کد خبر: ۷۰۸۷
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۵- 25 August 2020
دکتر طحان نظیف خبر داد:

بررسی راهکارهای رفع ایرادات شورای نگهبان به طرح «ساماندهی کارکنان قراردادی دانشگاه پیام نور» در مجلس

عضو حقوقدان شورای نگهبان از تبیین و بررسی راهکارهای رفع ایرادات شورای نگهبان به طرح «ساماندهی کارکنان قراردادی دانشگاه پیام نور» در کمیسیون اجتماعی خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، دکتر هادی طحان نظیف عضو حقوقدان شورای نگهبان در مطلبی با عنوان «روایت پارلمان- قسمت چهاردهم» در اینستاگرام خود نوشت: یکشنبه ۲۶ مردادماه ۱۳۹۹، به دعوت «کمیسیون اجتماعی» به مجلس رفتم. قرار بود ایرادات شورا به «طرح ساماندهی کارکنان قراردادی دانشگاه پیام نور» تبیین شود و راهکار‌هایی جهت رفع آن‌ها اندیشیده شود.

بر اساس ماده یک این طرح، کارکنان قراردادی انجام کار معین در دانشگاه پیام‌نور با رعایت شرایط و محدودیت‌هایی که در مصوبه ذکر شده بود، تبدیل وضعیت به پیمانی می‌شوند. اما این مصوبه بار مالی برای دولت داشت، ولی هیچ راهی برای تامین و جبران هزینه‌های آن در مصوبه پیش بینی نشده بود که با اصل ۷۵ قانون اساسی مغایرت داشت.

مجلس در اصلاح مصوبه و برای جبران هزینه‌های ناشی از آن، ردیف (۱۹) بخش نهم: تغییرات متفرقه قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور را به عنوان محل تأمین بار مالی این تبدیل وضعیت پیش‌بینی کرده بود، اما شورای نگهبان در بررسی مجدد، محل مذکور را کافی ندانسته بود و مصوبه را دوباره به مجلس بازگردانده بود چرا که از نظر شورا، اولا بودجه یک‌ساله است و استخدام افراد تا سی سال برای دولت تبعات مالی دارد و ثانیا ردیف پیش‌بینی شده برای آموزش‌های غیرحضوری بوده که متفاوت و بی‌ارتباط با موضوع تبدیل وضعیت کارکنان است و ثالثا این رقم نسبت به سال قبل، فقط ۳.۴ درصد افزایش داشته است که از نظر کارشناسان برای این امر کافی نیست و اگر این مصوبه به قانون هم تبدیل شود، اجرایی نخواهد بود و باز با اجرا نشدن قانون، هدف و قصد قانون‌گذار محقق نخواهد شد.

به هر حال در جلسه کمیسیون با هدف دستیابی به راهکاری مشخص برای حل مشکل این عزیزان، ایراد را تبیین و عرض کردم ایراد اصل ۷۵ قانون اساسی، یک ایراد پرتکرار در خصوص طرح‌های مصوب مجلس است که فراوانی زیادی در میان اشکالات شورای نگهبان دارد. بر اساس اصل ۷۵ قانون اساسی، طرح‌های قانونی و پیشنهاد‌ها و اصلاحاتی که نمایندگان در خصوص لوایح قانونی عنوان می‌کنند و به تقلیل درآمد عمومی یا افزایش هزینه‌های عمومی می‌انجامد، در صورتی قابل طرح در مجلس است که در آن طریق جبران کاهش درآمد یا تامین هزینه جدید نیز معلوم شده باشد و تنها راهکار رفع این مشکل در رویه شورای نگهبان، پذیرش بار مالی آن توسط دولت با مصوبه هیات وزیران است.

امیدوارم هر چه زودتر مشکل این عزیزان و سایر کسانی که چنین مشکلی دارند، به نحو صحیح و قانونی مرتفع شود.
 
انتهای پیام/
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

آیت‌الله جنتی: سواستفاده رژیم‌صهیونیستی از وضعیت این روزهای سوریه جنایت بزرگی است/ آمریکا و هم‌پیمانانش باید پاسخگو باشند

آیت‌الله یزدی از ابتدای نهضت اسلامی نقش مهمی در روشنگری‌ها داشت/ در مقابل انحرافات و جریان نفوذ فریاد می‌کشید

باید نسبت به رعایت احکام دین تعصب داشته باشیم/مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با رسیدن به نقطه مطلوب، الگوی خوبی برای جهان اسلام خواهد بود

بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

جدیدترین آثار پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

فیلم|حضور دکتر طحان‌نظیف در نشست علمی «حقوق ملت در قانون اساسی» در دانشگاه شهید باهنر

دکتر طحان نظیف: جریان دانشجویی همواره در تحولات اجتماعی ایران حضور موثر داشته/ قانون اساسی ترسیم کننده آرمان‌های جنبش دانشجویی است

سخنان آیت‌الله مدرسی یزدی پیرامون برخی مسائل روز

عَلَم مبارزه با استکبار از دست دانشجویان نمی‌افتد

نخستین شماره ماهنامه خبری پژوهشی پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

پربازدید ها

سومین دوره آزمون ملی قانون اساسی برگزار می‌شود

آزمون ملی قانون اساسی چیست؟

«حتی اعدام هم برای اینها کم است»

الزامات و بایسته‌های اصلاح ساختار بودجه

نشست علمی«ظرفیت‌های شورای نگهبان و هیأت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام در اصلاح ساختار بودجه با نگاهی بر لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور»

دکتر مولابیگی: قانون اساسی کشورمان مبتنی بر جهان‌بینی اسلامی است و اقتباسی نیست

دکتر طحان‌نظیف: «قانون اساسی» محور تعامل قوا و سند انسجام ملی است

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه شهید باهنر کرمان

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه الزهرا (س)

فیلم|حضور دکتر طحان نظیف در برنامه «صف اول» به مناسبت سالروز تصویب قانون اساسی