کد خبر: ۲۴۷۷
تاریخ انتشار: ۰۷ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۶:۰۸- 26 February 2012
یادداشت وارده؛

بسترساز چالش های امنیتی در ایام انتخابات و پس از آن نشویم

بالارفتن هیجانات انتخاباتی میان نامزدها و حامیان آنها موجب بالارفتن توقعات آنان شده و حتی ممکن است آنها پیش از اعلام نتایج انتخابات، خود را پیروز رقابت‌ها بدانند.







سیدروح‌ا... انوری‌تفتی


هر رقابتی از آن حیث که دارای برنده و بازنده است،‌ در ذات خود دارای چالش می‌باشد. به‌عبارت دیگر نفس رقابت برای برنده شدن، انگیزه افراد را در استفاده از روش‌ها و ابزارهای گوناگون برای شکست رقیب بالا می‌برد.
حال هرچه سطح هدف بالاتر باشد، انگیزه برای رقابت بیشتر بوده و میزان رقابت‌ها نیز افزایش می‌یابد و به دنبال آن احتمال بروز چالش میان رقبا و حامیان آنها بیشتر می‌باشد.
انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز یکی از عرصه‌های رقابت میان گروه‌ها و جریانات سیاسی در کشور می‌باشد که در آن برای تصدی پست نمایندگی مردم در مجلس به رقابت می‌پردازند. از سوی دیگر با توجه به آنکه حضور موثر در قوه قانونگذاری کشور برای جریانات سیاسی مختلف امری جذاب و تا حدودی حیاتی می‌باشد، رقابت برای کسب کرسی‌های بیشتر مجلس، بسیار گرم و تنگاتنگ و تا حد زیادی چالش‌برانگیز می‌باشد.
چالش‌های مربوط به رقابت‌های انتخاباتی دارای دو مرحله هستند. یکی چالش‌های مربوط به ایام رقابت‌ها و دیگری چالش‌های مربوط به پس از اعلام نتایج انتخابات.
بسیاری از چالش‌های مربوط به مرحله رقابت‌ها، جزو ذات انتخابات و رقابت‌های انتخاباتی می‌باشند. در واقع برگزاری یک انتخابات پرشور با مشارکت حداکثری مردم، مستلزم رقابت تنگاتنگ و پرهیجان نامزدهای انتخاباتی و حامیان آنها می‌باشد. رقابت‌های انتخاباتی میان گروه‌های رقیب در شهرها و روستاهای کشور اگرچه موجب ایجاد هیجان انتخاباتی میان مردم و بالابردن انگیزه آنان برای حضور و مشارکت در انتخابات می‌شود اما همین هیجان ممکن است موجب بروز کدورت و اختلافات عمیق میان نامزدها و حامیان آنها و خدشه‌دار شدن وحدت ملی بشود که بستری برای بروز چالش‌های امنیتی ایجاد خواهد بود. از سوی دیگر شکل‌گیری چنین زمینه‌هایی موجب طمع‌ورزی دشمنان بیرونی نظام خواهد شد. زیرا دشمنان بیرونی نظام همواره مترصد فرصتی برای ضربه زدن به اصل نظام اسلامی می‌باشند و چالش‌های ذاتی رقابت‌های انتخاباتی بهترین فرصت برای اجرای نقشه آنان می‌باشد.
اعلام نتایج انتخابات نیز فی‌نفسه امری چالش‌برانگیز است. زیرا این نتایج آراء مردم در انتخابات است که برنده و یا بازنده رقابت‌های انتخاباتی را تعیین می‌کند.
از سوی دیگر بالارفتن هیجانات انتخاباتی میان نامزدها و حامیان آنها موجب بالارفتن توقعات آنان شده و حتی ممکن است آنها پیش از اعلام نتایج انتخابات، خود را پیروز رقابت‌ها بدانند. در این صورت اگر نتایج رسمی انتخابات غیر از انتظار آنان بود، پذیرش آن برای گروه بازنده و حامیان آنها سخت خواهد بود و حتی ممکن است منجر به زیرسئوال بردن نتایج انتخابات و بروز بی‌اعتمادی نسبت به سازوکار برگزاری انتخابات در بخشی از جامعه شود. این موضوع نیز زمینه بروز چالش‌های امنیتی در کشور را به‌وجود می‌آورد. در این میان نیز نباید از دشمنان قسم خورده نظام نیز غافل شد. زیرا بروز چنین چالش‌هایی بستر مناسبی برای فعالیت‌های تخریبی و ضدامنیتی دشمنان علیه نظام اسلامی می‌باشد.
بنابر این خود کاندیداها و سپس حامیان آنها در میان مردم باید مراقب باشند تا بسترساز بروز چالش‌های امنیتی در ایام انتخابات و پس از آن نشوند و به قول امام خامنه‌ای همان کلاهی که در انتخابات ریاست‌جمهوری سال 88 بر سر برخی از نامزدها و حامیان آنها رفت، بر سر نامزدهای انتخابات پیش رو و حامیان آنها نرود.

منبع: شبکه خبری تحلیلی آی پرس
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

تبریک دکتر طحان‌نظیف به‌مناسبت میلاد امام رضا (ع)

شماره پنجم و ششم اساسنامه منتشر شد

حضور پژوهشکده شورای نگهبان با ۴۰ اثر جدید در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

باید معارف دینی خود را به دنیا برسانیم

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در همایش «دادرسی اساسی و قانون‌گذاری»

دادرسی اساسی فرآیند صیانت از حاکمیت قانون اساسی در عرصه عمل است

دکتر طحان‌نظیف: زیرساخت نظامات مختلف مبتنی بر شریعت در حوزه‌های علمیه فراهم می‌شود/ ظرفیت‌سازی و پرورش نیرو‌های کارآمد متناسب با رسالت انقلابی وظیفه امروز حوزه است

حوزه و روحانیت بدون مردم معنا ندارند/ پیام و سخنرانی ۵ مرجع تقلید در همایش

بررسی اصلاحات مجلس شورای اسلامی بر «طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی» در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

برگزاری پنجمین پیش‌نشست همایش بین‌المللی «حقوق ملت و آزادی‌های مشروع»

پربازدید ها

چهل‌وهفتمین شماره فصلنامه دانش حقوق عمومی منتشر شد

دکتر صادقی‌مقدم: انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری همزمان با انتخابات شورا‌ها در اردیبهشت ۱۴۰۵ برگزار می‌شود

دکتر پروین: تقویت شورا‌ها به معنای گسترش دموکراسی مشارکتی است

نباید سنت‌های کارآمد حوزه که قرن‌ها دارای نتایج درخشان بوده را فراموش کرد

پیام تسلیت سخنگوی شورای نگهبان در پی حادثه بندرعباس

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

آیت‌الله جنتی: حادثه بندر شهید رجایی همه را داغدار کرد؛ همدلی مردم ایران تحسین برانگیز بود/ بدون اغماض با هرگونه قصور و تقصیری در این باره برخورد شود

پیام سخنگوی شورای نگهبان به مناسبت میلاد حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها و روز دختر

فعالان رسانه‌ای اخبار صحیح، متقن و مستند را منتشر نمایند/ تقدیر از امدادگران و اهداکنندگان خون

مطرح شدن انقلاب اسلامی ایران به‌عنوان یک پدیده بی‌بدیل جهانی، ثمره مجاهدت حوزه و عالمان دینی است