کد خبر: ۹۸۱۵
تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۰- 16 January 2024
دکتر طحان‌نظیف در جمع مسئولان نهاد رهبری در دانشگاه‌ها:

تحقق راهبرد‌های اعلامی رهبر معظم انقلاب نیازمند تلاش همگان است

سخنگوی شورای نگهبان گفت: برای تحقق راهبرد‌های اعلامی رهبر معظم انقلاب همگان باید تلاش کنند و ما نیز با دستگاه‌های مختلف در حوزه انتخابات جلسات متعددی داشتیم و تلاش کردیم با نگاه آسیب‌شناسانه و در راستای تسهیل امور، گام‌هایی برداریم.

تحقق راهبرد‌های اعلامی رهبر معظم انقلاب نیازمند تلاش همگان است

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، دکتر هادی طحان‌نظیف عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان بعد از ظهر روز یکشنبه (۲۴ دی ۱۴۰۲) در نشست با هیئت‌ رئیسه، رؤسای استانی، جمعی از مسئولان دفاتر و مدیران ستادی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: شورای نگهبان طبق قانون اساسی وظایف مهمی برعهده دارد که برخی از این وظایف به‌ خوبی به جامعه معرفی نشده است.

وی با بیان اینکه شورای نگهبان در فضای عمومی بیشتر با موضوع «نظارت بر انتخابات» شناخته می‌شود، عنوان کرد: «تطبیق مصوبات مجلس شورای اسلامی با شرع و قانون اساسی» و «تفسیر اصول قانون اساسی» از دیگر وظایف شورای نگهبان است.

سخنگوی شورای نگهبان در خصوص بررسی مصوبات مجلس شورای اسلامی در این شورا گفت: طبق قانون، شورای نگهبان ده روز فرصت دارد تا به بررسی مصوبات بپردازد در غیر این صورت به قانون تبدیل خواهد شد. البته این مدت تا بیست روز قابل تمدید است.

دکتر طحان‌نظیف خاطرنشان کرد: در ماه‌های اخیر شورای نگهبان در سه نوبت صبح، ظهر و عصر مشغول بررسی مصوبات مهمی مثل «برنامه هفتم پیشرفت» بود.

این عضو حقوقدان شورای نگهبان در بخش دیگری از صحبت‌هایش به موضوع انتخابات پرداخت و با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب و راهبردهای «مشارکت»، «رقابت»، «سلامت» و «امنیت» که از سوی ایشان اعلام شده بود، بیان داشت: برای تحقق این راهبردها همگان باید تلاش کنند. ما نیز از ابتدای سال با دستگاه‌های مختلف در حوزه انتخابات جلسات متعددی داشتیم و تلاش کردیم با نگاه آسیب‌شناسانه و در راستای تسهیل امور، گام‌هایی برداریم.

سخنگوی شورای نگهبان در خصوص قانون جدید انتخابات هم عنوان کرد: در میانه راه نیز قانون انتخابات اصلاح شد و مواردی مانند فرآیند پیش ثبت‌نام، برای نخستین‌بار طبق این قانون انجام شد. همه دستگاه‌های درگیر انتخابات بر این اعتقاد بودند که قانون قبلی پاسخگوی نیازها نیست و باید اصلاح شود.

دکتر طحان‌نظیف درباره سیاست‌های کلی انتخابات نیز گفت: این سیاست‌ها، آسیب‌شناسی نظام انتخابات است. هفت سال پیش رهبر معظم انقلاب، سیاست‌های کلی انتخابات را ابلاغ کردند تا اینکه امسال اصلاحات قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی توسط مجلس به نتیجه رسید.

وی افزایش مهلت‌های رسیدگی به صلاحیت‌های داوطلبان انتخابات را یکی دیگر از ویژگی‌های اصلاح قانون انتخابات دانست و اظهار کرد: باید زمان بررسی صلاحیت‌های داوطلبان با تعداد ثبت‌نام‌کنندگان همخوانی داشته‌ باشد تا حق فردی ضایع نشود.

