کد خبر: ۴۴۶۲
تاریخ انتشار: ۰۴ مهر ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۷- 25 September 2016

نگاهی اجمالی به زندگی مرحوم «حسن فاخری» عضو حقوقدان اسبق شورای نگهبان

آقای فاخری مجموعاً به مدت 12 سال به عنوان عضو حقوقدان در شورای نگهبان خدمت کرد و غیر از حضور در شورای نگهبان دارای سوابقی درخشان، مفید و مؤثری در نظام جمهوری اسلامی ایران بود.
به گزارش اداره کل روابط عمومی شورای نگهبان، آقای حسن فاخری از حقوقدانان قدیمی و اسبق شورای نگهبان به سال 1302 در شهر تهران دیده به جهان گشود. ایشان بعد از پیروزی انقلاب در سنگرهای مختلف به ارائه خدمتگزاری مشغول شدند.
وی در تیرماه سال 1362 که سمت معاون اولی دادستان کل کشور را بر عهده داشت از سوی شورایعالی قضایی به همراه هشت حقوقدان دیگر[1] جهت انتخاب سه حقوقدان شورای نگهبان به مجلس شورای اسلامی معرفی گردید.
25 تیر ماه سال 1362 مصادف بود با زمان تغییر نیمی از اعضای شورای نگهبان؛ چه آنکه بر اساس اصل 92 قانون اساسی: «اعضای شورای نگهبان برای مدت شش سال انتخاب می‌شوند ولی در نخستین دوره پس از گذشتن سه سال، نیمی از اعضای هر گروه به قید قرعه تغییر می‌یابند و اعضای تازه‌ای به جای آنها انتخاب می‌شوند.»
با توجه به قرعه‌ی به عمل آمده، از حقوقدانان، عضویت آقایان: مهدی هادوی، محسن هادوی و گودرز افتخار جهرمی به پایان می‌رسد.
در جلسه‌ی مورخ 1362/4/30 دوره‌ی اول مجلس شورای اسلامی، انتخاب سه حقوقدان از بین نُه حقوقدان معرفی‌شده جهت عضویت در شورای نگهبان در دستور کار مجلس قرار می‌گیرد؛ که پس از رأی‌گیری، آقای حسن فاخری به همراه آقایان: خسرو بیژنی و سید جلال‌الدین مدنی کرمانی حائز اکثریت آراء شده و به عضویت شورای نگهبان در می‌آیند.
نخستین دوره‌ی عضویت آقای فاخری در شورای نگهبان در تاریخ 1368/4/25 به پایان ‌رسید و مجدداً به همراه پنج حقوقدان دیگر[2] از سوی قوه‌ی قضائیه، جهت عضویت در شورای نگهبان به سومین دوره‌ی مجلس شورای اسلامی معرفی ‌شد و در جلسه‌ی مورخ 1368/4/25، نمایندگان مجدداً آقای حسن فاخری را به همراه آقایان: حسن حبیبی و احمد علیزاده به عنوان عضو حقوقدان شورای نگهبان برگزیدند.
پس از پایان این دوره در تاریخ 1374/4/25، آقای فاخری مجدداً برای عضویت در شورای نگهبان به چهارمین دوره مجلس شورای اسلامی معرفی ‌شد که در جلسه‌ی مورخ 1374/4/21، موفق به کسب اکثریت آراء نشد. آقای فاخری سه سال بعد (1377) مجدداً به مجلس معرفی می‌شود که پس از رأی‌گیری در جلسه‌ی مورخ 1377/4/17 دوره‌ی پنجم مجلس شورای اسلامی حائز اکثریت نشد.


آقای فاخری مجموعاً به مدت 12 سال (دو دوره)[3] در شورای نگهبان به عنوان عضو حقوقدان شورای نگهبان خدمت کرد. وی غیر از حضور در شورای نگهبان دارای سوابقی درخشان، مفید و مؤثری در نظام جمهوری اسلامی ایران بود. از جمله این سوابق می‌توان به معاون اولی دادستان کل کشور، دادیاری دیوان عالی کشور، مستشاری دیوان عالی کشور، رئیس اداره عفو و بخشودگی دادگستری و رئیس شعبه پنجم دیوان عالی کشور نیز اشاره نمود.
وی در عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی و ورزشی نیز فعال بود و سال‌ها پیش با جمعی از علاقه‌مندان به فوتبال در تأسیس باشگاه فرهنگی ورزشی شاهین، ایفای نقش کرد. این باشگاه بعدها به پرسپولیس تغییر نام داد. آقای فاخری همچنین از مؤسسان انجمن اسلامی دادگستری بود و در بحبوحه‌ی پیروزی انقلاب اسلامی در هماهنگ‌سازی محیط دادگستری‌ها با نظام نوپای اسلامی نقش مؤثری داشت.
و بالاخره ایشان در یکم مهر ماه 1395 دعوت حق را لبیک گفته و به لقاءالله پیوست. روحش شاد و یادش گرامی.

