کد خبر: ۹۷۷۰
تاریخ انتشار: ۰۹ دی ۱۴۰۲ - ۰۷:۱۷- 30 December 2023
آیت‌الله اعرافی اعلام کرد:

تدوین منشور رسالت‌های حوزه و روحانیت در عرصه بین‌الملل

آیت‌الله اعرافی در دیدار وزیر امور خارجه کشورمان گزارشی از تدوین منشور رسالت های حوزه و روحانیت در عرصه بین الملل ارائه کرد و گفت: دیپلماسی از نوع جدید گفتمانی مبتنی بر چهار ضلع انقلاب اسلامی، ایران، اسلام و تشیع از مهمترین شاخصه های این منشور است.

تدوین منشور رسالت‌های حوزه و روحانیت در عرصه بین‌الملل

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان به نقل از خبرگزاری حوزه، آیت الله اعرافی شامگاه پنجشنبه ۷ دی ۱۴۰۲ در دیدار حسین امیرعبدالهیان وزیر امور خارجه کشورمان گزارشی از تدوین منشور رسالت های حوزه و روحانیت در عرصه بین الملل ارائه کرد و گفت: دیپلماسی از نوع جدید گفتمانی مبتنی بر چهار ضلع انقلاب اسلامی، ایران، اسلام و تشیع از مهمترین شاخصه های این منشور است که حوزه همراه با دستگاه‌های نظام اسلامی و به صورت مستقل کار می‌کند.

وی حضور در ۱۵ شبکه آموزش و پرورش، دانشگاه، رسانه و... را روح منشور رسالتی حوزه عنوان کرد و بر اهمیت بازتولید روحانیت شیعه با مفهوم متناسب با دنیای جدید تصریح کرد و افزود: روحانیت شیعه امروز در حدود ۱۰۰ کشور جهان به عنوان نماد تفکر تشیع شناخته شده از جایگاه اجتماعی ارزشمندی برخوردار است؛ روحانیت آشنا به مسائل جدید بین المللی در اکثر کشورهای جهان ریشه دوانده است.

آیت الله اعرافی ضمن اشاره به فعالیت های ارزشمند جامعةالمصطفی در عرصه بین الملل، ارائه مباحث دینی و فقهی مبتنی بر نگرش مذاهب مختلف اسلامی با رویکرد تقریب اسلامی را از شاخصه های جامعةالمصطفی در عرصه بین الملل دانست و با بیان این که این تجربه ارزشمند را در هیچ جای جهان اسلام نمی‌توان یافت، اظهار کرد: توجه به حوزه علوم انسانی در شعاع حرکت علوم اسلامی و پایه ریزی و تقویت بنیه علوم انسانی جدید با نگاه اسلامی از رویکردهایی است که مورد توجه حوزه‌های علمیه قرار دارد.

مدیر حوزه های علمیه کشور توجه به علوم و فناوری‌ها نوین با منطق و فلسفه اسلامی و اشراب ارزش و اخلاق اسلامی در علوم پایه را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: راه‌اندازی کلان پروژه هوش مصنوعی و اجتهاد با حضور ۱۰۰ نفر از اساتید و پژوهشگران برتر دانشگاه های کشور در عرصه هوش مصنوعی از دیگر رویکردهایی است که مورد توجه حوزه های علمیه قرار گرفته است.

وی بر لزوم توجه به مراودات اقتصادی با گفتمان اصلاحی تصریح و با بیان این که نیاز است تا بخش کوچکی از مراودات بین المللی در حوزه اقتصاد و تجارت را به سمت سبد کشورهای همسو سوق دهیم، اظهار کرد: بحث گردشگری از دیگر موضوعاتی است که حوزه‌های علمیه می تواند در این عرصه نقش آفرینی کند؛ حوزه علمیه آمادگی دارد تا در راستای تقویت بعد دیپلماسی فرهنگی کشور در ۱۰۰ کشور جهان هسته هایی را برای ارتباط با وزارت گردشگری فعال نماید.

آیت‌الله اعرافی به کمیت وصف ناپذیر حوزه های علمیه به ویژه جامعةالمصطفی در حوزه زبان فارسی اشاره کرد و ابراز داشت: برای ارتقاء و اثربخشی فعالیت های عرصه آموزش زبان فارسی باید تجربه های زبان آموزی حوزه و دانشگاه را در یک جهت مشخص و هدفمند ترسیم کرد.

مدیر حوزه های علمیه کشور به ظرفیت ارزشمند ایرانیان خارج از کشور و ارتباط حوزه های علمیه با مجموعه های دینی و علمی جهان اشاره و خاطرنشان کرد: نیاز است تا مجموعه های بین المللی کشور اعم از سفارتخانه‌ها، رایزنان فرهنگی و نهادهای فرهنگی و دینی توجه جدی به ظرفیت ایرانیان خارج از کشور داشته باشند.

