دکتر طحاننظیف در برنامه تلویزیونی متن حاشیه:
شورای نگهبان یک ناظر بی طرف و یک داور ملی است
عضو حقوقدان شورای نگهبان گفت: شورای نگهبان یک ناظر بی طرف و یک داور ملی است و از شکست یا پیروزی جریانهای سیاسی خوشحال یا ناراحت نمیشود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شورای نگهبان به نقل از فارس، دکتر هادی طحان نظیف عضو حقوقدان شورای نگهبان در برنامه تلویزیونی متن حاشیه شبکه ۳ طی سخنانی اظهار داشت: قانون برای داوطلبان انتخابات مجلس شرایطی را مشخص کرده و در فرایند بررسی صلاحیتها هم دستگاهها و نهادهای مختلفی این شرایط را بررسی میکنند.
وی افزود: شورای نگهبان یک ناظر بی طرف و یک داور ملی است و از شکست یا پیروزی جریانهای سیاسی خوشحال یا ناراحت نمیشود.
دکتر طحان نظیف ادامه داد: احزاب سراغ افراد پاکدست و مسئولیت پذیر بروند چرا که معمولا احزاب در انتخابات یک لیستی میدهند و بعد از انتخابات بعضا مسئولیت پذیر نیستند.
وی بر همین اساس اضافه کرد: احزاب باید سراغ افراد کارآمد و با برنامه رفته و آنها را به مردم معرفی کنند.
دکتر طحان نظیف در ادامه سخنانش عنوان کرد: در بررسی صلاحیتهای این دوره داوطلبان دو تابعیتی هم بودند که شورای نگهبان آنها را رد صلاحیت کرد.
عضو حقوقدان شورای نگهبان یادآور شد: تایید صلاحیت یعنی اگر کسی شرایط قانونی را داشته باشد، تایید میشود و اگر کسی شرایط قانونی را نداشته باشد، قطعا ردصلاحیت خواهد شد، قانون از ما خواسته که صلاحیت افراد را احراز کنیم و اگر نتوانیم صلاحیت قانونی را احراز کنیم، عدم احراز برای او میزنیم و این وظیفه اوست که صلاحیت خودش را به ما احراز کند و خودش را به ما بشناسد.
وی بیان کرد: هئیتهای اجرایی گویا فرصت کافی را در بررسی صلاحیت نداشتهاند و احتمالا این مستنداتی که در اختیار ما بوده، در اختیار هییتهای اجرایی نبوده و شاید همین موضوع منجر به تفاوت نظرات میان هیئت اجرایی و هیئت مرکزی شده است.
دکتر طحان نظیف همچنین عنوان کرد: متوسط ثبت نام برای ۳۰۰ کرسی در کشورهای مختلف اروپایی و یا همسایه خودمان، ۲۵۰۰، ۳۰۰۰ و یا ۴۰۰۰ نفر است، ولی ما ۱۶ هزار نفر در این دور ثبت نامی داشتیم البته نفس ثبت نام خوب است، اما ثبت نامها باید چارچوب و منطقی داشته باشند و این یک اشکال قانونی است.
وی گفت: از هر طرح و لایحه یا هر قانونی که به کاهش نقش پول در انتخابات کمک کند، حمایت میکنیم.
عضو حقوقدان شورای نگهبان در خاتمه سخنانش خاطرنشان کرد: انتخابات الکترونیکی بیست و چند مرحله است و که طبق اعلام وزارت کشور، غیر از مرحله اخذ رای، بقیه مراحل به صورت الکترونیکی برگزار میشود.
انتهای پیام/