کد خبر: ۲۸۰
تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۸۵ - ۱۶:۲۰- 17 December 2006

اظهار نظر شورای نگهبان ‪ درباره 13 مصوبه مجلس

شورای نگهبان ۱۳‬ مصوبه مجلس شورای اسلامی را مورد بررسی ‪ قرار داد و درباره آنها اظهار نظر کرد.
دکترعباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در جمع خبرنگاران گفت: لایحه "استفساریه قانون الزام دولت به اقدام قانونی به منظور ایجاد نظام هماهنگ و فراگیر پرداخت مستمری بازنشستگان"، از جمله لوایح مورد بررسی شورای نگهبان محسوب می‌شود.
به گفته کدخدایی، نظر شورای نگهبان در مورد این لایحه چنین است: "از آنجا که معلوم نیست واژه "بلی" در پاسخ استفساریه به کدام بندها برمی‌گردد و ابهام دارد، پس از رفع ابهام اظهارنظر خواهد شد."
سخنگوی شورای نگهبان توضیح داد که "در این لایحه الزام دولت به تقدیم لایحه در صورت لزوم، مغایر اصل ‪ ۷۴‬قانون اساسی شناخته شد."
وی درباره نتایج بررسی طرح "حمایت از حقوق و مسوولیت‌های زنان در عرصه‌های داخلی و بین‌المللی گفت: "نظر شورا در رابطه با طرح یاد شده این است که در ماده دو، یعنی الزام دولت به ارایه لایحه، مغایر اصل ‪ ۷۴‬قانون اساسی است."
کدخدایی با اشاره به اینکه لایحه "الحاق به کنوانسیون حفاظت از گونه‌های مهاجر وحشی"، از دیگر لوایحی بود که در شورای نگهبان بررسی شد، اظهار داشت:"با توجه به درج عبارت‌ها و واژه‌های مختلف غیرفارسی بکار گرفته شده در متن و پیوست‌های لایحه، این لایحه مغایر اصل ‪ ۱۵‬قانون اساسی شناخته شد." وی همچنین درباره لایحه "الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بین‌المللی هماهنگی کنترل‌های مرزی کالاها" گفت:"در این لایحه فقط اشکالات عبارتی توسط این شورا گرفته شد ولی این لایحه مغایر با موازین شرع و قانون اساسی نیست."
به گفته کدخدایی، "لایحه تصویب موارد حذف و اصلاح الحاق به اساسنامه و مقاوله‌نامه اتحادیه بین‌المللی مخابرات ( (ITU‬طی کنفرانس سران مختار (مراکش - ‪۲۰۰۲‬) و اجازه تسلیم اسناد آن در شورای نگهبان بررسی شد.
نظر شورای نگهبان در خصوص این لایحه چنین بوده است:"در بند (ج) حق شرط های دولت جمهوری اسلامی ایران، اگر مقصود مفاد ماده (‪ (۵۶‬اساسنامه باشد، مغایر اصل ‪ ۱۳۹‬قانون اساسی است."
کدخدایی درباره نتایج بررسی "لایحه موافقتنامه معاضدت حقوقی در امور مدنی و جزایی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری قرقیزستان" گفت که برخی مفاد ان خلاف موازین شرف است.
وی توضیح داد: "این لایحه از این جهت که اطلاق بسیاری مواد آن اعمال مقررات غیرمنطبق با موازین شرعی دولت طرف متعاهد را لازم‌الاجرا دانسته و نیز مواد متعددی از جمله ماده (‪ ،(۱۴‬مستلزم تایید صحت قوانین و صحت آیین دادرسی قوه قضاییه قرقیزستان و نیز ارجاع کارهای قضایی به دادگاه‌های کشور طرف متعاهد است که خود موجب اثر بر احکامی است که در آن دادگاه‌ها ولو بر خلاف ضوابط اسلامی صادر می‌شود، خلاف موازین شرع شناخته شد."
به گفته کدخدایی "لایحه معاهده انتقال محکومان بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت اوکراین" نیز خلاف موازین شرع شناخته شده زیرا "اطلاق بسیاری مواد آن اعمال مقررات غیر منطبق با موازین شرعی دولت طرف متعاهد را لازم‌الاجرا دانسته‌است."
وی افزود:"مواد متعددی از جمله بند چهار ماده ‪ ،۱۲‬ماده ‪ ،۱۳‬بند دو ماده ‪ ۱۵‬نیز مستلزم تایید صحت قوانین و صحت آیین دادرسی قوه قضاییه اوکراین و نیز ارجاع کارهای قضایی به دادگاه‌های کشور طرف متعاهد است که خود موجب اثر بر احکامی است که در آن دادگاه‌ها ولو بر خلاف ضوابط اسلامی صادر می‌شود".
سخنگوی شورای نگهبان به بررسی "لایحه معاهده استرداد مجرمان بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت اوکراین" اشاره کرد و آن را نیز خلاف موازین شرع توصیف کرد.
به گفته وی، بر اساس نظر شورای نگهبان درباره "لایحه موافقتنامه استرداد مجرمان بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری قرقیزستان"، خلاف موازین شرع بوده است.
وی علت این امر را همچون لوایح دیگر دانست که "در این لایحه نیز مواد متعددی، مستلزم تایید صحت قوانین و صحت آیین دادرسی قوه قضاییه قرقیزستان و ارجاع کارهای قضایی به دادگاه‌های کشور طرف متعاهد است که موجب اثر بر احکامی است که در آن دادگاه‌ها ولو بر خلاف ضوابط اسلامی صادر می‌شود." به گفته سخنگوی شورای نگهبان، سایر لوایح مورد بررسی، "لایحه کنوانسیون توسعه منابع انسانی"، "لایحه موافقتنامه بازرگانی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری آذربایجان"، بوده‌اند که مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشده‌است.
وی افزود:"همچنین لایحه موافقتنامه سرویس‌های هوایی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و شورای فدرال سوییس و لایحه معاهده روابط حقوقی و معاضدت قضایی در امور مدنی و کیفری بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت اوکراین نیز مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشدند.
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