دکتر طحان‌نظیف درباره آخرین وضعیت بررسی صلاحیت‌های داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان ابراز کرد: آزمون‌های شفاهی و کتبی برگزار شده و به پایان رسیده است و زمان بررسی صلاحیت‌ها تا روز ۴ بهمن خواهد بود.

تحقق راهبرد‌های اعلامی رهبر معظم انقلاب نیازمند تلاش همگان است

سخنگوی شورای نگهبان همچنین درباره آخرین وضعیت انتخابات مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: قانون، سه مرحله بررسی صلاحیت‌ها توسط «هیئت‌های اجرایی»، «هیئت‌های نظارت» و «شورای نگهبان» پیش بینی کرده تا حق کسی ضایع نشود. هیئت‌های نظارت شرایط حدود ۲۱ هزار داوطلب را بررسی کردند که صلاحیت بیش از ۱۱ هزار نفر تایید شد که تاییدها نسبت به‌ دوره قبل (انتخابات مجلس یازدهم) در این مرحله تقریباً دو برابر شده است.

وی در پایان درباره سامانه جامع نظرات شورای نگهبان که در راستای شفافیت است، گفت: در این سامانه مشروح مذاکرات شورای نگهبان تا آنجایی که پیاده‌سازی شده و تمامی نظرات شورا درباره مصوبات مجلس شورای اسلامی، اساسنامه‌های دولت، استعلامات دیوان عدالت اداری و تفاسیر قانون اساسی قابل مشاهده‌‌ است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

پیام آیت‌الله مدرسی یزدی پیرامون وفاداری بی‌نظیر ملّت ایران در چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی

بیانیه قدردانی شورای نگهبان از حضور حماسی و میلیونی مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن

سخنگوی شورای نگهبان: نظام اسلامی به پشتوانه مردم هیچ‌گاه از آرمان‌های خود عقب‌نشینی نمی‌کند

سخنگوی شورای نگهبان در راهپیمایی ۲۲ بهمن حضور یافت

حضور آیت‌الله جنتی در راهپیمایی ۲۲ بهمن

آیت‌الله مدرسی‌یزدی: دشمن به دنبال بازگردانی سلطه بر ایران است/ مردم در ۲۲ بهمن آنها را به عقب خواهند راند

پیروزی انقلاب اسلامی، تجلی عینی الله اکبر بود و هست

پیام آیت‌الله مدرسی یزدی به مناسبت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران و دعوت جهت شرکت در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن

تبیین قانون اساسی و مردم‌سالاری دینی برای مخاطبان بین‌المللی یک ضرورت است

ارائه آثار بین‌المللی پژوهشکده به نخبگان خارجی، موجب شکل‌گیری نگاهی جدید نسبت به نظام حقوقی ایران شده است

پربازدید ها

بیانیه شورای نگهبان به مناسبت چهل‌وهفتمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی و دعوت از ملت ایران برای حضور باشکوه در راهپیمایی ۲۲ بهمن

بیانیه شورای نگهبان: سپاه پاسداران نماد اقتدار ملی و نهادی برخاسته از بطن جامعه ایران است/ اتحادیه اروپا باید عواقب ماجراجویی‌اش را بپذیرد

حضور آیت‌الله جنتی در راهپیمایی ۲۲ بهمن

آیت‌الله صافی گلپایگانی؛ فقیه عالی مقام و مرجع بصیر که دومین دبیر شورای نگهبان بود

بیانیه قدردانی شورای نگهبان از حضور حماسی و میلیونی مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن

از دانشگاه سوربن تا شورای نگهبان؛ دکتر حسن حبیبی و میراث فکری او در تثبیت قانون اساسی جمهوری اسلامی

گفتگوی تلفنی سخنگوی شورای نگهبان با خانواده شهید ناظر «سامر شریعتمدار طالقانی» / دکتر طحان‌نظیف: همدلی و انسجام مردم، دشمنان را ناکام می‌گذارد

جدیدترین آثار پژوهشکده شورای نگهبان در حوزه بین‌الملل رونمایی شد/ دکتر کدخدایی: تبیین نظام سیاسی جمهوری اسلامی ایران باید توسعه یابد

«اساسنامه سازمان غذا و دارو» تایید شد

«اساسنامه سازمان امور اجتماعی کشور» تایید شد