کد خبر: ۷۳۴۲
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۵- 14 December 2020
دکتر کدخدایی در گفتگو با خبرگزاری دانشجو:

رأی «پستی» باید در مجلس به قانون تبدیل شود/ شورای نگهبان از روش‌های اخذ رای متفاوت استقبال می‌کند

سخنگوی شورای نگهبان گفت: به دلیل اینکه اخذ رای یک کار مهم و حیاتی در سلامت انتخابات هست اگر بخواهد به صورت پستی یا اخذ رای الکترونیک از راه دور و یا شیوه‌های مختلف دیگر انجام شود باید این اقدام تبدیل به قانون در مجلس شود.

رأی «پستی» باید در مجلس به قانون تبدیل شود / شورای نگهبان از روش‌های اخذ رای متفاوت استقبال می‌کند

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، دکتر کدخدایی سخنگو و عضو حقوقدان شورای نگهبان در گفتگو با خبرگزاری دانشجو، درباره سازوکار‌های برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰، اظهار کرد: در رابطه با الکترونیکی شدن انتخابات ۱۴۰۰ باید بگویم که ایجاد این ساز و کار بر عهده وزارت کشور است و بنده به عنوان عضو شورای نگهبان نمی‌توانم درباره آن صحبت کنم یعنی هنوز مشخص نیست که آیا امکانات وزارت کشور برای برگزاری انتخابات با امکانات الکترونیکی مهیا هست یا نه؟.

**زیرساخت های الکترونیکی شدن انتخابات باید فراهم شود

وی ادامه داد: شورای نگهبان سالیان متمادی به دنبال الکترونیکی کردن انتخابات‌ها در کشور بوده و هست و حتی تمام سعی و تلاشش را انجام داده است تا به وزارت کشور کمک کند که انتخابات‌ها به صورت الکترونیکی برگزار شود.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به این سؤال که چرا تاکنون این اتفاق صورت نگرفته است و مشکل از سخت گیری‌های شورای نگهبان است یا وزارت کشور دولت‌های مختلف نتوانستند انتظارات را برآورده کنند؟ گفت: وزارت کشور دولت‌های مختلف تمامی سعی و تلاش شان را انجام داده‌اند تا انتخابات به صورت الکترونیکی برگزار شود، اما باید اشاره کرد که زیرساخت‌های اساسی این کار باید در کشور ایجاد شود و طبیعتاً شورای نگهبان کمک‌هایی را به وزارت کشور خواهد کرد.

دکتر کدخدایی با اشاره به نحوه برگزاری انتخابات و اخذ رای با شیوه‌های مختلف، تصریح کرد: اگر پیشنهاد‌هایی برای نحوه برگزاری انتخابات و اخذ رای وجود داشته باشد باید از طریق وزارت کشور این پیشنهاد‌ها به شورای نگهبان ارائه شود و بعد از ارائه از سوی وزارت کشور شورای نگهبان می‌تواند اعلام نظر کند که آیا این شیوه امکان پذیر هست یا نه.

وی افزود: اما نحوه اخذ رای نیازمند قانون هست یعنی اگر قرار باشد اقدامی صورت بگیرد باید قانون انتخابات اصلاح یا جدیدی وضع شود یعنی اگر وزارت کشور و دولت پیشنهاد‌هایی برای چگونگی اخذ رای داشته باشند باید این پیشنهادات در قالب لایحه یا طرح در مجلس ارائه شود تا به قانون تبدیل شود.

**سلامت مردم همچون سلامت انتخابات برای شورای نگهبان مهم است

سخنگوی شورای نگهبان بیان کرد: به دلیل اینکه اخذ رای یک کار مهم و حیاتی در سلامت انتخابات هست اگر بخواهد به صورت پستی یا اخذ رای الکترونیک از راه دور و یا شیوه‌های مختلف دیگر انجام شود باید این اقدام تبدیل به قانون در مجلس شود.

دکتر کدخدایی گفت: اگر چنین پیشنهاد‌هایی ارائه و تبدیل به قانون شود شورای نگهبان قطعاً استقبال خواهد کرد، زیرا شورای نگهبان به دنبال آن است که سلامت مردم همچون سلامت انتخابات تضمین شود و این امر برای شورای مهم و ضروری است یعنی هرگونه راهی که برای مردم سهل‌تر و آسان‌تر باشد شورای نگهبان استقبال خواهد کرد.

سخنگوی شورای نگهبان بیان کرد: در این صورت تمامی این اتفاقات نیازمند قانون مصوب از مجلس شورای اسلامی است یعنی اگر نیازی به اصلاح قانون یا وضع قانون جدید هست باید به صورت طرح یا لایحه در مجلس مطرح شود تا به ورطه اجرا دربیاید.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

پیام آیت الله مدرسی یزدی به مناسبت رحلت مرجع عظیم الشان، حضرت آیت الله شبیری زنجانی

خدمات آیت الله العظمی شبیری زنجانی ستایش برانگیز است/ تاکید بر تداوم تراث ارزشمند علمی و مسیر طهارت و فقاهت آن فقید سعید

پیام تسلیت شورای نگهبان به مناسبت ارتحال آیت الله العظمی شبیری زنجانی

نرم‌افزار اداره جامعه اسلامی باید از فقه استخراج شود

تاکید آیت‌الله اعرافی بر تسریع در اجرای قانون الزام به ثبت رسمی

چهار عنوان جدید با محوریت موضوعات بنیادین و روزآمد حقوق عمومی منتشر شد

رونمایی از مجموعه دوجلدی حکمرانی از نظر تا عمل در نشست علمی «الزامات حکمرانی در دوره پساجنگ»

«حراست از نظام و انقلاب» و «درس خواندن» دو اولویت مهم حوزه باشد/ بقای انقلاب اسلامی بر عهده روحانیت است

راهبرد‌های کلان حکمرانی تعلیم و تربیت / تاکید بر بسیج همه ظرفیت‌ها و امکانات برای رشد و شکوفایی آموزش و پرورش

جبهه مقاومت معادلات منطقه را تغییر داده است

پربازدید ها

نشست نمایندگان فراکسیون زنان و خانواده با سخنگوی شورای نگهبان و دکتر پورسید درباره طرح موسوم به مهریه

بررسی «طرح اصلاح موادی از قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی و قانون مدنی» در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

آیت‌الله جنتی: ایران در برابر تهدید و زورگویی سر خم نخواهد کرد/ نیازمند روحیه جهادی در عرصه نبرد اقتصادی هستیم

آیت‌الله جنتی از تازه‌ترین فعالیت‌ها و دستاورد‌های علمی پژوهشکده شورای نگهبان بازدید کرد

گزارش تصویری بازدید دبیر شورای نگهبان از آخرین دستاوردهای پژوهشی پژوهشکده شورای نگهبان

تاکید آیت‌الله اعرافی بر تسریع در اجرای قانون الزام به ثبت رسمی

چهار عنوان جدید با محوریت موضوعات بنیادین و روزآمد حقوق عمومی منتشر شد

پیام تسلیت شورای نگهبان به مناسبت ارتحال آیت الله العظمی شبیری زنجانی

رونمایی از مجموعه دوجلدی حکمرانی از نظر تا عمل در نشست علمی «الزامات حکمرانی در دوره پساجنگ»

راهبرد‌های کلان حکمرانی تعلیم و تربیت / تاکید بر بسیج همه ظرفیت‌ها و امکانات برای رشد و شکوفایی آموزش و پرورش