کد خبر: ۲۹۳۲
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۸:۵۵- 02 February 2013
دکتر کدخدایی:

انتخابات در ایران همواره آزاد و فراتر از استانداردهای جهانی بوده و هست

سخنگوی شورای نگهبان، انتخابات در ایران را همواره آزاد و فراتر از استانداردهای جهانی عنوان کرد.



به گزارش اداره کل روابط عمومی شورای نگهبان، دکتر کدخدایی، در نشست خبری صبح امروز خود با اصحاب رسانه‌ها، ضمن تبریک میلاد مسعود حضرت ختمی مرتبت(ص) و امام صادق(ع) و گرامیداشت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران، از مقام شامخ حضرت امام خمینی(ره)، شهدا و ایثارگران دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس تجلیل کرد.
وی پس از تشریح فرجام آخرین مصوبات بررسی شده در شورای نگهبان به پرسش های خبرنگاران پاسخ گفت.
یکی از خبرنگاران با اشاره به اظهارات یکی از اشخاص مبنی بر لزوم انطباق انتخابات با استانداردهای جهانی، نظر دکتر کدخدایی را در این خصوص جویا شد که وی در پاسخ گفت: چنانکه پیشتر هم اعلام کرده‌ایم؛ انتخابات در جمهوری اسلامی ایران، همواره آزاد بوده و فراتر از معیارها و استانداردهای جهانی برگزار می‌شود.
وی تصریح کرد: با وجود استانداردهای قانون اساسی، سلامت و آزادی انتخابات کشورمان در سطحی است که نیازی به تطبیق انتخابات در کشورمان با استانداردهای جهانی و نظارت بین‌المللی نداریم.
یکی از خبرنگاران با اشاره به اخبار برخی از رسانه‌ها سوال کرد؛ آیا حضرت آیت الله جنتی درباره احتمال رد صلاحیت یکی از افراد در انتخابات ریاست‌جمهوری، پیامی به آقای احمدی نژاد داده است؟ که سخنگوی شورای نگهبان گفت: ملاک ما در بررسی صلاحیت‌ها، انطباق رفتار افراد با قانون است و بررسی صلاحیت داوطلبان پس از ثبت نام و در موعد مقرر صورت می‌گیرد.
خبرنگار دیگری با اشاره به نهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری و تأیید صلاحیت دو تن از داوطلبان با حکم حکومتی مقام معظم رهبری، سوال کرد که آیا ممکن است در این انتخابات نیز صلاحیت یک فرد خاص به همین ترتیب تأیید شود؟
سخنگوی شورای نگهبان تصریح کرد: ما پاسخگوی مواردی هستیم که در حدود اختیارات و اقدامات شورای نگهبان است. زیرا نه قرار است پیشگوئی کنیم و نه از عالم کائنات خبر بدهیم. شورای نگهبان، بر اساس قانون، رفتار داوطلبان را پس از ثبت نام و در موعد مقرر مورد بررسی قرار می‌دهد و درباره صلاحیت آنان اعلام نظر می‌کند.


خبرنگار واحد مرکزی خبر صدا و سیما از سخنگوی شورای نگهبان گلایه کرد که چرا درباره مصوبه «طرح ممنوعیت اشتغال به بیش از یک شغل» حاضر به گفتگو با این رسانه نشده است. دکتر کدخدایی گفت: تلاش می‌کنیم پس از بررسی و اعلام نظر شورای نگهبان به مجلس شورای اسلامی در خصوص یک مصوبه اظهار نظر کنیم.
وی افزود: متأسفانه در مواردی نمایندگان مجلس یا افرادی از دولت و رسانه ها وظیفه سخنگویی شورای نگهبان را انجام می دهند و پیش از اعلام نظر شورای نگهبان در خصوص آن اظهار نظر می‌کنند.
دکتر کدخدایی یادآور شد: تنها در دو مورد یعنی اصلاح قانون انتخابات و طرح ممنوعیت اشتغال به بیش از یک شغل، چون این مصوبات در گذشته سابقه داشت، اظهارنظر اجمالی درباره آن صورت گرفت تا بررسی آن در جلسه اعضای شورای نگهبان نهایی شود.
وی افزود: غیر از صدا و سیما، رسانه‌های دیگر هم پیگیر اعلام نظر شورا بودند و به آنها گفته شد نظر نهایی شورای نگهبان در نشست خبری امروز اعلام خواهد شد. مصوبه طرح ممنوعیت اشتغال به بیش از یک شغل، در جلسه چهارشنبه گذشته اعضای شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت و نظر شورا به مجلس شورای اسلامی ارسال شد و باید به ما حق بدهید که نظر نهایی شورا در نشست خبری امروز اعلام شود.
دکتر کدخدایی تصریح کرد: ما هم از دوستان صدا و سیما گلایه داریم در حالی که هنوز مصوبه در شورای نگهبان بررسی نشده بود، افرادی در صدا و سیما طی دو برنامه سیاسی و نه خبری، درباره آن اظهار نظر کرده و به انتقاد از نظر شورای نگهبان پرداختند و حتی در مقام تفسیر قانون اساسی برآمدند.
یکی از خبرنگاران درباره جایگاه قانونی سرپرست وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با توجه به مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی، سوال کرد که دکتر کدخدایی گفت: در این خصوص از شورای نگهبان درخواست تفسیر قانون اساسی شده است اما هنوز این موضوع در جلسه اعضای شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار نگرفته است.
سخنگوی شورای نگهبان درپاسخ به سوالی درباره ضرورت استعفای داوطلبان احتمالی ریاست‌جمهوری از مناصب کلیدی نیز گفت: قانون انتخابات، افرادی را که باید از مشاغل خود استعفا دهند را مشخص کرده است.
دکتر کدخدایی درباره فعالیت انتخاباتی زودهنگام برخی از داوطلبان احتمالی نیز گفت: آنچه بر عهده شورای نگهبان است تطبیق رفتار افراد با قانون است. اگر برخی از این رفتارها مغایر با قانون باشد و مثلا مصداق تبلیغات زودهنگام انتخاباتی باشد، هنگام بررسی صلاحیت‌ داوطلب، مورد توجه شورای نگهبان قرار خواهد گرفت و با افرادی که اقدامات مغایر با قانون داشته‌اند برخورد خواهد کرد.
سخنگوی شورای نگهبان درباره احتمال برگزاری انتخابات رایانه‌ای نیز گفت: شورای نگهبان هنوز با وزارت کشور توافقی در این خصوص نداشته است. اما آماده هستیم نظارت مؤثر و کارآمد بر انتخابات را تا جائی که وزارت کشور تجهیزات، امکانات و زیرساخت‌های انتخابات رایانه ای را مهیا کند، اعمال کنیم.
دکتر کدخدایی درباره فرجام نهائی لایحه قانون مجازات اسلامی نیز گفت: این لایحه ایرادات متعددی داشت که اغلب نیز شرعی بودند. بیشتر این ایرادات از سوی مجلس شورای اسلامی رفع شده و امیدواریم با رفع چند ایراد جزئی، مراحل پایانی این مصوبه نیز طی شود.
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۸ بهمن ۱۴۰۴

