کد خبر: ۳۴۳
تاریخ انتشار: ۰۵ بهمن ۱۳۸۵ - ۱۴:۰۱- 25 January 2007
سخنگوی شورای‌نگهبان :
سخنگوی شورای‌نگهبان گفت: برخوردار نبودن از قوانین جامع، روشن و شفاف در حیطه انتخابات و تبیین نشدن وظایف نهاد نظارتی و اجرایی و سایر نهادها از جمله مشکلات برگزاری انتخابات است.
دکتر عباسعلی کدخدایی در گفتگو با روزنامه اطلاعات افزود: انتخاب افراد اصلح و اعلام آنها به مردم برای کسب آرا مسأله بسیار مهمی است که واکنش‌هایی را به دنبال دارد و طبعاً کسانی که آرا‌ به نفع آنها نباشد، اعتراض و نارضایتی خود را ابراز می‌کنند و گاهی نهاد ناظر را متهم به جانبداری از برخی رقبا و احزاب خود می‌کنند.
وی افزود: زمانی که وظیفه نظارتی بر عهده مرجع و نهاد نظارتی گذاشته می‌شود اگر مرجع نظارت وظیفه خود را به نحو احسن انجام ندهد، به مردم خیانت کرده و حقوق شهروندان را نقض کرده است.
سخنگوی شورای‌نگهبان با بیان این که قانون خوب می‌تواند مؤلفه اساسی برای برگزاری انتخابات باشد و لازم است که قوانین هر چند سال یک بار به دلیل تغییرات و سیر تکاملی جامعه دچار دگرگونی شود، افزود: در مجموع قوانین انتخاباتی فقط در خصوص مجلس شورای اسلامی 26 مورد اصلاحیه داشته و به طور تقریبی هر سال یک اصلاحیه بر قانون انتخابات داشته‌ایم که نشان می‌دهد پیش‌بینی ها و عمق لازم نسبت به تصویب مصوبات در نظر گرفته نشده است.
وی تأکید کرد: برای تصویب قانون در زمینه انتخابات نیازمند برنامه ده ساله یا بیست ساله در کشور هستیم تا این روند کمتر دچارتغییر شود.
وی گفت: قوانین مربوط به انتخابات ریاست جمهوری، خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی قوانین بسیار قدیمی هستند و باید نگاه کلان‌نگری را در همه ابعاد داشته باشند.
وی ارتقای سن رأی‌دهندگان را از 15 به 18 سال بسیار مثبت دانست و گفت: تصویب این قانون در مجلس شورای اسلامی در ثبات سیاسی کشور بسیار مفید خواهد بود.
وی یادآور شد: مواردی در قوانین وجود دارد که مربوط به گذشته است و لازم نیست که به آن بپردازیم و باید از آن استخراج شود و موارد جدیدی است که لازم است الحاق انجام شود.
دکتر کدخدایی افزود: مواردی مانند شرایط داوطلبان و احراز صلاحیت آنان در قوانین ما بسیار گنگ و مبهم رها شده است و شورای‌نگهبان مجبور است به استناد اصل 99 قانون‌اساسی راساً وارد شود.
وی در خصوص گرایش کاندیداهای انتخابات به احزاب و تأثیر آن در رد صلاحیت‌ها گفت: افراد معمولاً دارای یک رویکرد سیاسی هستند و شورای‌نگهبان فارغ از گروه، جناح و حزب صلاحیت آنها را بررسی می‌کند و در انتخابات اخیر خبرگان کسانی که انتخاب شدند، از احزاب و گروههای مختلف بودند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار

فتاح تجلی خیره‌کننده‌ای از ایمان و امید جوانان ایرانی

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۷ خرداد ۱۴۰۲

تاکید رهبری بر «ایمان» و «امید» براساس شناخت فرصت‌ها و تهدیدهاست

گفتمان امام(ره) گفتمان تجدید تمدن اسلامی بود

امام خامنه‌ای مقتدرانه جامعه اسلامی را رهبری می‌کنند

با گذشت ۳۴ سال از ارتحال امام خمینی(ره) همچنان آرمان‌های او در حال تحقق است

انقلاب بزرگ امام خمینی(ره) همچنان زنده و پویاست/ ضرورت مجاهدت برای تحقق آرمان‌ها و اصول مترقی قانون اساسی

دشمن به دنبال حذف تاریخ ارزشمند ملت‌ها است/نسل جوان را با چهره تابناک تاریخ معاصر آشنا کنیم

رهبر انقلاب مفسرِ عملیِ خط امام است/ قیام ۱۵ خرداد قیامی با انگیزه‌های خالص اسلامی بود

برکات پیدا و پنهان حرم مطهر امام رضا(ع) برای ایران و اهالی‌ش قابل شمارش نیست

پربازدید ها

تایید طرح نقل و انتقال سوابق بیمه یا بازنشستگی بین صندوق‌های بازنشستگی و تجمیع سوابق بیمه‌ای اشخاص

تایید طرح اصلاح قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

نظر شورای نگهبان درباره طرح حمایت از مالکیت صنعتی

نظر شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس و دولت + جزئیات

نظر شورای نگهبان درباره طرح تشکیل سازمان پدافند غیرعامل کشور

سیاست‌های کلی انتخابات، نظام مسائل انتخابات است/ راهبردهای مشارکت، امنیت، سلامت و رقابت دغدغه و نگاه مشترک ماست

دکتر ره‌پیک از نمایشگاه کتاب بازدید کرد؛ از خرید «عصرهای کریسکان» تا پاسخ به سوالات حقوقی و سیاسی مردم

بازدید سخنگوی شورای نگهبان از نمایشگاه کتاب و گفتگو با ناشران و نویسندگان/ دکتر طحان‌نظیف «خاتون و قوماندان» خرید و به گلایه‌ مردم از گرانی کتاب گوش داد

بررسی طرح «مالیات بر سوداگری و سفته بازی» در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

طرح «مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی» در حال بررسی است/ توقعات از یک طرح و لایحه بالا برده نشود/ آغاز بررسی طرح «اصلاح قانون انتخابات» در شورای نگهبان