کد خبر: ۷۰۸۷
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۵- 25 August 2020
دکتر طحان نظیف خبر داد:

بررسی راهکارهای رفع ایرادات شورای نگهبان به طرح «ساماندهی کارکنان قراردادی دانشگاه پیام نور» در مجلس

عضو حقوقدان شورای نگهبان از تبیین و بررسی راهکارهای رفع ایرادات شورای نگهبان به طرح «ساماندهی کارکنان قراردادی دانشگاه پیام نور» در کمیسیون اجتماعی خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، دکتر هادی طحان نظیف عضو حقوقدان شورای نگهبان در مطلبی با عنوان «روایت پارلمان- قسمت چهاردهم» در اینستاگرام خود نوشت: یکشنبه ۲۶ مردادماه ۱۳۹۹، به دعوت «کمیسیون اجتماعی» به مجلس رفتم. قرار بود ایرادات شورا به «طرح ساماندهی کارکنان قراردادی دانشگاه پیام نور» تبیین شود و راهکار‌هایی جهت رفع آن‌ها اندیشیده شود.

بر اساس ماده یک این طرح، کارکنان قراردادی انجام کار معین در دانشگاه پیام‌نور با رعایت شرایط و محدودیت‌هایی که در مصوبه ذکر شده بود، تبدیل وضعیت به پیمانی می‌شوند. اما این مصوبه بار مالی برای دولت داشت، ولی هیچ راهی برای تامین و جبران هزینه‌های آن در مصوبه پیش بینی نشده بود که با اصل ۷۵ قانون اساسی مغایرت داشت.

مجلس در اصلاح مصوبه و برای جبران هزینه‌های ناشی از آن، ردیف (۱۹) بخش نهم: تغییرات متفرقه قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور را به عنوان محل تأمین بار مالی این تبدیل وضعیت پیش‌بینی کرده بود، اما شورای نگهبان در بررسی مجدد، محل مذکور را کافی ندانسته بود و مصوبه را دوباره به مجلس بازگردانده بود چرا که از نظر شورا، اولا بودجه یک‌ساله است و استخدام افراد تا سی سال برای دولت تبعات مالی دارد و ثانیا ردیف پیش‌بینی شده برای آموزش‌های غیرحضوری بوده که متفاوت و بی‌ارتباط با موضوع تبدیل وضعیت کارکنان است و ثالثا این رقم نسبت به سال قبل، فقط ۳.۴ درصد افزایش داشته است که از نظر کارشناسان برای این امر کافی نیست و اگر این مصوبه به قانون هم تبدیل شود، اجرایی نخواهد بود و باز با اجرا نشدن قانون، هدف و قصد قانون‌گذار محقق نخواهد شد.

به هر حال در جلسه کمیسیون با هدف دستیابی به راهکاری مشخص برای حل مشکل این عزیزان، ایراد را تبیین و عرض کردم ایراد اصل ۷۵ قانون اساسی، یک ایراد پرتکرار در خصوص طرح‌های مصوب مجلس است که فراوانی زیادی در میان اشکالات شورای نگهبان دارد. بر اساس اصل ۷۵ قانون اساسی، طرح‌های قانونی و پیشنهاد‌ها و اصلاحاتی که نمایندگان در خصوص لوایح قانونی عنوان می‌کنند و به تقلیل درآمد عمومی یا افزایش هزینه‌های عمومی می‌انجامد، در صورتی قابل طرح در مجلس است که در آن طریق جبران کاهش درآمد یا تامین هزینه جدید نیز معلوم شده باشد و تنها راهکار رفع این مشکل در رویه شورای نگهبان، پذیرش بار مالی آن توسط دولت با مصوبه هیات وزیران است.

امیدوارم هر چه زودتر مشکل این عزیزان و سایر کسانی که چنین مشکلی دارند، به نحو صحیح و قانونی مرتفع شود.
 
انتهای پیام/
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

رونمایی از مجموعه دوجلدی حکمرانی از نظر تا عمل در نشست علمی «الزامات حکمرانی در دوره پساجنگ»

«حراست از نظام و انقلاب» و «درس خواندن» دو اولویت مهم حوزه باشد/ بقای انقلاب اسلامی بر عهده روحانیت است

راهبرد‌های کلان حکمرانی تعلیم و تربیت / تاکید بر بسیج همه ظرفیت‌ها و امکانات برای رشد و شکوفایی آموزش و پرورش

جبهه مقاومت معادلات منطقه را تغییر داده است

گزارش تصویری بازدید دبیر شورای نگهبان از آخرین دستاوردهای پژوهشی پژوهشکده شورای نگهبان

آیت‌الله جنتی از تازه‌ترین فعالیت‌ها و دستاورد‌های علمی پژوهشکده شورای نگهبان بازدید کرد

آیت‌الله جنتی: ایران در برابر تهدید و زورگویی سر خم نخواهد کرد/ نیازمند روحیه جهادی در عرصه نبرد اقتصادی هستیم

بررسی «طرح اصلاح موادی از قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی و قانون مدنی» در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

نشست نمایندگان فراکسیون زنان و خانواده با سخنگوی شورای نگهبان و دکتر پورسید درباره طرح موسوم به مهریه

فیلم کامل نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان ۱۴ شهریور ۱۴۰۵

پربازدید ها

تایید طرح ملی توسعه هوش مصنوعی

نشست نمایندگان فراکسیون زنان و خانواده با سخنگوی شورای نگهبان و دکتر پورسید درباره طرح موسوم به مهریه

نظر شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس و دولت + جزئیات

بررسی «طرح اصلاح موادی از قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی و قانون مدنی» در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان شنبه برگزار می‌شود

دکتر طحان‌نظیف: طرح ملی هوش مصنوعی و طرح پشتیبانی و رفع موانع تولید کشاورزی تایید شد/ شهادت ۴۱ نفر از ناظران انتخاباتی در جنگ تحمیلی سوم/ تصمیم‌گیری درباره زمان برگزاری انتخابات با شورای عالی امنیت ملی است

دکتر طحان‌نظیف: قانون اساسی از مبارزات حق‌طلبانه در برابر مستکبرین حمایت می‌کند/ دانشجویان مستقل و دانش‌اندوز ایران اسلامی را به قله‌های افتخار خواهند رساند

بازدید سخنگوی شورای نگهبان از نمایشگاه الکامپ و گفت‌و‌گو با کارآفرینان درخصوص قوانین حوزه تجارت الکترونیک

دکتر طحان‌نظیف: تجارب ملت ایران در رویارویی با استکبار در تدوین قانون اساسی اثر داشت/ آرمان‌خواهی و امیدآفرینی نقش مهم دانشجویان در برهه کنونی است

فیلم کامل نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان ۱۴ شهریور ۱۴۰۵