کد خبر: ۶۲۷۶
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۶- 12 November 2019

نظر جوانترین عضو شورای نگهبان درباره اظهارات اخیر رئیس جمهور

دکتر هادی طحان نظیف درباره اظهارات رئیس جمهوری نوشت: مگر عصبانیت می‌تواند مجوز هر اقدام یا سخنی باشد؟! مردمی که گلایه‌مندند کجا باید صدای خود را به گوش منتخبان خود برسانند؟
نظر جوانترین عضو شورای نگهبان درباره اظهارات اخیر رئیس جمهور
 
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، دکتر هادی طحان نظیف عضو حقوقدان شورای نگهبان در پستی در اینستاگرام خود نوشت:

دیروز به مجلس رفتم. کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، بررسی ایرادات شورای نگهبان به لایحه پسماند‌های پرتوزا را در دستور داشت. ابتدای جلسه برخی اعضای کمیسیون، نسبت به سخنان روز یکشنبه رئیس‌جمهور گلایه‌هایی را مطرح کردند و به طرح موضوعات اختلاف‌انگیز توسط ایشان اعتراض کردند.
 
بیشتر بخوانید:


یکی از نمایندگان گفت شعار‌های مردم [در اعتراض به وضعیت اقتصادی]باعث عصبانیت آقای روحانی شد و ایشان مجبور شد آن مسائل را بیان کند! من تعجب کردم و با خود گفتم مگر عصبانیت می‌تواند مجوز هر اقدام یا سخنی باشد؟! مردمی که گلایه‌مندند کجا باید صدای خود را به گوش منتخبان خود برسانند؟ در همین فکر بودم که کمیسیون وارد دستور شد و رئیس کمیسیون از من خواست ایراد شورا به لایحه را تبیین کنم.
 
نظر جوانترین عضو حقوقدان شورای نگهبان به اظهارات رئیس جمهوری

گفتم در مواد ۶ و ۱۳ این کنوانسیون آمده است که در شرایطی، به محض درخواست طرف متعاهد مجاور، داده‌های کلی مرتبط با تاسیسات در اختیار آن‌ها قرار داده شود یا اینکه بر اساس ماده ۳۲، گزارش ملی مشتمل بر خط مشی‌ها و رویه‌های مدیریت سوخت مصرف‌شده، خط مشی‌ها و رویه‌های مدیریت پسماند پرتوزا، فهرست تاسیسات مدیریت سوخت مصرف‌شده، موجودی سوخت مصرف‌شده، فهرست تاسیسات مدیریت پسماند پرتوزا، موجودی پسماند پرتوزا و فهرست تاسیسات هسته‌ای در اختیار طرف‌های متعاهد قرار داده شود؟! که شورای نگهبان این موارد را از جهت ایجاد زمینه نفوذ اجانب، مغایر بند ۵ اصل ۳ قانون اساسی دانسته بود.

پس از تبیین ایراد شورا، سئوالاتی را نیز مطرح کردم. در ادامه کارشناسان سازمان انرژی اتمی نیز توضیحاتی داشتند نظیر اینکه این کنوانسیون یک کنوانسیون تشویقی و انگیزشی است و طرفی که این داده‌ها را دریافت می‌کند، باید شروط کنوانسیون را که نسبتا شروط سخت‌گیرانه‌ای است، رعایت کند از جمله اینکه آن کشور باید متاثر باشد، عضو متعاهد باشد، برای دریافت اطلاعات تقاضا کند و ارائه اطلاعات در حد ارزیابی ایمنی خود کشور باشد.

به هر حال با همفکری نمایندگان محترم اجمالا به راهکار‌هایی جهت اصلاح مصوبه برای تامین نظر شورای نگهبان و یا حتی ارسال به مجمع تشخیص مصلحت دست پیدا کردیم، ولی مقرر شد موضوع در کمیته تخصصی بررسی بیشتری بشود.

البته برخی نمایندگان هم گفتند اکنون که کشور در حال کاهش تعهدات برجامی است، تصویب چنین کنوانسیون‌هایی چه وجهی دارد که عرض کردم اتفاقا این سئوال در شورای نگهبان نیز مطرح بود؟!
 
انتهای پیام/
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

حمایتگرایی بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران در پرتو آموزه‌های حقوقی

نشست بررسی آزادی مطبوعات در قانون اساسی برگزار شد

علمای اسلام نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی روشنگری کنند

پیام سخنگوی شورای نگهبان در حفاظت از جزایر سه‌گانه با یادآوری اصل ۹ قانون اساسی

چهل‌وپنجمین شماره فصلنامه دانش حقوق عمومی منتشر شد

دکتر صادقی‌مقدم: ناظران انتخاباتی «مدافعان حریم مردم‌سالاری دینی» هستند/مقاومت با قدرت به مسیر خود ادامه خواهد داد

فیلم| نشست خبری دکتر طحان‌نظیف ۲۸ مهر ۱۴۰۳

آزادی مطبوعات در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران

جدایی گفتمان‌های علمی از دینی نقیصه اصلی مراکز آموزشی بزرگ است

امروز خاورمیانه جدید با محوریت مقاومت شکل گرفته است

پربازدید ها

نظر شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس و دولت + جزئیات

دکتر طحان‌نظیف: ۷ مصوبه مجلس و ۴ اساسنامه دولتی تایید شد/ انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی سال آینده برگزار می‌شود

حمایت از مستضعفان؛ وظیفه‌ای بر پایه قانون اساسی

آیت‌الله جنتی: مردم تهدیدات رژیم صهیونیستی را بی‌اعتبار کردند/ نمازجمعه نصر نشان‌دهنده پیوند مستحکم امام و امت بود

آیت‌الله جنتی: حزب‌الله قدرتمندانه در صحنه نبرد با صهیونیست‌ها حضور دارد/ حضرت معصومه (س) برای تبیین مفهوم ولایت مجاهدت کرد

مشروعیت دفاع از مقاومت در حقوق بین‌الملل

او اجر یک عمر مجاهدت خود در راه خدا را گرفت همان گونه که به دنبال آن بود

تخریب عامدانۀ تأسیسات درمانی، جنایت علیه بشریت است

پیام آیت‌الله مدرسی یزدی در پی شهادت یحیی السنوار، رهبر شاخه سیاسی حماس

نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان شنبه برگزار می‌شود