کد خبر: ۶۷
تاریخ انتشار: ۰۷ مرداد ۱۳۸۵ - ۱۰:۵۹- 29 July 2006

سخنگوی شورای‌نگهبان: وجود نظام جامع برای انتخابات ضروری است

سخنگوی شورای‌نگهبان با اشاره به ایرادات و اشکالات اساسی در قانون‌های انتخابات از جمله انتخابات ریاست جمهوری و مجلس شوراهای اسلامی گفت: همه ضرورت وجود یک نظام جامع برای انتخابات را احساس کرده‌اند.

به گزارش دفتر ارتباطات‌ و اطلاع‌رسانی شورای‌نگهبان، دکتر عباسعلی کدخدایی روز شنبه 1385/07/05در گفتگو با خبرنگاران افزود: وضعیت انتخابات‌های گذشته ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی این الزام را برای همه به وجود آورد که "نظام جامع انتخابات" تهیه شود.
خبرنگاری پرسید: آیا وزارت کشور برای تهیه لایحه نظام جامع انتخابات با شورای‌نگهبان مشورت داشته است؟ که دکتر کدخدایی در پاسخ گفت: هیچ همکاری و مشارکت فعالی بین شورای‌نگهبان و وزارت کشور برای تهیه نظام جامع انتخابات وجود نداشته است.
وی ادامه داد: هیچ نشست منظم کارشناسانه‌ای با وزارت کشور نداشته‌ایم اما در عین حال از تهیه نظام جامع انتخابات مطلع بودیم.
سخنگوی شورای‌نگهبان با اشاره به موارد خلاف قانون‌اساسی لایحه نظام انتخابات گفت: بسیاری از این موارد هنگام طرح در مجلس رفع خواهد شد و اگر مغایرت دیگری با قانون‌اساسی و موازین شرع داشته باشد مورد ایراد شورای‌نگهبان قرار خواهد گرفت.
وی در عین حال گفت: این لایحه هنوز تقدیم مجلس نشده و شورای‌نگهبان درباره آن اظهار نظر رسمی نمی‌کند.
خبرنگاری در خصوص شرایط کاندیداهای ریاست جمهوری در لایحه نظام جامع انتخابات و مغایرت آن با اصل 115 قانون اساسی پرسید که دکتر کدخدایی پاسخ داد: باید بررسی شود که شرایط اصل 115 قانون‌اساسی حصری است یا خیر؟ اما آنچه که مهم است اینست که وضعیت انتخابات در مجلس و ریاست‌جمهوری، وضعیت به سامان و مطلوبی نبود.
وی افزود: راهکارهای قانون برای رفع ایرادات لایحه نظام جامع انتخابات وجود دارد که بخشی از آن از طریق مجلس دفع خواهد شد و اگر مغایرتی با قانون‌اساسی و موازین شرع داشته باشد، مجمع‌تشخیص‌مصلحت نظام می‌تواند آنرا رفع کند.
خبرنگاری با اشاره به بیانات آیت‌الله جنتی در خصوص احراز صلاحیت کاندیداها و انجام تحقیقات محلی پرسید: در قانون به صراحت آمده شورای‌نگهبان باید فقط از مراجع چهارگانه برای بررسی صلاحیت‌ها استفاده کند و تحقیقات محلی غیرقانونی است، که دکتر کدخدایی در پاسخ گفت: شما با استناد به کدام قانون می‌گوئید باید فقط مراجع چهار گانه برای احراز صلاحیت‌ها باشد؟
وی پس از سکوت خبرنگار مربوطه گفت: شورای‌نگهبان باید همه موارد مربوط به صلاحیت افراد از جمله محکومیت‌های قضایی، مسائل سیاسی و امنیتی،‌ مسائل اخلاقی، حسن شهرت و سواد علمی و تحصیلی را مورد بررسی قرار دهد.
برخی از این شرایط از طریق استعلام‌ها قابل دسترسی است مانند مسائلی مثل حسن شهرت یا مدیر و مدبر بودن و ........... را نمی‌توان از طریق استعلام‌ها احراز کرد.
وی افزود: بر اساس ماده 50 قانون انتخابات،‌ هیأت‌های اجرایی مکلف هستند که تحقیقات محلی انجام دهند اما چون در برخی مواقع کوتاهی انجام می‌شود شورای‌نگهبان بر اساس نظارت استصوابی می‌تواند نسبت به داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی و انتخابات ریاست جمهوری این تحقیقات را انجام دهد.
سخنگوی شورای‌نگهبان درباره تمدید قانون هیأت منصفه مطبوعات به مدت 2 سال دیگر گفت: شورای‌نگهبان درباره تصمیم‌گیری‌های مجلس مداخله‌ای ندارد.
وی افزود: مجلس تشخیص داد مصوبه‌ای که به تأیید شورای‌نگهبان رسیده بود را کنار بگذارد و مصوبه جدیدی را به شورای‌نگهبان در‌خصوص هیأت منصفه دادگاه مطبوعات ارسال کرد. شورای‌نگهبان فقط وظیفه دارد که که بگوید این مصوبه خلاف شرع و قانون‌اساسی می‌باشد یا خیر؟
وی به‌عنوان مثال به قانون بودجه اشاره کرد که هر دولتی پس از چند ماه از آغاز سال اصلاحیه‌ای به مجلس ارائه می‌دهد که نمی‌توان گفت صرف اصلاحیه بودن مغایر شرع و قانون‌اساسی است.
دکتر کدخدایی در پاسخ به سئوال خبرنگاری درباره بیانات آیت‌الله جنتی درباره اینکه ما دیگر گول توصیه‌ها را نمی‌خوریم،‌ به رسانه‌ها توصیه کرد گذشته را نبش قبر نکنند.

