کد خبر: ۴۴۶۲
تاریخ انتشار: ۰۴ مهر ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۷- 25 September 2016
آقای فاخری مجموعاً به مدت 12 سال به عنوان عضو حقوقدان در شورای نگهبان خدمت کرد و غیر از حضور در شورای نگهبان دارای سوابقی درخشان، مفید و مؤثری در نظام جمهوری اسلامی ایران بود.
به گزارش اداره کل روابط عمومی شورای نگهبان، آقای حسن فاخری از حقوقدانان قدیمی و اسبق شورای نگهبان به سال 1302 در شهر تهران دیده به جهان گشود. ایشان بعد از پیروزی انقلاب در سنگرهای مختلف به ارائه خدمتگزاری مشغول شدند.
وی در تیرماه سال 1362 که سمت معاون اولی دادستان کل کشور را بر عهده داشت از سوی شورایعالی قضایی به همراه هشت حقوقدان دیگر[1] جهت انتخاب سه حقوقدان شورای نگهبان به مجلس شورای اسلامی معرفی گردید.
25 تیر ماه سال 1362 مصادف بود با زمان تغییر نیمی از اعضای شورای نگهبان؛ چه آنکه بر اساس اصل 92 قانون اساسی: «اعضای شورای نگهبان برای مدت شش سال انتخاب می‌شوند ولی در نخستین دوره پس از گذشتن سه سال، نیمی از اعضای هر گروه به قید قرعه تغییر می‌یابند و اعضای تازه‌ای به جای آنها انتخاب می‌شوند.»
با توجه به قرعه‌ی به عمل آمده، از حقوقدانان، عضویت آقایان: مهدی هادوی، محسن هادوی و گودرز افتخار جهرمی به پایان می‌رسد.
در جلسه‌ی مورخ 1362/4/30 دوره‌ی اول مجلس شورای اسلامی، انتخاب سه حقوقدان از بین نُه حقوقدان معرفی‌شده جهت عضویت در شورای نگهبان در دستور کار مجلس قرار می‌گیرد؛ که پس از رأی‌گیری، آقای حسن فاخری به همراه آقایان: خسرو بیژنی و سید جلال‌الدین مدنی کرمانی حائز اکثریت آراء شده و به عضویت شورای نگهبان در می‌آیند.
نخستین دوره‌ی عضویت آقای فاخری در شورای نگهبان در تاریخ 1368/4/25 به پایان ‌رسید و مجدداً به همراه پنج حقوقدان دیگر[2] از سوی قوه‌ی قضائیه، جهت عضویت در شورای نگهبان به سومین دوره‌ی مجلس شورای اسلامی معرفی ‌شد و در جلسه‌ی مورخ 1368/4/25، نمایندگان مجدداً آقای حسن فاخری را به همراه آقایان: حسن حبیبی و احمد علیزاده به عنوان عضو حقوقدان شورای نگهبان برگزیدند.
پس از پایان این دوره در تاریخ 1374/4/25، آقای فاخری مجدداً برای عضویت در شورای نگهبان به چهارمین دوره مجلس شورای اسلامی معرفی ‌شد که در جلسه‌ی مورخ 1374/4/21، موفق به کسب اکثریت آراء نشد. آقای فاخری سه سال بعد (1377) مجدداً به مجلس معرفی می‌شود که پس از رأی‌گیری در جلسه‌ی مورخ 1377/4/17 دوره‌ی پنجم مجلس شورای اسلامی حائز اکثریت نشد.


