کد خبر: ۲۶۲۲
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۱ - ۱۶:۱۰- 12 May 2012
دکتر کدخدایی:

نتایج صحت حوزه‌های انتخابیه مرحله دوم تا پایان هفته اعلام می‌شود

سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به بررسی صحت انتخابات مرحله دوم نهمین دوره مجلس شورای اسلامی گفت:‌ تا پایان این هفته نتیجه بررسی صحت حوزه‌های انتخابیه اعلام می‌شود.






به گزارش اداره کل روابط عمومی شورای نگهبان، دکتر کدخدایی صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه‌ها، ضمن تبریک ولادت حضرت صدیقه طاهره(س) و امام خمینی(ره) و با گرامیداشت روز زن گفت: مردم کشورمان در حوزه‌هایی که انتخابات مرحله دوم برگزار شد مشارکت بسیار خوب و گسترده‌ای نسبت به مراحل دوم در انتخابات ادوار قبلی داشتند.

وی تصریح کرد: با توجه به تجربه‌ای که در مرحله اول انتخابات داشتیم، با هدف پیش‌گیری از هر گونه مشکل احتمالی، بازرسانی را به 15 حوزه انتخابیه در 5 استان گیلان، سیستان و بلوچستان، ایلام، لرستان و خوزستان اعزام کردیم تا روند نظارت بر انتخابات را از نزدیک بررسی کنند.
دکتر کدخدایی ادامه داد: این بازرسان از روز سه‌شنبه قبل از انتخابات به این حوزه‌ها اعزام شدند و تا یکشنبه بعد از انتخابات، مسائل امور نظارتی را از نزدیک رصد می‌کردند.

سخنگوی شورای نگهبان گفت: گزارش‌های خوبی از این استان‌ها به دست ما رسید و نتیجه این تدبیر این بود که نظارت ما واقعی‌تر و مملوس‌تر شد.
دکتر کدخدایی با اشاره به روند بررسی شکایات در خصوص مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، خاطرنشان کرد: از حوزه‌هایی که در آن انتخابات مرحله دوم انجام شد در 17 حوزه شکایتی نداشتیم و در مابقی حوزه‌ها، شکایت‌های موردی صورت گرفته است که در دست بررسی است. در مواردی تنها یک نفر یک گزارش جزئی ارسال کرده است که همان موارد جزئی هم در دست بررسی است.
وی افزود: به یکی دو حوزه هم قرار شد مجدداً بازرس اعزام کنیم. تصور می‌کنیم بیش از یکی دو حوزه انتخابیه، بقیه حوزه ها مشکلی جدی نخواهند داشت.





یکی از خبرنگاران درباره مشکل این یکی دو حوزه انتخابیه سؤال کرد که دکتر کدخدایی گفت: برخی افراد ادعاهایی مطرح کرده‌اند که باید بررسی شود. گاه رقبایی که برنده انتخابات نمی‌شوند ادعاهایی مانند خرید و فروش آرا یا تبلیغات خارج از موعد مقرر را عیله داوطلب پیروز مطرح می کنند که این موارد پس از دریافت گزارش‌های نهائی بازرسان بررسی می شود.

خبرنگاری سؤال کرد آیا ابطال انتخابات دو حوزه انتخابیه "رامسر و تنکابن" و "دماوند و فیروزکوه" به دلیل رد صلاحیت داوطلبان بود؟ که دکتر کدخدایی درپاسخ گفت: انتخابات در هر دو حوزه به صورت کامل ابطال شد و این به دلیل تخلفاتی بود که نامزدها در برگزاری انتخابات انجام داده بودند و به صلاحیت داوطلبان ربطی نداشت.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سؤالی، در خصوص شکایت‌های نامزدها در حوزه انتخابیه تهران گفت: در انتخابات مرحله دوم مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه تهران شکایت مؤثری نداشتیم.

یکی از خبرنگاران با اشاره به بداخلاقی برخی داوطلبان انتخابات دهمین دوره ریاست‌جمهوری، درباره "ارتقاء فرهنگ انتخاباتی" سؤال کرد که دکتر کدخدایی گفت: نامزدها نیازمند ارتقاء فرهنگ عمومی و پذیرش شکست در انتخابات می باشند. اگر اصول رقابت را بپذیریم و در مسائل سیاسی از خودسری‌ها بپرهیزیم این مشکلات پیش نمی‌آید.

کدخدایی با اشاره به برگزاری انتخابات رایانه‌ای در برخی حوزه‌ها گفت: برگزاری رایانه‌ای انتخابات در برخی از حوزه‌ها، تجربه بسیار خوبی بود. البته شورای نگهبان حساسیت بسیاری در این خصوص داشت و نگرانی‌ها به وزارت کشور منتقل می‌شد و وزارت کشور هم ایرادات و اشکالات ما را نسبت به آن سیستم برطرف کرد.

وی تصریح کرد: به طور کلی انتخابات رایانه‌ای تجربه خوبی بود و انشاءالله اگر وزارت کشور آمادگی کامل داشته باشد، امیدواریم انتخابات ریاست‌جمهوری آینده به صورت کاملا رایانه‌ای برگزار شود.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سؤالی درباره عدم ابلاغ قانون مجازات اسلامی نیز گفت: قانون مجازات اسلامی در جلسات متعدد و طولانی شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت و نتیجه هم به مجلس شورای اسلامی ارسال شد.

وی افزود: وقتی این قانون به مجلس شورای اسلامی ارسال شد متوجه شدیم که اداره تنقیح مجلس شورای اسلامی، در هنگام ویرایش، عباراتی را جابه‌جا کرده است که این جابه‌جایی در محتوای قانون هم تأثیر داشته است.

وی ادامه داد: از رئیس محترم مجلس شورای اسلامی درخواست شد قانون مجازات اسلامی ابلاغ نشود که خوشبختانه قانون ابلاغ نشد. شورای نگهبان این موارد را بررسی می‌کند و طی مراحل بعدی به مجلس شورای اسلامی اعلام نظر می کند.




سخنگوی شورای نگهبان در خصوص بررسی لایحه بودجه در شورای نگهبان نیز گفت: با اینکه مصوبات زیادی هم اکنون در دست بررسی است اما همزمان با ورود مجلس شورای اسلامی به بررسی جزئیات لایحه بودجه، از مجلس خواسته شده است هر مقدار از بودجه که تصویب شد به شورای نگهبان ارسال شود تا همزمان در جلسه اعضای محترم شورای نگهبان نیز مورد بررسی قرار گیرد.

دکتر کدخدایی در پاسخ به سؤالی درخصوص اعلام مغایرت برخی مصوبات با قانون اساسی از سوی دولت، گفت: تشخیص مغایرت یک مصوبه با قانون اساسی تنها با شورای نگهبان است. البته افراد در اظهار نظر آزاد هستند. اما وظیفه قانونی در این خصوص ندارند و آنچه از نظر قانون اساسی معتبر است، فقط و فقط نظر شورای نگهبان است.

یکی از خبرنگاران گفت: شورای نگهبان به برخی از مفاد قانون نظارت بر نمایندگان ایراد داشت اما، مجلس این موارد را اصلاح نکرد و این بار شورای نگهبان آن را تایید کرد.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ گفت: ممکن است با توجه به رفع ایراد در برخی از مواد قانون، ایرادات مواد دیگر هم خود به خود رفع شود. این امر در گذشته هم سابقه داشته است.

وی تصریح کرد: ممکن است ایراد یک تبصره یا ماده، به دلیل ایراد مبنایی تبصره یا ماده قبلی باشد و اگر آن ایراد مبنایی در تبصره یا ماده قبلی اصلاح شود، ایراد بعدی هم خود به خود اصلاح می شود.

