کد خبر: ۱۰۵۸۷
تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۸:۰۴- 30 November 2024
قائم مقام پژوهشکده شورای نگهبان در گفت‌و‌گو با خبرگزاری ایسنا تشریح کرد

آزمون ملی قانون اساسی چیست؟

دکتر فتاحی با اشاره به فراخوان پژوهشکده شورای نگهبان برای برگزاری سومین آزمون ملی قانون اساسی، توضیحاتی درباره این آزمون و هدف از برگزاری آن ارائه کرد.

آزمون ملی قانون اساسی چیست؟

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، دکتر فتاحی قائم مقام پژوهشکده شورای نگهبان در گفت‌وگو با ایسنا به ارائه توضیحاتی درباره برگزاری سومین آزمون ملی قانون اساسی پرداخت و گفت: با توجه به جایگاهی که قانون اساسی در نظامات سیاسی دارد و اینکه از یک طرف در حال تعیین شیوه و مدل حکمرانی برای مردم است و از طرف دیگر حقوق و آزادی‌های مردم را تعیین و تضمین و همچنین ارزش‌ها و اصول بنیادین نظام سیاسی و اجتماعی را بیان می‌کند، ضروری است که همه مردم با محتوای قانون اساسی آشنایی اجمالی داشته باشند.

وی افزود: در همین راستای موضوع آشنایی با قانون اساسی به عنوان یکی از الزامات برای گروه‌های سنی مختلف در دستور کار پژوهشکده شورای نگهبان قرار گرفته است. یکی از سازوکارهایی که می‌تواند مردم را به مطالعه قانون اساسی حتی برای یک‌بار ترغیب و تشویق کند، برگزاری آزمون‌هایی با موضوع قانون اساسی است و برگزاری چنین آزمون‌هایی می‌تواند اهداف ترویجی در حوزه آشنایی با قانون اساسی و محتوای آن را محقق کند.

قائم مقام شورای نگهبان اظهار کرد: به همین خاطر پژوهشکده شورای نگهبان به مناسبت تصویب قانون اساسی که ۱۲ آذر است آزمونی ملی با عنوان «آزمون ملی قانون اساسی »برگزار می‌کند که محتوای عمومی دارد و شامل متن قانون اساسی به همراه نظریات تفسیری شورای نگهبان درباره اصول قانون اساسی است. همه علاقه‌مندان می‌توانند در این رقابت شرکت کنند و در اثر آن هم آشنایی خودشان را با قوانین بیشتر کنند و هم فرصتی خواهد بود برای اینکه شاید در این رقابت اطلاعات اولیه درباره‌ی قانون اساسی دست پیدا کنند.

فتاحی عنوان کرد: این آزمون بصورت اینترنتی و در روز دوشنبه ۱۲ آذر برگزا می‌شود و علاقه‌مندان می‌توانند از طریق سامانه آموزش پژوهشکده شورای نگهبان در این آزمون شرکت کنند. آزمون دارای ۳۰ پرسش است و شرکت‌کنندگان در آن ۳۰ دقیقه فرصت پاسخگویی به این پرسش‌ها را دارند.

وی در پایان گفت: از برگزیدگان سومین آزمون ملی قانون اساسی در ویژه‌ برنامه‌ای که روز سه‌شنبه ۱۳ آذر برای بزرگداشت سالروز تاسیس قانون اساسی در پژوهشکده شورای نگهبان برگزار می‌شود، تقدیر خواهد شد.

به گزارش ایسنا، بر اساس فراخوانی که از سوی پژوهشکده شورای نگهبان درباره سومین آزمون ملی قانون اساسی صادر شده، منابع این آزمون شامل مقدمه و اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و نظرات تفسیری شورای نگهبان است و دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاه‌ها، طلاب حوزه‌های علمیه و سایر علاقه‌مندان تا روز یکشنبه ۱۱ آذرماه فرصت دارند در این آزمون ثبت نام کنند. علاقه‌مندان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام به نشانی اینترنتی lms.ccri.ac.ir مراجعه کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

آیت‌الله جنتی: حادثه بندر شهید رجایی همه را داغدار کرد؛ همدلی مردم ایران تحسین برانگیز بود/ بدون اغماض با هرگونه قصور و تقصیری در این باره برخورد شود

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

دکتر پروین: تقویت شورا‌ها به معنای گسترش دموکراسی مشارکتی است

دکتر صادقی‌مقدم: انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری همزمان با انتخابات شورا‌ها در اردیبهشت ۱۴۰۵ برگزار می‌شود

پیام سخنگوی شورای نگهبان به مناسبت میلاد حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها و روز دختر

بررسی اصلاحات مجلس شورای اسلامی بر «طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی» در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

فعالان رسانه‌ای اخبار صحیح، متقن و مستند را منتشر نمایند/ تقدیر از امدادگران و اهداکنندگان خون

نباید سنت‌های کارآمد حوزه که قرن‌ها دارای نتایج درخشان بوده را فراموش کرد

پیام تسلیت سخنگوی شورای نگهبان در پی حادثه بندرعباس

چهل‌وهفتمین شماره فصلنامه دانش حقوق عمومی منتشر شد

پربازدید ها

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۲۷ فروردین ۱۴۰۴

نظر شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس و دولت + جزئیات

سخنگوی شورای نگهبان: ۵ لایحه و موافقتنامه بین‌المللی تایید و مرکز نظام ایمنی هسته‌ای کشور دارای اساسنامه شد/ «سرمایه‌گذاری برای تولید» مبتنی بر اصول متعدد قانون اساسی است

در مذاکرات به غیرخدا دل نبندیم/ ایران تحمیل پذیر و تسلیم پذیر نیست

گزارش تصویری نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان ۳۰ فروردین ۱۴۰۴

فیلم|اولین نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان در سال ۱۴۰۴

هویت طلبگی، گوهر اصلی طلبه است / حوزه علمیه تهران دارای ویژگی منحصر به فردی است

وجه نظریه‌پردازی و اندیشمندی مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) پنهان مانده است

پاپ فرانسیس تلاش‌های ارزنده‌ای در جهت تقویت روابط میان ادیان الهی بویژه اسلام و مسیحیت داشت

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