به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان به نقل از خبرگزاری حوزه، آیتالله علیرضا اعرافی در خطبههای نماز جمعه سوم مرداد ۱۴۰۴ که در مصلی قدس قم برگزار شد، عنوان کرد: دو سال رویایی میان حق و باطل به ویژه ۱۲ روز سرنوشت ساز و تاریخی و دفاع ما در برابر صهیونیسم دستاوردهای متعددی به همراه داشت.
دستاورد اول: آشکار شدن ماهیت صهیونیست
وی بیان کرد: آشکار شدن ماهیت صهیونیست و اسرائیل غاصب اولین دستاورد است. قبل از کارزارهای اخیر باید برای نشان دادن حقیقت صهیونیسم بینالملل و رژیم اشغالگر قدس بحث و تحلیل ارائه میدادیم اما وقایعی که رخ داد این مسائل به قدری آشکار کرد که نیاز به تبیین ندارد.
خطیب نماز جمعه قم اظهار کرد: اگر در گذشته میگفتیم اسرائیل همچنان بر پروتکلها اولیه نیل تا فرات استقامت دارد باور آن در جهان اسلام سخت بود، اما امروز نیل تا فرات را تصریح کردند و اقدامات وسیع برای تحقق آن انجام دادند. وای بر کسانی که میفهمند و اقدامی نمیکنند. امروز رسماً نفی مطلق فلسطین و محو نابودی و غزه و کرانه باختری را فریاد زدند و نیل تا فرات را در میدان عمل تعقیب کردند.
دستاورد دوم: آشکار شد اسرائیل پادگان نظامی است
وی بیان کرد: آشکار شد که اسرائیل پادگان نظام و اردوگاه امنیتی برای استعمار، استکبار و قدرتهای شیطانی عالم است. آشکار شد که اسرائیل انبار و نمایشگاه همه تسلیحات پیشرفته در خدمت یک نقشه شوم بزرگتر است.
دستاورد سوم: آشکار شدن خلق و خوی حقیقی رژیم صهیونی
امام جمعه قم ادامه داد: آشکار شد خلق و خوی اسرائیل غاصب، وحشی گری، بی رحمی، سفاکی و خونریزی است به گونهای که در جهان مانند ندارد که در دو سال ۶۰ هزار کشته برجای گذاشته است.
دستاورد چهارم: رژیم صهیونی ناقض همه قوانین
وی اضافه کرد: آشکار شد که روح و باطن اسرائیل ناقض همه قوانین بین المللی، قوانین بشری و ارزشهای اخلاقی انسان است.
دستاورد پنجم: آشکار شدن باطن استکبار و غرب
مدیر حوزههای علمیه کشور اظهار کرد: دستاورد دیگر آشکار شدن باطن استکبار و غرب و جریان مسلط بر غرب است. مشخص شد که نقشههای استعماری بسیار خطرناکی در شرق و عالم اسلام دنبال میکنند. امروز دو دیوانه یعنی ترامپ و نتانیاهو نماینده این اندیشه شیطانی شدند.
دستاورد ششم: سروصدای مذاکره و فریب و ایده شیطانی
آیت الله اعرافی ادامه داد: آشکار شد که سروصدای مذاکره و گفتوگو فریب و ایده شیطانی است. در میانه مذاکره فریب دادند و غافلگیری کردند و به هیچ یک از قوانین بینالمللی پایبند نشدند.
دستاورد هفتم: بی عرضگی نهادهای بین المللی
وی اضافه کرد: دستاورد دیگر آشکار شدن بی عرضگی نهادهای بین المللی فشل و ناتوان است. دادگاههای خودشان نیز اعلام کردند که نسل کشی و قتل عام بشری است؛ اما همه اعم از شورای امنیت، سازمان ملل و... آرام نشستند. برخی هم که اقدام میکنند؛ مانند آژانس اتمی به ملت ایران و امت اسلام خیانت کردند.
دستاورد هشتم: بی عرضگی دولتهای ضعیف عالم اسلام
مدیر حوزههای علمیه کشور ادامه داد: آشکار شدن بی عرضگی و سستی دولتهای ضعیف عالم اسلام بر خلاف امت بزرگ اسلامی است. به جز یمن و برخی جریانهای محور مقامت سایر دولتها ضعیف، سست و مرعوب بودند و در برابر جنایاتی که نزدیکی خودشان رخ میدهند و در آینده نزدیک دامن خودشان را خواهد گرفت سست و ناتوان هستند.
