کد خبر: ۷۶۹۱
تاریخ انتشار: ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۲- 14 May 2021

رویکرد پژوهشی شورای نگهبان با استقبال حوزویان روبرو شد

کارگاه آموزشی آشنایی با قانون اساسی و جایگاه شورای نگهبان ویژه نخبگان و استعدادهای برترحوزه علمیه برگزار شد

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، کارگاه آموزشی آشنایی با قانون اساسی و جایگاه شورای نگهبان ویژه نخبگان و استعدادهای برترحوزه علمیه برگزار شد.

برگزاری دوره‌های آشنایی طلاب حوزه علمیه با قانون اساسی و جایگاه شورای نگهبان با رویکردی تخصصی به بسیاری از شبهات تاریخی در جایگاه شورا و قانون اساسی پاسخ داد.

در دوره مقدماتی این کارگاه که مباحثی نظیر آشنایی با قانون اساسی، آشنایی با جایگاه شورای نگهبان در نظام حقوقی کشور و نظارت شورای نگهبان در انتخابات و تبیین مبانی نظری و رویه های عملی بود، به صورت دوره های آنلاین مورد بررسی قرار گرفت.

همچنین در این دوره سه روزه، نظارت شورای نگهبان بر قوانین و مقررات، فرایندها و رویه‌ها نظارت شرعی شورای نگهبان در اصل چهارم قانون اساسی و صلاحیت شورای نگهبان در تفسیر قانون اساسی توسط اساتید پژوهشکده شورا، دکتر محمد بهادری جهرمی، دکتر حامد نیکو نهاد و دکتر علی فتاحی زفرقندی ارائه شد.

مهدی جلیلی خامنه، عضو حوزه علمیه قم با اشاره به نقش دوره های برگزار شده در پیشبرد اهداف حاکمیت و حوزه های علمی قم گفت :تبیین جایگاه نهادی قانونی کشور و فهم عقلی تر نسبت به انقلاب و سیر قانونی تاریخ انقلاب در دوره های برگزار شده بررسی شد.

وی خاطر نشان کرد: نخبه‌ها و طلاب باید بتوانند مباحث زیربنایی قانون را مورد ارزیابی قرار داده و در و فقه حکومتی به بالندگی برسند، تا بتوانند در خطابه ها به شبهات عموم مردم پاسخ مستدل دهند.

وی با اشاره به رابطه حوزه با قانون اساسی و شورای نگهبان تاکید کرد:به نظر می‌رسد در صورتی که این پژوهشکده بتواند پایان نامه های فقهی و اصولی طلاب را به سوی مباحث قانونی جهت دهد ، پیوند مناسبی بین شورای نگهبان و حوزه علمیه به وجود خواهد آمد.

وی همچنین با تاکید بر به کیفیت دروس ارائه شده توسط اساتید این دوره تصریح کرد: اگر پژوهشکده و شورا بتوانند ترتیبی اتخاذ کنند ،که دروس خارج قانون اساسی یا خارج از قانون مدنی نیز توسط اساتید شورا در حوزه علمیه برگزار شود ، زیربنای قانونی و فقهی طلاب و نخبگان حوزه علمیه نیز به صورت تخصصی تری شکل خواهد گرفت.

مرتضی فیاض شرکت کننده در دوره های برگزار شده پژوهشکده شورای نگهبان و همچنین مدیر گروه فقه و قانون افزود: موثر ترین اقدام برای آشنا کردن طلاب در حوزه قانونگذاری برگزاری کارگاه های مفیدی است، که بتواند ارتباط فقها و جامعه را از طریق قانون نهادینه کند.

وی ادامه داد: اگر ارتباط با حوزه حفظ شده و مراکز تخصصی طلاب شناسایی شود ،می‌توان با تغییر شیوه ارائه به عنوان یک درس خارجی یا یک دوره تخصصی زمینه ورود طلاب به شکل عمیق تری را فراهم کرد، همچنین اتخاد رویکرد متفاوت در حوزه علمیه نسبت به دانشجویان و قرار گرفتن مطالب بر مبنای مباحثه رسوخ عمیق تر و هماهنگ تری با روحیه طلاب خواهد داشت.

