کد خبر: ۶۲۷۶
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۶- 12 November 2019

نظر جوانترین عضو شورای نگهبان درباره اظهارات اخیر رئیس جمهور

دکتر هادی طحان نظیف درباره اظهارات رئیس جمهوری نوشت: مگر عصبانیت می‌تواند مجوز هر اقدام یا سخنی باشد؟! مردمی که گلایه‌مندند کجا باید صدای خود را به گوش منتخبان خود برسانند؟
نظر جوانترین عضو شورای نگهبان درباره اظهارات اخیر رئیس جمهور
 
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، دکتر هادی طحان نظیف عضو حقوقدان شورای نگهبان در پستی در اینستاگرام خود نوشت:

دیروز به مجلس رفتم. کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، بررسی ایرادات شورای نگهبان به لایحه پسماند‌های پرتوزا را در دستور داشت. ابتدای جلسه برخی اعضای کمیسیون، نسبت به سخنان روز یکشنبه رئیس‌جمهور گلایه‌هایی را مطرح کردند و به طرح موضوعات اختلاف‌انگیز توسط ایشان اعتراض کردند.
 
بیشتر بخوانید:


یکی از نمایندگان گفت شعار‌های مردم [در اعتراض به وضعیت اقتصادی]باعث عصبانیت آقای روحانی شد و ایشان مجبور شد آن مسائل را بیان کند! من تعجب کردم و با خود گفتم مگر عصبانیت می‌تواند مجوز هر اقدام یا سخنی باشد؟! مردمی که گلایه‌مندند کجا باید صدای خود را به گوش منتخبان خود برسانند؟ در همین فکر بودم که کمیسیون وارد دستور شد و رئیس کمیسیون از من خواست ایراد شورا به لایحه را تبیین کنم.
 
نظر جوانترین عضو حقوقدان شورای نگهبان به اظهارات رئیس جمهوری

گفتم در مواد ۶ و ۱۳ این کنوانسیون آمده است که در شرایطی، به محض درخواست طرف متعاهد مجاور، داده‌های کلی مرتبط با تاسیسات در اختیار آن‌ها قرار داده شود یا اینکه بر اساس ماده ۳۲، گزارش ملی مشتمل بر خط مشی‌ها و رویه‌های مدیریت سوخت مصرف‌شده، خط مشی‌ها و رویه‌های مدیریت پسماند پرتوزا، فهرست تاسیسات مدیریت سوخت مصرف‌شده، موجودی سوخت مصرف‌شده، فهرست تاسیسات مدیریت پسماند پرتوزا، موجودی پسماند پرتوزا و فهرست تاسیسات هسته‌ای در اختیار طرف‌های متعاهد قرار داده شود؟! که شورای نگهبان این موارد را از جهت ایجاد زمینه نفوذ اجانب، مغایر بند ۵ اصل ۳ قانون اساسی دانسته بود.

پس از تبیین ایراد شورا، سئوالاتی را نیز مطرح کردم. در ادامه کارشناسان سازمان انرژی اتمی نیز توضیحاتی داشتند نظیر اینکه این کنوانسیون یک کنوانسیون تشویقی و انگیزشی است و طرفی که این داده‌ها را دریافت می‌کند، باید شروط کنوانسیون را که نسبتا شروط سخت‌گیرانه‌ای است، رعایت کند از جمله اینکه آن کشور باید متاثر باشد، عضو متعاهد باشد، برای دریافت اطلاعات تقاضا کند و ارائه اطلاعات در حد ارزیابی ایمنی خود کشور باشد.

به هر حال با همفکری نمایندگان محترم اجمالا به راهکار‌هایی جهت اصلاح مصوبه برای تامین نظر شورای نگهبان و یا حتی ارسال به مجمع تشخیص مصلحت دست پیدا کردیم، ولی مقرر شد موضوع در کمیته تخصصی بررسی بیشتری بشود.

البته برخی نمایندگان هم گفتند اکنون که کشور در حال کاهش تعهدات برجامی است، تصویب چنین کنوانسیون‌هایی چه وجهی دارد که عرض کردم اتفاقا این سئوال در شورای نگهبان نیز مطرح بود؟!
 
انتهای پیام/
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

امکان‌سنجی اعطای شخصیت حقوقی به هوش مصنوعی و شناسایی مسئولیت آن

جوانان سوری وطن خود را نجات می دهند/ رژیم صهیونیستی خطری برای امنیت جهانی

آیت‌الله جنتی: سواستفاده رژیم‌صهیونیستی از وضعیت این روزهای سوریه جنایت بزرگی است/ آمریکا و هم‌پیمانانش باید پاسخگو باشند

آیت‌الله یزدی از ابتدای نهضت اسلامی نقش مهمی در روشنگری‌ها داشت/ در مقابل انحرافات و جریان نفوذ فریاد می‌کشید

باید نسبت به رعایت احکام دین تعصب داشته باشیم

بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

جدیدترین آثار پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

فیلم|حضور دکتر طحان‌نظیف در نشست علمی «حقوق ملت در قانون اساسی» در دانشگاه شهید باهنر

دکتر طحان نظیف: جریان دانشجویی همواره در تحولات اجتماعی ایران حضور موثر داشته/ قانون اساسی ترسیم کننده آرمان‌های جنبش دانشجویی است

سخنان آیت‌الله مدرسی یزدی پیرامون برخی مسائل روز

پربازدید ها

سومین دوره آزمون ملی قانون اساسی برگزار می‌شود

آزمون ملی قانون اساسی چیست؟

«حتی اعدام هم برای اینها کم است»

الزامات و بایسته‌های اصلاح ساختار بودجه

نشست علمی«ظرفیت‌های شورای نگهبان و هیأت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام در اصلاح ساختار بودجه با نگاهی بر لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور»

دکتر مولابیگی: قانون اساسی کشورمان مبتنی بر جهان‌بینی اسلامی است و اقتباسی نیست

دکتر طحان‌نظیف: «قانون اساسی» محور تعامل قوا و سند انسجام ملی است

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه شهید باهنر کرمان

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه الزهرا (س)

فیلم|حضور دکتر طحان نظیف در برنامه «صف اول» به مناسبت سالروز تصویب قانون اساسی