به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان به نقل از خبرگزاری حوزه، آیتالله علیرضا اعرافی امروز در دیدار سید جواد حسینی رئیس سازمان بهزیستی کشور که در دفتر مدیریت حوزههای علمیه کشور در قم برگزار شد، اظهار داشت: سازمان بهزیستی یک سازمان راهبردی است و همه باید برای خدمترسانی بهتر این سازمان را یاری کنند.
مردم در دفاع از کشور به میدان آمدند
وی با اشاره به ضرورت حمایت از آحاد اقشار آسیب پذیر جامعه به ویژه جنگ تحمیلی ۱۲ روزه اخیر اشاره کرد و گفت: اتفاقی که در دفاع مقدس ۱۲ روزه رخ داد یک امداد غیبی بود و در این میان تدابیر حکیمانه و هدایتهای رهبر معظم انقلاب جایگاه ویژهای دارد. در کنار این دو مهم مردم به خوبی کنار نظام و انقلاب ایستادند و در دفاع از کشور به میدان آمدند.
مدیر حوزههای علمیه کشور ادامه داد: قدرت موشکی ما و بازسازی سلسله فرماندهی از نکات مهمی بود که در این جنگ تحمیلی قابل بیان است.
وی ادامه داد: کشورهای غربی نمیخواهند ایران یک قدرت مقتدر و مستقل در جهان باشد. در این استراتژی میخواهند کشورهای اسلامی به ظاهر مرفه، اما وابسته کامل باشند یا این که مانند سوریه باشند.
ایران میدان دار استقلال است
آیت الله اعرافی تاکید کرد: در سیاست یکدستی که در دنیا طرح ریزی شده، ایران میدان دار استقلال است و این به برکت وجود رهبری معظم و مردم ایران است.
وی با بیان این که در نهضت امام خمینی (ره) هم مردم پای کار آمدند تا انقلاب به ثمر نشست، افزود: قدرت مردم و نیروی مردمی را باید ارج نهاد و از آن به نحو شایسته صیانت کرد.
تاب آوری جامعه
مدیر حوزههای علمیه کشور اظهار داد: دستگاههای خدماتی و بهزیستی نقش مهمی در تاب آوری و اعتماد سازی جامعه دارند و در این میان خدمات خاصی که بهزیستی ارائه میدهد برکت آفرین است و آثار آن را در جامعه و کشور میبینیم.
وی ابراز داشت: سرپرستی و راهنمایی یک محور و امر مهمی است که سازمان بهزیستی بر عهده دارد، کاری که میتوان در سیره حضرت زینب (س) در کربلا نیز آن را دید، ایشان علاوه بر این پیام آور عاشورا بودند وظیفه سرپرستی کاروان امام حسین (ع) را داشت، کاروانی که مصیبت زده بود و نیاز بود که در برابر فشارها این کاروان مقاومت کند و پیام عاشورا را منتقل کند؛ کار بهزیستی نیز شعاعی از این کار است.
قانون بهزیستی نیاز به بازنگری دارد
آیت الله اعرافی در ادامه به قانون بهزیستی اشاره کرد و بیان داشت: قانون بهزیستی نیاز است که بازنگری و بازخوانی شود و در این زمینه باید کارگروهی تشکیل شود. مسئله دوم این است که زیرساختهای علمی و فناوری قوی برای آینده بهزیستی در نظر گرفته شود و پایگاههایی ایجاد شود نمونه این موضوع را ۲۵ سال پیش در دوران جوانی در یزد با ایجاد یک مرکز ژنتیک، نقش مهمی را هم اکنون در کشور ایفا میکند، نمونه این گونه کارها را میشود در کشور انجام داد.
نگاه خانواده محور بهزیستی
مدیر حوزههای علمیه کشور ابراز داشت: نکته مهم دیگر بحث خانواده است چرا که خانواده محور تحکیم زندگی است. نگاه خانواده محور بهزیستی در دوره فعلی خوب است و تا جایی که امکان دارد هر آدمی باید وصل به خانواده باشد، این یک راهبرد کلان است که میتوان تدبیرهای لازم را در نظر گرفت.
آیت الله اعرافی ادامه داد: پیشگیری از آسیبها و ناهنجاریهای اجتماعی از کارهای مهم سازمان بهزیستی است و نقش آن در شناخت، درمان و پیشگیری بسیار مهم است، البته در این زمینه ارتباط با بخشهای مختلف مانند دادگستری و استانداریها مهم بوده و باید همکاریهای لازم را داشته باشند.
مدیر حوزههای علمیه کشور بیان داشت: موضوع مهم دیگر هماهنگی دستگاههایی است که در امور مختلف با یکدیگر همکاری میکنند و علاوه بر این در شرایط موجود شبکه سازی دستگاهها هم بسیار مهم و ضروری است.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه تصریح کرد: مشارکت و همکاری مردم در همه امور لازم و ضروری است و تصور میکنم کارهایی که در این زمینه صورت گرفته میتواند بیش از این باشد.
لزوم تقویت رویکرد معنوی و فرهنگی بهزیستی
وی با بیان این که اقدامات بهزیستی باید با رویکرد معنوی و فرهنگی همراه باشد، گفت: کلان پروژهای در این زمینه طراحی شود تا رویکرد فرهنگی و معنوی در دستور کار قرار بگیرد.
اعلام آمادگی تشکیل دبیرخانه همکاری مشترک حوزه و بهزیستی
آیت الله اعرافی به رابطه حوزه با مراکز و سازمانها اشاره کرد و گفت: با برخی سازمانها برنامه مدون ۵ ساله همکاری تدوین و نهایی شده است و ماحصل و خروجی این برنامه مشخص است و در این میان نیاز است که بین بهزیستی و حوزههای علمیه این برنامه با تشکیل یک دبیرخانه مشترک طراحی و اجرا شود.
وی در بخش پایانی سخنان خود جایگاه شهر قم را مورد توجه قرار داد و افزود: ۱۰۰ هزار نفر طلبه از جهان و شهرهای ایران در قم تحصیل میکنند و هر روز برنامهها و مراسمهای علمی در قم برگزار میشود که نشان دهنده جایگاه قم در کشور و جهان است.
مدیر حوزههای علمیه کشور خاطر نشان کرد: قم را نباید به عنوان یک استان دید بلکه یک جایگاه ویژه برای آن قائل شد.
انتهای پیام/