کد خبر: ۶۱۹۴
تاریخ انتشار: ۰۳ مهر ۱۳۹۸ - ۱۶:۱۷- 25 September 2019
آیت الله شب زنده دار:

اهتمام به مکارم و محاسن اخلاقی سعادت دنیا و آخرت انسان را تأمین می‌کند

عضو فقهای شورای نگهبان با بیان اینکه در کنار واجبات و محرمات باید به محاسن اخلاقی اهتمام داشته باشیم، گفت: محاسن اخلاقی انسان را از غفلت دور و سعادت او را تأمین می کند.

اهتمام به مکارم و محاسن اخلاقی سعادت دنیا و آخرت انسان را تأمین می‌کند

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان به نقل از خبرگزاری رسا، آیت الله محمد مهدی شب زنده دار عضو فقهای شورای نگهبان در نخستین جلسه درس اخلاق خود در سال جدید تحصیلی که در مسجد اعظم قم برگزار شد، با تسلیت شهادت امام سجاد(ع) گفت: انسان برای زندگی همیشگی و ابدی آفریده شده است اما سؤال می شود که چه کاری باید برای سعادتمندی خود در زندگی دنیا و آخرت انجام دهیم؟

وی افزود: قرآن کریم در سوره حشر هشدار مهمی بیان کرده و می فرماید ای کسانی که ایمان آورده اید تقوای الهی پیشه کنید و اندیشه کنید که برای فردای خود چه توشه ای جمع آوری کرده اید، قرآن هشدار می دهد که مراقب باشید اشتغالات زندگی سبب فراموشی خدا نشود چرا که در این حالت انسان حتی خود را فراموش کرده و از تهذیب و ارتقای نفس غفلت می کند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با طرح این سؤال که آیا تنها انجام واجبات و ترک محرمات برای سعادت ابدی کفایت می کند، اظهار داشت: آیا اگر به واجبات و محرمات اکتفا کنیم برای فردا زندگی سعادتمندی خواهیم داشت یا این که در آن زندگی نقصان ایجاد می شود.

وی ادامه داد: به حسب نقل امام سجاد(ع) در شب بیست و هفتم ماه مبارک رمضان بر دعای" اللَّهُمَّ ارْزُقْنِي التَّجَافِيَ عَنْ دَارِ الْغُرُورِ وَ الْإِنَابَةَ إِلَى دَارِ الْخُلُودِ وَ الاسْتِعْدَادَ لِلْمَوْتِ قَبْلَ حُلُولِ الْفَوْتِ" استمرار داشتند، حضرت عرضه می دارد خدایا به من توفیق بده که از دنیا به عنوان دار غرور فاصله بگیرم و برای موت قبل از این که به سراغ من بیاید آماده باشم.

آیت الله شب زنده دار با اشاره به مفهوم استعداد قبل مرگ در کلام اهل بیت طاهرین(ع) ابراز داشت: از امیرمؤمنان درباره استعداد موت سؤال شد که حضرت فرمود این اسعتداد عبارت از ادای واجبات، اجتناب از محرمات و داشتن مکارم و ارزش های اخلاقی است، باید ارزش های اخلاقی را اکتساب کنیم، به فرمایش حضرت اگر کسی این عناصر را داشته باشد دغدغه ای نسبت به مرگ خود ندارد.

وی عنوان کرد: بالاترین دستور سلوکی و معرفتی برای ارتقای انسان دستوری است که رسول اکرم(ص) به امیرمؤمنان(ع) فرمودند، وقتی انسان خود را تربیت و تهذیب کرد می تواند در جامعه نیز اثرگذاری داشته باشد.

استاد برجسته حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: یکی از مواردی که پیامبر به امیرمؤمنان می فرمایند این است که در کنار واجبات باید به محاسن اخلاق عمل و از رذائل اخلاقی پرهیز کرد، باید تصمیم جدی بگیریم که سعادتمندی خود را تأمین کنیم.