دستاورد نهم: آشکار شد که ایران مقتدر است
وی یادآور شد: آشکار شد که ایران مقتدر بر سه پایه رهبری حکیم و شجاع، ملتی آگاه و هوشمند و حاضر در صحنه و قدرت دفاعی کشور استوار است. این سه عنصر آزادی و استقلال ما را حفظ میکند. ملت و دولت باید در کنار هم کشور را پیش ببرند. فهمیدیم اگر در دنیای امروز وحدت، انسجام و قدرت دفاعی نداشته باشید هیچ کسی همراه شما نیست.
دستاورد دهم: نمایش وحدت و همبستگی ملت ایران
خطیب نماز جمعه قم، وحدت ایران، همبستگی ملت، انسجام مردم در همه طبقات و گروهها را دیگر دستاورد دانست و گفت: همه ایران در دفاع از ایران و اسلام در کنار هم قرار گرفتند و این ارث بزرگ ۱۲ روز مجاهدت بود.
دستاورد یازدهم: توجه جهان به ایران
وی عنوان کرد: عطف توجه جهان به ایران، اهمیت اسلام و ایران و انقلاب اسلامی دیگر دستاورد بود. دنیا فهمید ایران فراتر از نگاههای طائفهای، فرقهای، نژادی و گسلهای مختلف اجتماعی در خدمت آرمان بزرگ اسلام و منطق و جهان آزاد است.
دستاورد دوازدهم: فرصتهای بزرگ تمدنی و نوین انقلاب اسلامی
وی با بیان اینکه فرصتهای بزرگ تمدنی و نوین در انقلاب اسلامی دستاورد دیگر بود، افزود: در انقلاب اسلامی اولین مرحله خرداد ۱۳۴۲ بود که در قم آزاد شد. مرحله دوم بهمن ۱۳۵۷ بود که ملت ایران کار بزرگ را رقم زد، تیر ۱۳۶۷ و پایان جنگ مرحله سوم بود که ملت بر غول جنگ تحمیلی غلبه کرد. چهارمین مرحله راهبردی و تمدنی خرداد و تیر ۱۴۰۴ یعنی دفاع مقدس ۱۲ روزه بود. این دفاع فرصتهای بزرگی پدید آورد راههای جدیدی را نشان داد. ارزش استقامت، استواری خود اتکایی، تکیه بر علم و دانش را نشان داد.
شرایط غزه خیلی سخت و جانکاه است
امام جمعه قم با بیان اینکه شرایط غزه خیلی سخت و جانکاه است، گفت: آمریکای خونخوار، اروپای خواب، صهیونیستهای وحشی، سازمانهای سست و وابسته، نهادهای فشل و ورشکسته، دولتهای اسلامی پاکستان، مصر و...، دولتهای منطقه و حکام، ارتشهای منطقه، غولهای اقتصادی و رسانهای و... همه کربلای نو عاشورای جدید را میبینید و میشنوید؟
کودکان غزه بدون غذا و دارو و در حسرت یک لقمه نان
وی ادامه داد: کودکان غزه با شکمهای گرسنه، استخوانهای درهم کوبیده، دلهای لرزان، چشمهای فروافتاده، بدنهای نحیف، لبهای تشنه، پاهای بی رمق و شکمهای به پشت چسبیده چشم به راه لقمهای نان و در حسرت یک وعده غذا گوشه خانههای مخروبه نشسته یا در تخت بیمارستانهای بی دارو و درمان هستند.
وای بر حکام عرب و عالم اسلام
مدیر حوزههای علمیه کشور بیان کرد: علما و مراجع بزرگ در نجف و قم گفتند که همه مسئولین هستیم. وای بر حکام عرب و عالم اسلام و ارتشهای کم رمق. اگر خاموش باشید فردا نوبت شماست. امروز نقطه عطفی آغاز شده است اما دنیا بداند به رغم همه این مظلومیتها حماس، مقاومت و حزب الله زنده و آماده است و یمن شیر و غیور پای کار است و ایران مقتدر همچنان استوار ایستاده است. همه دنیا بدانند ما در برابر این مظالم آرام نخواهیم نشست.
