کد خبر: ۱۱۳۳۲
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۰- 03 December 2025
در جمع خبرنگاران بیان شد؛

دکتر طحان‌نظیف: ولایت فقیه ضامن حقوق ملت و آزادی‌های مشروع است

سخنگوی شورای نگهبان گفت: ولایت فقیه ضامن حقوق ملت و آزادی‌های مشروع است.

دکتر طحان‌نظیف: ولایت فقیه ضامن حقوق ملت و آزادی‌های مشروع است

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، دکتر هادی طحان‌نظیف عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان در حاشیه برگزاری آیین اختتامیه همایش بین‌المللی «حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای» با اشاره به برگزاری موفق این همایش، اظهار کرد: این همایش از سال گذشته، هم‌زمان با سالروز تصویب قانون اساسی آغاز به کار کرده و طی یک سال گذشته با استقبال خوب نخبگان دانشگاهی، حوزوی و پژوهشگران همراه بوده است.

وی با بیان اینکه بیش از ۸۵۰ مقاله از سوی اندیشمندان داخلی و خارجی به دبیرخانه همایش ارسال شد، گفت: در طول برگزاری این رویداد، بیش از ۷۰ نشست علمی در مراکز دانشگاهی کشور برگزار شد و امروز با حضور رئیس‌جمهور، اعضای محترم شورای نگهبان، استادان و مسئولان عالی‌رتبه کشور، آیین اختتامیه آن در حال برگزاری است.

دبیر علمی همایش بین‌المللی حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای با اشاره به اهمیت موضوع حقوق ملت در نظام جمهوری اسلامی اظهار داشت: یکی از فصل‌های قانون اساسی کشور به حقوق ملت اختصاص یافته که این خود نشان‌دهنده اهتمام ویژه قانونگذار اساسی به این موضوع است.

وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب اسلامی از سال‌ها پیش از پیروزی انقلاب، نسبت به حقوق ملت و آزادی‌های مشروع دغدغه داشتند و پس از پیروزی انقلاب نیز در سیره عملی خود این باور را به‌خوبی نشان داده‌اند. ایشان در مقام رهبری نظام، همواره بر حفظ کرامت انسان‌ها، صیانت از آزادی‌های مردم و پاسداشت حق‌الناس تأکید ویژه داشته‌اند.

دکتر طحان‌نظیف تأکید کرد: یکی از مظاهر بارز این نگاه، دفاع ایشان از حق رأی مردم به‌عنوان حق‌الناس و حساسیت نسبت به سلامت انتخابات است. در دوران کرونا نیز ایشان تأکید کردند که خدمات عمومی به مردم نباید متوقف شود؛ این نمونه‌ها نشان‌دهنده آن است که رهبر انقلاب آزادی و حقوق ملت را از ارکان نظام اسلامی می‌دانند.

سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه در اندیشه رهبر معظم انقلاب، استقلال ملت‌ها پیش‌شرط تحقق آزادی‌های واقعی ملت‌هاست، افزود: ایشان معتقدند ملت‌ها باید مستقل باشند تا بتوانند آزادی‌های خود را محقق و حقوق خود را استیفا کنند و این نگاه برخاسته از مبانی اسلام ناب محمدی (ص) است.

دبیر علمی همایش بین‌المللی حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای در بخش دیگری از سخنان خود با مقایسه دیدگاه اسلامی به آزادی و حقوق انسان با مفهوم غربی حقوق بشر، گفت: امروز شاهد آن هستیم که نظام‌های مدعی حقوق بشر در غرب، برخلاف شعار‌های خود، از تحریم به‌عنوان ابزار فشار بر ملت‌ها استفاده می‌کنند و حتی حق دسترسی بیماران به دارو را سلب کرده‌اند. چنین رفتاری آشکارا نقض حقوق بشر است.

