کد خبر: ۸۲۳
تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۸۶ - ۲۰:۵۹- 13 March 2008
دکترکدخدایی:

شورای نگهبان از آرای مردم پاسداری می‌کند

سخنگوی شورای نگهبان گفت: بر همه مراحل انتخابات نظارت کرده و از آرای مردم شریف نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران پاسداری می‌کنیم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، دکتر کدخدایی که پنجشنبه‌شب در ارتباط مستقیم با برنامه 45 دقیقه شبکه خبر گفت‌وگو می‌کرد، با اشاره به وظایف نظارتی شورای نگهبان بر انتخابات اظهار داشت: شورای نگهبان بر اساس اصل 99 قانون اساسی وظیفه نظارت بر انتخابات خبرگان رهبری، ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و همه‌پرسی‌ها را برعهده دارد و بر اساس قوانین انتخاباتی مختلف از جمله قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی وظیفه دارد که بر همه مراحل انتخابات نظارت کرده و از آرای مردم شریف نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران پاسداری کند.
وی افزود: در این رابطه شورای نگهبان هیات مرکزی نظارت را تعیین می‌کند.
کدخدایی گفت: در این دوره هیات مرکزی نظارت از خردادماه سال جاری آغاز به کار کرد و پس از آن هیات‌های نظارت استانی از سوی این هیات تعیین شدند.
وی ادامه داد: هیات‌های نظارت استانی هم در هر استان 5 نفر هستند که از معتمدین مردم و از افراد خوشنام انتخاب می‌شوند و وظیفه نظارت بر انتخابات را از ابتدا تا انتها برعهده دارند.
سخنگوی شورای نگهبان در خصوص فعالیت‌های شورای نگهبان در انتخابات مجلس گفت: همین طور که مستحضر هستید بخش عمده‌ای از کار شورای نگهبان در بررسی صلاحیت‌ها است که بر اساس قانون انتخابات مخصوصا موارد 28 ، 29 و 30 قانون انتخابات صلاحیت داوطلبین ثبت‌نام کننده مورد بررسی قرار می‌گیرد.
وی خاطرنشان کرد: کار بررسی صلاحیت‌ها در 14 اسفند به پایان رسید و از آن پس شورای نگهبان وظیفه نظارت بر حسن اجرای انتخابات را برعهده دارد.
کدخدایی افزود: ستاد نظارت بر انتخابات در شورای نگهبان از روز چهارشنبه کار خودش را به طور رسمی آغاز کرده است. همچنین با اعزام تیم‌های نظارتی ویژه در حوزه‌های مختلفی که ضرورت داشته است کار نظارت ادامه پیدا می‌کند.
سخنگوی شورای نگهبان در خصوص نحوه نظارت بر رای‌گیری و شمارش آراء نیز گفت: در همه حوزه‌های انتخابیه به موازات امور اجرایی که دوستان خوب ما در وزارت کشور عهده‌دار این امر هستند، نمایندگانی که از قبل آموزش دیده‌اند بین سه تا هفت نفر در شعب رای هر حوزه انتخابیه، مستقر خواهند شد و بر چگونگی اخذ رای نظارت می‌کنند و قطعا این همکاری تا پایان شمارش آرا ادامه دارد.
وی تاکیدکرد: در پایان هم باید شمارش آرای صندوق‌ها و تجمیع آراء با نظارت همکاران نظارتی ما انجام بشود و پس از آن نتایج به وزارت کشور و شورای نگهبان ارسال می‌شود.
کدخدایی افزود: پس از بررسی نهایی و اعلام صحت حوزه‌های مختلف، نتایج هم از سوی شورای نگهبان اعلام خواهد شد.
سخنگوی شورای نگهبان در مورد شیوه برخورد با تخلفات در مرحله تبلیغات نامزدها خاطرنشان کرد: رسیدگی به تخلف در تبلیغات انتخاباتی دو مرحله دارد، در مرحله اول چنانچه تخلفاتی صورت بگیرد توسط مجریان انتخابات باید به محاکم قضایی گزارش شود و محاکم قضایی هم طبق قانون انتخابات که مجازات‌هایی را در نظر گرفته است رسیدگی می‌کنند.
وی در خصوص مرحله دوم رسیدگی به تخلفات تبلیغاتی گفت: اگر این تبلیغات، تبلیغات غیرواقعی باشد به نحوی که در آرای مردم موثر باشد و در واقع آن را مخدوش کند، ممکن است حتی منجر به ابطال انتخابات در یک حوزه و یا در صندوق‌های مشخصی بشود.
کدخدایی افزود: در دوره‌های گذشته هم شورای نگهبان برخی از حوزه‌ها و یا برخی شعب را به دلیل این تبلیغات غیرواقع و بگونه‌ای که تاثیر منفی در آراء مردم داشته ابطال کرده است.
وی در پایان گفت: امیدواریم انتخاباتی پر شور و با مشارکت حداکثری را شاهد باشیم.

