کد خبر: ۶۱۹۵
تاریخ انتشار: ۰۲ مهر ۱۳۹۸ - ۱۶:۲۰- 24 September 2019
آیت الله اعرافی:

اربعین به یک دیپلماسی اخلاقی، فرهنگی و اعتقادی مبدل شده است

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با بیان یان که اربعین به یک دیپلماسی اخلاقی و فرهنگی و اعتقادی مبدل شده است، بر لزوم تبیین صول و منشور این دیپلماسی تاکید کرد.
اربعین به یک دیپلماسی اخلاقی، فرهنگی و اعتقادی مبدل شده است
 
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان به نقل از خبرگزاری رسا، آیت الله اعرافی در دیدار اعضای کمیته فرهنگی وآموزشی ستاد اربعین کشور گفت: مقوله زیارت مقوله‌ای است که در کنار دعا و مناجات به شکل دو بال ویژه در اسلام و معارف اهل بیت (ع) وجود دارند و مایه رشد و تعالی انسان مومن هستند.

وی افزود: بسیاری از معارف ما با ادیان و مذاهب مشترک است، ولی اختصاصات و ممیزاتی نیز وجود دارد؛ از جمله این مقولات می‌توان به مسئله زیارات اشاره کرد؛ نگاه تشیع در این زمینه برجسته است.

مدیر حوزه‌های علمیه بیان کرد: در زیارات نیز درجاتی وجود دارد؛ زیارت شامل زیارت قبور اموات و صالحان و انبیا و اولیا است؛ یکی از مهمترین این زیارات، زیارت قبر امام حسین (علیه السلام) است که دو سوم کتاب کامل الزیارات را شامل می‌شود.

وی گفت: زیارات در واقع وسیله اتصال به مبدل و طریق الی الله است؛ ویژگی دو باب مناجات و زیارت آن است که تمام حقایق دین در این دو به نوع خاصی متجلی شده است.

آیت الله اعرافی تصریح کرد: در این دو دریچه که دو بال سلوک الی الله به شمار می‌آیند؛ در منابع ما، در دو بخش دعا و زیارات، مباحث به شکل حماسی و شورانگیزی بیان شده است؛ همه این حقایق با شور و حماسه معنوی همراه است.

وی افزود: همیشه به طلاب سفارش می‌کند که روزی چند جمله نهج البلاغه را مطالعه کنید، زیرا اخلاقی که در این کتاب بیان شده است با کتب دیگر متفاوت است، زیرا کسی این مباحث را بیان کرده است که در متن زندگی و حکومت و عمده مسایل است، ولی جملات را وصفی استثنایی و جذاب بیان می‌کند که سازندگی آن را بالاتر می‌برد؛ از جمله مثال‌هایی که در این زمینه می‌توان بیان کرد، تفاوت درس اخلاق امام راحل با اساتیدی که به شکل ساده درس اخلاق بیان می‌کنند.

مدیر حوزه‌های علمیه بیان کرد: وظیفه ستاد و بخش فرهنگی و حوزه و دستگاه‌های فرهنگی آن است که بتوانند شور و حماسه زیارت را آیینه و جام جهان نمای معارف دین است را به منصه ظهور برسانند.

وی گفت: تولید مستمر فکری از جمله کار‌هایی است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد؛ همچنین رویکرد تمدنی، البته با رعایت شرایط و ضوابط و به دور از شلوغ کاری ها، می‌تواند در این عرصه متجلی شود؛ گفتمان انقلاب اسلامی در آینده معادلات بیشتری را دگرگون خواهد کرد و هر کسی از این کاروان پیاده شود دیگران آن را دنبال می‌کنند و اربعین امروز با رویکرد تمدنی انقلاب و مقاومت گره خورده است.

آیت الله اعرافی تصریح کرد: در این زمینه باید توزیع جامع جمعیتی در اربعین داشته باشیم باید با یک هدف گذاری ملت‌های دیگر را اضافه کنیم تا شعاعی از این حماسه بزرگ در کشور‌های مختلف و به تدریج در کل کشور‌ها طنین افکن شود.

وی افزود: حضور طیف رنگارنگی از نژاد‌ها و زبان‌ها و اقوام و مذاهب و ادیان در اربعین گفتمان اصیل حسینی را تقویت خواهد کرد؛ از دیگر نکات مهم دیگر می‌توان به به کار گیری مقوله هنر در این حرکت بزرگ جهادی نام برد؛ انواع هنر‌ها را می‌توان در این ساحت فعال کرد و هنرمندان زیادی هم هستند که می‌خواهد در این وادی نقش آفرین باشند.

مدیر حوزه‌های علمیه و با ذکر این مطلب که اربعین به یک دیپلماسی اخلاقی و فرهنگی و اعتقادی مبدل شده است، بیان کرد: اصول و منشور این دیپلماسی نیازمند تبیین بیشتر است.

