کد خبر: ۲۶۲
تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۸۵ - ۱۸:۴۰- 12 December 2006

دیدار رئیس و اعضای کمیسیون قضایی مجلس افغانستان با قائم‌مقام دبیر شورای‌نگهبان

رئیس و اعضای کمیسیون امور عدلی و قضایی مجلس افغانستان روز سه‌شنبه 21 آذر ماه در دیدار دکتر عباسعلی کدخدایی قائم‌مقام دبیر شورای‌نگهبان و محمدرضا علیزاده عضو حقوقدان شورای‌نگهبان خواستار استفاده از تجربیات جمهوری اسلامی ایران در امر قانونگذاری و نظارت بر قانون‌اساسی و موازین شرع اسلام شدند.
به گزارش روابط‌عمومی شورای‌نگهبان، دکتر کدخدایی در این دیدار با اشاره به اشتراکات زیاد بین دو کشور ایران و افغانستان گفت: ملت و دولت ایران احساس بسیار نزدیکی با ملت و دولت افغانستان دارد.
وی با اشاره به پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و گذر از دوران استبداد و خفقان رژیم ستم‌شاهی افزود: پس از تشکیل جمهوری اسلامی در ایران ، قانون‌اساسی مبتنی بر دین اسلام تدوین شد که برای صیانت از اسلامیت نظام و همچنین حفظ و رعایت قانون اساسی، نهاد شورای‌نگهبان شکل گرفت.
دکتر کدخدایی با تشریح جایگاه و وظایف شورای‌نگهبان گفت: تطبیق مصوبات مجلس با قانون‌اساسی و موازین شرع اسلام، نظارت بر انتخابات مجلس خبرگان، ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و همه‌پرسی‌ها و همچنین تفسیر قانون‌اساسی از جمله وظایف مهم شورای‌نگهبان است.
وی آمادگی شورای‌نگهبان برای انتقال تجربیات در امر نظارت بر موازین شرع، قانون‌اساسی و انتخابات را به هیأت افغانی اعلام کرد و گفت: اساتید حقوق نیز آمادگی همکاری آموزشی با دانشگاهها و مراکز افغانستان را دارند.
آقای علیزاده عضو حقوقدان شورای‌نگهبان نیز در این دیدار با اشاره به جایگاه والای شورای‌نگهبان گفت: مجلس شورای اسلامی بدون شورای‌نگهبان اعتبار قانونی ندارد و این نهاد تحت نظر هیچ دستگاهی نیست.
"الحاج سید حسین عالمی بلخی" رئیس کمیسیون امور عدلی و قضائی مجلس افغانستان نیز در این دیدار با مفید و موفقیت‌آمیز خواندن ملاقات‌های خود با مسئولان ایرانی افزود: فعالیت پارلمان افغانستان قریب به 30 سال دچار وقفه شد و این وقفه طولانی مشکلاتی به وجود آورد است که ضرورت دارد از تجربیات قانونگذاری دیگر کشورها استفاده شود.
وی با اشاره به تشکیل کمیسیون مستقل تطبیق و اجرای قانون‌اساسی در افغانستان، گفت: این کمیسیون پس از تدوین و تصویب قانون مربوط به آن فعال خواهد شد.
"عالمی بلخی" و هیأت همراه در ادامه این دیدار سؤالاتی درخصوص نحوه انتخاب فقها و حقوقدانان شورای‌نگهبان، چگونگی روند تطبیق قوانین با دین مبین اسلام، قانون‌اساسی و نظارت بر انتخابات‌ها، و هنچنین مبانی مصلحت در قانونگذاری و نظارت استصوابی سؤال کردند که دکتر کدخدایی و آقای علیزاده به‌طور مفصل به سؤالات آنها پاسخ گفتند.
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

شماره پنجم و ششم اساسنامه منتشر شد

حضور پژوهشکده شورای نگهبان با ۴۰ اثر جدید در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

باید معارف دینی خود را به دنیا برسانیم

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در همایش «دادرسی اساسی و قانون‌گذاری»

دادرسی اساسی فرآیند صیانت از حاکمیت قانون اساسی در عرصه عمل است

دکتر طحان‌نظیف: زیرساخت نظامات مختلف مبتنی بر شریعت در حوزه‌های علمیه فراهم می‌شود/ ظرفیت‌سازی و پرورش نیرو‌های کارآمد متناسب با رسالت انقلابی وظیفه امروز حوزه است

حوزه و روحانیت بدون مردم معنا ندارند/ پیام و سخنرانی ۵ مرجع تقلید در همایش

بررسی اصلاحات مجلس شورای اسلامی بر «طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی» در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

برگزاری پنجمین پیش‌نشست همایش بین‌المللی «حقوق ملت و آزادی‌های مشروع»

معیشت فرهنگیان مورد توجه مسئولان باشد

پربازدید ها

چهل‌وهفتمین شماره فصلنامه دانش حقوق عمومی منتشر شد

دکتر صادقی‌مقدم: انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری همزمان با انتخابات شورا‌ها در اردیبهشت ۱۴۰۵ برگزار می‌شود

نباید سنت‌های کارآمد حوزه که قرن‌ها دارای نتایج درخشان بوده را فراموش کرد

پیام تسلیت سخنگوی شورای نگهبان در پی حادثه بندرعباس

دکتر پروین: تقویت شورا‌ها به معنای گسترش دموکراسی مشارکتی است

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

آیت‌الله جنتی: حادثه بندر شهید رجایی همه را داغدار کرد؛ همدلی مردم ایران تحسین برانگیز بود/ بدون اغماض با هرگونه قصور و تقصیری در این باره برخورد شود

پیام سخنگوی شورای نگهبان به مناسبت میلاد حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها و روز دختر

فعالان رسانه‌ای اخبار صحیح، متقن و مستند را منتشر نمایند/ تقدیر از امدادگران و اهداکنندگان خون

بررسی اصلاحات مجلس شورای اسلامی بر «طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی» در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان