کد خبر: ۷۳۹
تاریخ انتشار: ۰۹ دی ۱۳۸۶ - ۱۱:۵۰- 30 December 2007
عضوحقوقدان شورای نگهبان:

صلاحیت نامزدها باید احراز شود

حجت‌الاسلام والمسلمین عباس‌کعبی عضو حقوقدان شورای نگهبان گفت: صلاحیت افراد برای نامزدی باید توسط هیات‌های اجرایی و نظارت، احراز شود.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان وی که در گردهمایی "مسوولان نظارت برانتخابات استان تهران" سخن می‌گفت، ضمن گرامیداشت ولادت امام هادی(ع) و عیدسعید غدیر، اظهارداشت: در دموکراسی غربی شرکت در انتخابات "حق" تلقی می‌شود؛ به همین منظور برخی شهروندان به دلیل آنکه امیدی به تاثیر رای خود ندارند، از استفاده از این حق، صرف‌نظر می‌کنند.
وی با اشاره به کتاب"آینده نظام‌های سرمایه داری" اثر "لسترتارو" مشاور اقتصادی بیل کلینتون، گفت: لسترتارو، اعتراف می‌کند که بازار و سرمایه‌داری پشت دموکراسی پنهان شده و کارتل‌ها و تراست‌ها، رای مردم را در چنبره قدرت خود گرفته‌اند. بنابراین مردم امیدی به تاثیر رای خود ندارند. برای همین در برخی کشورها مانند "لوکزامبورگ" و "بلژیک" حضور در انتخابات اجباری است و اگر مردم پای صندوق نیایند جریمه می‌شوند، یعنی مشارکت در انتخابات حق نیست؛ کارویژه است.
وی تصریح کرد: نظام مقدس جمهوری اسلامی، نشان داده است که در کارآمد کردن حضور مردم از نظام‌های غربی جلوتراست.
وی افزود: در جمهوری اسلامی شرکت در انتخابات هم "حق" است و هم "تکلیف". چون شرکت در انتخابات تکلیف است؛ مردم به دلیل شرکت در انتخابات ثواب می‌برند چرا که با نظام بیعت می‌کنند. و چون یک حق ملی و شهروندی نیز هست مردم با اعمال این حق نتیجه‌اش را هم می‌بینند و در انتخابات اعمال قدرت می‌کنند.
وی گفت: فلسفه نظارت بر انتخابات، صیانت از رای مردم و دفاع از حقوق ملت در انتخابات و همچنین رعایت ضوابط اسلامی در اداره اسلامی جامعه است. با نظارت مناسب و قانونمند، امکان تقلب، تخلف، تبلیغات نابهنجار یا دخالت سرمایه‌دارانی که می‌خواهند انتخابات را اداره کنند، کاهش می‌یابد.
وی با تاکید بر اینکه "کارگزاران نظام" باید دارای ویژگی‌هایی باشند، که در قانون آمده، تصریح کرد: قدرتی که با رای مردم به نمایندگان اعطا می‌شود بسیار مهم و تاثیر گذار است، به همین دلیل، خود این نمایندگان باید دارای ویژگی‌هایی باشند و شورای نگهبان به عنوان ناظر انتخابات باید، این ویژگی‌ها را در داوطلبان نمایندگی احراز کند.
وی افزود: شورای نگهبان برای تائید هیچکس چک سفید امضاء پیش هنگام، صادر نکرده و همچنین نسبت به هیچکس تصمیم زودهنگام برای ردصلاحیت نگرفته است.
وی ثبت نام برای نامزدی را حق هر شهروندی دانست و گفت: ملاک، وضعیت کنونی فرد است و باید تحقیق و استعلام شود و وقتی که پرونده فرد مورد بررسی قرار گرفت مشخص می‌شود وی صلاحیت نامزدی دارد یا نه.
وی افزود: برای کسانی هم که برای اولین بار وارد فرآیند انتخابات می‌شوند، "احراز صلاحیت" مهم است. بنابراین بعضی به دلیل عدم احراز صلاحیت-نه ردصلاحیت- نمی‌توانند وارد انتخابات شوند.
وی درباره اصل37قانون اساسی و اصل برائت، گفت: اصل برائت درباره جرایم است، نه در انتخابات. البته یک استثناء دارد و آن عدم سوء شهرت است، یعنی در این موضوع، اصل بر برائت است مگر اینکه خلاف آن ثابت شود، اما برای نمایندگی التزام عملی به اسلام و قانون اساسی و ولایت فقیه، باید احراز ایجابی شود؛ بنابراین، اصل برائت اینجا معنا و مفهوم ندارد.
وی در پایان ضمن ابراز امیدواری برای برگزاری انتخاباتی سالم و باشکوه گفت: سعی شورای نگهبان براین است که هیچیک از افراد دارای صلاحیت رد نشوند و حتی یک نفر هم از افراد فاقدصلاحیت تائید نشود.

