به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان به نقل از ایرنا، آیت الله سید احمد خاتمی روز جمعه ۱۷ آذرماه در نماز عبادی سیاسی این هفته در دانشگاه تهران سخنان خود را با بیانات حضرت علی (ع) آغاز کرد. وی گفت حضرت علی(ع) در خطبه ۱۹۵ نهج البلاغه فرمودند: «تقوا؛ زمام عبادات شماست، برای او حریم نگهداشتن و قوام زندگی سعادتمندانه شماست. سعادت هر دو جهان با تقوا و نگه داشتن حریم برای ذات مقدس اوست.» آیت الله خاتمی ادامه داد: روایتی از حضرت صدیقه طاهره در کتاب عده الداعی به قلم ابن فهد حلی وجود دارد که حضرت زهرا(س) فرمودند با خداوند یک قرار بگذارید و مشاهده کنید که زندگی شما آباد میشود. آن قرار این است که عبادت خالص خود را پیش خدا ببرید.
امام جمعه موقت تهران، ادامه داد: این کلام نورانی دو بخش دارد؛ شرط و جزا. بخش شرط این است که شما یک قدم به سوی خدا بردارید و بخش جزا این است که خداوند تمام قدم را برای شما برمیدارد. یک قدمی که شما برای خدا برمیدارید عبادت خالصانه است و اعمالی که انجام میشود بر سه بخش بوده، اعمالی خالص برای خداست که اولیای الهی، پیامبران، معصومین و حضرت زهرا(س) این چنین بودند.
آیت الله خاتمی اضافه کرد: گروه دوم، آنهایی که از اول اعمالشان نادرست است. به نحوی که به نماز میایستد تا بگویند ما هم اهل نماز هستیم در حالی که برای خدا نمیایستد. همچنین؛ روزه میگیرند تا بگویند اهل روزه هستند. در واقع، این اعمال را از روی ریاکاری انجام میدهند. در یک روایت از نبی اکرم خاتم انبیاء محمد مصطفی (ص) آمده است؛ فرشته عمل بنده را با خوشحالی نزد خدا میبرد. هنگامی که عمل او را میبرد، خداوند میفرمایند؛ این نماز مورد پذیرش و قبول ما نیست. این نماز را برای من اقامه نکرده و غیر خدا در این انگیزه بوده است. گاهی اعمال ما این چنین است.
خطیب موقت نماز جمعه تهران، ادامه داد: سومی اعمالی که ابتدای آن درست بوده اما در ادامه آن را به درستی انجام نمیدهیم و دچار خودشیفتگی میشویم و میگوییم مگر خداوند بندهای بهتر از من هم دارد. امام صادق فرمود کسی که این وضعیت در او پیدا شود، بیچاره است. پس گاهی ابتدا و میانه اعمال ما صحیح است ولی در پایان آن را از بین میبریم و خراب میکنیم. به نحوی که منت میگذاریم و سبب میشود عملی که در زمان خود بخوبی انجام گرفته از بین برود.
آیتالله خاتمی با اشاره به فرمایشات حضرت فاطمه زهرا(س) درباره «عمل خالص خود را به نزد خدا ببرید و آن را ریا، عجب و منت از بین نبرید. اگر شما عمل خالص خود را به درگاه خداوند تقدیم کردید بدانید که خداوند هم بهترین مصلحت را در حق شما مقرر خواهد کرد»، گفت: گاهی اوقات درخواستهایی داریم که به مصلحت ما نیست. جالب است که حضرت زهرا (س) نمیگویند که هرچه خواستید به شما داده میشود نه اینگونه نیست چون گاهی اوقات درخواستهایی داریم که به مصلحت ما نیست. ایشان در این روایت میفرمایند اگر خدایی شوید، آنگاه سربلند زندگی میکنید.
آیت الله خاتمی به روز دانشجو اشاره کرد و گفت: جنبش دانشجویی با مبارزه با استکبار گره خورده است و اولین جایی که مرگ بر آمریکا سرداده شد،دانشگاه بود. جنبش دانشجویی این افتخار را دارد که در اوج غربت دین؛ از دین صحبت کرد. بنابراین دانشجویان باید این افتخار را حفظ کنند زیرا دانشجویان پیشانی مبارزه با استکبار هستند. باید مراقب باشید این پیشینه افتخار آمیز شما را به غارت نبرند.
امام جمعه موقت تهران عنوان کرد: رهبر انقلاب در طول دوران رهبریشان ۲۵ مطالبه از دانشجویان داشتند که مهمترین آنها مراقبت از بنیه دینی و انقلابی، تقویت پیشرفت و عدالت، تلاش برای غلبه گفتمان انقلابی و دچار انفعال نشدن است.
آیت الله خاتمی به جنگ در غزه هم گریزی زد و گفت: دل ما از این تصاویر و وحشیگری صهیونیستها خون شده است. امام عزیز ما فرمودند ما انقلاب را به جهان صادر میکنیم؛ راهبرد ما از اول انقلاب این بوده است که اسرائیل باید از منطقه برود و تمام فلسطین برای فلسطینیها است و باید انتخابات برگزار شود و مردم خودشان سرنوشتشان را تعیین کنند. ۷۵ سال از جنایات رژیم صهیونیستی میگذرد و دنیا امروز به حقانیت این راهبرد پی برده است؛ امروز حتی در انگلیسی که در بنیان گذاشتن این رژیم نقش داشته است نیز هزاران نفر شعار مرگ بر اسائیل سر میدهند.
وی ادامه داد: روزی وزیر خارجه آمریکا از خاورمیانه جدید صحبت می کرد اما امروز خاورمیانه جدید با محوریت مقاومت شکل گرفته و در حال به هم زدن معادلات است؛ امروز یمنیها معادلات باب المندب را در اختیار دارند و حشدالشعبی پایگاههای آمریکا در عراق و سایر پایگاههای آمریکا را میزند و حزب الله دائم پایگاههای اسرائیل را میزند؛ این یعنی خاورمیانه جدید. آنچه مقاومت انجام داد و آنچه انجام میدهد مصداق دفاع مشروع است. این عکس العمل طبیعی مقاومت در قبال ۷۵ سال جنایات رژیم صهیونیستی و عمل به دستور قرآن است.
انتهای پیام/