کد خبر: ۶۵۵۳
تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۴:۲۲- 01 February 2020
پژوهشگر حقوق اساسی:

شورای نگهبان به گرایش سیاسی داوطلبان ورود و اعتنایی ندارد

دکتر نیکونهاد گفت:شورای نگهبان به گرایش سیاسی داوطلبان ورود و اعتنایی ندارد و اساسا به دنبال احراز آن نیست.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، حامد نیکونهاد پژوهشگر حقوق اساسی و عضو هیئت علمی دانشگاه در گفتگو با گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: مسئولیت قانونی شورای نگهبان در امر انتخابات، صیانت همه جانبه از حق الناس در کل فرآیند انتخابات است.

او ادامه داد: نظارت استصوابی یعنی نظارت موثر و قانونی و فراگیر بر همه مراحل و فرآیند‌ها و ابعاد انتخابات به منظور تضمین صحت و سلامت حداکثری انتخابات.

نیکونهاد گفت: یک جنبه مهم از حق الناس در انتخابات، رسیدگی به صلاحیت داوطلبان به صورت دقیق و بدون ملاحظه کاری و بر اساس مر قانون است.

پژوهشگر حقوق اساسی خاطرنشان کرد: مشارکت پرنشاط و حداکثری در گرو افزایش اعتماد عمومی به نهاد‌های قانونی در امر انتخابات است. ایفای صحیح و دقیق و دور از فشار به تکالیف قانونی اعتماد شهروندان را تقویت می‌کند. ایجاد هرگونه بدبینی نسبت به ناظر امین انتخابات، اثر مستقیم بر مشارکت عمومی در تعیین سرنوشت دارد.

وی ادامه داد: اعتنا به پاسخ استعلامات مراجع چهارگانه الزامی است، ولی اکتفا به آن‌ها برخلاف تکلیف قانونی شورای نگهبان است. همچنین پاسخ استعلامات گاهی مبهم گاهی ناقص است و گاهی دیر در اختیار مراجع رسیدگی کننده به صلاحیت‌ها می‌رسد.

نیکونهاد خاطرنشان کرد: برخی شرایط قانونی داوطلبان انتخابات از طریق استعلام از مراجع چهارگانه قابل احراز نیست. چون خارج از امکانات و ابزار‌های قانونی و صلاحیت آن نهادهاست مثل لزوم استعفای داوطلب در بازه زمانی مقرر قبل از ثبت نام یا سلامت جسمانی داوطلب یا ابراز وفاداری داوطلب به قانون اساسی یا مدرک تحصیلی وی؛ لذا مراجعه به اطلاعات سایر مراجع قانونی ذیربط و نیز تحقیق محلی که در ماده ۵۰ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی آمده موجه و ضروری است.

وی افزود: اگر شورای نگهبان و بدنه نظارتی زیرمجموعه آن، عمدا نامزد فاقد صلاحیت را تائید کند و در معرض انتخاب مردم قرار دهد هم در حق الناس خیانت کرده و هم برخلاف وظیفه صریح قانونی خود عمل کرده و مستوجب مواخذه خواهند بود و هم به اعتماد عمومی نسبت به نظام سیاسی ضربه زده است؛ لذا نباید از شورای نگهبان انتظار داشت که به بهانه حضور همه سلایق سیاسی در انتخابات، افراد فاقد شرایط قانونی را تائید صلاحیت کند.

پژوهشگر حقوق اساسی گفت: شورای نگهبان به گرایش سیاسی داوطلبان ورود و اعتنایی ندارد و اساسا به دنبال احراز آن نیست. در واقع گرایش سیاسی داوطلب نه ارتباطی به شورای نگهبان دارد و نه قانون در این زمینه تکلیفی بر عهده ناظر انتخابات قرار داده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

گزارش تصویری دیدار سخنگوی شورای نگهبان با خانواده شهید ناظر «حسین کریمی‌دوست»

شهید «حسین کریمی‌دوست»؛ فعال جهادیِ محرومیت‌زدا و همکار دغدغه‌مند شورای نگهبان که «همواره روحیه جهادی و انقلابی داشت» / سخنگوی شورای نگهبان: نوزاد ۲۲ روزه‌اش نشانه مظلومیت شهدای جنگ ۱۲ روزه است

برخی کشور‌ها با سلطه بر پلتفرم‌ها اهداف خود را پیاده می‌کنند/ باید از این استعمار نوین رهایی پیدا کنیم

سیاست‌های کلی قانون‌گذاری «نقشه راه نظام تقنین» است/ ضرورت تدوین قانون جامع و راهکار‌های اجرایی

مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان با حضور معاون علمی ریاست جمهوری برگزار شد

دکتر پروین: قانون اساسی بر تمام مقررات پیش و پس از انقلاب برتری دارد/ نظارت شرعی شورای نگهبان «فاقد محدودیت زمانی» است

مهدویت راهنمای زیست فردی و اجتماعی است

بازشناسی ماهیت و مؤلفه‌های قانون مدرن در نسبت با حکم شرعی

فیلم کامل نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان ۱۷ آبان ۱۴۰۴

گزارش تصویری نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان ۱۷ آبان ۱۴۰۴

پربازدید ها

تایید طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه ایثارگران

چهارمین دوره رقابت علمی شبیه‌سازی شورای نگهبان برگزار می‌شود

بیانیه شورای نگهبان به‌مناسبت فرارسیدن ۱۳ آبان: آمریکا مظهر استکبار و حامی جنایت صهیونیست‌هاست/ جوانان امروز ادامه‌دهنده مسیر استقلال‌طلبی و مقابله با ظلم هستند

دکتر پروین: مبنای تصمیم شورای نگهبان در بررسی مصوبات، «عدم مغایرت با شرع» است نه «انطباق» / تحقق سیاست‌های کلی قانون‌گذاری مستلزم قانون جامع و هماهنگ است

سخنگوی شورای نگهبان: «حذف چهار صفر از پول ملی» قانونی و لایحه «حمایت از ایرانیان خارج از کشور» تایید شد/ نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا برعهده شورای نگهبان نیست

آیت‌الله جنتی: حضرت زینب (س) الگوی جاودان حضور عفیفانه و متعهدانه زنان در جامعه اسلامی است/ نهاد‌های فرهنگی برای معرفی جامع این شخصیت برنامه‌ریزی داشته باشند

گرامیداشت ۲۵ سال خدمت انتخاباتی شهیده «الهه‌سادات میرشفیعیان» در شب شهادت حضرت زهرا (س)؛ بانویی که دغدغه‌اش دین و وطن بود/ سخنگوی شورای نگهبان: خون شهدا پرده از ریاکاری غرب برداشت

نظر شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس + جزئیات

آیت‌الله جنتی: انقلاب اسلامی، تجلی حقیقت‌طلبی مکتب فاطمی در ملت ایران است/ تسخیر لانه جاسوسی، هیمنه آمریکا را در هم شکست

هم صیانت از حقوق ملت وظیفه حقوقدان ایرانی است و هم صیانت از عرصه‌ای که تحقق و بسط این حقوق را ممکن ساخته است