دکتر فیاض همچنین خاطرنشان کرد: به نظر می رسد طراحی یک مدل یا نمونه برای استفاده از ظرفیت موجود در حوزه علمیه در میان نخبگان و اساتید ،همچنین مراکز تخصصی می تواند ارتباط بین حوزه علمیه و شورای نگهبان را در تبادل علمی سازی فی مابین قرار دهد.

سعید دهقان زاده همچنین در ادامه با اشاره به شبهات موجود پیرامون قانون اساسی و جایگاه شورای نگهبان خاطرنشان کرد: دوره های برگزار شده از کیفیت بسیار مطلوبی برخوردار بودند و به شبهات تاریخی زیادی که در اذهان طلاب وجود داشت، پاسخ داد.

وی همچنین تاکید کرد: برگزاری مداوم جلسات به صورت تکمیلی می‌تواند علاقه حوزویان را برای اشراف به مباحث قانونی افزایش دهد.

ابراهیم خواجه داد، همچنین از دیگر شرکت‌کننده های حاضر در دوره‌های آشنایی با قانون اساسی و شورای نگهبان اظهار کرد: در این کلاس‌ها ضمن آشنایی با قانون اساسی و جایگاه شورای نگهبان نظارت شورا بر انتخابات و مبانی نظری و رویه های علمی مورد تاکید قرار گرفته و نظارت شرعی شورای نگهبان بر اساس اصل چهارم قانون اساسی و صلاحیت شورا در تفسیر قانون و مورد ارزیابی قرار گرفت.

وی ادامه داد: به نظر می‌رسد اگر شورا برخی از رویکردهای پژوهشی و مطالب موضوعی خود را به حوزه واگذار کند، می‌توان انتظار داشت، ارتباط قوی تری بین حوزه علمیه و شورای نگهبان در بستر علمی فراهم شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

امکان‌سنجی اعطای شخصیت حقوقی به هوش مصنوعی و شناسایی مسئولیت آن

جوانان سوری وطن خود را نجات می دهند/ رژیم صهیونیستی خطری برای امنیت جهانی

آیت‌الله جنتی: سواستفاده رژیم‌صهیونیستی از وضعیت این روزهای سوریه جنایت بزرگی است/ آمریکا و هم‌پیمانانش باید پاسخگو باشند

آیت‌الله یزدی از ابتدای نهضت اسلامی نقش مهمی در روشنگری‌ها داشت/ در مقابل انحرافات و جریان نفوذ فریاد می‌کشید

باید نسبت به رعایت احکام دین تعصب داشته باشیم

بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

جدیدترین آثار پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

فیلم|حضور دکتر طحان‌نظیف در نشست علمی «حقوق ملت در قانون اساسی» در دانشگاه شهید باهنر

دکتر طحان نظیف: جریان دانشجویی همواره در تحولات اجتماعی ایران حضور موثر داشته/ قانون اساسی ترسیم کننده آرمان‌های جنبش دانشجویی است

سخنان آیت‌الله مدرسی یزدی پیرامون برخی مسائل روز

پربازدید ها

سومین دوره آزمون ملی قانون اساسی برگزار می‌شود

آزمون ملی قانون اساسی چیست؟

«حتی اعدام هم برای اینها کم است»

الزامات و بایسته‌های اصلاح ساختار بودجه

نشست علمی«ظرفیت‌های شورای نگهبان و هیأت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام در اصلاح ساختار بودجه با نگاهی بر لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور»

دکتر مولابیگی: قانون اساسی کشورمان مبتنی بر جهان‌بینی اسلامی است و اقتباسی نیست

دکتر طحان‌نظیف: «قانون اساسی» محور تعامل قوا و سند انسجام ملی است

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه شهید باهنر کرمان

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه الزهرا (س)

فیلم|حضور دکتر طحان نظیف در برنامه «صف اول» به مناسبت سالروز تصویب قانون اساسی