کد خبر: ۹۶۴۶
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۴۰۲ - ۲۰:۲۰- 02 November 2023
معاون پژوهشکده شورای نگهبان:

اولین وظیفه‌ای که در مجلس خبرگان قانون اساسی برای شورای نگهبان تعیین شد نظارت بر مصوبات بود

محسن ابوالحسنی گفت: بررسی مشروح مذاکرات مجلس خبرگان قانون اساسی نشان می‌دهد اولین وظیفه‌ای که در مجلس خبرگان قانون اساسی برای شورای نگهبان تعیین شد نظارت بر مصوبات بود و سپس وظیفه نظارت بر انتخابات برعهده این نهاد گذاشته شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، محسن ابوالحسنی، معاون پژوهشکده شورای نگهبان که به عنوان مدرس کارگاه آموزشی سومین دوره رقابت‌های علمی شبیه‌سازی شورای نگهبان«با موضوع آشنایی با فرایند نظارت شورای نگهبان بر قوانین و مقررات» سخن می‌گفت با اشاره به اینکه به دلیل جذابیت‌های حوزه سیاسی و رسانه‌ای بودن این حوزه، شورای نگهبان را بیشتر با موضوع انتخابات می‌شناسند، افزود: مطالعه مشروح مذاکرات مجلس خبرگان قانون اساسی نشان می‌دهد اساسا شورای نگهبان ابتدا برای نظارت بر مصوبات شکل گرفته است و اولین وظیفه‌ای که در مجلس خبرگان قانون اساسی برای شورای نگهبان تعیین شده نظارت بر قوانین و مقررات بوده است و سپس به دلیل اینکه این نهاد در انتخابات مختلف ذی‌نفع نبوده است، وظیفه نظارت بر انتخابات برعهده این نهاد گذاشته شده است.

اولین وظیفه‌ای که در مجلس خبرگان قانون اساسی برای شورای نگهبان تعیین شد نظارت بر مصوبات بود

معاون پژوهشکده شورای نگهبان در ادامه با اشاره به اینکه در عمل هم وظیفه جاری و مستمر شورای نگهبان بررسی مصوبات و اعلام نظر درباره مغایرت یا عدم مغایرت آن ها با موازین شرع مقدس اسلام و قانون اساسی است، به تشریح فرایند بررسی مصوبات در این نهاد از حیث مغایرت یا عدم مغایرت آنها با اصول قانون اساسی پرداخت و با تبیین اصطلاحاتی مانند مغایرت، عدم مغایرت، ابهام و تذکر پرداخت.

اولین وظیفه‌ای که در مجلس خبرگان قانون اساسی برای شورای نگهبان تعیین شد نظارت بر مصوبات بود

وی در ادامه با مطرح کردن برخی مثال‌ها، نظر حاضرین در کارگاه را نسبت به آنها جویا شد و سپس به ارزیابی نظرات مطرح شده یرداخت و در پایان نیز به سوالات اعضای گروه‌های شرکت کننده در سومین دوره رقابت علمی شبیه‌سازی شورای نگهبان پاسخ گفت.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

دکتر طحان نظیف: صهیونیست‌ها خلاصی پیدا نمی‌کنند

پیام آیت‌الله مدرسی یزدی در رابطه با تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی

بیانیه شورای نگهبان در پی جنایت سحرگاه امروز رژیم صهیونیستی

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۲۱ خرداد ۱۴۰۴

امروز امت اسلام نیازمند وحدت، هوشیاری، درایت و حکمت مضاعف است

لایحه معاهده مشارکت جامع راهبردی بین جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه تایید شد

قدردانی آیت‌الله جنتی از عملیات اخیر نیرو‌های امنیتی علیه رژیم صهیونیستی/ مردم‌سالاری دینی برخاسته از باور عمیق رهبران جمهوری اسلامی ایران به پیام غدیر است

تبریک دکتر طحان‌نظیف به‌مناسبت میلاد امام هادی (ع)

فیلم|بازخوانی مردم‌سالاری دینی در رهبری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای توسط اعضای شورای نگهبان در مستندِ «ره نشان»

آمریکایی‌ها برای بر هم زدن پیوند ایران و عراق طراحی و برنامه دارند

پربازدید ها

دکتر صادقی مقدم: ناظران انتخابات، مدافعان حریم مردم‌سالاری دینی‌اند

امامین انقلاب به مردم اعتماد داشته و دارند/ حمایت از مطالبات کامیون‌داران در همایش حوزوی

از حق استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای کوتاه نمی‌آییم

امام خمینی (ره) سمت درست تاریخ را نشان داد

تبریک دکتر طحان‌نظیف بمناسبت فرا رسیدن عید قربان

شورای نگهبان: «حفظ عزت ملی» و «توجه به خواست و اراده مردم» مورد تاکید امام خمینی (ره) و قانون اساسی است

تسلیت دکتر طحان‌نظیف به مناسبت شهادت امام باقر (علیه‌السلام)

او که آمد و او که رفت!

ولایت‌مداری، رمز پایداری انقلاب در برابر توطئه‌ها است

توئیت دکتر طحان‌نظیف به مناسبت رحلت امام خمینی(ره)