شود.

ناظمی اردکانی با اشاره به هجمه‌های دشمنان به شورای نگهبان عنوان کرد: عمده هجمه‌ها در خصوص نظارت استصوابی است. اگرچه شورای نگهبان در چهار دهه گذشته در برابر این هجمه‌ها ایستاده و در دفاع از حقوق مردم کوتاه نیامده است، اما با اصلاح نظام حزبی می‌توان تا حدودی هجمه‌ها را در نطفه خفه کرد.

وی افزود: البته در همان کشورهایی که منشا دشمنی با شورای نگهبان هستند و از دموکراسی دم می‌زنند، قوانین بسیار سختگیرانه‌تری برای نظارت بر انتخابات‌ها وجود دارد.

این فعال سیاسی درخصوص عملکرد شورای نگهبان در بررسی مصوبات مجلس شورای اسلامی هم بیان داشت: عملکرد شورای نگهبان در این حوزه بسیار خوب بوده و کمترین ایراد وجود داشته است؛ چراکه شورا با کارشناسی دقیق مصوبات را بررسی کرده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

جایگاه فقه در تحلیل حق دفاع مشروع و مواجهه با تجاوز نظامی

فقه شیعه در پاسخ به نیاز‌های روز جامعه پویا است

بررسی دو طرح و یک لایحه در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

حضور انتشارات پژوهشکده شورای نگهبان در نمایشگاه کتاب بغداد

حمله به قطر هشدار بیدارباش به دولت‌های اسلامی است / مذاکرات نشان داد بیگانگان عهدشکن و ستمگرند

راه مقابله با رژیم صهیونی، پاسخ محکم است

آیت‌الله مدرسی‌یزدی: اساس اسلام بر وحدت و اجتماع بر حق است/ هرجا دفاع از حقی باشد، اسلام در آنجا حاضر است

«سند حوزه و هوش مصنوعی» در آستانه نهایی‌شدن است

جلسه هیئت تحریریه فصلنامه دانش حقوق عمومی برگزار شد

بررسی لایحه حمایت از ایرانیان خارج از کشور در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

پربازدید ها

آیت‌الله جنتی: با وحدت امت اسلام، جنایات رژیم‌صهیونیستی ممکن نبود/ شهادت مقامات یمنی، اراده مردم یمن را سست نمی‌کند

آیت‌الله مدرسی‌یزدی: اساس اسلام بر وحدت و اجتماع بر حق است/ هرجا دفاع از حقی باشد، اسلام در آنجا حاضر است

بررسی لایحه حمایت از ایرانیان خارج از کشور در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۲ شهریور ۱۴۰۴

پیام راهبردی رهبر معظم انقلاب راهنمای حرکت امروز و فردای حوزه است / هویت روحانیت ریشه در نبوت و امامت دارد

«سند حوزه و هوش مصنوعی» در آستانه نهایی‌شدن است

جلسه هیئت تحریریه فصلنامه دانش حقوق عمومی برگزار شد

مراقب نفوذ فرهنگی دشمن باشیم

تمسک به سیره پیامبر (ص) کلید حل مشکلات جامعه است / پاسداری از خون شهدا وظیفه همه است

پیام تسلیت آیت‌الله اعرافی به مردم افغانستان