کد خبر: ۴۹۷
تاریخ انتشار: ۰۶ خرداد ۱۳۸۶ - ۱۴:۰۳- 27 May 2007
در دیدار اعضای شورای‌ ایدئولوژی اسلامی پاکستان با آیت‌الله جنتی تأکید شد؛
اعضای شورای ایدئولوژی اسلامی پاکستان با آیت‌الله جنتی دبیر شورای‌نگهبان دیدار و گفتگو کردند.

به گزارش اداره کل روابط‌عمومی شورای‌نگهبان، در این دیدار آیت‌الله جنتی با اشاره به ضرورت اتحاد و انسجام کشورهای اسلامی به ویژه در برابر تهدیدات دشمنان تصریح کرد: جمهوری اسلامی مبنای سیاستهای خود را بر وحدت کشورهای اسلامی استوار کرده است. چرا که هر چه تفرقه داشته باشیم از اسلام و قرآن دور شده‌ایم.
دبیر شورای‌نگهبان ضمن اشاره به منافع کشورهای غربی از تشدید اختلافات در جوامع اسلامی گفت: دشمنان سعی کردند ما را از اسلام جدا کنند ما باید سعی کنیم به حکومت "الله" برگردیم بنابراین قوانین کشورهای اسلامی باید با اسلام منطبق باشد.
وی با تشریح روند تطبیق قوانین موضوعه با اسلام و راهکارهای صیانت از قانون‌اساسی جمهوری اسلامی ایران در شورای‌نگهبان گفت: شبهه‌ای که دشمنان القاء کرده بودند این بود که اسلام امروز نمی‌تواند کشورها را اداره کند. بنابراین مسأله جدایی دین از سیاست را مطرح کردند. اما علمای بزرگ اسلام از جمله حضرت امام خمینی‌ (ره) تأکید کردند که اسلام برای همه شؤون زندگی احکام دارد و امکان ندارد دین از سیاست جدا باشد.
دبیر شورای‌نگهبان با تأکید بر مفتوح بودن باب اجتهاد یادآور شد: به نص پیامبر (ص) علما می‌توانند احکام اسلام را با مقتضیات زمان پیاده کنند.
وی ضمن استقبال از برگزاری چنین دیدارهایی، تشکیل محافلی از علمای اسلام برای تطبیق قوانین با فقه اسلامی را موجب استفاده از تجربیات اندیشمندان ارزیابی کرد و گفت: به ویژه فرق مذاهب اسلامی در مسائل بین‌المللی، سیاسی و ... می‌توانند با یکدیگر تعامل و همکاری داشته باشند. 


در این دیدار محمد خالد مسعود رئیس شورای ایدئولوژی اسلامی پاکستان نیز با برشمردن اشتراکات فرهنگی و تاریخی دو کشور پاکستان و ایران گفت: استعمار سعی کرد دو کشور را از هم دور کند. کشورهای غربی منافع خود را در تحکیم اختلاف کشورهای اسلامی و فرقه و مذاهب اسلامی می‌بینند.
وی تصریح کرد: انقلاب اسلامی به ما این سه نکته را یادآور شد که "قدرت اصلی ما در اسلام است"، "ما تا وحدت نداشته باشیم نمی‌توانیم با دشمنان اسلام مبارزه کنیم"، "بنابراین باید فراتر از توقعات فرقه‌ای به اشتراکات توجه کنیم".
رئیس شورای‌ ایدئولوژی اسلامی پاکستان ضمن تشریح جایگاه این شورا در نظام سیاسی کشورش گفت: این شورا در سال 1962 میلادی ایجاد شد و جایگاه آن مانند شورای‌نگهبان است. اما بیشتر نقش مشاوره‌‌ای برای حکومت پاکستان دارد.
وی افزود: یکی از وظایف این شورا بازنگری در قوانین است و قوانینی را که با اسلام مغایرت دارد را مشخص کرده و نظر خود را هم اعلام می‌کند.
وی گفت: از 1962 میلادی این شورا 30 هزار قانون را بازنگری کرده و طی 72 گزارش، نسبت این قوانین را با احکام اسلامی تشریح کرده است. از سال 2004 این شورا به این نتیجه رسیده که گزارش‌ها و توصیه‌های ارشادی خود را برای اصلاح قوانین و تطبیق آنها با احکام اسلامی به طور علنی، اعلام کند.
وی خواستار تبادل تجربیات شورای ایدئولوژی اسلامی پاکستان و شورای‌نگهبان شد و گفت: خوشحال می‌شویم که از مباحث شما در مسائل فقهی و حقوقی استفاده کنیم.
رئیس شورای ایدئولوژی اسلامی پاکستان با اشاره به اندیشه‌های شهید مطهری گفت: خوشبختانه علمای اسلامی در ایران هم با فلسفه غرب آشنا هستند و هم به میراث اسلامی احاطه دارند و به خوبی توانسته‌اند نحوه پیاده شدن احکام اسلامی را در دنیای مدرن تبیین کنند.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار

ادای احترام به پرچم بارگاه رضوی در شورای نگهبان

طرح «مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی» در حال بررسی است/ توقعات از یک طرح و لایحه بالا برده نشود/ آغاز بررسی طرح «اصلاح قانون انتخابات» در شورای نگهبان

نگاه بین‌المللی در پاسخ به شبهات لحاظ شود

دومین دوره آموزشی حقوق اساسی ویژه دانشجویان خارجی مقیم ایران

قانون باید شفاف و بدون ابهام باشد/ ضرورت اولویت‌بندی طرح‌ها و لوایح

ادامه بررسی طرح «اصلاح قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی»و طرح «مالیات بر سوداگری و سفته بازی» در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

متهم کردن نظام اسلامی به ضد زن بودن حماقت است

دکتر طحان نظیف روز دزفول روز مقاومت و پایداری را گرامی داشت

بررسی نظریه عدالت در جمهوری اسلامی در پژوهشکده شورای نگهبان

اینفوگرافی|نیروهای مسلح در قانون اساسی

پربازدید ها

تایید طرح نقل و انتقال سوابق بیمه یا بازنشستگی بین صندوق‌های بازنشستگی و تجمیع سوابق بیمه‌ای اشخاص

تایید طرح اصلاح قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

نظر شورای نگهبان درباره طرح حمایت از مالکیت صنعتی

نظر شورای نگهبان درباره طرح تشکیل سازمان پدافند غیرعامل کشور

نظر شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس و دولت + جزئیات

سیاست‌های کلی انتخابات، نظام مسائل انتخابات است/ راهبردهای مشارکت، امنیت، سلامت و رقابت دغدغه و نگاه مشترک ماست

شغل معلمی تبلور آگاهی بخشی است/ حل مشکلات جامعه کارگری و رعایت حقوق آنها یکی از ملزومات رشد تولید است

دکتر کدخدایی: همه پرسی نمی‌تواند حلال تمامی مشکلات باشد/ توصیه رهبری به شورای نگهبان در انتخابات ۸۸ چه بود؟

تاکید مجدد سخنگوی شورای نگهبان بر مبنا قراردادن سیاست‌های کلی در اصلاح قانون انتخابات/ نظام انتخاباتی پیشنهادی بر مدار «مشارکت» و «فراگیری» باشد

بازدید سخنگوی شورای نگهبان از نمایشگاه کتاب و گفتگو با ناشران و نویسندگان/ دکتر طحان‌نظیف «خاتون و قوماندان» خرید و به گلایه‌ مردم از گرانی کتاب گوش داد