دکتر طحان‌نظیف افزود: سانسور رسانه‌های مستقل، جلوگیری از بیان دیدگاه‌های ملت‌ها و حق دسترسی آزاد به اطلاعات و نیز رفتار‌های غیرانسانی در قبال مردم فلسطین و غزه، نشان می‌دهد که حقوق بشر غربی در عمل به اصول انسانی خود پایبند نیست. در مقابل، جمهوری اسلامی ایران بر اساس تعالیم اسلامی، آزادی واقعی انسان و کرامت ملت‌ها را محور قرار داده است.

دبیر علمی همایش بین‌المللی حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای عنوان کرد: غربی‌ها در حوزه مبانی آزادی و حقوق ملت‌ها صحبت کرده‌اند، اما در عرصه عمل چیز دیگری را به جهانیان نشان داده‌اند. همگان مشاهده کردیم که رژیم صهیونیستی از گرسنگی انسان‌ها به عنوان سلاح استفاده کرد. دو رویکرد غرب و اسلام هم در حوزه نظر و هم در حوزه عمل، پیش‌روی صاحبنظران جهان قرار دارد تا قضاوت کنند.

وی در پایان با اشاره به هدف این همایش خاطرنشان کرد: برگزاری این همایش فرصتی است تا اندیشه‌های رهبر معظم انقلاب درباره حقوق ملت و آزادی‌های مشروع به‌صورت علمی و نظام‌مند به پژوهشگران داخلی و بین‌المللی معرفی شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

اتحاد و انسجام ملی باید حول محور رهبری شکل بگیرد

دکتر طحان‌نظیف: سردفتران واسطه‌ای میان مردم و حاکمیت هستند

توصیه‌ای از آیت الله مدرسی یزدی به مؤمنین گرامی

بررسی نامه رئیس مجلس درباره طرح حمایت از تولید کشاورزی و افزایش تاب‌آوری نظام غذا برای شرایط جنگی و بحرانی در جلسه امروز شورای نگهبان

دعوت آیت‌الله اعرافی از مردم برای حضور عاشورایی در تشییع امام شهید

چهار شاخص «قدم صدق» با امام حسین(ع) در عصر حاضر

انتخاب رهبر در شرایط پیچیده از موفقیت‌های بزرگ نظام بود

۹ راهبرد عاشورایی و تمدنی برای شرایط امروز / سازش با رژیم صهیونی بازتولید بیعت با یزید زمانه است

دکتر مولابیگی: مشروح مذاکرات موضوعی، ابزار مؤثر رویه‌سازی و توسعه حقوق عمومی است/ کوهی: مشروح مذاکرات شورای نگهبان سند حقوقی و تاریخی نظام جمهوری اسلامی ایران است

۸ سیاست جدید ایران در مقابله با دشمنان / تا هر زمانی لازم باشد ملت ایران در میدان حضور دارد

پربازدید ها

دکتر مولابیگی: مشروح مذاکرات موضوعی، ابزار مؤثر رویه‌سازی و توسعه حقوق عمومی است/ کوهی: مشروح مذاکرات شورای نگهبان سند حقوقی و تاریخی نظام جمهوری اسلامی ایران است

۸ سیاست جدید ایران در مقابله با دشمنان / تا هر زمانی لازم باشد ملت ایران در میدان حضور دارد

انتخاب رهبر در شرایط پیچیده از موفقیت‌های بزرگ نظام بود

بررسی نامه رئیس مجلس درباره طرح حمایت از تولید کشاورزی و افزایش تاب‌آوری نظام غذا برای شرایط جنگی و بحرانی در جلسه امروز شورای نگهبان

دکتر طحان‌نظیف: سردفتران واسطه‌ای میان مردم و حاکمیت هستند

چهار شاخص «قدم صدق» با امام حسین(ع) در عصر حاضر

توصیه‌ای از آیت الله مدرسی یزدی به مؤمنین گرامی

اتحاد و انسجام ملی باید حول محور رهبری شکل بگیرد

دعوت آیت‌الله اعرافی از مردم برای حضور عاشورایی در تشییع امام شهید

دشمنان در صورت خطا با سیلی سخت روبه‌رو خواهند شد