دکتر کدخدایی افزود: به جزئیات نمی‌خواهم بپردازم اما باید تاکید کنم که تشخیص این موارد با شورای نگهبان است و فرد دیگری در این خصوص نمی‌تواند دخالت کند.

یکی از خبرنگاران بااشاره به انتشار مجدد نظر شورای نگهبان در خصوص لایحه افزایش اختیارات ریاست‌جمهوری، سؤال کرد؛ «آیا انتشار مجدد این نظر، به منزله مخالفت تلویحی شورای نگهبان با تشکیل مجدد هیأت موسوم به نظارت بر قانون اساسی از سوی رئیس جمهور است؟»
دکتر کدخدایی گفت: شورای نگهبان در این خصوص مخالفت خود را به صراحت اعلام کرده است. تنها یادآوری کردیم که شورای نگهبان در سال 1382 نیز این نظر را داشته است.

سخنگوی شورای نگهبان درباره رد مصوبات دولت از سوی رئیس مجلس شورای اسلامی نیز گفت: اصل 138 قانون اساسی تصریح می‌کند که مصوبات دولت اگر مغایر با قانون باشد رئیس مجلس باید آنها را برای تجدید نظر به دولت ارسال کند. این امر در جلسه کار گروه حل اختلاف هم بررسی شد و اعلام گردید که این نظر رئیس مجلس برای دولت الزامی است.

وی افزود: رئیس مجلس هیچ گاه، مصوبات دولت را لغو نمی‌کند، بلکه مصوبه را مغایر اعلام می‌کند. البته آثار این مغایرت طبق قانون لغو مصوبه است. رئیس مجلس تنها آن را مغایر اعلام می‌کند.


ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

آیت‌الله یزدی از ابتدای نهضت اسلامی نقش مهمی در روشنگری‌ها داشت/ در مقابل انحرافات و جریان نفوذ فریاد می‌کشید

باید نسبت به رعایت احکام دین تعصب داشته باشیم/مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با رسیدن به نقطه مطلوب، الگوی خوبی برای جهان اسلام خواهد بود

بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

جدیدترین آثار پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

فیلم|حضور دکتر طحان‌نظیف در نشست علمی «حقوق ملت در قانون اساسی» در دانشگاه شهید باهنر

دکتر طحان نظیف: جریان دانشجویی همواره در تحولات اجتماعی ایران حضور موثر داشته/ قانون اساسی ترسیم کننده آرمان‌های جنبش دانشجویی است

سخنان آیت‌الله مدرسی یزدی پیرامون برخی مسائل روز

عَلَم مبارزه با استکبار از دست دانشجویان نمی‌افتد

نخستین شماره ماهنامه خبری پژوهشی پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

سخنگوی شورای نگهبان روز دانشجو را تبریک گفت/دکتر طحان نظیف: در یک ماه گذشته در جمع دانشجویان ۶ دانشگاه حضور یافتم؛ این حضور مستمر خواهد بود

پربازدید ها

سومین دوره آزمون ملی قانون اساسی برگزار می‌شود

آزمون ملی قانون اساسی چیست؟

برگزاری نشست علمی«لایحه بودجه ۱۴۰۴ و پی‌ریزی اقتصاد صحیح و عادلانه» در پژوهشکده شورای نگهبان

«حتی اعدام هم برای اینها کم است»

الزامات و بایسته‌های اصلاح ساختار بودجه

نشست علمی«ظرفیت‌های شورای نگهبان و هیأت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام در اصلاح ساختار بودجه با نگاهی بر لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور»

دکتر مولابیگی: قانون اساسی کشورمان مبتنی بر جهان‌بینی اسلامی است و اقتباسی نیست

دکتر طحان‌نظیف: «قانون اساسی» محور تعامل قوا و سند انسجام ملی است

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه شهید باهنر کرمان

مجموعه صوتی "پرسمان اساسی" باحضور سخنگوی شورای نگهبان رونمایی شد/ دکتر طحان‌نظیف: هنوز کار زیادی برای ترویج و تبیین قانون اساسی انجام نشده است