کد خبر: ۶۷
تاریخ انتشار: ۰۷ مرداد ۱۳۸۵ - ۱۰:۵۹- 29 July 2006

سخنگوی شورای‌نگهبان: وجود نظام جامع برای انتخابات ضروری است

سخنگوی شورای‌نگهبان با اشاره به ایرادات و اشکالات اساسی در قانون‌های انتخابات از جمله انتخابات ریاست جمهوری و مجلس شوراهای اسلامی گفت: همه ضرورت وجود یک نظام جامع برای انتخابات را احساس کرده‌اند.

به گزارش دفتر ارتباطات‌ و اطلاع‌رسانی شورای‌نگهبان، دکتر عباسعلی کدخدایی روز شنبه 1385/07/05در گفتگو با خبرنگاران افزود: وضعیت انتخابات‌های گذشته ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی این الزام را برای همه به وجود آورد که "نظام جامع انتخابات" تهیه شود.
خبرنگاری پرسید: آیا وزارت کشور برای تهیه لایحه نظام جامع انتخابات با شورای‌نگهبان مشورت داشته است؟ که دکتر کدخدایی در پاسخ گفت: هیچ همکاری و مشارکت فعالی بین شورای‌نگهبان و وزارت کشور برای تهیه نظام جامع انتخابات وجود نداشته است.
وی ادامه داد: هیچ نشست منظم کارشناسانه‌ای با وزارت کشور نداشته‌ایم اما در عین حال از تهیه نظام جامع انتخابات مطلع بودیم.
سخنگوی شورای‌نگهبان با اشاره به موارد خلاف قانون‌اساسی لایحه نظام انتخابات گفت: بسیاری از این موارد هنگام طرح در مجلس رفع خواهد شد و اگر مغایرت دیگری با قانون‌اساسی و موازین شرع داشته باشد مورد ایراد شورای‌نگهبان قرار خواهد گرفت.
وی در عین حال گفت: این لایحه هنوز تقدیم مجلس نشده و شورای‌نگهبان درباره آن اظهار نظر رسمی نمی‌کند.
خبرنگاری در خصوص شرایط کاندیداهای ریاست جمهوری در لایحه نظام جامع انتخابات و مغایرت آن با اصل 115 قانون اساسی پرسید که دکتر کدخدایی پاسخ داد: باید بررسی شود که شرایط اصل 115 قانون‌اساسی حصری است یا خیر؟ اما آنچه که مهم است اینست که وضعیت انتخابات در مجلس و ریاست‌جمهوری، وضعیت به سامان و مطلوبی نبود.
وی افزود: راهکارهای قانون برای رفع ایرادات لایحه نظام جامع انتخابات وجود دارد که بخشی از آن از طریق مجلس دفع خواهد شد و اگر مغایرتی با قانون‌اساسی و موازین شرع داشته باشد، مجمع‌تشخیص‌مصلحت نظام می‌تواند آنرا رفع کند.
خبرنگاری با اشاره به بیانات آیت‌الله جنتی در خصوص احراز صلاحیت کاندیداها و انجام تحقیقات محلی پرسید: در قانون به صراحت آمده شورای‌نگهبان باید فقط از مراجع چهارگانه برای بررسی صلاحیت‌ها استفاده کند و تحقیقات محلی غیرقانونی است، که دکتر کدخدایی در پاسخ گفت: شما با استناد به کدام قانون می‌گوئید باید فقط مراجع چهار گانه برای احراز صلاحیت‌ها باشد؟
وی پس از سکوت خبرنگار مربوطه گفت: شورای‌نگهبان باید همه موارد مربوط به صلاحیت افراد از جمله محکومیت‌های قضایی، مسائل سیاسی و امنیتی،‌ مسائل اخلاقی، حسن شهرت و سواد علمی و تحصیلی را مورد بررسی قرار دهد.
برخی از این شرایط از طریق استعلام‌ها قابل دسترسی است مانند مسائلی مثل حسن شهرت یا مدیر و مدبر بودن و ........... را نمی‌توان از طریق استعلام‌ها احراز کرد.
وی افزود: بر اساس ماده 50 قانون انتخابات،‌ هیأت‌های اجرایی مکلف هستند که تحقیقات محلی انجام دهند اما چون در برخی مواقع کوتاهی انجام می‌شود شورای‌نگهبان بر اساس نظارت استصوابی می‌تواند نسبت به داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی و انتخابات ریاست جمهوری این تحقیقات را انجام دهد.
سخنگوی شورای‌نگهبان درباره تمدید قانون هیأت منصفه مطبوعات به مدت 2 سال دیگر گفت: شورای‌نگهبان درباره تصمیم‌گیری‌های مجلس مداخله‌ای ندارد.
وی افزود: مجلس تشخیص داد مصوبه‌ای که به تأیید شورای‌نگهبان رسیده بود را کنار بگذارد و مصوبه جدیدی را به شورای‌نگهبان در‌خصوص هیأت منصفه دادگاه مطبوعات ارسال کرد. شورای‌نگهبان فقط وظیفه دارد که که بگوید این مصوبه خلاف شرع و قانون‌اساسی می‌باشد یا خیر؟
وی به‌عنوان مثال به قانون بودجه اشاره کرد که هر دولتی پس از چند ماه از آغاز سال اصلاحیه‌ای به مجلس ارائه می‌دهد که نمی‌توان گفت صرف اصلاحیه بودن مغایر شرع و قانون‌اساسی است.
دکتر کدخدایی در پاسخ به سئوال خبرنگاری درباره بیانات آیت‌الله جنتی درباره اینکه ما دیگر گول توصیه‌ها را نمی‌خوریم،‌ به رسانه‌ها توصیه کرد گذشته را نبش قبر نکنند.