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

آیت‌الله خاتمی: رهبر شهید هرگز در پی جایگاه نبود/ خداباوری، شاخص‌ترین ویژگی شخصیت ایشان بود

روایت خاطرات آیت الله سید احمد خاتمی از رهبر شهید در برنامه میداندار

آیت‌الله حسینی‌خراسانی: رهبرِ شهید همواره بر آزادی بحث و عمل بر مدار شرع و قانون تاکید می‌کردند/ مدیریت حکیمانه و سعه صدر؛ دو ویژگی برجسته ایشان بود

آیت‌الله شب‌زنده‌دار: رهبر معظم انقلاب هیچ مسئولیتی را جز برای رضای خدا نپذیرفتند/ تأکید همیشگی ایشان بر صیانت از احکام اسلام بود

مردم در تدفین وتشییع پیکر قائد شهید در مشهد حماسه دیگری بیافرینند

تقدیر آیت‌الله اعرافی از حضور مراجع تقلید، روحانیت به ویژه مردم تهران و قم در مراسم تشییع میلیونی رهبر شهید

روایت خاطرات آیت الله حسینی خراسانی از رهبر شهید در برنامه میداندار

اقتدار و خودباوری امروز کشور مرهون مجاهدت‌های امام شهید است

روایت خاطرات آیت الله شب زنده دار از رهبر شهید در برنامه میداندار

وداع آیت‌الله جنتی یار دیرین امام و رهبری با «قائد شهید امت» در تشییع تاریخی

پربازدید ها

نکات و توصیه‌های مهم آیت‌الله مدرسی یزدی در آستانه تشییع قائد بزرگ و رهبر شهید انقلاب اسلامی (ره)

بیانیه دعوت شورای نگهبان برای حضور در مراسم تشییع پیکر مطهر رهبر شهید

وداع آیت‌الله جنتی یار دیرین امام و رهبری با «قائد شهید امت» در تشییع تاریخی

روایت خاطرات آیت الله اعرافی از رهبر شهید در برنامه میداندار

آیت‌الله مدرسی یزدی با خانواده شهید حسین نجفی دیدار کرد

آیت‌الله اعرافی: رهبری امامِ شهید مبتنی بر خرد ناب و قدرت تولید فکر بود/ دنیا و آخرت‌مان در گرو وحدت و پیروی از رهبری آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای است

روایت خاطرات آیت الله شب زنده دار از رهبر شهید در برنامه میداندار

دلنوشته دکتر کدخدایی در فراق قائد شهید امت

دلنوشته‌ دکتر طحان نظیف در فراق امام شهید امت؛ وداعی برای استمرار یک راه

دیدار آیت‌الله حسینی‌خراسانی با جانبازِ نوجوان در روز تاسوعا