به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، دکتر کدخدایی، عضو حقوقدان و رییس پژوهشکده شورای نگهبان که در جمع کارکنان سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران سخنرانی میکرد ضمن گرامیداشت یاد و خاطره حضرت امام خمینی(ره) و شهدایی که برای استقرار و استمرار نظام جمهوری اسلامی ایران جانفشانی کردند نظام جمهوری اسلامی ایران را نظامی ایدئولوژیک دانست که دارای جهانبینی است و نقشه راه است و این نقشه راه بر اساس آموزههای اسلامی طراحی شده است و در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نمود دارد.
عضو حقوقدان شورای نگهبان با اشاره به جایگاه نیروهای مسلح در قانون اساسی گفت: وظیفهای که در قانون اساسی برعهده عزیزان ما در نیروهای مسلح گذاشته شده است پاسداری از دستاوردهای انقلاب اسلامی، پاسداری از جمهوری اسلامی و پاسداری از تمامیت ارضی است و این به تعبیر امام یک مجاهدت است.
دکتر کدخدایی، با بازخوانی مراحل شکلگیری انقلاب اسلامی گفت: یکی از محوریترین بحثهایی که منجر به خیزش مردم و شکلگیری نهضت اسلامی به رهبری حضرت امام شد اعتراض به وابستگی کشور و سران کشور در زمان طاغوت به بیگانگان و خصوصاً غربیها بود و به همین خاطر، استقلال محور اساسی شعارهای انقلاب بود و قانون اساسی که منشور ملی ما ایرانیان و میثاق بین همه مردم ایران است و بعد از انقلاب با همت بزرگوارانی چون شهید بهشتی تدوین شد نگاه بلندی در حوزه استقلال و آزادی داشته است.
رییس پژوهشکده شورای نگهبان، در ادامه با اشاره جایگاه متعالی مردم در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران افزود: امام راحل چه در مبارزات انقلابی و چه پس از پیروزی انقلاب اسلامی همواره به نقش مردم باور داشتند و مقام معظم رهبری نیز ادامه دهنده این مسیر را بودهاند. تعبیر مقام معظم رهبری این است که مردم سالاری دینی از مفاهیم اصیل آموزههای اسلامی است و ایشان حتی میفرمایند فراتر از این، ما وقتی میگوییم مردمسالاری دینی، این دو بخش اجزای منفصل از یکدیگر نیستند که هر کدام را از جایی گرفته باشیم و بخواهیم آنها را به هم پیوند بزنیم بلکه اینها همه در واقع اجزای متصلی هستند که در جهانبینی اسلامی وجود دارند.
عضو حقوقدان شورای نگهبان افزود: ما با همه ایراداتی که ممکن است به نظام انتخاباتیمان داشته باشیم، با همه مشکلاتی که داشتهایم بعد از انقلاب، ولی همچنان افتخار میکنیم که در حوزه آزادیهای سیاسی و انتخابات پیشرو هستیم و هیچ کشوری به اندازه ما در حوزه انتخابات تجربه ندارد. در طول این ۴۵ سال تقریباً هر سال یک انتخابات به طور متوسط برگزار شده است، یعنی هر سال یک بار مردم آمدند و مستقیماً نظرشان را نسبت به مدیریت کشور بیان میکردند از بالاترین سطوح تا پایینترین مراتب. انتخابات در جمهوری اسلامی ایران هویت ملی ماست، یک امر زودگذر لقلقه زبان نیست، یک ارزش است و یک روش ارزشمند است برای برای اینکه اهداف انقلاب اسلامی محقق شود.
انتهای پیام/