دولتهای اسلام پشت صحنه به جانیان کمک نکنند
وی تاکید کرد: دولتها و صاحبان قدرت روابط خود را قطع کنید و پشت صحنه به جانیان کمک نکنید. از ایران و یمن بیاموزید. از مراجع بزرگ و رهبری ما الهام بگیرید. باید مردانه از کیان امت و آینده خودتان حمایت کنید. فلسطین نماد است. صفهای ما باید استوار باشد.
ساحتهای تقوا
آیتالله اعرافی در خطبه اول با بیان اینکه تقوا به ساحتهای مختلفی تقسیم میشود، عنوان کرد: تقوا همه ابعاد زندگی فردی، سیاسی، اجتماعی و... را در بر میگیرد. همانطور که در زندگی فردی باید فرمان خدا را از اطاعت کنیم در زندگی اجتماعی و فرهنگی باید فرمان خدا، نظامات شریعت و دستورات الهی باید راهبر و هدایت گر ما باشد. در صحنه سیاست نیز باید فرمان خدا، نظام فکری اسلام و راهبری الهی باید مدنظر باشد.
گرامیداشت سالروز اقامه اولین نماز جمعه بعد از انقلاب
خطیب جمعه قم با اشاره به اینکه ۵ مرداد سالروز اولین نماز جمعه بعد از انقلاب اسلامی به امامت آیت الله طالقانی است، بیان کرد: این روز سالروز تجدید حیات این نهاد علمی، دینی، اجتماعی و سیاسی است. از همه کسانی که مشعل نماز جمعه را پررونق نگه داشتند تشکر میکنم.
وی ادامه داد: شب و روز جمعه در میان روز و شبهای هفته از فروغ و فضیلت ممتاز برخوردار است. حدود ۴۰۰ روایات از منابع امامیه و تشیع درباره عظمت و جایگاه شب و روز جمعه وجود دارد که این کثرت نشان دهنده یک وعده خاص و استعداد فوق العاده برای تقرب به خداوند است.
مدیر حوزههای علمیه کشور اظهار کرد: جمعه در تکوین و تشریع از جایگاه بزرگی برخوردار است. امام باقر (ع) می فرمایند «خورشید بر روزی بزرگتر و با فضیلت تر از روز جمعه طلوع نکرده است.»
جمعه سیدالایام و قیام قیامت است
وی با اشاره به اینکه جمعه سیدالایام و قیام قیامت است، افزود: دروازههای رحمت خدا، دریچههای کرامت و عنایت الهی در روز جمعه بر روی مردم گشوده میشود. در روز جمعه اعمال نیک تضاعف پیدا میکند. درهای آسمان گشوده است، دعاها مستجاب است گناهان بخشیده میشود، درجات مومنان افزایش پیدا میکند.
امام جمعه قم بیان کرد: روز جمعه هم وقت آرامش و استراحت و پرداخت به مسائل خانه و خانواده است و هم یک ظرف مستعد برای پرواز در عالم عبادت و معرفت الهی است.
وی با بیان اینکه نماز جمعه نشانی از نظام عبادی اسلام است، اظهار کرد: عبادت در منطق اسلام دامنه و شعاع وسیعی دارد که هم زمان با برقرار رابطه دل و جان با کانون هستی و خدای بزرگ، رابطه ما با جامعه و دیگران و نقش ما در علم، فرهنگ، اقتصاد و سیاست را تبیین میکند. در منطق اسلامی عبادت یک نهاد مهم جامع روابط فرد با خدا، جامعه و دیگران است. در این منظومه عبادی، نماز جمعه جایگاه ممتازی دارد و همه ابعاد عبادت در نماز جمعه به عنوان یک نماز عبادی، سیاسی و اجتماعی اسلام جلوه گر است. نماز جمعه جایگاه پاکسازی درون و انسجام صفهای ملت برای عزت، استقلال و آزادی است.
کارکردهای نماز جمعه
مدیر حوزههای علمیه کشور با بیان اینکه نماز جمعه عبادت به معنای خاص و تقرب الی الله است، اظهار کرد: نماز جمعه یک عبادت و پله قرب به سمت خدا و راه برای پر کشیدن به عالم معنا است.
