کد خبر: ۹۶۴۸
تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۸- 04 November 2023
دکتر کدخدایی در افتتاحیه رقابت علمی شبیه‌سازی شورای نگهبان:

پایان‌نامه‌های دانشجویی باید از جنبه نظری به حوزه عملی وارد شوند

رئیس پژوهشکده شورای نگهبان گفت: در دانشگاه‌ها پایان‌نامه‌هایی‌ که از سوی دانشجویان ارائه می‌شود بیشتر جنبه نظری دارد و باید تلاش کنیم که در حوزه عملی وارد شوند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، دکتر کدخدایی، عضو حقوقدان و رئیس پژوهشکده شورای نگهبان که در مراسم افتتاحیه سومین دوره رقابت علمی شبیه‌سازی شورای نگهبان سخن می‌گفت، ضمن تقدیر از گروه‌های حاضر در این رقابت علمی، بر اهمیت رقابت‌های شبیه‌سازی تاکید کرد و گفت: واقعیت این است که در کشور ما مباحث حقوق عمومی و حقوق اساسی مغفول مانده و زیاد مورد توجه قرار نگرفته و به درستی تبیین نشده است. در ابتدای انقلاب اسلامی و در زمان تدوین قانون اساسی بحث‌های بسیار جدی و خوبی درباره حقوق اساسی انجام می‌شد، اما متاسفانه در دهه‌های بعد شاهد کم توجهی به موضوع حقوق اساسی و عمومی بودیم که شاید نتوانیم دلیل مشخصی برای این امر پیدا کنیم. آن شرایط باعث شد در مقاطعی مجبور شویم دانشجویان را به خارج از کشور اعزام کنیم اما اکنون دیگر ضرورتی نیست و در این امر مشکلی نداریم، علاوه‌ بر این در حوزه آموزش و ترویج قانون اساسی و عمومی پیشرفت‌های خوبی نیز داشته‌ایم و باید این راه را ادامه دهیم. نکته مهم و اساسی این است توجه افرادی را که کمتر به حقوق اساسی و عمومی توجه دارند به این موضوعات جلب کنیم و این مهم از عهده شما دانشجویان حقوق برمی‌آید.

موضوعات باید از حوزه نظری به حوزه اجرا وارد شوند

رئیس پژوهشکده شورای نگهبان در ادامه با تاکید بر این واقعیت که حقوق عمومی و حقوق اساسی، پایه و بنیان هر جامعه را تشکیل می‌دهد چرا که از حقوق و تکالیف افراد و جامعه صحبت می‌کند، افزود: مسئله مهم این است که ما موضوعات و مباحث را از حوزه نظری به حوزه اجرا وارد کنیم، البته عموما اخلاق نظری و فلسفه نظری را به خوبی بیان می‌کنیم و درباره‌اش بسیار خوب سخن می‌گوییم، اما باید ببینیم در حوزه اجرا چگونه هستیم، زیرا ورود از حوزه نظر به حوزه عمل در جامعه بسیار مهم و اساسی است. ما در حوزه اجرا نمی‌توانیم منتظر نسخه دیگران باشیم بلکه باید با توجه به شرایط و خصوصیات خاص جامعه خودمان عمل کنیم.

موضوعات باید از حوزه نظری به حوزه اجرا وارد شوند

دکتر کدخدایی با اشاره به اینکه اغلب در دانشگاه‌ها پایان‌نامه‌هایی از سوی دانشجویان ارائه می‌شود که بیشتر جنبه نظری دارد و باید تلاش کنیم که اینها را در حوزه عملی وارد شوند، افزود: در مراکز علمی و آموزشی مباحث علمی باید با حوصله دنبال شوند و از کارهای شتاب‌زده پرهیز شود.

عضو حقوقدان شورای نگهبان در خاتمه ضمن تقدیر از برگزارکنندگان سومین رقابت علمی شبیه‌سازی شورای نگهبان، برای شرکت‌کنندگان این رقابت علمی آرزوی موفقیت و پیروزی کرد و افزود: امیدوارم برگزاری چنین رویدادهایی باعث آشنایی بیشتر جامعه علمی کشور با جایگاه و عملکرد نهاد شورای نگهبان شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

سخنگوی شورای نگهبان: انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان رهبری در خوزستان نیز برگزار می‌شود

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۰ دی ۱۴۰۴

آیت‌الله جنتی: حل مشکلات معیشتی مردم، وظیفه مسئولان است/ سیره امام علی (ع) میزان سنجش حق‌مداری افراد و حکومت‌هاست

گزارش تصویری دیدار سخنگوی شورای نگهبان با خانواده شهید ناظر «علیرضا جلالی‌فر»

دیدار سخنگوی شورای نگهبان با شهید ناظر «علیرضا جلالی‌فر»؛ شهیدی که جلوه‌ای از عشق و اخلاق علوی در میان ناظران انتخاباتی بود/ دکتر طحان‌نظیف: ملت ایران مسیر عزت را در وحدت و قوی شدن یافته‌اند

هنر الهی، مسیر نجات انسان از مادیت و انحراف است

دعا‌های ماه رجب راه‌های بلند کمال را مقابل انسان می‌گشاید

تاکید سخنگوی شورای نگهبان به هیئت‌های نظارت انتخاباتی: دفاعیات داوطلبان شنیده و دلایل به آنها توضیح داده شود

دکتر صادقی‌مقدم: شورای نگهبان آمادگی کامل برای نظارت بر انتخابات‌های میان‌دوره‌ای در اردیبهشت ۱۴۰۵ دارد

هر اقدام علیه نظام اسلامی پاسخی قاطع در پی خواهد داشت

پربازدید ها

آیت‌الله جنتی: قوی کردن بنیه علمی و اعتقادی، بهترین راه مقابله با هجمه‌های فرهنگی است/ سیره امام هادی(ع)، تبدیل هوشمندانه تهدید‌ها به فرصت بود

تکریم «امین مردم» در خانه «سردار گمنام»؛ روایت دیدار سخنگوی شورای نگهبان با خانواده شهید طیب‌مسعود/ دکتر طحان‌نظیف: مجاهدت شهدا، مردم ایران را در جهان سربلند کرد

تاکید سخنگوی شورای نگهبان به هیئت‌های نظارت انتخاباتی: دفاعیات داوطلبان شنیده و دلایل به آنها توضیح داده شود

دکتر صادقی‌مقدم: شورای نگهبان آمادگی کامل برای نظارت بر انتخابات‌های میان‌دوره‌ای در اردیبهشت ۱۴۰۵ دارد

دکتر پروین: اندیشه‌های آیت‌الله نائینی، نقش برجسته‌ای در تبیین حکمرانی اسلامی و مردم‌سالاری دینی دارند

از نجف تا شورای نگهبان؛ نگاهی به نقش آیت‌الله هاشمی‌شاهرودی در پاسداری از اسلامیت و جمهوریت نظام

«لایحه دوفوریتی الزامات و احکام مورد نیاز قوانین بودجه‌های سنواتی» تایید شد

دیدار سخنگوی شورای نگهبان با خانواده سردار شهید «جواد پوررجبی» که خانوادگی ناظر انتخابات بودند/ دکتر طحان‌نظیف: سبک زندگی شهیدانِ جنگ ۱۲ روزه الگوی عملی برای آینده‌سازان وطن است

بررسی اساسنامه سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

«اساسنامه صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر» تایید شد