آیت‌الله جنتی: مقام معظم رهبری سدی شکست‌ناپذیر در برابر زیاده‌خواهی دشمنان است/ ضرورت جهاد تبیین در برابر جنگ شناختی و تحریف واقعیت‌ها

کتاب «آشنایی با حقوق اساسی ایران» به زبان انگلیسی و روسی منتشر شد

اندیشه مهدویت و انتظار در روح انقلاب اسلامی نهادینه است

«ایمان راسخ و عمیق» تنها چیزی که انسان را در برابر هجمه‌ها بیمه می‌کند

طرح استفساریه جزء (۱-۲) بند «الف» ماده (۴۶) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت تایید شد

کتاب عماد ملت، روایتی از تاریخچه عضویت حقوقدانان و فقهای شورای نگهبان منتشر شد

دکتر طحان‌نظیف: نیازمند قانونی جامع برای بررسی لایحه بودجه و تعیین حدود تغییرات آن در مجلس هستیم/ رویه‌ها و نظریات تفسیری شورای نگهبان منابعی دقیق و کارآمد هستند

آیت‌الله جنتی: بصیرت مومنانهِ مردم عامل شکست توطئه‌های دشمنان است/ تعرض به ولایت‌فقیه، تاوانی سنگین برای آمریکا و جامعه جهانی خواهد داشت

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱ بهمن ۱۴۰۴

پربازدید ها

بیانیه شورای نگهبان: تعرض به جایگاه ولایت فقیه عبور از خط قرمز مردم است و عواقب سنگینی در پی خواهد داشت

دکتر کدخدایی: آمریکا باید در مراجع بین‌المللی پاسخگوی جنایت‌های اخیر باشد

دکتر طحان‌نظیف: نیازمند قانونی جامع برای بررسی لایحه بودجه و تعیین حدود تغییرات آن در مجلس هستیم/ رویه‌ها و نظریات تفسیری شورای نگهبان منابعی دقیق و کارآمد هستند

دکتر طحان‌نظیف خبر داد؛ شهادت ۵ ناظر انتخاباتی در آشوب‌های اخیر/ آمادگی شورای نگهبان برای رسیدگی سریع به طرح مربوط به اعتراضات/ «امنیت» لازمه و پیش‌شرط اعتراض و حل مساله است

گفتگوی تلفنی سخنگوی شورای نگهبان با فرزند شهید ناظر «حاتم عبدی»/ دکتر طحان‌نظیف: اتحاد و آگاهی مردم بار دیگر موجب شکست دشمن شد

سخنگوی شورای نگهبان: آزمون کتبی انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان رهبری ۵ بهمن برگزار می‌شود

آیت‌الله جنتی: بصیرت مومنانهِ مردم عامل شکست توطئه‌های دشمنان است/ تعرض به ولایت‌فقیه، تاوانی سنگین برای آمریکا و جامعه جهانی خواهد داشت

بررسی «طرح حمایت از تولید کشاورزی و افزایش تاب‌آوری تأمین نیازهای غذایی در شرایط جنگی و بحرانی» در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

طرح استفساریه جزء (۱-۲) بند «الف» ماده (۴۶) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت تایید شد

حضور سخنگوی شورای نگهبان در مراسم تشییع شهدای جنگ تروریستی اخیر