به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شورای نگهبان وی گفت: «با وجود اینکه شورای نگهبان طی هفته گذشته بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی را نیز در دستور کار داشت، تلاش کرد به موقع لایحه بودجه سال 1387کل کشور را هم مورد بررسی قرار دهد.
وی افزود: لایحه بودجه که در جلسه مورخ 28 بهمن ماه 1386 مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده بود، در جلسه مورخ 30بهمن1386 شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و این شورا با اشاره به ارزیابی لایحه بودجه در مجمع تشخیص مصلحت نظام، به مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: «نظر به اینکه مجمع محترم تشخیص مصلحت نظام پیرو ابلاغیه مورخ 15/6/1384 مقام معظم رهبری(مدظله العالی) بر حسب نظارت تفویض شده از طرف معظم له، طی نامه شماره 0101/53764 مورخ 29/11/86 اعلام داشته، به لایحه مذکور رسیدگی کرده و مواردی را خلاف اصول سیاستهای کلی نظام تشخیص داده که قهراً مغایر بند 1 اصل 110 قانون اساسی است، علیهذا نظریه مذکور جهت اقدام لازم به پیوست ارسال می گردد.»
وی نظر نهایی ارسالی شورای نگهبان به مجلس شورای اسلامی در مورد لایحه بودجه را بدین شرح اعلام کرد: «بندهای(27) و (31) از این جهت که ردیف و اعتبار آنها تعیین نشده است، مغایر اصل 53 قانون اساسی شناخته شد.»
وی افزود: شورای نگهبان همچنین طی تذکراتی اعلام کرد:
1- در بند (6) کلمه «فاینانس» لفظ غیر فارسی است ، لذا مغایر اصل 15 قانون اساسی می باشد که باید معادل فارسی آن قید گردد.
2- در جزء (الف) بند (24) کلمه «لایحه» باید به کلمه «قانون» اصلاح گردد.
3- عنوان «سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور» باید در تمام لایحه به «معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی» یا «ریاست جمهوری» اصلاح گردد.
دکتر کدخدایی با اشاره به اصلاحات به عمل آمده در جلسه یکم اسفند ماه مجلس شورای اسلامی نسبت به لایحه بودجه اعلام کرد که شورای نگهبان در همان روز نظر خود را به مجلس اعلام نمود و این لایحه را مغایر با موازین شرع و قانون اساسی ندانست.
سخنگوی شورای نگهبان در ادامه با اشاره به ارزیابی اعضای شورای نگهبان در خصوص «طرح دو فوریتی الحاق یک تبصره به ماده(57) و اصلاح ماده 19قانون انتخابات» در مجلس شورای اسلامی، این طرح را نیز مغایر با شرع و قانون اساسی ندانست.
وی یادآور شد: بر اساس مصوبه مجلس، یک تبصره به ماده 57 قانون انتخابات مجلس الحاق شد که بر اساس آن نصب و الصاق عکس و پوستر ممنوع بوده و چاپ عکس نیز صرفا محدود به زندگینامه، جزوه، بروشور و کارت حداکثر در اندازه 10* 15 است. همچنین نصب بنر و پارچه در محل ستادهای اصلی نامزدها به تفکیک برادران و خواهران، مجاز است.
دکتر کدخدایی گفت: بر اساس اصلاحیه ماده 19، آرای ناخوانا، آرای سفید ریخته شده به صندوق و آرایی که کلا حاوی اسامی غیر از نامزدهای تایید شده باشند با تائید هیات نظارت حوزه انتخابیه مربوطه، برگههای رای باطل و جزو آرای ماخوذه محسوب میشوند.