کد خبر: ۷۵۸۵
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۷- 13 April 2021
عضو شورای نگهبان تشریح کرد:

ماجرای بازگشت مجدد طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری به مجلس چه بود؟

دکتر طحان نظیف در ادامه سلسله گزارش‌های خود به مردم، گزارشی از جلسه روز چهار‌شنبه شورای نگهبان ارائه کرد.

ماجرای بازگشت مجدد طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری چه بود؟

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، دکتر طحان نظیف عضو حقوقدان شورای نگهبان در گزارش ۷۴ از سلسله گزارش‌های خود به مردم از جلسات شورای نگهبان نوشت:

صبح چهارشنبه ۱۸ فروردین‌ماه، اولین جلسه شورای نگهبان در سال ۱۴۰۰ برگزار شد. البته برای ادامه رسیدگی به دستورجلسه، شورا بعدازظهر نیز جلسه داشت.

قبل از ورود به دستورجلسه، دبیر و اعضای شورا با تبریك آغاز سال نو، از خداوند متعال سالی توام با بركت و موفقیت برای مردم آرزو كردند. همچنین معاون محترم اجرایی و امور انتخابات، گزارشی از اقدامات انجام شده در خصوص انتخابات‌های پیش‌رو ارائه داد.

در این جلسه «طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران» و «طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده» كه در روزهای آخر سال ۱۳۹۹ در مجلس تصویب شده بودند، در دستور کار بود. البته این دو طرح در روز ۱۴ فروردین‌ماه به شورای نگهبان ارسال شده بودند و طبیعتا مهلت ده روزه رسیدگی شورا از همین روز شروع می‌شد.

در طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران، با اصلاحاتی كه در مجلس صورت گرفته بود، ایرادات شورای نگهبان مرتفع شده بود. البته شورا سه تذكر در متن داشت كه مقرر گردید، به مجلس منعكس شود اما هیات عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های كلی نظام، طی نامه‌ای اعلام كرد كه سه ایراد از ایرادات قبلی این هیات همچنان باقی است، لذا شورای نگهبان نظر این هیات را به همراه سه تذكر خود، برای اصلاح مجددا به مجلس بازگرداند.

طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده نیز دستور بعدی بود كه رسیدگی به آن آغاز شد و در این جلسات، مواد اولیه آن بررسی شد.

مجلس شورای اسلامی، اختیار خود در مورد تصویب این طرح را بر اساس اصل ۸۵ قانون اساسی، به كمیسیون مشتركی كه در مجلس در این خصوص تشكیل شده بود، واگذار كرده بود اما به هر حال طبق همان اصل، تمام مصوبات مجلس چه مصوبات صحن و چه مصوبات كمیسیون‌ها، نیازمند بررسی و اظهارنظر در شورای نگهبان هستند.

مساله جمعیت یكی از موضوعات و دغدغه‌هایی است كه در سال‌های اخیر از سوی مقام معظم رهبری و بسیاری از دلسوزان كشور مطرح شده كه شاید بتوان تصویب چنین مصوبه‌ای از سوی مجلس را گامی عملی در این راستا تلقی نمود. ضمن تشكر از دغدغه نمایندگان محترم كه سعی نموده‌اند تسهیلات فراوانی را در این جهت فراهم نمایند، باید توجه نمود كه ممكن است در هر طرح و لایحه‌ای كه در این حجم تهیه و تصویب شده باشد، برخی ابهامات و اشكالات وجود داشته باشد كه امیدوارم با رفت‌و‌برگشت بین مجلس و شورای نگهبان و پس از رفع این ابهامات و ایرادات، شاهد تصویب و اجرای قانونی بی‌اشكال و كارآمد باشیم.

پ.ن. در گزارش‌های بعدی در خصوص برخی از این ابهامات و اشكالات خواهم نوشت.

انتهای پیام/

 

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

فیلم|حضور دکتر طحان‌نظیف در نشست علمی حقوق ملت در قانون اساسی در دانشگاه شهید باهنر

دکتر طحان نظیف: جریان دانشجویی همواره در تحولات اجتماعی ایران حضور موثر داشته/ قانون اساسی ترسیم کننده آرمان‌های جنبش دانشجویی است

سخنان آیت‌الله مدرسی یزدی پیرامون برخی مسائل روز

عَلَم مبارزه با استکبار از دست دانشجویان نمی‌افتد

نخستین شماره ماهنامه خبری پژوهشی پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

سخنگوی شورای نگهبان روز دانشجو را تبریک گفت/دکتر طحان نظیف: در یک ماه گذشته در جمع دانشجویان ۶ دانشگاه حضور یافتم؛ این حضور مستمر خواهد بود

جایی که ولایت در خطر است باید جان را فدا کرد

توییت دکتر طحان نظیف درباره شهادت حضرت زهرا؛ این انقلاب، ادامه فریاد ‎فاطمه است

گزارش تصویری حضور دکتر پروین در مراسم بزرگداشت سالروز تصویب قانون اساسی و اختتامیه رویداد مردم‌مدار

دکتر پروین: قانون اساسی نیازمند معرفی و تبیین در عرصه‌های داخلی و خارجی است

پربازدید ها

نشست علمی «حمایت از مستضعفان جهان در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران»

پیام مهم آیت‌الله اعرافی به مناسبت فاطمیه

سومین دوره آزمون ملی قانون اساسی برگزار می‌شود

برگزاری نشست علمی«لایحه بودجه ۱۴۰۴ و پی‌ریزی اقتصاد صحیح و عادلانه» در پژوهشکده شورای نگهبان

آزمون ملی قانون اساسی چیست؟

«حتی اعدام هم برای اینها کم است»

الزامات و بایسته‌های اصلاح ساختار بودجه

اعضای هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات‌‌های میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی انتخاب شدند/ برگزاری انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس فقط در تبریز

نشست علمی«ظرفیت‌های شورای نگهبان و هیأت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام در اصلاح ساختار بودجه با نگاهی بر لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور»

دکتر مولابیگی: قانون اساسی کشورمان مبتنی بر جهان‌بینی اسلامی است و اقتباسی نیست