آقای فاخری مجموعاً به مدت 12 سال (دو دوره)[3] در شورای نگهبان به عنوان عضو حقوقدان شورای نگهبان خدمت کرد. وی غیر از حضور در شورای نگهبان دارای سوابقی درخشان، مفید و مؤثری در نظام جمهوری اسلامی ایران بود. از جمله این سوابق می‌توان به معاون اولی دادستان کل کشور، دادیاری دیوان عالی کشور، مستشاری دیوان عالی کشور، رئیس اداره عفو و بخشودگی دادگستری و رئیس شعبه پنجم دیوان عالی کشور نیز اشاره نمود.
وی در عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی و ورزشی نیز فعال بود و سال‌ها پیش با جمعی از علاقه‌مندان به فوتبال در تأسیس باشگاه فرهنگی ورزشی شاهین، ایفای نقش کرد. این باشگاه بعدها به پرسپولیس تغییر نام داد. آقای فاخری همچنین از مؤسسان انجمن اسلامی دادگستری بود و در بحبوحه‌ی پیروزی انقلاب اسلامی در هماهنگ‌سازی محیط دادگستری‌ها با نظام نوپای اسلامی نقش مؤثری داشت.
و بالاخره ایشان در یکم مهر ماه 1395 دعوت حق را لبیک گفته و به لقاءالله پیوست. روحش شاد و یادش گرامی.

---------------------------

[1]. آقایان: محمود فهیمی، یوسف ایزدیان، غلامحسین صادقی قهاری، خسرو بیژنی، سیدجلال‌الدین مدنی کرمانی، محمدمهدی خاکپور، حسین دادگر و قاسم پروند.

[2]. آقایان: حسن حبیبی، احمد علیزاده، حسین شایگان، محمود فهیمی و حسین دادگر.

[3]. از تاریخ 1362/4/26 تا تاریخ 1374/4/25.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار

نقش مردم از نظام قابل جدایی نیست/ اداره امور کشور بر اساس انتخابات است

بیانیه شورای نگهبان: قانون اساسی تبلور اراده مردم در مسیر تحقق احکام اسلام است

آیت‌الله کعبی: قانون اساسی محصول فقه اهل‌بیت (ع) است/ این فقه ساز و کار حقوقی پیدا کرده است

دکتر پروین: بن‌بستی در قانون اساسی وجود ندارد/ مردم ۲ بار به این قانون رای دادند

چالش جدید سخنگو برای روز «قانون اساسی»/ کدام اصل قانون اساسی را برای مسئولان در دفترشان قاب می‌کنید؟

روند بررسی صلاحیت‌ها از زبان سخنگوی شورای نگهبان/ فصل «ملت» یکی از وجوه قابل افتخار قانون اساسی است

فیلم|حضور دکتر طحان نظیف در برنامه «صبحانه ایرانی» به مناسبت سالروز تصویب قانون اساسی

گزارش تصویری مراسم بزرگداشت سالروز تصویب قانون اساسی

کتب صوتی «قانون اساسی» و «محشای قانون اساسی» رونمایی شد و برگزیدگان رقابت شبیه‌سازی شورا معرفی شدند/ دکتر کدخدایی: ترویج قانون اساسی مورد توجه جدی است

سومین دوره رقابت علمی شبیه‌سازی شورای نگهبان به پایان رسید

پربازدید ها

راه‌اندازی "سامانه داوطلب" برای ارتباط بهتر داوطلبان انتخابات مجلس با شورای نگهبان

اطلاعیه شماره ۲ هیات مرکزی نظارت دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی

اطلاعیه شماره ۱ هیات مرکزی نظارت بر انتخابات‌های مجلس شورای اسلامی

آغاز بررسی صلاحیت‌ها در هیات‌های نظارت/ ۵۲۸۸ داوطلب انتخابات مجلس اعتراض کردند

نظر شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس و اساسنامه‌های دولت + جزئیات

توضیحات سخنگوی شورای نگهبان درباره فرآیند‌های انتخابات خبرگان همزمان با آغاز ثبت‌نام‌ها/ مهلت هیات‌های اجرایی انتخابات مجلس ۱۸ آبان پایان می‌یابد/ هزینه‌های انتخاباتی کاندیدا‌های مجلس سقف دارد

۴ اساسنامه دولتی در شورای نگهبان تایید شد/ پاکدستی و سلامت اقتصادی داوطلبان برای شورای نگهبان مهم است

دیدار فقها و حقوقدانان شورای نگهبان با رهبر معظم انقلاب

مراسم ترحیم همسر آیت‌الله جنتی برگزار شد

معترضان به بررسی صلاحیت‌ها در هیات‌های اجرایی چه کنند؟