فیلم کامل نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان ۱۴ شهریور ۱۴۰۵

پنج مأموریت دولت تراز برای «ملت مبعوث»

گزارش تصویری نخستین نشست خبری دکتر طحان نظیف در سال ۱۴۰۵

کتاب «عماد ملت» رونمایی شد

دکتر طحان‌نظیف: طرح ملی هوش مصنوعی و طرح پشتیبانی و رفع موانع تولید کشاورزی تایید شد/ شهادت ۴۱ نفر از ناظران انتخاباتی در جنگ تحمیلی سوم/ تصمیم‌گیری درباره زمان برگزاری انتخابات با شورای عالی امنیت ملی است

نظر شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس و دولت + جزئیات

تایید طرح ملی توسعه هوش مصنوعی

نظر شورای نگهبان درباره طرح حمایت از تولید کشاورزی و افزایش تاب‌آوری نظام غذا برای شرایط جنگی و بحرانی

تایید اصلاح اساسنامه صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری تعاون

نظر شورای نگهبان درباره اساسنامه سازمان امور اراضی کشور

پربازدید ها

تایید طرح ملی توسعه هوش مصنوعی

بررسی وکالت در دعاوی دیوان عدالت اداری از منظر عضو شورای نگهبان

بازدید سخنگوی شورای نگهبان از نمایشگاه الکامپ و گفت‌و‌گو با کارآفرینان درخصوص قوانین حوزه تجارت الکترونیک

دکتر طحان‌نظیف: قانون اساسی از مبارزات حق‌طلبانه در برابر مستکبرین حمایت می‌کند/ دانشجویان مستقل و دانش‌اندوز ایران اسلامی را به قله‌های افتخار خواهند رساند

نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان شنبه برگزار می‌شود

دکتر طحان‌نظیف: تجارب ملت ایران در رویارویی با استکبار در تدوین قانون اساسی اثر داشت/ آرمان‌خواهی و امیدآفرینی نقش مهم دانشجویان در برهه کنونی است

نظر شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس و دولت + جزئیات

دکتر طحان‌نظیف: طرح ملی هوش مصنوعی و طرح پشتیبانی و رفع موانع تولید کشاورزی تایید شد/ شهادت ۴۱ نفر از ناظران انتخاباتی در جنگ تحمیلی سوم/ تصمیم‌گیری درباره زمان برگزاری انتخابات با شورای عالی امنیت ملی است

انتشار سه کتاب با محوریت نظرات استدلالی شورای نگهبان؛ تبیین مبانی فقهی و حقوقی قوانین مالیاتی، بودجه‌ای و خانواده

نباید با طرح نگرانی از جنگ آینده‌ای تاریک برای مردم ترسیم کرد / وحدت و انسجام ضرورت امروز جهان اسلام است