وی گفت: حوزه علمیه نیز نگاه جامع تمدنی خود به اسلام را در برنامه‌های عالی خود دارد، ولی چند کار مهم را در برنامه‌های خود دیده است؛ از جمله درختواره رشته‌های حوزه در بخش هایی، چون تاریخ و مهدویت و ائمه اطهار (ع) که این ظرفیت تقویت می‌شود؛ رویکرد رشته‌ای به دعا و زیارت نیز در این درختواره دیده شده است.

آیت الله اعرافی با اشاره به درختواره رشته‌های کاربردی در حوزه دعا و زیارت و فعالیت‌های این حوزه تصریح کرد: قلمروی زیارت نیازمند نیرو‌ها و فعالیت‌های گسترده است که باید در حوزه توجه خاصی به این زمینه داشت.

وی افزود: حداقل ۱۰۰۰ طلبه خوش فکر زبان دان در حوزه ما وجود دارند و انگیزه کار‌های مهمی در عرصه تبلیغی دارند که باید این ظرفیت را به خوبی مورد بهره برداری قراردهیم.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با اشاره به ظرفیت‌های انجمن‌های علمی حوزه، بیان کرد: امروز انجمن‌های علمی حوزه ظرفیت عالی برای توسعه فعالیت‌های مشترک در قالب‌های مختلف دارد که می‌توانیم در بخش‌های گوناگون با رویکرد تمدن سازی و زیارت و اربعین و... آن‌ها را فعال کنیم.

وی گفت: دولتین ایران و عراق باید تسهیلات خط زیارتی را ارتقا دهند؛ یک جاده اربشم معنوی و زیارتی داشته باشیم که این جاده می‌تواند جهان اسلام را به هم ربط دهد؛ این زیرساخت‌های معنوی، تمدن ساز است؛ در این عرصه مردم نیز کمک رسان خواهند بود.

آیت الله اعرافی تصریح کرد: حوزه علمیه ارتباطات گسترده‌ای با نهاد‌های گوناگون دارد، ولی وقتی در این ارتباطات یک برنامه با پیوست پنج ساله تعریف می‌کند که از جمله آن‌ها می‌توان به برنامه منظم با آموزش وپرورش اشاره کرد.

وی در پایان بیان کرد: امیدواریم امسال نیز یک حماسه معنوی در اربعین خلق شود و در نجات جهان اسلام مثمر ثمر باشد.
 
انتهای پیام/
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

آیت‌الله یزدی از ابتدای نهضت اسلامی نقش مهمی در روشنگری‌ها داشت/ در مقابل انحرافات و جریان نفوذ فریاد می‌کشید

باید نسبت به رعایت احکام دین تعصب داشته باشیم/مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با رسیدن به نقطه مطلوب، الگوی خوبی برای جهان اسلام خواهد بود

بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

جدیدترین آثار پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

فیلم|حضور دکتر طحان‌نظیف در نشست علمی «حقوق ملت در قانون اساسی» در دانشگاه شهید باهنر

دکتر طحان نظیف: جریان دانشجویی همواره در تحولات اجتماعی ایران حضور موثر داشته/ قانون اساسی ترسیم کننده آرمان‌های جنبش دانشجویی است

سخنان آیت‌الله مدرسی یزدی پیرامون برخی مسائل روز

عَلَم مبارزه با استکبار از دست دانشجویان نمی‌افتد

نخستین شماره ماهنامه خبری پژوهشی پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

سخنگوی شورای نگهبان روز دانشجو را تبریک گفت/دکتر طحان نظیف: در یک ماه گذشته در جمع دانشجویان ۶ دانشگاه حضور یافتم؛ این حضور مستمر خواهد بود

پربازدید ها

سومین دوره آزمون ملی قانون اساسی برگزار می‌شود

آزمون ملی قانون اساسی چیست؟

برگزاری نشست علمی«لایحه بودجه ۱۴۰۴ و پی‌ریزی اقتصاد صحیح و عادلانه» در پژوهشکده شورای نگهبان

«حتی اعدام هم برای اینها کم است»

الزامات و بایسته‌های اصلاح ساختار بودجه

نشست علمی«ظرفیت‌های شورای نگهبان و هیأت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام در اصلاح ساختار بودجه با نگاهی بر لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور»

دکتر مولابیگی: قانون اساسی کشورمان مبتنی بر جهان‌بینی اسلامی است و اقتباسی نیست

دکتر طحان‌نظیف: «قانون اساسی» محور تعامل قوا و سند انسجام ملی است

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه شهید باهنر کرمان

مجموعه صوتی "پرسمان اساسی" باحضور سخنگوی شورای نگهبان رونمایی شد/ دکتر طحان‌نظیف: هنوز کار زیادی برای ترویج و تبیین قانون اساسی انجام نشده است