کد خبر: ۸۵۳۵
تاریخ انتشار: ۰۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۸:۵۷- 22 May 2022
دکتر طحان نظیف:

باید بایسته‌های شرعی و قانونی مصوبات دولت و مجلس قبل از تصویب رعایت شود

سخنگوی شورای نگهبان گفت: با توجه به الزام سیاست‌های کلی نظام قانونگذاری مبنی بر رعایت موازین شرعی قانون اساسی، باید سازوکاری در مجلس و دولت پیش‌بینی شود که بایسته‌های شرعی و قانونی در آنها قبل از تصویب رعایت شود.

باید بایسته‌های شرعی و قانونی مصوبات دولت و مجلس قبل از تصویب رعایت شود

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، پژوهشکده شورای نگهبان با آسیب‌شناسی دقیق مبتنی بر ارائه‌ی راهکارهای کارآمد به منظور کاهش هزینه‌ها و ارتقاء سطح قانونگذاری در کشور، کارگاه‌های آموزشی را با حضور کارشناسان موثر در فرآیند قانونگذاری برگزار کرده است.

در این نوبت از برگزاری کارگاه‌های آموزشی، کارشناسان حقوقی دولت ایرادات پرتکرار شورای نگهبان نسبت به لوایح، طرح‌ها و مصوبات را از زبان دکتر هادی طحان نظیف عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان و جمعی دیگر از کارشناسان شنیدند و به بحث و گفتگو در این‌باره پرداختند.

دکتر طحان نظیف در این کارگاه آموزشی که در جمع کارشناسان حقوقی دولت برگزار شد، طی سخنانی گفت: مخاطب سیاست‌های کلی قانون‌گذاری فقط مجلس شورای اسلامی نیست بلکه همه مراجع و دست‌اندرکاران حوزه تقنین همچون دولت هم مخاطب این سیاست‌ها هستند.

وی افزود: با توجه به الزام سیاست‌های کلی نظام قانونگذاری مبنی بر رعایت موازین شرعی قانون اساسی، باید سازوکاری در مجلس و دولت پیش‌بینی شود که بایسته‌های شرعی و قانونی در آنها قبل از تصویب رعایت شود. ضمن آنکه پرداختن به این موضوع از وظایف مهم مراجع وضع قوانین و مقررات است.

این استاد حقوق دانشگاه در ادامه تصریح کرد: باید تعیین حدود اختیارات و صلاحیت مراجع وضع قوانین و مقررات نیز بر اساس سیاست‌های کلی قانون‌گذاری روشن شود. همچنین بر اساس این سیاست‌ها باید محدوده اختیار مجلس در اصلاح لوایح با رعایت اهداف لایحه روشن شود به عنوان مثال با توجه به نظرات شورای نگهبان، در تغییر لایحه بودجه ارائه شده توسط دولت نباید شاکله بودجه دگرگون شود.

دکتر طحان نظیف تصریح کرد: از الزامات دیگر سیاست‌های کلی قانونگذاری رعایت اصول قانون‌گذاری و قانون‌نویسی نظیر قابل اجرا بودن و قابل سنجش بودن اجرای آن، معطوف بودن به نیازهای واقعی، شفافیت و عدم ابهام، استحکام در ادبیات حقوقی، ابتدا بر نظرات کارشناسی و ارزیابی تاثیرات اجرای قانون، ثبات، نگاه بلند‌مدت و ملی همراه با جلب مشارکت حداکثری مردم است.

پیش از این جلسه، کارگروه آموزشی ویژه دبیران کمیسیون‌های تخصصی مجلس شورای اسلامی نيز با موضوع ایرادات پرتکرار شورای نگهبان به لوایح بودجه با حضور دکتر طحان نظیف و دیگر کارشناسان برگزار شده بود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

دکتر طحان نظیف با تبریک روز پرستار: پرستاران از دفاع مقدس تا کرونا همواره در خط مقدم سلامت بوده‌اند

مقاومت مردم لبنان و غزه جهان را متحیر کرده است

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه فرهنگیان خوزستان

گفتگوی سخنگوی شورای نگهبان با دانشجویان درباره «چرایی مقاومت»؛ پیروزی انتهای مسیر مقاومت است

دکتر طحان‌نظیف از ناظران انتخاباتی خوزستان قدردانی کرد؛ صیانت از انتخابات توسط ناظران انجام می‌گیرد

قوام جامعه به داشتن یک نظام درمانی و پرستاری متعالی است

سخنگوی شورای نگهبان: استکبارستیزی عنصر ماهیتی جبهه حق است/ پیروزی جبهه حق در برابر باطل حتمی است

طبق اساسنامه دیوان کیفری بین‌المللی، رفتارهای رژیم صهیونیستی جنایت علیه بشریت است

فیلم|دیدار سخنگوی شورای نگهبان با خانواده شهیده کرباسی و شهید عواضه

قابلیت‌ها و چالش‌های استفاده از هوش مصنوعی در فرایند قانون‌گذاری

پربازدید ها

تسلیت دکتر طحان نظیف در پی شهادت ۴ جوان سلحشور پدافند/ امنیت و اقتدار امروز آسمان ایران مدیون رشادت‌‌های پدافند ارتش است

دکتر طحان‌نظیف: قانون اساسی بالاترین سند حقوقی کشور است/ برای فهم دقیق آن باید به مشروح مذاکرات مراجعه کرد

سخنگوی شورای نگهبان به پویش ایران همدل پیوست

آیت‌الله جنتی انتخاب دبیرکل جدید حزب‌الله لبنان را تبریک گفت/ بیرق مبارزه با صهیونیست‌ها برافراشته‌تر خواهد شد

دکتر طحان‌نظیف: ندای مظلومیت فلسطینیان با حذف خبرنگاران سانسور نخواهد شد/ ناظران مردمی انتخابات، بازوان شورای نگهبان در سراسر کشور هستند

دکتر کدخدایی: قانون اساسی باید در امور سیاسی و اجتماعی تبلور داشته باشد/ مشروح مذاکرات به برداشت صحیح از قانون کمک خواهد کرد

دوره تخصصی بررسی و نقد نظام انتخاباتی آمریکا برگزار می‌شود

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۹ آبان ۱۴۰۳

کرسی بازخوانی مشروح مذاکرات قانون اساسی

افتتاحیه کرسی بازخوانی مشروح مذاکرات قانون اساسی با پیام‌هایی از اعضای مجلس خبرگان بررسی نهایی قانون اساسی