کد خبر: ۲۴۷۷
تاریخ انتشار: ۰۷ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۶:۰۸- 26 February 2012
یادداشت وارده؛

بسترساز چالش های امنیتی در ایام انتخابات و پس از آن نشویم

بالارفتن هیجانات انتخاباتی میان نامزدها و حامیان آنها موجب بالارفتن توقعات آنان شده و حتی ممکن است آنها پیش از اعلام نتایج انتخابات، خود را پیروز رقابت‌ها بدانند.







سیدروح‌ا... انوری‌تفتی


هر رقابتی از آن حیث که دارای برنده و بازنده است،‌ در ذات خود دارای چالش می‌باشد. به‌عبارت دیگر نفس رقابت برای برنده شدن، انگیزه افراد را در استفاده از روش‌ها و ابزارهای گوناگون برای شکست رقیب بالا می‌برد.
حال هرچه سطح هدف بالاتر باشد، انگیزه برای رقابت بیشتر بوده و میزان رقابت‌ها نیز افزایش می‌یابد و به دنبال آن احتمال بروز چالش میان رقبا و حامیان آنها بیشتر می‌باشد.
انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز یکی از عرصه‌های رقابت میان گروه‌ها و جریانات سیاسی در کشور می‌باشد که در آن برای تصدی پست نمایندگی مردم در مجلس به رقابت می‌پردازند. از سوی دیگر با توجه به آنکه حضور موثر در قوه قانونگذاری کشور برای جریانات سیاسی مختلف امری جذاب و تا حدودی حیاتی می‌باشد، رقابت برای کسب کرسی‌های بیشتر مجلس، بسیار گرم و تنگاتنگ و تا حد زیادی چالش‌برانگیز می‌باشد.
چالش‌های مربوط به رقابت‌های انتخاباتی دارای دو مرحله هستند. یکی چالش‌های مربوط به ایام رقابت‌ها و دیگری چالش‌های مربوط به پس از اعلام نتایج انتخابات.
بسیاری از چالش‌های مربوط به مرحله رقابت‌ها، جزو ذات انتخابات و رقابت‌های انتخاباتی می‌باشند. در واقع برگزاری یک انتخابات پرشور با مشارکت حداکثری مردم، مستلزم رقابت تنگاتنگ و پرهیجان نامزدهای انتخاباتی و حامیان آنها می‌باشد. رقابت‌های انتخاباتی میان گروه‌های رقیب در شهرها و روستاهای کشور اگرچه موجب ایجاد هیجان انتخاباتی میان مردم و بالابردن انگیزه آنان برای حضور و مشارکت در انتخابات می‌شود اما همین هیجان ممکن است موجب بروز کدورت و اختلافات عمیق میان نامزدها و حامیان آنها و خدشه‌دار شدن وحدت ملی بشود که بستری برای بروز چالش‌های امنیتی ایجاد خواهد بود. از سوی دیگر شکل‌گیری چنین زمینه‌هایی موجب طمع‌ورزی دشمنان بیرونی نظام خواهد شد. زیرا دشمنان بیرونی نظام همواره مترصد فرصتی برای ضربه زدن به اصل نظام اسلامی می‌باشند و چالش‌های ذاتی رقابت‌های انتخاباتی بهترین فرصت برای اجرای نقشه آنان می‌باشد.
اعلام نتایج انتخابات نیز فی‌نفسه امری چالش‌برانگیز است. زیرا این نتایج آراء مردم در انتخابات است که برنده و یا بازنده رقابت‌های انتخاباتی را تعیین می‌کند.
از سوی دیگر بالارفتن هیجانات انتخاباتی میان نامزدها و حامیان آنها موجب بالارفتن توقعات آنان شده و حتی ممکن است آنها پیش از اعلام نتایج انتخابات، خود را پیروز رقابت‌ها بدانند. در این صورت اگر نتایج رسمی انتخابات غیر از انتظار آنان بود، پذیرش آن برای گروه بازنده و حامیان آنها سخت خواهد بود و حتی ممکن است منجر به زیرسئوال بردن نتایج انتخابات و بروز بی‌اعتمادی نسبت به سازوکار برگزاری انتخابات در بخشی از جامعه شود. این موضوع نیز زمینه بروز چالش‌های امنیتی در کشور را به‌وجود می‌آورد. در این میان نیز نباید از دشمنان قسم خورده نظام نیز غافل شد. زیرا بروز چنین چالش‌هایی بستر مناسبی برای فعالیت‌های تخریبی و ضدامنیتی دشمنان علیه نظام اسلامی می‌باشد.
بنابر این خود کاندیداها و سپس حامیان آنها در میان مردم باید مراقب باشند تا بسترساز بروز چالش‌های امنیتی در ایام انتخابات و پس از آن نشوند و به قول امام خامنه‌ای همان کلاهی که در انتخابات ریاست‌جمهوری سال 88 بر سر برخی از نامزدها و حامیان آنها رفت، بر سر نامزدهای انتخابات پیش رو و حامیان آنها نرود.

