به گزارش اداره کل روابط عمومی شورای نگهبان دکتر کدخدایی پس از تبریک اعیاد مبارک قربان و غدیر، فرجام آخرین طرحها و لوایح بررسی شده در این نهاد را تشریح کرد و سپس به پرسش های خبرنگاران پاسخ گفت.
وی در پاسخ به پرسشی درباره رصد فعالیت زودهنگام انتخاباتی برخی از داوطلبان گفت: اگر فعالیتهای انتخاباتی، مصداق تبلیغات باشد، شورای نگهبان آن را در بررسی صلاحیتها مورد توجه قرار میدهد.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری فرمودند؛ «ورود زود هنگام در انتخابات به مصلحت نیست» افزود: ما هنوز فعالیتهای انتخاباتی را شروع نکردهایم، اما اگر گزارشی به دست ما برسد در زمان قانونی آن را بررسی میکنیم.
وی فرمایشات رهبری در سفر اخیر به استان خراسان شمالی را راهگشا دانست و گفت: تمامی انتخاباتهای برگزار شده تاکنون سالم برگزار شده ولی این مانع از این نیست که ما در این رابطه تلاشی نداشته باشیم. بر همین اساس سعی میکنیم سلامت انتخابات را بیش از پیش مد نظر قرار دهیم.
دکتر کدخدایی در پاسخ به سؤالی در مورد طرح برخی نمایندگان برای الزام استعفای 6 ماه قبل از برگزاری انتخابات توسط کاندیداهای ریاست جمهوری، اظهار داشت: ظاهراً این طرح از دستور مجلس خارج شده است ولی فکر میکنم اگر چنین مصوبهای در مجلس مطرح شود مغایرتش با قانون اساسی روشن باشد.
یکی از خبرنگاران در مورد تائید یا رد صلاحیت یکی از شخصیتهای سیاسی سوال کرد که سخنگوی شورای نگهبان گفت: همه افراد، جناحها و گروهها طبق قانون میتوانند در انتخابات شرکت کنند و شورای نگهبان هم طبق قانون و بر اساس رفتار افراد، صلاحیت آنها را بررسی میکند.
کدخدایی درباره شرط و شروط برخی سیاسیون برای ورود جریان موسوم به اصلاحات در انتخابات، نیز گفت: شورای نگهبان ورودی به مسائل سیاسی ندارد و وظیفه خود را که اجرای قانون است انجام میدهد و بطورکلی ما تلاش میکنیم بر اساس قانون بررسی صلاحیتها را انجام دهیم.
کدخدایی در ادامه نشست خبری گفت: قوانین جمهوری اسلامی، برگرفته از شرع مقدس اسلام است و قطعا این قوانین برای بررسی صلاحیتها منظور میشود.
یکی از خبرنگاران با اشاره به حمایت یک فراکسیون از کاندیداتوری یکی از داوطلبان احتمالی و همزمانی این مساله با اصلاح قانون انتخابات در مجلس پرسید: «آیا این مسائل شائبه دخالت قوا در یکدیگر را به وجود نمیآورد؟» دکتر کدخدایی گفت: هر کس در هر قوهای کاری انجام دهد ممکن است بر قوای دیگر تأثیر بگذارد. چنانکه تصمیمات قوه قضائیه گاه بر دو قوه دیگر تأثیر میگذارد. اما اگر هم قوهای کاری انجام دهد و در قوه دیگر تأثیر گذار باشد، به معنای دخالت یک قوه در کار قوه دیگر نیست. مشروط بر آنکه در چهارچوب اختیارات و وظایفش باشد.
وی در مورد برگزاری رایانهای انتخابات گفت: اگر دوستان وزارت کشور، آمادگی داشته باشند که این کار را انجام دهند ما هم آمادگی داریم بر آن نظارت کنیم.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سؤال دیگری اظهار داشت: خوشبختانه دولت پول ناظران شورای نگهبان در انتخابات گذشته را پرداخت کرد.
دکتر کدخدایی از اعلام نظر نهائی شورای نگهبان در خصوص لایحه مجازات اسلامی خبر داد و گفت: پس از رفع ایراداتی که در ویرایش قانون در اداره تنقیح مجلس شورای اسلامی بوجود آمده بود، شورای نگهبان این قانون را به مجلس بازگرداند.