کد خبر: ۶۸۵۷
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۴- 09 June 2020
دکتر کدخدایی:

نگاه شورای نگهبان به احزاب «مشفقانه» است/ احزاب میدان داری کنند

سخنگوی شورای نگهبان گفت: رویکرد کلی شورای نگهبان مطابق با قانون اساسی است و اگر لازم باشد که کمکی در حوزه قانون گذاری برای تقویت احزاب انجام شود طبیعتاً این کار صورت خواهد گرفت.
نگاه شورای نگهبان به احزاب «مشفقانه» است/ احزاب میدان داری کنند
 
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، دکتر عباسعلی کدخدایی قائم مقام دبیر و سخنگوی شورای نگهبان در گفتگو با مهر، درباره ظرفیت حقوقی کشور برای فعالیت احزاب، گفت: بحث فعالیت احزاب امری مبتنی بر تجربه بشری است که در طول قرن‌ها انسان‌ها برای مدیریت جوامع به این نتیجه رسیدند که در این مسیر حرکت کنند تا بتوانند سلایق مختلف را در کنار هم داشته باشند.

وی افزود: در همه جوامعی که حوزه مدیریت جدید و دولت‌های مدرن در آن‌ها نهادینه شده‌اند انتخاب مسئولان، هیئت حاکمه و هیئت مدیره کشور از طریق انتخابات صورت می‌گیرد و این انتخابات لوازمی دارد و در اثر گذر زمان، انسان به لوازم انتخابات دست پیدا کرده که مبانی عقلی هم دارد. برای اینکه انتخابات سالم‌تر، شفاف‌تر و بهتر باشد و آگاهی مردم افزایش پیدا کند و مردم بدون اطلاع وارد انتخابات نشوند معمولاً در جوامع امروزی بحث احزاب مطرح شده و احزاب هستند که این مسئله را مدیریت می‌کنند.

سخنگوی شورای نگهبان تاکید کرد: از چند جهت بهترین شکلی که انتخابات می‌تواند برگزار شود، انتخاباتی است که احزاب میدان دار آن هستند. جهت اول این است که شناخت مردم از منتخبانشان افزایش می‌یابد. جهت دوم این است که احزاب به عنوان اتاق آماده سازی برای انتخابات عمل می‌کنند و افراد در احزاب، کارآموزی سیاست می‌کنند و افراد صفر کیلومتر نمی‌توانند در پست‌های کلیدی مشغول شوند و جهت سوم این است که احزاب اگر احزاب واقعی باشند می‌توانند تضمینی برای سلامت مدیران و سلامت انتخابات باشند.

دکتر کدخدایی تاکید کرد: اگر احزاب دائماً در میدان سیاست باشند، در هنگام انتخابات افرادی را معرفی می‌کنند که شناخت، تجربه و مقبولیت لازم را دارند و طبیعتاً احزاب در برابر انحرافات و تخلفات احتمالی آن فرد هم پاسخگو خواهند بود، زیرا پاسخگو کردن احزاب راحت‌تر از افراد است، افراد می‌توانند یک دوره کوتاه بر مصدر امور باشند و پس از آن هر هزینه‌ای را به کشور وارد کنند بدون آنکه پاسخگو باشند.

وی با اشاره به اینکه نظام حزبی مستلزم لوازمی است، تاکید کرد: به هر حال جامعه باید به لحاظ فرهنگی پذیرش چنین نظامی را داشته باشد و مردم بتوانند با احزاب کنار بیایند و آن‌ها را بپذیرند تا آن‌ها بتوانند مراجع تعیین مدیران آینده باشند.

سخنگوی شورای نگهبان افزود: متأسفانه در کشور ما احزاب هم خوب شکل نگرفتند و هم خوب عمل نکردند و نتوانستند اعتماد مردم را نسبت به خود جلب کنند. علیرغم اینکه در کشور قانون احزاب هست و قانون اساسی هم فعالیت احزاب را به رسمیت شناخته و بسیاری از مسئولان و مقامات نیز در رابطه با فعالیت احزاب اظهار نظر کرده اند، اما هنوز نتوانسته ایم احزاب فعال در جامعه ببینیم که برای اداره کشور مردم به آن‌ها اعتماد کنند و آن‌ها بتوانند نیاز جامعه را برآورده کنند.