وی هدف از تشکیل درس اخلاق و محافل اخلاقی را یادآوری مسیر درست و دوری از غفلت دانست و اضافه کرد: اشتغال به علم بسیار مهم است و ولو این که خود علم نور محسوب می شود اما می تواند حجاب هم باشد، البته کسب علوم به ویژه علوم دینی وجوب کفایی دارد و اگر انجام ندهیم عقوبت خواهیم شد و جزء فرائض است اما اگر انسان با بصیرت و آگاهی وارد علم و سایر حرفه ها و کارها نشود، در کنار مزایایی که دارد، او را دچار غفلت خواهد کرد و تمام فکر و تلاش انسان معطوف به همین مسائل می شود و به موضوعات اخلاقی توجهی نخواهد داشت.

آیت الله شب زنده دار با تأکید بر این که انسان باید نسبت به رفع رذائل اخلاقی اهتمام داشته باشد، گفت: باید توجه داشته باشیم چگونه باید رذائل را از خود بزداییم و خوبی ها و محاسن را جایگزین آن کنیم، برای سعادتمندی باید محاسن اخلاقی را در خود تقویت کنیم.

وی افزود: در دنیای پر از غوغای امروز با توجه به اخلاق دینی و محاسن اخلاقی باید سعادت اخروی خود را تأمین کنیم، مکارم اخلاقی افزون بر این که جهان ابدی انسان را به قله می برد، در دنیا هم آثار فراوانی دارد، اگر اسلام توانست در مدت اندکی در محیط عجیب حجاز گسترش پیدا کرده و انسان های بی نظیری تربیت کند به برکت همین مکارم و محاسن اخلاق در رسول گرامی اسلام(ص) است.

عضو فقهای شورای نگهبان اظهار داشت: ولو این که برخی مکارم و محاسن اخلاقی جزء واجبات و برخی رذائل جزء محارم نیست اما اگر انسان به آن ها اهتمام داشته باشد خیلی بالا می رود و برای دریافت امور عالی آماده می شود.

وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب شخصیتی نمونه در این زمینه ها هستند، با وجود این که دارای مقام هستند اما تواضع دارند و خود را در مسؤولیت نباختند، مکارم اخلاقی به اندازه ای انسان را بالا می برد که انسان متوجه مسائلی می شود که دیگران توانایی آن را ندارند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ابراز داشت: باید مراقب باشیم که دچار غفلت نشویم و با اهتمام به محاسن اخلاقی سعادت خود را در دنیا و آخرت تأمین کنیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

آیت‌الله جنتی: سواستفاده رژیم‌صهیونیستی از وضعیت این روزهای سوریه جنایت بزرگی است/ آمریکا و هم‌پیمانانش باید پاسخگو باشند

آیت‌الله یزدی از ابتدای نهضت اسلامی نقش مهمی در روشنگری‌ها داشت/ در مقابل انحرافات و جریان نفوذ فریاد می‌کشید

باید نسبت به رعایت احکام دین تعصب داشته باشیم/مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با رسیدن به نقطه مطلوب، الگوی خوبی برای جهان اسلام خواهد بود

بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

جدیدترین آثار پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

فیلم|حضور دکتر طحان‌نظیف در نشست علمی «حقوق ملت در قانون اساسی» در دانشگاه شهید باهنر

دکتر طحان نظیف: جریان دانشجویی همواره در تحولات اجتماعی ایران حضور موثر داشته/ قانون اساسی ترسیم کننده آرمان‌های جنبش دانشجویی است

سخنان آیت‌الله مدرسی یزدی پیرامون برخی مسائل روز

عَلَم مبارزه با استکبار از دست دانشجویان نمی‌افتد

نخستین شماره ماهنامه خبری پژوهشی پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

پربازدید ها

سومین دوره آزمون ملی قانون اساسی برگزار می‌شود

آزمون ملی قانون اساسی چیست؟

«حتی اعدام هم برای اینها کم است»

الزامات و بایسته‌های اصلاح ساختار بودجه

نشست علمی«ظرفیت‌های شورای نگهبان و هیأت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام در اصلاح ساختار بودجه با نگاهی بر لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور»

دکتر مولابیگی: قانون اساسی کشورمان مبتنی بر جهان‌بینی اسلامی است و اقتباسی نیست

دکتر طحان‌نظیف: «قانون اساسی» محور تعامل قوا و سند انسجام ملی است

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه شهید باهنر کرمان

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه الزهرا (س)

فیلم|حضور دکتر طحان نظیف در برنامه «صف اول» به مناسبت سالروز تصویب قانون اساسی