کد خبر: ۷۰۶۰
تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۹- 16 August 2020
دکتر طحان نظیف مطرح کرد:

نظر شورای نگهبان درباره یک استفساریه درخصوص بازنشستگان دوران دفاع مقدس

عضو حقوقدان شورای نگهبان نظر این شورا درباره یک استفساریه درخصوص بازنشستگان دوران دفاع مقدس را تشریح کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، دکتر هادی طحان نظیف عضو حقوقدان شورای نگهبان در مطلبی با عنوان روایت پارلمان ۱۲ در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشت: سه شنبه ۱۴ مردادماه ۱۳۹۹، به مجلس رفتم. از طرف کمیسیون اجتماعی از اعضای شورای نگهبان دعوت به عمل آمده بود برای تبیین نظرات شورا در خصوص «طرح استفساریه بند «ج» ماده ۱۱۲ قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران» و «طرح ساماندهی کارکنان قراردادی دانشگاه پیام نور» که از طرف شورا به مجلس اعاده شده بودند و همچنین برای یافتن راهکار‌هایی جهت رفع ایرادات شورای نگهبان.

نخستین بار بود که در دوره جدید مجلس شورای اسلامی به «کمیسیون اجتماعی» می‌رفتم و به تبیین نظرات شورا در خصوص طرح استفساریه پرداختم. بر اساس بند «ج» ماده ۱۱۲ قانون برنامه پنج‌ساله ششم، سازمان برنامه و بودجه کشور و همچنین سازمان اداری و استخدامی کشور مکلفند نسبت به صدور احکام پرداخت مزایای شاغلان مناطق عملیاتی دفاع مقدس برابر جداول و ضوابط ابلاغی سال ۱۳۷۶ سازمان امور اداری و استخدامی کشور از سال دوم اجرای قانون برنامه اقدام نمایند.
 
نظر شورای نگهبان درباره یک استفساریه درخصوص بازنشستگان دوران دفاع مقدس

اما در مقام عمل نسبت به شاغلان ابهام وجود داشت لذا مجلس در این خصوص که آیا شاغلانی که در زمان دفاع مقدس در دستگاه‌های اجرایی مناطق عملیاتی و امنیتی موضوع مصوبه ۱۳۷۶ ستاد کل نیرو‌های مسلح خدمت کرده و در آن زمان یا پس از آن بازنشسته شده‌اند نیز مشمول مزایای مندرج در بند «ج» ماده ۱۲ قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۹۵/۱۲/۱۴ در خصوص مزایای شاغلان مناطق عملیاتی دفاع مقدس می‌شوند، این استفساریه را به تصویب رسانده بود که شورای نگهبان این مصوبه را تفسیر ندانسته و آن را قانون‌گذاری جدید تلقی کرده بود.

در کمیسیون عرض کردم همان شورای نگهبان که اصل این حکم را در قانون برنامه ششم تایید کرده، نسبت به استفساریه ایراد قانونی مطرح نموده لذا بحث شورای نگهبان صرفا یک ایراد قانونی است و این شورا همواره ایثارگران را ارج می‌نهد و قدردان زحمات آنهاست، اما مشکل این است که در قانون‌گذاری قبلی دقت لازم صورت نگرفته است و طبیعتا متن استفساریه نباید چیزی غیر از تفسیر متن مصوبه و بیان مراد مقنن باشد و الا باید به صورت مستقل و در قالب یک طرح یا لایحه جدید به تصویب برسد که مقرر گردید در کاروه تخصصی متنی به عنوان تفسیر در چارچوب قانون مصوب تنظیم گردد.

در مورد دستور بعدی یعنی طرح ساماندهی کارکنان قراردادی دانشگاه پیام نور نیز نظر ریاست محترم کمیسیون این بود که این طرح فعلا بماند تا نامه دولت در این خصوص دریافت شود.
 
انتهای پیام/
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

بررسی دو طرح و یک لایحه در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

حضور انتشارات پژوهشکده شورای نگهبان در نمایشگاه کتاب بغداد

حمله به قطر هشدار بیدارباش به دولت‌های اسلامی است / مذاکرات نشان داد بیگانگان عهدشکن و ستمگرند

راه مقابله با رژیم صهیونی، پاسخ محکم است

آیت‌الله مدرسی‌یزدی: اساس اسلام بر وحدت و اجتماع بر حق است/ هرجا دفاع از حقی باشد، اسلام در آنجا حاضر است

«سند حوزه و هوش مصنوعی» در آستانه نهایی‌شدن است

جلسه هیئت تحریریه فصلنامه دانش حقوق عمومی برگزار شد

بررسی لایحه حمایت از ایرانیان خارج از کشور در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

تمسک به سیره پیامبر (ص) کلید حل مشکلات جامعه است / پاسداری از خون شهدا وظیفه همه است

پیام راهبردی رهبر معظم انقلاب راهنمای حرکت امروز و فردای حوزه است / هویت روحانیت ریشه در نبوت و امامت دارد

پربازدید ها

آیت‌الله جنتی: با وحدت امت اسلام، جنایات رژیم‌صهیونیستی ممکن نبود/ شهادت مقامات یمنی، اراده مردم یمن را سست نمی‌کند

آیت‌الله مدرسی‌یزدی: اساس اسلام بر وحدت و اجتماع بر حق است/ هرجا دفاع از حقی باشد، اسلام در آنجا حاضر است

بررسی لایحه حمایت از ایرانیان خارج از کشور در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۲ شهریور ۱۴۰۴

بررسی لایحه ساماندهی پرنده‌های هدایت‌پذیر از دور (پهپاد) غیرنظامی در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

«سند حوزه و هوش مصنوعی» در آستانه نهایی‌شدن است

پیام راهبردی رهبر معظم انقلاب راهنمای حرکت امروز و فردای حوزه است / هویت روحانیت ریشه در نبوت و امامت دارد

جلسه هیئت تحریریه فصلنامه دانش حقوق عمومی برگزار شد

مراقب نفوذ فرهنگی دشمن باشیم

تمسک به سیره پیامبر (ص) کلید حل مشکلات جامعه است / پاسداری از خون شهدا وظیفه همه است