وی ادامه داد: نماز جمعه صحنهای است که در آن هر هفته مبانی اعتقادی و معرفتی جامعه استحکام پیدا میکند و همه متوجه مبانی تو توحید و معتقدات اسلامی میشوند و پایههای تربیت اعتقادی در نماز جمعه استوارتر میشود.
خطیب نماز جمعه قم بیان کرد: نماز جمعه دارای کارکرد اخلاقی و روحی و تقویت فضیلتهای اخلاقی و روحی است. در نماز جمعه ما به الگوهای اخلاقی و روحی بازمی گردیم و از اخلاق و تقوا سخن گفته میشود تا مبانی اخلاقی در کنار مبانی اعتقادی استوارتر و محکمتر شود.
وی اضافه کرد: نماز جمعه دارای کارکرد فرهنگی و اجتماعی است در نماز جمعه باید با دردهای جامعه و آسیبهای اجتماعی آشنا شویم و به ناهنجاریها و مفاسد بپردازیم و برای رفع آن پیمان ببندیم هم اندیشی و هم افزایی کنیم تا جامعه از مفاسد و ناهنجاریها پاک شود.
امام جمعه قم بعد سیاسی را کارکرد پنجم دانست و تصریح کرد: نماز جمعه از یک سو در دریای مواج ملت و امت امتداد دارد جای حضور و نقش آفرینی آحاد ملت است از سوی دیگر نمایندگی ولایت امر دارد ومتصل به مبدا ولایت و حکمرانی اسلامی است. در نماز جمعه حکمرانی اسلامی تجلی میکند. در حکمرانی اسلامی مردم جایگاه عظیمی دارند و راهبری و ولایت نقش محوری دارد.
وی با بیان اینکه مردم در نماز جمعه از حوادث منطقه و جهان آگاه میشوند، افزود: در نماز جمعه صفهای مسلمانان از غنی و فقیر، مسئول و مردم استوارتر میشود و پایههای وحدت امت تقویت میشود. نماز جمعه زنجیره به هم پیوسته در ایران و جهان است که این رنجیره امت ساز، انقلاب آفرین، وحدت بخش و امیدزا است و انسانها را راهبری و به سمت مقاصد بلند هدایت میکند.
مدیر حوزههای علمیه کشور یادآور شد: انقلاب اسلامی نماز جمعهای با این پنج کارکرد تعالی تمدنی، عبادی، اجتماعی و سیاسی احیا کرد. نماز جمعه در نهضت و انقلاب اسلامی نقشی بی بدیل داشت و ما را از بحرانهای بزرگ عبور داد. نماز جمعه نصر نماد پیروزی امت اسلام و اقتدار رهبری در سراسر عالم بود. نماز جمعه دفاع مقدس ما را پشتیبانی کرد و صفهای موحدان را به هم پیوند داد و جامعهای محکم و ایمانی ساخت.
وی با اشاره به اینکه نماز جمعه مشکلات و مصائب ایران و امت را برشمرده می شود، گفت: در نماز جمعه هفته دوم جنگ ۱۲ روزه در حالی که مخاطرات آسمان ایران را گرفته بودو گروه گروه مردم در ۹۰۰ پایگاه در سراسر کشور وارد صحنه نماز جمعه شدند و شجاعانه از خطر استقبال کردند و کشور را از مخاطرات عبور دادند.
امام جمعه قم با بیان اینکه نماز جمعه تراز اسلامی به برکت انقلاب اسلامی و امامین انقلاب زنده شد، گفت: وظیفه ما در برابر این این نماز جمعه سنگین است. اولین بار سنگین بر دوش خطیب جمعه است که با استغفار و ابتهال باید راه را برای زنده نگاه داشتن، پویایی، کمال، رشد و بالندگی نماز جمعه باز کند. پاکی، طهارت، دانش و اندیشه از جمله وظایف او است.
وی با اشاره به اینکه مردم رکن رکین این عبادت الهی هستند، بیان کرد: همه از جمله ستادهای نماز جمعه، پشتیبانان و خانوادهها وظیفه دارند. نماز جمعه باید جایگاه حضور اکثریت قاطع از ملت برای آرمانهای بزرگ عبدی و معنوی باشد.
انتهای پیام/