کد خبر: ۷۳۹
تاریخ انتشار: ۰۹ دی ۱۳۸۶ - ۱۱:۵۰- 30 December 2007
عضوحقوقدان شورای نگهبان:

صلاحیت نامزدها باید احراز شود

حجت‌الاسلام والمسلمین عباس‌کعبی عضو حقوقدان شورای نگهبان گفت: صلاحیت افراد برای نامزدی باید توسط هیات‌های اجرایی و نظارت، احراز شود.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان وی که در گردهمایی "مسوولان نظارت برانتخابات استان تهران" سخن می‌گفت، ضمن گرامیداشت ولادت امام هادی(ع) و عیدسعید غدیر، اظهارداشت: در دموکراسی غربی شرکت در انتخابات "حق" تلقی می‌شود؛ به همین منظور برخی شهروندان به دلیل آنکه امیدی به تاثیر رای خود ندارند، از استفاده از این حق، صرف‌نظر می‌کنند.
وی با اشاره به کتاب"آینده نظام‌های سرمایه داری" اثر "لسترتارو" مشاور اقتصادی بیل کلینتون، گفت: لسترتارو، اعتراف می‌کند که بازار و سرمایه‌داری پشت دموکراسی پنهان شده و کارتل‌ها و تراست‌ها، رای مردم را در چنبره قدرت خود گرفته‌اند. بنابراین مردم امیدی به تاثیر رای خود ندارند. برای همین در برخی کشورها مانند "لوکزامبورگ" و "بلژیک" حضور در انتخابات اجباری است و اگر مردم پای صندوق نیایند جریمه می‌شوند، یعنی مشارکت در انتخابات حق نیست؛ کارویژه است.
وی تصریح کرد: نظام مقدس جمهوری اسلامی، نشان داده است که در کارآمد کردن حضور مردم از نظام‌های غربی جلوتراست.
وی افزود: در جمهوری اسلامی شرکت در انتخابات هم "حق" است و هم "تکلیف". چون شرکت در انتخابات تکلیف است؛ مردم به دلیل شرکت در انتخابات ثواب می‌برند چرا که با نظام بیعت می‌کنند. و چون یک حق ملی و شهروندی نیز هست مردم با اعمال این حق نتیجه‌اش را هم می‌بینند و در انتخابات اعمال قدرت می‌کنند.
وی گفت: فلسفه نظارت بر انتخابات، صیانت از رای مردم و دفاع از حقوق ملت در انتخابات و همچنین رعایت ضوابط اسلامی در اداره اسلامی جامعه است. با نظارت مناسب و قانونمند، امکان تقلب، تخلف، تبلیغات نابهنجار یا دخالت سرمایه‌دارانی که می‌خواهند انتخابات را اداره کنند، کاهش می‌یابد.
وی با تاکید بر اینکه "کارگزاران نظام" باید دارای ویژگی‌هایی باشند، که در قانون آمده، تصریح کرد: قدرتی که با رای مردم به نمایندگان اعطا می‌شود بسیار مهم و تاثیر گذار است، به همین دلیل، خود این نمایندگان باید دارای ویژگی‌هایی باشند و شورای نگهبان به عنوان ناظر انتخابات باید، این ویژگی‌ها را در داوطلبان نمایندگی احراز کند.
وی افزود: شورای نگهبان برای تائید هیچکس چک سفید امضاء پیش هنگام، صادر نکرده و همچنین نسبت به هیچکس تصمیم زودهنگام برای ردصلاحیت نگرفته است.
وی ثبت نام برای نامزدی را حق هر شهروندی دانست و گفت: ملاک، وضعیت کنونی فرد است و باید تحقیق و استعلام شود و وقتی که پرونده فرد مورد بررسی قرار گرفت مشخص می‌شود وی صلاحیت نامزدی دارد یا نه.
وی افزود: برای کسانی هم که برای اولین بار وارد فرآیند انتخابات می‌شوند، "احراز صلاحیت" مهم است. بنابراین بعضی به دلیل عدم احراز صلاحیت-نه ردصلاحیت- نمی‌توانند وارد انتخابات شوند.
وی درباره اصل37قانون اساسی و اصل برائت، گفت: اصل برائت درباره جرایم است، نه در انتخابات. البته یک استثناء دارد و آن عدم سوء شهرت است، یعنی در این موضوع، اصل بر برائت است مگر اینکه خلاف آن ثابت شود، اما برای نمایندگی التزام عملی به اسلام و قانون اساسی و ولایت فقیه، باید احراز ایجابی شود؛ بنابراین، اصل برائت اینجا معنا و مفهوم ندارد.
وی در پایان ضمن ابراز امیدواری برای برگزاری انتخاباتی سالم و باشکوه گفت: سعی شورای نگهبان براین است که هیچیک از افراد دارای صلاحیت رد نشوند و حتی یک نفر هم از افراد فاقدصلاحیت تائید نشود.

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

آیت‌الله جنتی: سواستفاده رژیم‌صهیونیستی از وضعیت این روزهای سوریه جنایت بزرگی است/ آمریکا و هم‌پیمانانش باید پاسخگو باشند

آیت‌الله یزدی از ابتدای نهضت اسلامی نقش مهمی در روشنگری‌ها داشت/ در مقابل انحرافات و جریان نفوذ فریاد می‌کشید

باید نسبت به رعایت احکام دین تعصب داشته باشیم/مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با رسیدن به نقطه مطلوب، الگوی خوبی برای جهان اسلام خواهد بود

بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

جدیدترین آثار پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

فیلم|حضور دکتر طحان‌نظیف در نشست علمی «حقوق ملت در قانون اساسی» در دانشگاه شهید باهنر

دکتر طحان نظیف: جریان دانشجویی همواره در تحولات اجتماعی ایران حضور موثر داشته/ قانون اساسی ترسیم کننده آرمان‌های جنبش دانشجویی است

سخنان آیت‌الله مدرسی یزدی پیرامون برخی مسائل روز

عَلَم مبارزه با استکبار از دست دانشجویان نمی‌افتد

نخستین شماره ماهنامه خبری پژوهشی پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

پربازدید ها

سومین دوره آزمون ملی قانون اساسی برگزار می‌شود

آزمون ملی قانون اساسی چیست؟

برگزاری نشست علمی«لایحه بودجه ۱۴۰۴ و پی‌ریزی اقتصاد صحیح و عادلانه» در پژوهشکده شورای نگهبان

«حتی اعدام هم برای اینها کم است»

الزامات و بایسته‌های اصلاح ساختار بودجه

نشست علمی«ظرفیت‌های شورای نگهبان و هیأت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام در اصلاح ساختار بودجه با نگاهی بر لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور»

دکتر مولابیگی: قانون اساسی کشورمان مبتنی بر جهان‌بینی اسلامی است و اقتباسی نیست

دکتر طحان‌نظیف: «قانون اساسی» محور تعامل قوا و سند انسجام ملی است

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه شهید باهنر کرمان

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه الزهرا (س)