منبع: شبکه خبری تحلیلی آی پرس
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

گزارش تصویری دیدار سخنگوی شورای نگهبان با خانواده سردار شهید «مرتضی طیب‌مسعود»

تکریم «امین مردم» در خانه «سردار گمنام»؛ روایت دیدار سخنگوی شورای نگهبان با خانواده شهید طیب‌مسعود/ دکتر طحان‌نظیف: مجاهدت شهدا، مردم ایران را در جهان سربلند کرد

دکتر پروین: اندیشه‌های آیت‌الله نائینی، نقش برجسته‌ای در تبیین حکمرانی اسلامی و مردم‌سالاری دینی دارند

«اساسنامه صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر» تایید شد

بررسی اساسنامه سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

مسئولان به سرعت در فناوری‌های نوین سرمایه‌گذاری کنند

دکتر مولابیگی: شهید مفتح الگوی نظریه‌پردازی عمل‌گرا در تاریخ انقلاب اسلامی است/ «وحدت و همدلی» راز عزت و بقای جامعه اسلامی است

تقویت پژوهش‌های علوم انسانی- اسلامی از برکات تعامل حوزه و دانشگاه است

آذربایجان شرقی؛ مقصد نخست دومین مرحله رویداد شبیه‌سازی شورای نگهبان/ رقابت‌ها در تهران و سه استان دیگر ادامه می‌یابد

تاکید آیت‌الله جنتی بر تقویت وحدت حوزه و دانشگاه/ شورای نگهبان از پشتوانه مجامع علمی بهره می‌برد و پژوهش نقش کلیدی در اتقان نظرات این نهاد دارد

پربازدید ها

«احمد علیزاده»؛ از یاران شهید بهشتی و هم‌سنگر برادرش در شورای نگهبان

اعضای هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات‌های میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی انتخاب شدند/ برگزاری انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس در ۵ حوزه و انتخابات میان‌دوره‌ای خبرگان در ۳ حوزه

اولین جلسه هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس و خبرگان برگزار شد؛ انتخاب رئیس، نایب‌رئیس، سخنگو، دبیر و منشی

آیت‌الله جنتی درگذشتِ «احمد علیزاده» را تسلیت گفت

«احمد علیزاده» عضو پیشین حقوقدان شورای نگهبان درگذشت

آیت‌الله جنتی: حضرت زهرا (س) الگوی بی‌بدیل زندگی حق‌مدارانه است/ بهترین تجلیل از زن را دین مبین اسلام داشته است

تاکید دکتر مولابیگی بر اهمیت حیاتی آموزش و پرورش در تحقق قانون اساسی/ «مسئولیت‌پذیری» و «شفافیت» دو اقتضای نظام اداری صحیح در قانون اساسی است

پاسخ سخنگوی شورای نگهبان به سوالات صریح دانشجویان دانشگاه شهیدبهشتی: قانون اساسی دستاورد بزرگ تاریخی ملت ایران است/ در بررسی مصوبات هیچ چیز پنهانی نداریم در انتخابات نیز موارد را به داوطلبان می‌گوییم

چهارمین رویداد شبیه‌سازی شورای نگهبان به مرحله دوم رسید/ شرکت بیش از هزار دانشجو و طلبه در آزمون «قانون اساسی» / رقابت‌ها از ۲۴ آذر شروع می‌شود

روایت یک دیدار در قیامدشت؛ سخنگوی شورای نگهبان از شهیدانِ ناظر «محمدمرصاد مومنی» و «علی طهماسبی» تجلیل کرد/ دکتر طحان‌نظیف: شهدا چهره بدون روتوش دشمن را نشان دادند