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

دکتر مولابیگی در دیدار با خانواده شهید ناظر «بهزاد کاشفی ایمانی»: شهادت، اوج اخلاص و عشق به آرمان‌هاست

گزارش تصویری دیدار دکتر مولابیگی با خانواده شهید ناظر «بهزاد کاشفی ایمانی»

آیت‌الله جنتی: رهنمود‌های رهبر معظم انقلاب راهبرد پیروزی ملت‌ها در برابر استکبار است/ قدرت‌های سلطه‌گر در طول تاریخ به دنبال غارت ملت‌ها بوده‌اند

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۳۰ مهر ۱۴۰۴

۳ عنصر حیاتی برای کارِ فرهنگی / پشت میز معامله با خدا حاضر باشیم

گزارش تصویری دیدار دکتر طحان‌نظیف و دکتر صادقی‌مقدم با خانواده شهیده ناظر «حانیه نادری»

بانوی شهید «حانیه نادری»؛ مربی پیش‌دبستان و عضو شبکه نظارت که «مایه برکت و افتخار» پدر و مادرش بود/ جرمش همسایگی با یک دانشمند هسته‌ای بود/ دکتر طحان‌نظیف: قطعه ۴۲ بهشت زهرا (س) نمایشگاه کینه‌توزی رژیم‌صهیونیستی نسبت به مردم ایران است

مجموعه رویه‌های شورای نگهبان منتشر شد

عدم مخالفت شورای نگهبان با حذف چهار صفر از پول ملی/ مصوبه به دلیل ابهامات دیگری به مجلس بازگردانده شد

بررسی یک طرح و یک لایحه در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

پربازدید ها

از کشتی تا وزنه‌برداری؛ قهرمانی و پهلوانی عادت ایرانیان است

عدم مخالفت شورای نگهبان با حذف چهار صفر از پول ملی/ مصوبه به دلیل ابهامات دیگری به مجلس بازگردانده شد

دکتر طحان‌نظیف: دشمن صهیونی با حمله به بیمارستان و زندان نشان داد به هیچ یک از قواعد اخلاقی و قانونی پایبند نیست/ «یاحسین (ع)»؛ آخرین کلام شهید ناظر/ ضمانت آزادی یک زندانی، یک روز قبل از شهادت

آیت‌الله مدرسی یزدی از خانواده شهید پاسدار امیر حسین حسنی از شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه تجلیل کرد

برگزاری مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان با حضور نمایندگانی از مجلس و بانک مرکزی

بانوی شهید «حانیه نادری»؛ مربی پیش‌دبستان و عضو شبکه نظارت که «مایه برکت و افتخار» پدر و مادرش بود/ جرمش همسایگی با یک دانشمند هسته‌ای بود/ دکتر طحان‌نظیف: قطعه ۴۲ بهشت زهرا (س) نمایشگاه کینه‌توزی رژیم‌صهیونیستی نسبت به مردم ایران است

بازدید اعضای شورای نگهبان از نمایشگاه جدیدترین آثار پژوهشکده شورای نگهبان

جلسه هیات امنای پژوهشکده شورای نگهبان برگزار شد

بررسی یک طرح و یک لایحه در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۲۳ مهر ۱۴۰۴