کد خبر: ۶۲۷۶
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۶- 12 November 2019

نظر جوانترین عضو شورای نگهبان درباره اظهارات اخیر رئیس جمهور

دکتر هادی طحان نظیف درباره اظهارات رئیس جمهوری نوشت: مگر عصبانیت می‌تواند مجوز هر اقدام یا سخنی باشد؟! مردمی که گلایه‌مندند کجا باید صدای خود را به گوش منتخبان خود برسانند؟
نظر جوانترین عضو شورای نگهبان درباره اظهارات اخیر رئیس جمهور
 
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، دکتر هادی طحان نظیف عضو حقوقدان شورای نگهبان در پستی در اینستاگرام خود نوشت:

دیروز به مجلس رفتم. کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، بررسی ایرادات شورای نگهبان به لایحه پسماند‌های پرتوزا را در دستور داشت. ابتدای جلسه برخی اعضای کمیسیون، نسبت به سخنان روز یکشنبه رئیس‌جمهور گلایه‌هایی را مطرح کردند و به طرح موضوعات اختلاف‌انگیز توسط ایشان اعتراض کردند.
 
بیشتر بخوانید:


یکی از نمایندگان گفت شعار‌های مردم [در اعتراض به وضعیت اقتصادی]باعث عصبانیت آقای روحانی شد و ایشان مجبور شد آن مسائل را بیان کند! من تعجب کردم و با خود گفتم مگر عصبانیت می‌تواند مجوز هر اقدام یا سخنی باشد؟! مردمی که گلایه‌مندند کجا باید صدای خود را به گوش منتخبان خود برسانند؟ در همین فکر بودم که کمیسیون وارد دستور شد و رئیس کمیسیون از من خواست ایراد شورا به لایحه را تبیین کنم.
 
نظر جوانترین عضو حقوقدان شورای نگهبان به اظهارات رئیس جمهوری

گفتم در مواد ۶ و ۱۳ این کنوانسیون آمده است که در شرایطی، به محض درخواست طرف متعاهد مجاور، داده‌های کلی مرتبط با تاسیسات در اختیار آن‌ها قرار داده شود یا اینکه بر اساس ماده ۳۲، گزارش ملی مشتمل بر خط مشی‌ها و رویه‌های مدیریت سوخت مصرف‌شده، خط مشی‌ها و رویه‌های مدیریت پسماند پرتوزا، فهرست تاسیسات مدیریت سوخت مصرف‌شده، موجودی سوخت مصرف‌شده، فهرست تاسیسات مدیریت پسماند پرتوزا، موجودی پسماند پرتوزا و فهرست تاسیسات هسته‌ای در اختیار طرف‌های متعاهد قرار داده شود؟! که شورای نگهبان این موارد را از جهت ایجاد زمینه نفوذ اجانب، مغایر بند ۵ اصل ۳ قانون اساسی دانسته بود.

پس از تبیین ایراد شورا، سئوالاتی را نیز مطرح کردم. در ادامه کارشناسان سازمان انرژی اتمی نیز توضیحاتی داشتند نظیر اینکه این کنوانسیون یک کنوانسیون تشویقی و انگیزشی است و طرفی که این داده‌ها را دریافت می‌کند، باید شروط کنوانسیون را که نسبتا شروط سخت‌گیرانه‌ای است، رعایت کند از جمله اینکه آن کشور باید متاثر باشد، عضو متعاهد باشد، برای دریافت اطلاعات تقاضا کند و ارائه اطلاعات در حد ارزیابی ایمنی خود کشور باشد.

به هر حال با همفکری نمایندگان محترم اجمالا به راهکار‌هایی جهت اصلاح مصوبه برای تامین نظر شورای نگهبان و یا حتی ارسال به مجمع تشخیص مصلحت دست پیدا کردیم، ولی مقرر شد موضوع در کمیته تخصصی بررسی بیشتری بشود.

البته برخی نمایندگان هم گفتند اکنون که کشور در حال کاهش تعهدات برجامی است، تصویب چنین کنوانسیون‌هایی چه وجهی دارد که عرض کردم اتفاقا این سئوال در شورای نگهبان نیز مطرح بود؟!
 
انتهای پیام/
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

شماره پنجم و ششم اساسنامه منتشر شد

حضور پژوهشکده شورای نگهبان با ۴۰ اثر جدید در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

باید معارف دینی خود را به دنیا برسانیم

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در همایش «دادرسی اساسی و قانون‌گذاری»

دادرسی اساسی فرآیند صیانت از حاکمیت قانون اساسی در عرصه عمل است

دکتر طحان‌نظیف: زیرساخت نظامات مختلف مبتنی بر شریعت در حوزه‌های علمیه فراهم می‌شود/ ظرفیت‌سازی و پرورش نیرو‌های کارآمد متناسب با رسالت انقلابی وظیفه امروز حوزه است

حوزه و روحانیت بدون مردم معنا ندارند/ پیام و سخنرانی ۵ مرجع تقلید در همایش

بررسی اصلاحات مجلس شورای اسلامی بر «طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی» در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

برگزاری پنجمین پیش‌نشست همایش بین‌المللی «حقوق ملت و آزادی‌های مشروع»

معیشت فرهنگیان مورد توجه مسئولان باشد

پربازدید ها

چهل‌وهفتمین شماره فصلنامه دانش حقوق عمومی منتشر شد

دکتر صادقی‌مقدم: انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری همزمان با انتخابات شورا‌ها در اردیبهشت ۱۴۰۵ برگزار می‌شود

نباید سنت‌های کارآمد حوزه که قرن‌ها دارای نتایج درخشان بوده را فراموش کرد

پیام تسلیت سخنگوی شورای نگهبان در پی حادثه بندرعباس

دکتر پروین: تقویت شورا‌ها به معنای گسترش دموکراسی مشارکتی است

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

آیت‌الله جنتی: حادثه بندر شهید رجایی همه را داغدار کرد؛ همدلی مردم ایران تحسین برانگیز بود/ بدون اغماض با هرگونه قصور و تقصیری در این باره برخورد شود

پیام سخنگوی شورای نگهبان به مناسبت میلاد حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها و روز دختر

فعالان رسانه‌ای اخبار صحیح، متقن و مستند را منتشر نمایند/ تقدیر از امدادگران و اهداکنندگان خون

بررسی اصلاحات مجلس شورای اسلامی بر «طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی» در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان