کد خبر: ۹۷۷۰
تاریخ انتشار: ۰۹ دی ۱۴۰۲ - ۰۷:۱۷- 30 December 2023
آیت‌الله اعرافی اعلام کرد:

تدوین منشور رسالت‌های حوزه و روحانیت در عرصه بین‌الملل

آیت‌الله اعرافی در دیدار وزیر امور خارجه کشورمان گزارشی از تدوین منشور رسالت های حوزه و روحانیت در عرصه بین الملل ارائه کرد و گفت: دیپلماسی از نوع جدید گفتمانی مبتنی بر چهار ضلع انقلاب اسلامی، ایران، اسلام و تشیع از مهمترین شاخصه های این منشور است.

تدوین منشور رسالت‌های حوزه و روحانیت در عرصه بین‌الملل

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان به نقل از خبرگزاری حوزه، آیت الله اعرافی شامگاه پنجشنبه ۷ دی ۱۴۰۲ در دیدار حسین امیرعبدالهیان وزیر امور خارجه کشورمان گزارشی از تدوین منشور رسالت های حوزه و روحانیت در عرصه بین الملل ارائه کرد و گفت: دیپلماسی از نوع جدید گفتمانی مبتنی بر چهار ضلع انقلاب اسلامی، ایران، اسلام و تشیع از مهمترین شاخصه های این منشور است که حوزه همراه با دستگاه‌های نظام اسلامی و به صورت مستقل کار می‌کند.

وی حضور در ۱۵ شبکه آموزش و پرورش، دانشگاه، رسانه و... را روح منشور رسالتی حوزه عنوان کرد و بر اهمیت بازتولید روحانیت شیعه با مفهوم متناسب با دنیای جدید تصریح کرد و افزود: روحانیت شیعه امروز در حدود ۱۰۰ کشور جهان به عنوان نماد تفکر تشیع شناخته شده از جایگاه اجتماعی ارزشمندی برخوردار است؛ روحانیت آشنا به مسائل جدید بین المللی در اکثر کشورهای جهان ریشه دوانده است.

آیت الله اعرافی ضمن اشاره به فعالیت های ارزشمند جامعةالمصطفی در عرصه بین الملل، ارائه مباحث دینی و فقهی مبتنی بر نگرش مذاهب مختلف اسلامی با رویکرد تقریب اسلامی را از شاخصه های جامعةالمصطفی در عرصه بین الملل دانست و با بیان این که این تجربه ارزشمند را در هیچ جای جهان اسلام نمی‌توان یافت، اظهار کرد: توجه به حوزه علوم انسانی در شعاع حرکت علوم اسلامی و پایه ریزی و تقویت بنیه علوم انسانی جدید با نگاه اسلامی از رویکردهایی است که مورد توجه حوزه‌های علمیه قرار دارد.

مدیر حوزه های علمیه کشور توجه به علوم و فناوری‌ها نوین با منطق و فلسفه اسلامی و اشراب ارزش و اخلاق اسلامی در علوم پایه را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: راه‌اندازی کلان پروژه هوش مصنوعی و اجتهاد با حضور ۱۰۰ نفر از اساتید و پژوهشگران برتر دانشگاه های کشور در عرصه هوش مصنوعی از دیگر رویکردهایی است که مورد توجه حوزه های علمیه قرار گرفته است.

وی بر لزوم توجه به مراودات اقتصادی با گفتمان اصلاحی تصریح و با بیان این که نیاز است تا بخش کوچکی از مراودات بین المللی در حوزه اقتصاد و تجارت را به سمت سبد کشورهای همسو سوق دهیم، اظهار کرد: بحث گردشگری از دیگر موضوعاتی است که حوزه‌های علمیه می تواند در این عرصه نقش آفرینی کند؛ حوزه علمیه آمادگی دارد تا در راستای تقویت بعد دیپلماسی فرهنگی کشور در ۱۰۰ کشور جهان هسته هایی را برای ارتباط با وزارت گردشگری فعال نماید.

آیت‌الله اعرافی به کمیت وصف ناپذیر حوزه های علمیه به ویژه جامعةالمصطفی در حوزه زبان فارسی اشاره کرد و ابراز داشت: برای ارتقاء و اثربخشی فعالیت های عرصه آموزش زبان فارسی باید تجربه های زبان آموزی حوزه و دانشگاه را در یک جهت مشخص و هدفمند ترسیم کرد.

مدیر حوزه های علمیه کشور به ظرفیت ارزشمند ایرانیان خارج از کشور و ارتباط حوزه های علمیه با مجموعه های دینی و علمی جهان اشاره و خاطرنشان کرد: نیاز است تا مجموعه های بین المللی کشور اعم از سفارتخانه‌ها، رایزنان فرهنگی و نهادهای فرهنگی و دینی توجه جدی به ظرفیت ایرانیان خارج از کشور داشته باشند.

وی دانش آموختگان غیر ایرانی حوزه و دانشگاه را از برجسته‌ترین ظرفیت‌ها بین المللی کشور دانست و با بیان این که فعال سازی پویای این ظرفیت نیازمند همیاری و همکاری همگانی مجموعه‌های بین المللی نظام اسلامی است، تصریح کرد: نفوذ قلبی گفتمان انقلاب اسلامی در جای جای جهان بی نظیر است.

آیت‌الله اعرافی به تمایزات حوزه‌های علمیه و الازهر اشاره و ارائه رشته های متنوع دانشگاهی، ورود به بعد تربیتی کودکان، تمرکز در فتوا و حضور جمعیت بالا از دانش پژوهان را از نقاط متمایز الازهر دانست و ابراز داشت: تنوع رشته در درون علوم انسانی، میزبانی از پیروان مذاهب مختلف اسلامی، بسط و توسعه مرزهای علوم اسلامی و اشراب آن در علوم انسانی و قلمروهای متنوع دانشی و نیز تمرکز و تاکید بر تعامل میان تمام پیروان ادیان اسلامی از شاخص ترین ویژگی های بارز حوزه‌های علمیه است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

حمایتگرایی بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران در پرتو آموزه‌های حقوقی

نشست بررسی آزادی مطبوعات در قانون اساسی برگزار شد

علمای اسلام نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی روشنگری کنند

پیام سخنگوی شورای نگهبان در حفاظت از جزایر سه‌گانه با یادآوری اصل ۹ قانون اساسی

چهل‌وپنجمین شماره فصلنامه دانش حقوق عمومی منتشر شد

دکتر صادقی‌مقدم: ناظران انتخاباتی «مدافعان حریم مردم‌سالاری دینی» هستند/مقاومت با قدرت به مسیر خود ادامه خواهد داد

فیلم| نشست خبری دکتر طحان‌نظیف ۲۸ مهر ۱۴۰۳

آزادی مطبوعات در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران

جدایی گفتمان‌های علمی از دینی نقیصه اصلی مراکز آموزشی بزرگ است

امروز خاورمیانه جدید با محوریت مقاومت شکل گرفته است

پربازدید ها

نظر شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس و دولت + جزئیات

دکتر طحان‌نظیف: ۷ مصوبه مجلس و ۴ اساسنامه دولتی تایید شد/ انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی سال آینده برگزار می‌شود

حمایت از مستضعفان؛ وظیفه‌ای بر پایه قانون اساسی

آیت‌الله جنتی: مردم تهدیدات رژیم صهیونیستی را بی‌اعتبار کردند/ نمازجمعه نصر نشان‌دهنده پیوند مستحکم امام و امت بود

آیت‌الله جنتی: حزب‌الله قدرتمندانه در صحنه نبرد با صهیونیست‌ها حضور دارد/ حضرت معصومه (س) برای تبیین مفهوم ولایت مجاهدت کرد

مشروعیت دفاع از مقاومت در حقوق بین‌الملل

او اجر یک عمر مجاهدت خود در راه خدا را گرفت همان گونه که به دنبال آن بود

تخریب عامدانۀ تأسیسات درمانی، جنایت علیه بشریت است

پیام آیت‌الله مدرسی یزدی در پی شهادت یحیی السنوار، رهبر شاخه سیاسی حماس

نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان شنبه برگزار می‌شود