به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، دکتر کدخدایی که پنجشنبهشب در ارتباط مستقیم با برنامه 45 دقیقه شبکه خبر گفتوگو میکرد، با اشاره به وظایف نظارتی شورای نگهبان بر انتخابات اظهار داشت: شورای نگهبان بر اساس اصل 99 قانون اساسی وظیفه نظارت بر انتخابات خبرگان رهبری، ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و همهپرسیها را برعهده دارد و بر اساس قوانین انتخاباتی مختلف از جمله قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی وظیفه دارد که بر همه مراحل انتخابات نظارت کرده و از آرای مردم شریف نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران پاسداری کند.
وی افزود: در این رابطه شورای نگهبان هیات مرکزی نظارت را تعیین میکند.
کدخدایی گفت: در این دوره هیات مرکزی نظارت از خردادماه سال جاری آغاز به کار کرد و پس از آن هیاتهای نظارت استانی از سوی این هیات تعیین شدند.
وی ادامه داد: هیاتهای نظارت استانی هم در هر استان 5 نفر هستند که از معتمدین مردم و از افراد خوشنام انتخاب میشوند و وظیفه نظارت بر انتخابات را از ابتدا تا انتها برعهده دارند.
سخنگوی شورای نگهبان در خصوص فعالیتهای شورای نگهبان در انتخابات مجلس گفت: همین طور که مستحضر هستید بخش عمدهای از کار شورای نگهبان در بررسی صلاحیتها است که بر اساس قانون انتخابات مخصوصا موارد 28 ، 29 و 30 قانون انتخابات صلاحیت داوطلبین ثبتنام کننده مورد بررسی قرار میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: کار بررسی صلاحیتها در 14 اسفند به پایان رسید و از آن پس شورای نگهبان وظیفه نظارت بر حسن اجرای انتخابات را برعهده دارد.
کدخدایی افزود: ستاد نظارت بر انتخابات در شورای نگهبان از روز چهارشنبه کار خودش را به طور رسمی آغاز کرده است. همچنین با اعزام تیمهای نظارتی ویژه در حوزههای مختلفی که ضرورت داشته است کار نظارت ادامه پیدا میکند.
سخنگوی شورای نگهبان در خصوص نحوه نظارت بر رایگیری و شمارش آراء نیز گفت: در همه حوزههای انتخابیه به موازات امور اجرایی که دوستان خوب ما در وزارت کشور عهدهدار این امر هستند، نمایندگانی که از قبل آموزش دیدهاند بین سه تا هفت نفر در شعب رای هر حوزه انتخابیه، مستقر خواهند شد و بر چگونگی اخذ رای نظارت میکنند و قطعا این همکاری تا پایان شمارش آرا ادامه دارد.
وی تاکیدکرد: در پایان هم باید شمارش آرای صندوقها و تجمیع آراء با نظارت همکاران نظارتی ما انجام بشود و پس از آن نتایج به وزارت کشور و شورای نگهبان ارسال میشود.
کدخدایی افزود: پس از بررسی نهایی و اعلام صحت حوزههای مختلف، نتایج هم از سوی شورای نگهبان اعلام خواهد شد.
سخنگوی شورای نگهبان در مورد شیوه برخورد با تخلفات در مرحله تبلیغات نامزدها خاطرنشان کرد: رسیدگی به تخلف در تبلیغات انتخاباتی دو مرحله دارد، در مرحله اول چنانچه تخلفاتی صورت بگیرد توسط مجریان انتخابات باید به محاکم قضایی گزارش شود و محاکم قضایی هم طبق قانون انتخابات که مجازاتهایی را در نظر گرفته است رسیدگی میکنند.
وی در خصوص مرحله دوم رسیدگی به تخلفات تبلیغاتی گفت: اگر این تبلیغات، تبلیغات غیرواقعی باشد به نحوی که در آرای مردم موثر باشد و در واقع آن را مخدوش کند، ممکن است حتی منجر به ابطال انتخابات در یک حوزه و یا در صندوقهای مشخصی بشود.
کدخدایی افزود: در دورههای گذشته هم شورای نگهبان برخی از حوزهها و یا برخی شعب را به دلیل این تبلیغات غیرواقع و بگونهای که تاثیر منفی در آراء مردم داشته ابطال کرده است.
وی در پایان گفت: امیدواریم انتخاباتی پر شور و با مشارکت حداکثری را شاهد باشیم.