کد خبر: ۳۴۳
تاریخ انتشار: ۰۵ بهمن ۱۳۸۵ - ۱۴:۰۱- 25 January 2007
سخنگوی شورای‌نگهبان :
سخنگوی شورای‌نگهبان گفت: برخوردار نبودن از قوانین جامع، روشن و شفاف در حیطه انتخابات و تبیین نشدن وظایف نهاد نظارتی و اجرایی و سایر نهادها از جمله مشکلات برگزاری انتخابات است.
دکتر عباسعلی کدخدایی در گفتگو با روزنامه اطلاعات افزود: انتخاب افراد اصلح و اعلام آنها به مردم برای کسب آرا مسأله بسیار مهمی است که واکنش‌هایی را به دنبال دارد و طبعاً کسانی که آرا‌ به نفع آنها نباشد، اعتراض و نارضایتی خود را ابراز می‌کنند و گاهی نهاد ناظر را متهم به جانبداری از برخی رقبا و احزاب خود می‌کنند.
وی افزود: زمانی که وظیفه نظارتی بر عهده مرجع و نهاد نظارتی گذاشته می‌شود اگر مرجع نظارت وظیفه خود را به نحو احسن انجام ندهد، به مردم خیانت کرده و حقوق شهروندان را نقض کرده است.
سخنگوی شورای‌نگهبان با بیان این که قانون خوب می‌تواند مؤلفه اساسی برای برگزاری انتخابات باشد و لازم است که قوانین هر چند سال یک بار به دلیل تغییرات و سیر تکاملی جامعه دچار دگرگونی شود، افزود: در مجموع قوانین انتخاباتی فقط در خصوص مجلس شورای اسلامی 26 مورد اصلاحیه داشته و به طور تقریبی هر سال یک اصلاحیه بر قانون انتخابات داشته‌ایم که نشان می‌دهد پیش‌بینی ها و عمق لازم نسبت به تصویب مصوبات در نظر گرفته نشده است.
وی تأکید کرد: برای تصویب قانون در زمینه انتخابات نیازمند برنامه ده ساله یا بیست ساله در کشور هستیم تا این روند کمتر دچارتغییر شود.
وی گفت: قوانین مربوط به انتخابات ریاست جمهوری، خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی قوانین بسیار قدیمی هستند و باید نگاه کلان‌نگری را در همه ابعاد داشته باشند.
وی ارتقای سن رأی‌دهندگان را از 15 به 18 سال بسیار مثبت دانست و گفت: تصویب این قانون در مجلس شورای اسلامی در ثبات سیاسی کشور بسیار مفید خواهد بود.
وی یادآور شد: مواردی در قوانین وجود دارد که مربوط به گذشته است و لازم نیست که به آن بپردازیم و باید از آن استخراج شود و موارد جدیدی است که لازم است الحاق انجام شود.
دکتر کدخدایی افزود: مواردی مانند شرایط داوطلبان و احراز صلاحیت آنان در قوانین ما بسیار گنگ و مبهم رها شده است و شورای‌نگهبان مجبور است به استناد اصل 99 قانون‌اساسی راساً وارد شود.
وی در خصوص گرایش کاندیداهای انتخابات به احزاب و تأثیر آن در رد صلاحیت‌ها گفت: افراد معمولاً دارای یک رویکرد سیاسی هستند و شورای‌نگهبان فارغ از گروه، جناح و حزب صلاحیت آنها را بررسی می‌کند و در انتخابات اخیر خبرگان کسانی که انتخاب شدند، از احزاب و گروههای مختلف بودند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار

اعضای شورای نگهبان بر لزوم رعایت دقیق قانون تاکید کردند/ وزرای کشور و اطلاعات از آمادگی دولت برای برگزاری انتخابات خبر دادند

گزارش تصویری اولین همایش اعضای هیات‌های نظارت استانی سراسر کشور

دکتر صادقی مقدم: شبکه نظارت مردمی مدافعان حریم مردم‌سالاری دینی هستند

دکتر کدخدایی: نظریه «مردم‌سالاری دینی» رهبر معظم انقلاب شایسته تولید ادبیات دانشگاهی است/ دشمنان به دنبال تغییر اولویت‌ها و راهبردهای کشور هستند

اعلام آمادگی وزیر اطلاعات برای برگزاری انتخاباتی امن و سالم/ شورای نگهبان یک نهاد مرکزی برای حفظ ارزش‌ها و قانون اساسی است/ حذف ارز ترجیهی از اقدامات شجاعانه دولت بود

تاکید دکتر پروین بر رعایت حق‌ الناس در تمام مراحل انتخابات/ بررسی صلاحیت‌ها طبق قانون انجام می‌گیرد

آیت‌الله حسینی خراسانی خطاب به هیات‌های نظارت: ضمن حُسن‌خلق و مردم‌داری، باصلابت و قانونی عمل کنید

توصیه‌های‌ انتخاباتی سخنگوی شورای نگهبان به هیات‌های نظارت استانی؛ از رعایت قانون و بی‌طرفی تا ضرورت بهره‌مندی از سواد رسانه‌ای

وزیر کشور: همه طیف‌های فکری در پیش ثبت‌نام انتخابات مجلس شرکت کردند

دکتر ره‌پیک: انتخابات نقش مهمی در توسعه اقتدار و کسب جایگاه حقیقی در نظم جدید جهانی دارد

پربازدید ها

بخشی از ابهامات قبل برطرف شده ولی برخی همچنان باقی است

"طرح اصلاح ماده (۵) قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی" تایید شد

توضیحات سخنگوی شورای نگهبان درباره رد مصوبه کنکوری مجلس

طرح اصلاح تبصره (۵) ماده (۵) قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور مغایر با قانون اساسی شناخته شد

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۲۲ شهریور ۱۴۰۲

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۲۹ شهریور ۱۴۰۲

تایید لوایح ایجاد مناطق آزاد سرخس، دوغارون و مازندران

آغاز اولین همایش نظارت انتخاباتی شورای نگهبان در مشهد/ وزرای کشور و اطلاعات میهمانان روز اول

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۲ مهر ۱۴۰۲

آیت‌الله جنتی: برای تحقق ارزش‌های الهی در دوره انتظار باید مجاهدت کرد/ ضرورت برنامه‌ریزی برای مقابله با انحرافات فرهنگی