وی دانش آموختگان غیر ایرانی حوزه و دانشگاه را از برجسته‌ترین ظرفیت‌ها بین المللی کشور دانست و با بیان این که فعال سازی پویای این ظرفیت نیازمند همیاری و همکاری همگانی مجموعه‌های بین المللی نظام اسلامی است، تصریح کرد: نفوذ قلبی گفتمان انقلاب اسلامی در جای جای جهان بی نظیر است.

آیت‌الله اعرافی به تمایزات حوزه‌های علمیه و الازهر اشاره و ارائه رشته های متنوع دانشگاهی، ورود به بعد تربیتی کودکان، تمرکز در فتوا و حضور جمعیت بالا از دانش پژوهان را از نقاط متمایز الازهر دانست و ابراز داشت: تنوع رشته در درون علوم انسانی، میزبانی از پیروان مذاهب مختلف اسلامی، بسط و توسعه مرزهای علوم اسلامی و اشراب آن در علوم انسانی و قلمروهای متنوع دانشی و نیز تمرکز و تاکید بر تعامل میان تمام پیروان ادیان اسلامی از شاخص ترین ویژگی های بارز حوزه‌های علمیه است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

چهارمین رویداد شبیه‌سازی شورای نگهبان به مرحله دوم رسید/ شرکت بیش از هزار دانشجو و طلبه در آزمون «قانون اساسی» / رقابت‌ها از ۲۴ آذر شروع می‌شود

محبت و مودّت به حضرت صدیقه طاهره (س) عامل ارتقای معنوی و قرب الهی است

آیت‌الله جنتی درگذشتِ «احمد علیزاده» را تسلیت گفت

«احمد علیزاده» عضو پیشین حقوقدان شورای نگهبان درگذشت

نهج البلاغه نسخه حکمرانی اسلامی است/ زن را در الگوی فاطمی تفسیر کنیم

اعضای هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات‌های میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی انتخاب شدند/ برگزاری انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس در ۵ حوزه و انتخابات میان‌دوره‌ای خبرگان در ۳ حوزه

آیت‌الله یزدی (ره) مجتهد در تراز انقلاب اسلامی بود

آیت‌الله یزدی (ره) مرد بزنگاه‌های تاریخی بود / نمونه‌ای از غیرت دینی و حکمت عملی

نهضت تفسیر قرآن راه‌اندازی شود

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۹ آذر ۱۴۰۴

پربازدید ها

آیت‌الله جنتی درگذشت حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالجواد عبداللهی را تسلیت گفت

برگزیدگان همایش بین‌المللی حقوق ملت و آزادی‌های مشروع معرفی و تجلیل شدند

دکتر کدخدایی: مقام معظم رهبری ضامن حقوق ملت و آزادی‌ها هستند/ آیت‌الله سعدی: ایشان پیشگام حقوق عامه هستند/ دکتر غفاری: زنان در اندیشه رهبری نقش تمدن‌سازی دارند/ دکتر اسحاقی: همایش «حقوق ملت و آزادی‌های مشروع» گامی فاخر در راستای پاسداری از قانون اساسی است

همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری آیت‌الله العظمی خامنه‌ای برگزار شد

نشست میهمانان خارجی همایش بین‌المللی حقوق ملت و آزادی‌های مشروع با جمعی از اعضای شورای نگهبان/ آیت‌الله مدرسی‌یزدی: تبیین حقوق بشر بر مبنای معیارهای اسلامی راهکار رشد انسانیت و مقابله با توطئه استکبار نوین است/ اجماع علما و پژوهشگران: آزادی در پرتو عدالت اسلامی؛ راهکار مقابله با تفرقه و سلطه غرب

آیت‌الله مدرسی‌یزدی در همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع: خاستگاه اندیشه‌های بلند رهبر معظم انقلاب، اسلام، قرآن و قانون اساسی است/ این اندیشه‌ها مشعل راه هدایت در دنیای ظلمات است

گزارش تصویری اختتامیه همایش بین‌المللی «حقوق ملّت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای»

حضور سخنگوی شورای نگهبان در جمع دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی/ درخواست دکتر طحان‌نظیف از معلمانِ آینده؛ انتقال‌دهنده مضامین قانون اساسی به دانش‌آموزان باشید

دکتر کدخدایی در همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع: بازخوانی «آزادی» از نگاه رهبری برای خروج از خمودگی است/ دین اسلام؛ بزرگترین پیام‌آور آزادی است

سخنگوی شورای نگهبان میهمان ویژه دانشگاه آزاد اسلامی رودهن در روز دانشجو بود/ دکتر طحان‌نظیف: جامعه دانشجویی، پیشران حرکت‌های اجتماعی و قانون اساسی، معیاری روشن برای تشخیص اولویت‌های جریان‌ دانشجویی است