کد خبر: ۳۰۶۹
تاریخ انتشار: ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۷:۳۴- 19 May 2013
یادداشت وارده؛

مسن ترین نامزد ادوار انتخابات چه کسی بود

بنا به حضور آیت الله هاشمی رفسنجانی در سن 79 سالگی در انتخابات یازدهم ریاست جمهوری، مقوله سن در انتخابات پیش رو اهمیت خاصی پیدا کرده است، چنان اهمیتی که آیت الله علم الهدی از شورای نگهبان می خواهد که شرط سنی را در بررسی صلاحیت نامزدها لحاظ کند اگرچه که در قانون انتخابات ریاست جمهوری محدودیت سنی برای نامزدها در نظر گرفته نشده است.



بنا به حضور آیت الله هاشمی رفسنجانی در سن 79 سالگی در انتخابات یازدهم ریاست جمهوری، مقوله سن در انتخابات پیش رو اهمیت خاصی پیدا کرده است، چنان اهمیتی که آیت الله علم الهدی از شورای نگهبان می خواهد که شرط سنی را در بررسی صلاحیت نامزدها لحاظ کند اگرچه که در قانون انتخابات ریاست جمهوری محدودیت سنی برای نامزدها در نظر گرفته نشده است. آیت الله هاشمی رفسنجانی با 79 سال سن در دوره یازدهم انتخابات و صادق طباطبایی با 34 سال سن در دوره اول انتخابات به ترتیب مسن ترین و جوان ترین نامزدهای ادوار انتخابات هستند.
جوان ترین نامزد انتخابات ریاست جمهوری در یازده دوره ای که از سال 58 تاکنون برگزار شده است صادق طباطبایی بوده است که در دوره اول با 36 سال سن وارد کارزار انتخاباتی شده بود. در آن دوره صادق خلخالی با 53 سال سن مسن ترین نامزد انتخابات ریاست جمهوری بود. ابوالحسن بنی صدر که در آن دوره حائز اکثریت آرا شد 46 ساله بود.
در انتخابات دوره دوم که دوم مردادماه سال 1360 و پس از عزل بنی صدر برگزار شد عباس شیبانی با 50 سال سن مسن ترین نامزد انتخابات بود. علی اکبر پرورش با 39 سال سن جوانترین نامزد انتخابات بود. محمد علی رجایی که در آن دوره حائز اکثریت آرا شده در دهه 40 عمر خود بود او 48 ساله بود. جالب آنکه در دوره سوم انتخابات ریاست جمهوری هم که بعد از ترور و شهادت محمد علی رجایی در همان سال 60 برگزار شد پیروز انتخابات باز هم در دهه 40 عمر خود بود.
آیت الله سید علی خامنه ای- رهبر معظم انقلاب- که در آن مقطع از سوی مردم به عنوان رئیس جمهور انتخاب شدند 42 سال سن داشتند. سیدرضا زواره ای با 43 سال سن مسن ترین نامزد آن دوره از انتخابات بود. علی اکبر پرورش و حسن غفوری فرد 38 و 39 ساله بودند. علی اکبر پرورش بعد از صادق طباطبایی در ردیف دوم جوانترین نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری قرار می گیرد.
در دوره چهارم هم آیت الله خامنه ای که در آن زمان 46 ساله بودند رای اکثریت را آوردند. در انتخابات سال 64 علاوه بر رهبر معظم انقلاب حبیب الله عسگراولادی و سید محمود کاشانی با یکدیگر رقابت می کردند که به ترتیب 53 و 43 ساله بودند.
دوره پنجم ریاست جمهوی در حالی برگزار شد که دیگر دوره پیروزی اعضای باشگاه نامزدهای چهل ساله به سرآمده بود.
آیت الله هاشمی رفسنجانی در دوره پنجم انتخابات ریاست جمهوری که در مردادماه سال 68 برگزار شد، با 55 سال سن پیروز انتخابات شد. عباس شیبانی رقیب او 58 ساله بود. در دوره ششم ریاست جمهوری هم آیت الله هاشمی رفسنجانی 59 ساله بود. جوانترین نامزد و در واقع جوانترین رقیب او در آن دوره احمد توکلی بود که 42 سال سن داشت.
انتخابات ریاست جمهوری سال 76 که به روی کارآمدن دولت اصلاحات انجامید دو نامزد 54 ساله داشت که رقابت اصلی هم بین همانها بود. سید محمد خاتمی و علی اکبر ناطق نوری رقیبان اصلی این انتخابات بودند. محمد محمدی ری شهری 51 ساله در آن زمان، و مرحوم سیدرضا زواره ای 59 ساله در آن زمان، از نامزدهای دیگر این انتخابات بودند.
در انتخابات هفتم که از لحاظ تعداد نامزدها هم – بعد از انتخابات دوره اول- رکورد ثبت کرد سید محمد خاتمی با 58 سال پیروز انتخابات شد. شهاب الدین صدر با 40 سال سن جوانترین و سید محمود کاشانی با 59 سال سن مسن ترین نامزدهای آن دوره بودند.
تیرماه 84 آیت الله هاشمی رفسنجانی در سن 72 سالگی باز وارد کارزار انتخاباتی شد. او مسن ترین نامزد آن دوره از انتخابات بود. محمود احمدی نژاد که پیروز آن انتخابات شد با 49 سال سن جوانترین نامزد انتخابات سال 84 بود.
4 سال بعد در انتخابات دهم مهدی کروبی رکورد مسن ترین نامزد را زد. او با 73 سال سن در این انتخابات حضور پیدا کرده بود. محمود احمدی نژاد 53 ساله بود و رقبای او میرحسین موسوی و محسن رضایی به ترتیب 68 و 55 سال سن داشتند.
جوانترین نامزد انتخابات پیش رو علیرضا زاکانی است که 48 ساله است.آیت الله هاشمی رفسنجانی 79 ساله است و محمد باقر قالیباف با 52 سال سن وارد کارزار انتخاباتی شده است. ولایتی و حداد عادل هر دو 68 ساله هستند. رضایی 59 ساله شده است و محمدرضا عارف 62 ساله است.

