کد خبر: ۷۳۸۵
تاریخ انتشار: ۰۳ دی ۱۳۹۹ - ۰۸:۴۸- 23 December 2020
دکتر طحان‌نظیف مطرح کرد؛

اصلاح ۳ مصوبه مهم به نفع مردم با نظر شورای نگهبان

۳ مصوبه مهم مجلس شورای اسلامی پس از اصلاح به نفع مردم با نظر شورای نگهبان، تایید شد.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، دکتر طحان نظیف عضو حقوقدان شورای نگهبان در گزارش ۶۰ از سلسله گزارش‌های خود به مردم از جلسات شورای نگهبان نوشت:

چهارشنبه ۲۶ آذر‌ماه ۱۳۹۹ شورای نگهبان صبح و عصر جلسه داشت.

در این جلسات، ادامه اساسنامه جدید پژوهشکده شورای نگهبان با همان جدیت و تدقیقی که اعضای شورا نسبت به مصوبات ارسالی مجلس یا دولت دارند، بررسی شد.

اصلاح ۳ مصوبه مهم به نفع مردم با نظر شورای نگهبان

همچنین چند طرح و لایحه در دستور كار شورای نگهبان بودند كه در مراحل قبل به خاطر اشكالاتی به مجلس اعاده شده بودند و پس از انجام اصلاحات مجددا برای اظهارنظر به شورا ارسال شده بودند.

در «طرح استفساریه بند «ج» ماده (۱۱۲) قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران»، مجلس منظور از شاغلان مناطق عملیاتی دفاع مقدس را مستخدمانی كه از زمان شروع دفاع مقدس تاكنون دانسته بود كه مورد پذیرش اكثریت اعضا قرار گرفت.

در «طرح تنظیم برخی از مقررات مالی، اداری و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش»، تنها اشكال باقی‌مانده در خصوص بار مالی مصوبه مربوط به اعمال مدرك دوم افرادی كه فعالیت آموزشی در مدارس انجام می‌دهند، بود كه مقرر گردید با عنایت به میزان اعتبار و محل پیش‌بینی شده در قانون بودجه سال ۱۳۹۹، این امر از تاریخ ۱۳۹۹/۱۱/۱ قابل اجرا گردد و در مورد سنوات بعد نیز موضوع منوط به پیش‌بینی در بودجه‌های سنواتی است كه این اصلاحات نیز مورد پذیرش شورای نگهبان قرار گرفت.

در «طرح اصلاح ماده (۵۴) قانون مالیات‌های مستقیم» موسوم به اخذ مالیات از خانه‌های خالی نیز چند ایراد باقی‌مانده بود كه شاید مهم‌ترین اشكال در خصوص وضع مالیات نسبت به كسانی بود كه به دلایل موجه، امكان فروش یا اجاره ملك خود را ندارند كه با پیش‌بینی سامانه‌ای در این خصوص، به این نحو كه كسانی چنین ادعایی دارند، واحد مسكونی خود را در آن ثبت نمایند و با شرایطی از مالیات مذكور معاف شوند. این اصلاح و سایر اصلاحات نیز مورد موافقت اعضای شورا قرار گرفت.

نكته جالب در هر سه مصوبه اینكه، پس از اعلام نظر شورای نگهبان، نگرانی‌هایی در میان اقشار مختلف مردم اعم از ایثارگران و شاغلان مناطق عملیاتی، جامعه عزیز فرهنگیان و مستاجران به خاطر اشكالات شورای نگهبان ایجاد می‌شد كه در همان وقت نیز عرض می‌كردیم كه شورای نگهبان ایراد اساسی و مبنایی با چنین مصوباتی ندارد ولی قانون باید دقیق، متقن و بدون ابهام باشد. ابهامات و ایرادات شورا عموما قابل رفع هستند چنان كه برای تبیین و رفع ایرادات شورا، اعضا و كارشناسان شورا در كمیسیون‌های تخصصی مجلس حضور پیدا كرده و با حضور آنها ابهامات و ایرادات به نفع مردم مرتفع گردید.

در لایحه مالیات بر ارزش افزوده نیز بخش زیادی از اصلاحات انجام شده بررسی شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

نشست نمایندگان فراکسیون زنان و خانواده با سخنگوی شورای نگهبان و دکتر پورسید درباره طرح موسوم به مهریه

فیلم کامل نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان ۱۴ شهریور ۱۴۰۵

پنج مأموریت دولت تراز برای «ملت مبعوث»

گزارش تصویری نخستین نشست خبری دکتر طحان نظیف در سال ۱۴۰۵

کتاب «عماد ملت» رونمایی شد

دکتر طحان‌نظیف: طرح ملی هوش مصنوعی و طرح پشتیبانی و رفع موانع تولید کشاورزی تایید شد/ شهادت ۴۱ نفر از ناظران انتخاباتی در جنگ تحمیلی سوم/ تصمیم‌گیری درباره زمان برگزاری انتخابات با شورای عالی امنیت ملی است

نظر شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس و دولت + جزئیات

تایید طرح ملی توسعه هوش مصنوعی

نظر شورای نگهبان درباره طرح حمایت از تولید کشاورزی و افزایش تاب‌آوری نظام غذا برای شرایط جنگی و بحرانی

تایید اصلاح اساسنامه صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری تعاون

پربازدید ها

تایید طرح ملی توسعه هوش مصنوعی

بررسی وکالت در دعاوی دیوان عدالت اداری از منظر عضو شورای نگهبان

نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان شنبه برگزار می‌شود

بازدید سخنگوی شورای نگهبان از نمایشگاه الکامپ و گفت‌و‌گو با کارآفرینان درخصوص قوانین حوزه تجارت الکترونیک

دکتر طحان‌نظیف: قانون اساسی از مبارزات حق‌طلبانه در برابر مستکبرین حمایت می‌کند/ دانشجویان مستقل و دانش‌اندوز ایران اسلامی را به قله‌های افتخار خواهند رساند

نظر شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس و دولت + جزئیات

دکتر طحان‌نظیف: تجارب ملت ایران در رویارویی با استکبار در تدوین قانون اساسی اثر داشت/ آرمان‌خواهی و امیدآفرینی نقش مهم دانشجویان در برهه کنونی است

دکتر طحان‌نظیف: طرح ملی هوش مصنوعی و طرح پشتیبانی و رفع موانع تولید کشاورزی تایید شد/ شهادت ۴۱ نفر از ناظران انتخاباتی در جنگ تحمیلی سوم/ تصمیم‌گیری درباره زمان برگزاری انتخابات با شورای عالی امنیت ملی است

نشست نمایندگان فراکسیون زنان و خانواده با سخنگوی شورای نگهبان و دکتر پورسید درباره طرح موسوم به مهریه

انتشار سه کتاب با محوریت نظرات استدلالی شورای نگهبان؛ تبیین مبانی فقهی و حقوقی قوانین مالیاتی، بودجه‌ای و خانواده