دکتر کدخدایی با اشاره به اینکه قوانین مرتبط با احزاب باید اصلاح شود، گفت: قوانین باید برای حضور احزاب در صحنه مدیریت کشور امتیازات بیشتری را در نظر بگیرند و راهکار‌های مؤثرتر و عینی‌تری را پیش بینی کنند تا احزاب بتوانند در فضای سیاسی و اجتماعی نقش پر رنگ تری را ایفا کنند.

وی افزود: این اتفاق باعث افزایش سلامت انتخابات و منتخبین شده و منجر به معرفی افراد با تجربه و تخصص به مردم و جامعه می‌شود و به این ترتیب پاسخگویی آن‌ها نیز افزایش خواهد یافت.

سخنگوی شورای نگهبان با تاکید بر اینکه نگاه شورای نگهبان به احزاب «مشفقانه» است، گفت: رویکرد کلی شورای نگهبان مطابق با قانون اساسی است و اگر لازم باشد که کمکی در حوزه قانون گذاری برای تقویت احزاب انجام شود طبیعتاً این کار صورت خواهد گرفت.
 
انتهای پیام/
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

ویژه نامه بهار ۱۴۰۵ فصلنامه دانش حقوق عمومی منتشر شد

دکتر مولابیگی: نفی سلطه‌جویی و سلطه‌پذیری حاکم بر سیاست‌های ایران است/ آمریکا، ایران قوی و مردم را یک مانع بزرگ در برابر خود می‌بیند/ امید و توکل به خدا یعنی فعالانه به جنگ مشکلات برویم

دکتر طحان‌نظیف: از منظر آیت‌الله خامنه‌ای (ره) قانون‌گذاری در حوزه زنان باید پاسخی به نیاز‌های واقعی زن و ضامن تعادل میان حقوق و تکالیف باشد

آیت الله اعرافی صدور حکم اعدام شیخ حسین المعتوق در کویت را محکوم کرد

«روشنگری» رمز پیروزی بر دشمنان است / خواست مردم برای گرفتن تقاص خون رهبر شهید

طلاب در تبیین معارف اهل‌بیت (ع) و انجام رسالت دینی پیشگام باشند

روایت آیت الله خاتمی از روز انتخاب رهبر سوم انقلاب اسلامی/هشدار نسبت به جریان‌های سازشکار

رونمایی از کتاب «پیاده‌روی در خیابان‌های سارایوو» با پیام آیت‌الله جنتی

دکتر کدخدایی: جمهوری اسلامی ایران نظامی مبتنی بر پایه‌های دینی و حمایت، حضور و مشارکت جدی مردم است

ضعف‌های ده‌گانه قدرت شیشه‌ای و عنکبوتی آمریکا / دوران صبر راهبردی و ملاحظات ایران به پایان رسیده است

پربازدید ها

فقهای شورای نگهبان: مالکیت معتبر مردم در بستر‌های سابق رودخانه‌ها باید رعایت شود

واکنش روابط عمومی شورای نگهبان به اظهارات خلاف واقع نماینده سابق مجلس

رونمایی از کتاب «پیاده‌روی در خیابان‌های سارایوو» با پیام آیت‌الله جنتی

دکتر کدخدایی: جمهوری اسلامی ایران نظامی مبتنی بر پایه‌های دینی و حمایت، حضور و مشارکت جدی مردم است

پیام تبریک دکتر طحان‌نظیف در پی قهرمانی تیم‌های کشتی ایران در خاک آمریکا

انتخاب رهبری، نقشه تفرقه‌افکنان را نقش بر آب کرد

دکتر طحان‌نظیف: از منظر آیت‌الله خامنه‌ای (ره) قانون‌گذاری در حوزه زنان باید پاسخی به نیاز‌های واقعی زن و ضامن تعادل میان حقوق و تکالیف باشد

هشت محور و راهبرد تقویت اجتماعات شبانه مردمی / جنگ پایان نیافته؛ مردم میدان را خالی نکنند

دکتر مولابیگی: نفی سلطه‌جویی و سلطه‌پذیری حاکم بر سیاست‌های ایران است/ آمریکا، ایران قوی و مردم را یک مانع بزرگ در برابر خود می‌بیند/ امید و توکل به خدا یعنی فعالانه به جنگ مشکلات برویم

دولتمردان آذربایجان از ظلم به بانوان محجبه دست بردارند