منبع: خبرگزاری مهر
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

تبریک دکتر طحان‌نظیف به‌مناسبت میلاد امام رضا (ع)

شماره پنجم و ششم اساسنامه منتشر شد

حضور پژوهشکده شورای نگهبان با ۴۰ اثر جدید در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

باید معارف دینی خود را به دنیا برسانیم

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در همایش «دادرسی اساسی و قانون‌گذاری»

دادرسی اساسی فرآیند صیانت از حاکمیت قانون اساسی در عرصه عمل است

دکتر طحان‌نظیف: زیرساخت نظامات مختلف مبتنی بر شریعت در حوزه‌های علمیه فراهم می‌شود/ ظرفیت‌سازی و پرورش نیرو‌های کارآمد متناسب با رسالت انقلابی وظیفه امروز حوزه است

حوزه و روحانیت بدون مردم معنا ندارند/ پیام و سخنرانی ۵ مرجع تقلید در همایش

بررسی اصلاحات مجلس شورای اسلامی بر «طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی» در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

برگزاری پنجمین پیش‌نشست همایش بین‌المللی «حقوق ملت و آزادی‌های مشروع»

پربازدید ها

چهل‌وهفتمین شماره فصلنامه دانش حقوق عمومی منتشر شد

دکتر صادقی‌مقدم: انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری همزمان با انتخابات شورا‌ها در اردیبهشت ۱۴۰۵ برگزار می‌شود

نباید سنت‌های کارآمد حوزه که قرن‌ها دارای نتایج درخشان بوده را فراموش کرد

دکتر پروین: تقویت شورا‌ها به معنای گسترش دموکراسی مشارکتی است

پیام تسلیت سخنگوی شورای نگهبان در پی حادثه بندرعباس

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

آیت‌الله جنتی: حادثه بندر شهید رجایی همه را داغدار کرد؛ همدلی مردم ایران تحسین برانگیز بود/ بدون اغماض با هرگونه قصور و تقصیری در این باره برخورد شود

پیام سخنگوی شورای نگهبان به مناسبت میلاد حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها و روز دختر

فعالان رسانه‌ای اخبار صحیح، متقن و مستند را منتشر نمایند/ تقدیر از امدادگران و اهداکنندگان خون

بررسی اصلاحات مجلس شورای اسلامی بر «طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی» در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان