کد خبر: ۹۶۴۸
تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۸- 04 November 2023
دکتر کدخدایی در افتتاحیه رقابت علمی شبیه‌سازی شورای نگهبان:

پایان‌نامه‌های دانشجویی باید از جنبه نظری به حوزه عملی وارد شوند

رئیس پژوهشکده شورای نگهبان گفت: در دانشگاه‌ها پایان‌نامه‌هایی‌ که از سوی دانشجویان ارائه می‌شود بیشتر جنبه نظری دارد و باید تلاش کنیم که در حوزه عملی وارد شوند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، دکتر کدخدایی، عضو حقوقدان و رئیس پژوهشکده شورای نگهبان که در مراسم افتتاحیه سومین دوره رقابت علمی شبیه‌سازی شورای نگهبان سخن می‌گفت، ضمن تقدیر از گروه‌های حاضر در این رقابت علمی، بر اهمیت رقابت‌های شبیه‌سازی تاکید کرد و گفت: واقعیت این است که در کشور ما مباحث حقوق عمومی و حقوق اساسی مغفول مانده و زیاد مورد توجه قرار نگرفته و به درستی تبیین نشده است. در ابتدای انقلاب اسلامی و در زمان تدوین قانون اساسی بحث‌های بسیار جدی و خوبی درباره حقوق اساسی انجام می‌شد، اما متاسفانه در دهه‌های بعد شاهد کم توجهی به موضوع حقوق اساسی و عمومی بودیم که شاید نتوانیم دلیل مشخصی برای این امر پیدا کنیم. آن شرایط باعث شد در مقاطعی مجبور شویم دانشجویان را به خارج از کشور اعزام کنیم اما اکنون دیگر ضرورتی نیست و در این امر مشکلی نداریم، علاوه‌ بر این در حوزه آموزش و ترویج قانون اساسی و عمومی پیشرفت‌های خوبی نیز داشته‌ایم و باید این راه را ادامه دهیم. نکته مهم و اساسی این است توجه افرادی را که کمتر به حقوق اساسی و عمومی توجه دارند به این موضوعات جلب کنیم و این مهم از عهده شما دانشجویان حقوق برمی‌آید.

موضوعات باید از حوزه نظری به حوزه اجرا وارد شوند

رئیس پژوهشکده شورای نگهبان در ادامه با تاکید بر این واقعیت که حقوق عمومی و حقوق اساسی، پایه و بنیان هر جامعه را تشکیل می‌دهد چرا که از حقوق و تکالیف افراد و جامعه صحبت می‌کند، افزود: مسئله مهم این است که ما موضوعات و مباحث را از حوزه نظری به حوزه اجرا وارد کنیم، البته عموما اخلاق نظری و فلسفه نظری را به خوبی بیان می‌کنیم و درباره‌اش بسیار خوب سخن می‌گوییم، اما باید ببینیم در حوزه اجرا چگونه هستیم، زیرا ورود از حوزه نظر به حوزه عمل در جامعه بسیار مهم و اساسی است. ما در حوزه اجرا نمی‌توانیم منتظر نسخه دیگران باشیم بلکه باید با توجه به شرایط و خصوصیات خاص جامعه خودمان عمل کنیم.

موضوعات باید از حوزه نظری به حوزه اجرا وارد شوند

دکتر کدخدایی با اشاره به اینکه اغلب در دانشگاه‌ها پایان‌نامه‌هایی از سوی دانشجویان ارائه می‌شود که بیشتر جنبه نظری دارد و باید تلاش کنیم که اینها را در حوزه عملی وارد شوند، افزود: در مراکز علمی و آموزشی مباحث علمی باید با حوصله دنبال شوند و از کارهای شتاب‌زده پرهیز شود.

عضو حقوقدان شورای نگهبان در خاتمه ضمن تقدیر از برگزارکنندگان سومین رقابت علمی شبیه‌سازی شورای نگهبان، برای شرکت‌کنندگان این رقابت علمی آرزوی موفقیت و پیروزی کرد و افزود: امیدوارم برگزاری چنین رویدادهایی باعث آشنایی بیشتر جامعه علمی کشور با جایگاه و عملکرد نهاد شورای نگهبان شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

پیام آیت الله مدرسی یزدی به مناسبت رحلت مرجع عظیم الشان، حضرت آیت الله شبیری زنجانی

خدمات آیت الله العظمی شبیری زنجانی ستایش برانگیز است/ تاکید بر تداوم تراث ارزشمند علمی و مسیر طهارت و فقاهت آن فقید سعید

پیام تسلیت شورای نگهبان به مناسبت ارتحال آیت الله العظمی شبیری زنجانی

نرم‌افزار اداره جامعه اسلامی باید از فقه استخراج شود

تاکید آیت‌الله اعرافی بر تسریع در اجرای قانون الزام به ثبت رسمی

چهار عنوان جدید با محوریت موضوعات بنیادین و روزآمد حقوق عمومی منتشر شد

رونمایی از مجموعه دوجلدی حکمرانی از نظر تا عمل در نشست علمی «الزامات حکمرانی در دوره پساجنگ»

«حراست از نظام و انقلاب» و «درس خواندن» دو اولویت مهم حوزه باشد/ بقای انقلاب اسلامی بر عهده روحانیت است

راهبرد‌های کلان حکمرانی تعلیم و تربیت / تاکید بر بسیج همه ظرفیت‌ها و امکانات برای رشد و شکوفایی آموزش و پرورش

جبهه مقاومت معادلات منطقه را تغییر داده است

پربازدید ها

نشست نمایندگان فراکسیون زنان و خانواده با سخنگوی شورای نگهبان و دکتر پورسید درباره طرح موسوم به مهریه

بررسی «طرح اصلاح موادی از قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی و قانون مدنی» در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

آیت‌الله جنتی: ایران در برابر تهدید و زورگویی سر خم نخواهد کرد/ نیازمند روحیه جهادی در عرصه نبرد اقتصادی هستیم

آیت‌الله جنتی از تازه‌ترین فعالیت‌ها و دستاورد‌های علمی پژوهشکده شورای نگهبان بازدید کرد

گزارش تصویری بازدید دبیر شورای نگهبان از آخرین دستاوردهای پژوهشی پژوهشکده شورای نگهبان

تاکید آیت‌الله اعرافی بر تسریع در اجرای قانون الزام به ثبت رسمی

چهار عنوان جدید با محوریت موضوعات بنیادین و روزآمد حقوق عمومی منتشر شد

رونمایی از مجموعه دوجلدی حکمرانی از نظر تا عمل در نشست علمی «الزامات حکمرانی در دوره پساجنگ»

راهبرد‌های کلان حکمرانی تعلیم و تربیت / تاکید بر بسیج همه ظرفیت‌ها و امکانات برای رشد و شکوفایی آموزش و پرورش

پیام تسلیت شورای نگهبان به مناسبت ارتحال آیت الله العظمی شبیری زنجانی