---------------------------

[1]. آقایان: محمود فهیمی، یوسف ایزدیان، غلامحسین صادقی قهاری، خسرو بیژنی، سیدجلال‌الدین مدنی کرمانی، محمدمهدی خاکپور، حسین دادگر و قاسم پروند.

[2]. آقایان: حسن حبیبی، احمد علیزاده، حسین شایگان، محمود فهیمی و حسین دادگر.

[3]. از تاریخ 1362/4/26 تا تاریخ 1374/4/25.
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۰ دی ۱۴۰۴

آیت‌الله جنتی: حل مشکلات معیشتی مردم، وظیفه مسئولان است/ سیره امام علی (ع) میزان سنجش حق‌مداری افراد و حکومت‌هاست

گزارش تصویری دیدار سخنگوی شورای نگهبان با خانواده شهید ناظر «علیرضا جلالی‌فر»

دیدار سخنگوی شورای نگهبان با شهید ناظر «علیرضا جلالی‌فر»؛ شهیدی که جلوه‌ای از عشق و اخلاق علوی در میان ناظران انتخاباتی بود/ دکتر طحان‌نظیف: ملت ایران مسیر عزت را در وحدت و قوی شدن یافته‌اند

هنر الهی، مسیر نجات انسان از مادیت و انحراف است

دعا‌های ماه رجب راه‌های بلند کمال را مقابل انسان می‌گشاید

تاکید سخنگوی شورای نگهبان به هیئت‌های نظارت انتخاباتی: دفاعیات داوطلبان شنیده و دلایل به آنها توضیح داده شود

دکتر صادقی‌مقدم: شورای نگهبان آمادگی کامل برای نظارت بر انتخابات‌های میان‌دوره‌ای در اردیبهشت ۱۴۰۵ دارد

هر اقدام علیه نظام اسلامی پاسخی قاطع در پی خواهد داشت

ضرورت بازخوانی عالمانه میراث فقهی و اصولی آیت‌الله میلانی

پربازدید ها

اولین جلسه هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس و خبرگان برگزار شد؛ انتخاب رئیس، نایب‌رئیس، سخنگو، دبیر و منشی

تکریم «امین مردم» در خانه «سردار گمنام»؛ روایت دیدار سخنگوی شورای نگهبان با خانواده شهید طیب‌مسعود/ دکتر طحان‌نظیف: مجاهدت شهدا، مردم ایران را در جهان سربلند کرد

آیت‌الله جنتی: قوی کردن بنیه علمی و اعتقادی، بهترین راه مقابله با هجمه‌های فرهنگی است/ سیره امام هادی(ع)، تبدیل هوشمندانه تهدید‌ها به فرصت بود

تاکید آیت‌الله جنتی بر تقویت وحدت حوزه و دانشگاه/ شورای نگهبان از پشتوانه مجامع علمی بهره می‌برد و پژوهش نقش کلیدی در اتقان نظرات این نهاد دارد

دکتر پروین: اندیشه‌های آیت‌الله نائینی، نقش برجسته‌ای در تبیین حکمرانی اسلامی و مردم‌سالاری دینی دارند

«لایحه دوفوریتی الزامات و احکام مورد نیاز قوانین بودجه‌های سنواتی» تایید شد

تاکید سخنگوی شورای نگهبان به هیئت‌های نظارت انتخاباتی: دفاعیات داوطلبان شنیده و دلایل به آنها توضیح داده شود

از نجف تا شورای نگهبان؛ نگاهی به نقش آیت‌الله هاشمی‌شاهرودی در پاسداری از اسلامیت و جمهوریت نظام

بررسی اساسنامه سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

دیدار سخنگوی شورای نگهبان با خانواده سردار شهید «جواد پوررجبی» که خانوادگی ناظر انتخابات بودند/ دکتر طحان‌نظیف: سبک زندگی شهیدانِ جنگ ۱۲ روزه الگوی عملی برای آینده‌سازان وطن است