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

گفتگوی تلفنی سخنگوی شورای نگهبان با خانواده شهید ناظر «سامر شریعتمدار طالقانی» / دکتر طحان‌نظیف: همدلی و انسجام مردم، دشمنان را ناکام می‌گذارد

کسانی که سپاه را گروه تروریستی می‌نامند، خودشان تروریست هستند

مهدویت، جان‌مایه، تئوری و هدایتگر انقلاب اسلامی است

آیت‌الله صافی گلپایگانی؛ فقیه عالی مقام و مرجع بصیر که دومین دبیر شورای نگهبان بود

از دانشگاه سوربن تا شورای نگهبان؛ دکتر حسن حبیبی و میراث فکری او در تثبیت قانون اساسی جمهوری اسلامی

قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به زبان عربی و انگلیسی منتشر شد

«اساسنامه سازمان امور اجتماعی کشور» تایید شد

«اساسنامه سازمان غذا و دارو» تایید شد

بیانیه شورای نگهبان: سپاه پاسداران نماد اقتدار ملی و نهادی برخاسته از بطن جامعه ایران است/ اتحادیه اروپا باید عواقب ماجراجویی‌اش را بپذیرد

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۸ بهمن ۱۴۰۴

پربازدید ها

بیانیه شورای نگهبان: سپاه پاسداران نماد اقتدار ملی و نهادی برخاسته از بطن جامعه ایران است/ اتحادیه اروپا باید عواقب ماجراجویی‌اش را بپذیرد

آیت‌الله جنتی: مقام معظم رهبری سدی شکست‌ناپذیر در برابر زیاده‌خواهی دشمنان است/ ضرورت جهاد تبیین در برابر جنگ شناختی و تحریف واقعیت‌ها

دکتر طحان‌نظیف: نیازمند قانونی جامع برای بررسی لایحه بودجه و تعیین حدود تغییرات آن در مجلس هستیم/ رویه‌ها و نظریات تفسیری شورای نگهبان منابعی دقیق و کارآمد هستند

طرح استفساریه جزء (۱-۲) بند «الف» ماده (۴۶) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت تایید شد

آیت‌الله صافی گلپایگانی؛ فقیه عالی مقام و مرجع بصیر که دومین دبیر شورای نگهبان بود

آیت‌الله جنتی: بصیرت مومنانهِ مردم عامل شکست توطئه‌های دشمنان است/ تعرض به ولایت‌فقیه، تاوانی سنگین برای آمریکا و جامعه جهانی خواهد داشت

از دانشگاه سوربن تا شورای نگهبان؛ دکتر حسن حبیبی و میراث فکری او در تثبیت قانون اساسی جمهوری اسلامی

«اساسنامه سازمان غذا و دارو» تایید شد

«اساسنامه سازمان امور اجتماعی کشور» تایید شد

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۸ بهمن ۱۴۰۴