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

چهارمین رویداد شبیه‌سازی شورای نگهبان به مرحله دوم رسید/ شرکت بیش از هزار دانشجو و طلبه در آزمون «قانون اساسی» / رقابت‌ها از ۲۴ آذر شروع می‌شود

محبت و مودّت به حضرت صدیقه طاهره (س) عامل ارتقای معنوی و قرب الهی است

آیت‌الله جنتی درگذشتِ «احمد علیزاده» را تسلیت گفت

«احمد علیزاده» عضو پیشین حقوقدان شورای نگهبان درگذشت

نهج البلاغه نسخه حکمرانی اسلامی است/ زن را در الگوی فاطمی تفسیر کنیم

اعضای هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات‌های میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی انتخاب شدند/ برگزاری انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس در ۵ حوزه و انتخابات میان‌دوره‌ای خبرگان در ۳ حوزه

آیت‌الله یزدی (ره) مجتهد در تراز انقلاب اسلامی بود

آیت‌الله یزدی (ره) مرد بزنگاه‌های تاریخی بود / نمونه‌ای از غیرت دینی و حکمت عملی

نهضت تفسیر قرآن راه‌اندازی شود

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۹ آذر ۱۴۰۴

پربازدید ها

آیت‌الله جنتی درگذشت حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالجواد عبداللهی را تسلیت گفت

برگزیدگان همایش بین‌المللی حقوق ملت و آزادی‌های مشروع معرفی و تجلیل شدند

دکتر کدخدایی: مقام معظم رهبری ضامن حقوق ملت و آزادی‌ها هستند/ آیت‌الله سعدی: ایشان پیشگام حقوق عامه هستند/ دکتر غفاری: زنان در اندیشه رهبری نقش تمدن‌سازی دارند/ دکتر اسحاقی: همایش «حقوق ملت و آزادی‌های مشروع» گامی فاخر در راستای پاسداری از قانون اساسی است

همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری آیت‌الله العظمی خامنه‌ای برگزار شد

نشست میهمانان خارجی همایش بین‌المللی حقوق ملت و آزادی‌های مشروع با جمعی از اعضای شورای نگهبان/ آیت‌الله مدرسی‌یزدی: تبیین حقوق بشر بر مبنای معیارهای اسلامی راهکار رشد انسانیت و مقابله با توطئه استکبار نوین است/ اجماع علما و پژوهشگران: آزادی در پرتو عدالت اسلامی؛ راهکار مقابله با تفرقه و سلطه غرب

آیت‌الله مدرسی‌یزدی در همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع: خاستگاه اندیشه‌های بلند رهبر معظم انقلاب، اسلام، قرآن و قانون اساسی است/ این اندیشه‌ها مشعل راه هدایت در دنیای ظلمات است

گزارش تصویری اختتامیه همایش بین‌المللی «حقوق ملّت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای»

حضور سخنگوی شورای نگهبان در جمع دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی/ درخواست دکتر طحان‌نظیف از معلمانِ آینده؛ انتقال‌دهنده مضامین قانون اساسی به دانش‌آموزان باشید

دکتر کدخدایی در همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع: بازخوانی «آزادی» از نگاه رهبری برای خروج از خمودگی است/ دین اسلام؛ بزرگترین پیام‌آور آزادی است

سخنگوی شورای نگهبان میهمان ویژه دانشگاه آزاد اسلامی رودهن در روز دانشجو بود/ دکتر طحان‌نظیف: جامعه دانشجویی، پیشران حرکت‌های اجتماعی و قانون اساسی، معیاری روشن برای تشخیص اولویت‌های جریان‌ دانشجویی است