کد خبر: ۷۱۱۴
تاریخ انتشار: ۱۹ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۸:۲۳- 09 September 2020

روایت عضو حقوقدان شورای نگهبان از تلاش سه ساعته برای رفع ایرادات مصوبه قیر رایگان

دکتر طحان نظیف در صفحه شخصی خود در اینستاگرام پانزدهمین گزارش خود از حضور در پارلمان را منتشر کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، دکتر هادی طحان نظیف عضو حقوقدان شورای نگهبان در مطلبی با عنوان «روایت پارلمان- قسمت پانزدهم» در اینستاگرام خود نوشت:

دوشنبه ۱۷ شهریورماه ۱۳۹۹، به مجلس رفتم. از طرف «کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات» در خصوص «طرح الحاق یک بند به تبصره (۱) قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور» از اعضای شورای نگهبان دعوت صورت گرفته بود. شورای نگهبان این طرح را به خاطر ابهامات و ایرادات متعددی که نسبت به این مصوبه داشت، به مجلس اعاده کرده بود؛ لذا به نمایندگی از شورای نگهبان برای تبیین نظرات این شورا و همچنین برای یافتن راهکار‌هایی جهت رفع ایرادات مصوبه در کمیسیون حضور پیدا کردم.

طرح الحاق یک بند به تبصره (۱) قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور که در خصوص تامین یک میلیون تن قیر تا سقف چهل هزار میلیارد ریال بود. در جلسه کمیسیون مورد به مورد ابهامات و ایرادات مطرح و سعی شد برای رفع آن‌ها راهکار‌هایی پیدا شود.
 
روایت عضو شورای نگهبان از تلاش سه ساعته برای رفع ایرادات مصوبه قیر رایگان

به عنوان نمونه شاید مهمترین ایراد شورای نگهبان به این طرح این بود که از نظر شورای نگهبان، تنها احکامی که در قانون بودجه ذکر شده در اصلاحیه‌های قانون بودجه، قابل اصلاح هستند و طرح‌هایی که در قانون بودجه حکمی نسبت به آن‌ها وجود ندارند، دیگر اصلاح بودجه محسوب نمی‌شوند. با این مبنا حکم جزء ۱ بند (ز) الحاقی در این طرح که مربوط به تحویل قیر به برخی دستگاه‌ها بود، مغایر اصل ۵۲ قانون اساسی و نظریه تفسیری شماره ۲۸۷ مورخ ۱۳۷۴/۳/۱۷ شورای نگهبان از این اصل شناخته شد که در کمیسیون، مصوبه محدود به احکام مربوط به طرح‌های تملک دارایی‌های سرمایه‌ای ملی و استانی مذکور در قانون بودجه گردید.

ابهام مهم دیگری که شورای نگهبان نسبت به مصوبه داشت، اینکه مشخص نبود در جزء ۲ بند (ز) الحاقی آیا منابع اختصاص یافته از محل اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای، به نسبت مساوی از همه طرح‌های مذکور در قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کسر می‌شود یا طریق دیگری برای برداشت این منابع وجود دارد؟ که نظر نمایندگان محترم کمیسیون بر این بود که منابع مذکور از «سرجمع اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای این قانون» تامین شود.

علاوه بر این موارد، ایرادات سایر مواد نیز مطرح و تلاش بر این بود که راهکار‌هایی برای اصلاح آن‌ها اندیشیده شد. البته لازم به ذکر است که پیشنهادات کمیسیون پس از رای‌گیری و تصویب در صحن علنی مجلس، نهایی و مصوب تلقی خواهند شد.

این جلسه و کارگروه تخصصی آن حدود سه ساعت به طول انجامید امیدوارم این تعاملات تخصصی، اثرگذاری محسوسی در جهت ارتقاء کیفیت قانون‌گذاری داشته باشد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

حمایتگرایی بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران در پرتو آموزه‌های حقوقی

نشست بررسی آزادی مطبوعات در قانون اساسی برگزار شد

علمای اسلام نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی روشنگری کنند

پیام سخنگوی شورای نگهبان در حفاظت از جزایر سه‌گانه با یادآوری اصل ۹ قانون اساسی

چهل‌وپنجمین شماره فصلنامه دانش حقوق عمومی منتشر شد

دکتر صادقی‌مقدم: ناظران انتخاباتی «مدافعان حریم مردم‌سالاری دینی» هستند/مقاومت با قدرت به مسیر خود ادامه خواهد داد

فیلم| نشست خبری دکتر طحان‌نظیف ۲۸ مهر ۱۴۰۳

آزادی مطبوعات در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران

جدایی گفتمان‌های علمی از دینی نقیصه اصلی مراکز آموزشی بزرگ است

امروز خاورمیانه جدید با محوریت مقاومت شکل گرفته است

پربازدید ها

نظر شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس و دولت + جزئیات

دکتر طحان‌نظیف: ۷ مصوبه مجلس و ۴ اساسنامه دولتی تایید شد/ انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی سال آینده برگزار می‌شود

حمایت از مستضعفان؛ وظیفه‌ای بر پایه قانون اساسی

آیت‌الله جنتی: مردم تهدیدات رژیم صهیونیستی را بی‌اعتبار کردند/ نمازجمعه نصر نشان‌دهنده پیوند مستحکم امام و امت بود

آیت‌الله جنتی: حزب‌الله قدرتمندانه در صحنه نبرد با صهیونیست‌ها حضور دارد/ حضرت معصومه (س) برای تبیین مفهوم ولایت مجاهدت کرد

مشروعیت دفاع از مقاومت در حقوق بین‌الملل

او اجر یک عمر مجاهدت خود در راه خدا را گرفت همان گونه که به دنبال آن بود

تخریب عامدانۀ تأسیسات درمانی، جنایت علیه بشریت است

پیام آیت‌الله مدرسی یزدی در پی شهادت یحیی السنوار، رهبر شاخه سیاسی حماس

نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان شنبه برگزار می‌شود