کد خبر: ۹۴۸۸
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۱:۰۰- 07 August 2023

بازدید دکتر پروین از معاونت تنقیح و انتشار قوانین ریاست‌جمهوری/ باید زیرساخت‌های لازم برای پذیرش قانون در جامعه فراهم شود

دکتر خیرالله پروین ضمن حضور در حوزه معاونت تدوین، تنقیح و انتشار قوانین و مقررات معاونت حقوقی ریاست جمهوری، از نزدیک با فعالیت‌ها و ماموریت‌های این معاونت، آشنا شد.

بازدید دکتر پروین از معاونت تنقیح و انتشار قوانین ریاست‌جمهوری/ باید زیرساخت‌های لازم برای پذیرش قانون در جامعه فراهم شود

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، دکتر خیرالله پروین عضو حقوقدان شورای نگهبان روز یکشنبه (۱۵ مرداد ۱۴۰۲) به منظور آشنایی با فعالیت‌های معاونت تدوین، تنقیح و انتشار قوانین و مقررات معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری به آن مجموعه رفت و از بخش‌های مختلف آن معاونت بازدید کرد.

وی پس از اینکه در گفتگو با مدیران و کارشناسان معاونت تنقیح در جریان ماموریت‌ها و اقدامات آن معاونت قرار گرفت، اظهار داشت: حاکمیت قانون یک اصل ماهوی است. تنها با نوشتن قانون نمی‌توان آن را در جامعه حاکم کرد. ابتدا باید زیرساخت‌های لازم برای پذیرش و اجرای آن قانون در جامعه فراهم شود و توجه مردم را به آن جلب کرد. سپس قانون را به جامعه ارائه و حاکم کرد.

این استاد حقوق دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: اگر امروز در برخی کشورها پای‌بندی عموم مردم به قانون مشهود است، نتیجه آموزه‌های فرهنگی و ایجاد بسترهای لازم برای وضع قوانین است. قانون موجب ایجاد امنیت و آسایش در جوامع خواهد شد.

این عضو حقوقدان شورای نگهبان در بخش دیگری از صحبت‌هایش در خصوص تنقیح قوانین گفت: این اقدام در راستای حاکمیت قانون است و حتی می‌توان آن را یکی از اصول حقوق عمومی دانست.

وی تاکید کرد: اگر حاکمیت قانون، تقسیم قدرت، تنقیح قوانین و... صورت پذیرد، امنیت عمومی در جامعه فراهم خواهد شد. تنقیح قوانین از ضروریات قانون‌گذاری است. قانون باید به‌گونه‌ای نگاشته شود که ابهام و اشکالی در آن وجود نداشته باشد و با سایر قوانین نیز در تعارض نباشد.

دکتر پروین ادامه داد: شهروندان با وجود قانون، باید احساس امنیت حقوقی داشته باشد؛ یعنی قوانین و مقررات مطلوب و مناسب باید متناسب با حقوق شهروندان وضع شود تا مردم در سایه امنیت حقوقی بتوانند به حقوق خود دست یابند.

این عضو حقوقدان شورای نگهبان در همین رابطه به اصل هشتم قانون اساسی که در خصوص «امر به معروف و نهی از منکر» اشاره کرد و بیان داشت: طبق این اصل اگر قوانین کشور در راستای مصالح مردم و جامعه نباشد، مردم می‌توانند با امر به معروف و نهی از منکر به مخالفت با آن بپردازند.

دکتر پروین در صحبت‌هایش از «پایگاه ملی اطلاع‌رسانی قوانین و مقررات کشور» که شامل تمامی اطلاعات تنقیحی قوانین و مقررات کشور از ابتدای دوران قانونگذاری تاکنون است و توسط این مجموعه آماده شده نیز تمجید کرد و گفت: این سامانه می‌تواند کمک موثری به تمامی دستگاه‌ها و نهادهای کشور در موضوع قوانین و مقررات کند.

گفتنی است؛ این عضو هیات علمی دانشگاه تهران در بخشی از این بازدید به پرسش‌های حقوقی برخی از کارشناسان این معاونت نیز پاسخ داد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

رقابت شبیه‌سازی شورای نگهبان، عرصه‌ای برای تجربه عینی فرایند بررسی مصوبات مجلس از منظر انطباق با قانون اساسی است

«شبیه سازی شورای نگهبان»، چرا و با چه هدفی؟

آکادمی پاییزه پژوهش حقوقی؛ از مسئله‌شناسی تا کاربرد فناوری و هوش مصنوعی در نگارش مقاله، کتاب و پایان‌نامه

مجنون روایت حماسه فرزندان ایران است

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۷ آبان ۱۴۰۴

آیت‌الله جنتی: حضرت زینب (س) الگوی جاودان حضور عفیفانه و متعهدانه زنان در جامعه اسلامی است/ نهاد‌های فرهنگی برای معرفی جامع این شخصیت برنامه‌ریزی داشته باشند

آثار وضعیت اضطراری در حقوق کیفری

دیدار سخنگوی شورای نگهبان با خانواده شهیدان رشید/ پیام همدلی آیت‌الله جنتی: در غم و شادی شما شریکیم/ روایت همسر شهید رشید از فرمانده‌ای صادق؛ جایی که دیده شود را دوست نداشت

گزارش تصویری دیدار دکتر طحان‌نظیف و دکتر صادقی‌مقدم با خانواده سپهبد شهید «غلامعلی رشید»

بررسی تطبیقی حکمرانی در وضعیت اضطراری و جنگی

پربازدید ها

عدم مخالفت شورای نگهبان با حذف چهار صفر از پول ملی/ مصوبه به دلیل ابهامات دیگری به مجلس بازگردانده شد

آیت‌الله مدرسی یزدی از خانواده شهید پاسدار امیر حسین حسنی از شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه تجلیل کرد

بانوی شهید «حانیه نادری»؛ مربی پیش‌دبستان و عضو شبکه نظارت که «مایه برکت و افتخار» پدر و مادرش بود/ جرمش همسایگی با یک دانشمند هسته‌ای بود/ دکتر طحان‌نظیف: قطعه ۴۲ بهشت زهرا (س) نمایشگاه کینه‌توزی رژیم‌صهیونیستی نسبت به مردم ایران است

دکتر طحان‌نظیف: فرآیند بررسی مصوبات در شورای نگهبان یک فرایند کاملاً علمی و تخصصی است

دکتر مولابیگی: حدود ورود شورای نگهبان به نظرات کارشناسی و آثار اجرایی قوانین نیازمند تفکیک دقیق است/ ضرورت تولید ادبیات و محتوای فاخر برای حقوق اساسی

آیت‌الله جنتی: رهنمود‌های رهبر معظم انقلاب راهبرد پیروزی ملت‌ها در برابر استکبار است/ قدرت‌های سلطه‌گر در طول تاریخ به دنبال غارت ملت‌ها بوده‌اند

بازدید اعضای شورای نگهبان از نمایشگاه جدیدترین آثار پژوهشکده شورای نگهبان

بررسی یک طرح و یک لایحه در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

دکتر مولابیگی در دیدار با خانواده شهید ناظر «بهزاد کاشفی ایمانی»: شهادت، اوج اخلاص و عشق به آرمان‌هاست

جلسه هیات امنای پژوهشکده شورای نگهبان برگزار شد