کد خبر: ۶۷
تاریخ انتشار: ۰۷ مرداد ۱۳۸۵ - ۱۰:۵۹- 29 July 2006

سخنگوی شورای‌نگهبان: وجود نظام جامع برای انتخابات ضروری است

سخنگوی شورای‌نگهبان با اشاره به ایرادات و اشکالات اساسی در قانون‌های انتخابات از جمله انتخابات ریاست جمهوری و مجلس شوراهای اسلامی گفت: همه ضرورت وجود یک نظام جامع برای انتخابات را احساس کرده‌اند.

به گزارش دفتر ارتباطات‌ و اطلاع‌رسانی شورای‌نگهبان، دکتر عباسعلی کدخدایی روز شنبه 1385/07/05در گفتگو با خبرنگاران افزود: وضعیت انتخابات‌های گذشته ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی این الزام را برای همه به وجود آورد که "نظام جامع انتخابات" تهیه شود.
خبرنگاری پرسید: آیا وزارت کشور برای تهیه لایحه نظام جامع انتخابات با شورای‌نگهبان مشورت داشته است؟ که دکتر کدخدایی در پاسخ گفت: هیچ همکاری و مشارکت فعالی بین شورای‌نگهبان و وزارت کشور برای تهیه نظام جامع انتخابات وجود نداشته است.
وی ادامه داد: هیچ نشست منظم کارشناسانه‌ای با وزارت کشور نداشته‌ایم اما در عین حال از تهیه نظام جامع انتخابات مطلع بودیم.
سخنگوی شورای‌نگهبان با اشاره به موارد خلاف قانون‌اساسی لایحه نظام انتخابات گفت: بسیاری از این موارد هنگام طرح در مجلس رفع خواهد شد و اگر مغایرت دیگری با قانون‌اساسی و موازین شرع داشته باشد مورد ایراد شورای‌نگهبان قرار خواهد گرفت.
وی در عین حال گفت: این لایحه هنوز تقدیم مجلس نشده و شورای‌نگهبان درباره آن اظهار نظر رسمی نمی‌کند.
خبرنگاری در خصوص شرایط کاندیداهای ریاست جمهوری در لایحه نظام جامع انتخابات و مغایرت آن با اصل 115 قانون اساسی پرسید که دکتر کدخدایی پاسخ داد: باید بررسی شود که شرایط اصل 115 قانون‌اساسی حصری است یا خیر؟ اما آنچه که مهم است اینست که وضعیت انتخابات در مجلس و ریاست‌جمهوری، وضعیت به سامان و مطلوبی نبود.
وی افزود: راهکارهای قانون برای رفع ایرادات لایحه نظام جامع انتخابات وجود دارد که بخشی از آن از طریق مجلس دفع خواهد شد و اگر مغایرتی با قانون‌اساسی و موازین شرع داشته باشد، مجمع‌تشخیص‌مصلحت نظام می‌تواند آنرا رفع کند.
خبرنگاری با اشاره به بیانات آیت‌الله جنتی در خصوص احراز صلاحیت کاندیداها و انجام تحقیقات محلی پرسید: در قانون به صراحت آمده شورای‌نگهبان باید فقط از مراجع چهارگانه برای بررسی صلاحیت‌ها استفاده کند و تحقیقات محلی غیرقانونی است، که دکتر کدخدایی در پاسخ گفت: شما با استناد به کدام قانون می‌گوئید باید فقط مراجع چهار گانه برای احراز صلاحیت‌ها باشد؟
وی پس از سکوت خبرنگار مربوطه گفت: شورای‌نگهبان باید همه موارد مربوط به صلاحیت افراد از جمله محکومیت‌های قضایی، مسائل سیاسی و امنیتی،‌ مسائل اخلاقی، حسن شهرت و سواد علمی و تحصیلی را مورد بررسی قرار دهد.
برخی از این شرایط از طریق استعلام‌ها قابل دسترسی است مانند مسائلی مثل حسن شهرت یا مدیر و مدبر بودن و ........... را نمی‌توان از طریق استعلام‌ها احراز کرد.
وی افزود: بر اساس ماده 50 قانون انتخابات،‌ هیأت‌های اجرایی مکلف هستند که تحقیقات محلی انجام دهند اما چون در برخی مواقع کوتاهی انجام می‌شود شورای‌نگهبان بر اساس نظارت استصوابی می‌تواند نسبت به داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی و انتخابات ریاست جمهوری این تحقیقات را انجام دهد.
سخنگوی شورای‌نگهبان درباره تمدید قانون هیأت منصفه مطبوعات به مدت 2 سال دیگر گفت: شورای‌نگهبان درباره تصمیم‌گیری‌های مجلس مداخله‌ای ندارد.
وی افزود: مجلس تشخیص داد مصوبه‌ای که به تأیید شورای‌نگهبان رسیده بود را کنار بگذارد و مصوبه جدیدی را به شورای‌نگهبان در‌خصوص هیأت منصفه دادگاه مطبوعات ارسال کرد. شورای‌نگهبان فقط وظیفه دارد که که بگوید این مصوبه خلاف شرع و قانون‌اساسی می‌باشد یا خیر؟
وی به‌عنوان مثال به قانون بودجه اشاره کرد که هر دولتی پس از چند ماه از آغاز سال اصلاحیه‌ای به مجلس ارائه می‌دهد که نمی‌توان گفت صرف اصلاحیه بودن مغایر شرع و قانون‌اساسی است.
دکتر کدخدایی در پاسخ به سئوال خبرنگاری درباره بیانات آیت‌الله جنتی درباره اینکه ما دیگر گول توصیه‌ها را نمی‌خوریم،‌ به رسانه‌ها توصیه کرد گذشته را نبش قبر نکنند.

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

آیت‌الله جنتی: سواستفاده رژیم‌صهیونیستی از وضعیت این روزهای سوریه جنایت بزرگی است/ آمریکا و هم‌پیمانانش باید پاسخگو باشند

آیت‌الله یزدی از ابتدای نهضت اسلامی نقش مهمی در روشنگری‌ها داشت/ در مقابل انحرافات و جریان نفوذ فریاد می‌کشید

باید نسبت به رعایت احکام دین تعصب داشته باشیم/مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با رسیدن به نقطه مطلوب، الگوی خوبی برای جهان اسلام خواهد بود

بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

جدیدترین آثار پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

فیلم|حضور دکتر طحان‌نظیف در نشست علمی «حقوق ملت در قانون اساسی» در دانشگاه شهید باهنر

دکتر طحان نظیف: جریان دانشجویی همواره در تحولات اجتماعی ایران حضور موثر داشته/ قانون اساسی ترسیم کننده آرمان‌های جنبش دانشجویی است

سخنان آیت‌الله مدرسی یزدی پیرامون برخی مسائل روز

عَلَم مبارزه با استکبار از دست دانشجویان نمی‌افتد

نخستین شماره ماهنامه خبری پژوهشی پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

پربازدید ها

سومین دوره آزمون ملی قانون اساسی برگزار می‌شود

آزمون ملی قانون اساسی چیست؟

برگزاری نشست علمی«لایحه بودجه ۱۴۰۴ و پی‌ریزی اقتصاد صحیح و عادلانه» در پژوهشکده شورای نگهبان

«حتی اعدام هم برای اینها کم است»

الزامات و بایسته‌های اصلاح ساختار بودجه

نشست علمی«ظرفیت‌های شورای نگهبان و هیأت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام در اصلاح ساختار بودجه با نگاهی بر لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور»

دکتر مولابیگی: قانون اساسی کشورمان مبتنی بر جهان‌بینی اسلامی است و اقتباسی نیست

دکتر طحان‌نظیف: «قانون اساسی» محور تعامل قوا و سند انسجام ملی است

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه شهید باهنر کرمان

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه الزهرا (س)